Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 10, 2020 22:07:01 GMT
m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzI1ZWM0M2QtOWRiNS00MTgyLWI3MjEtNzc5NWZiYzczNmJkXkEyXkFqcGdeQXVyODY1MDkwOQ@@._V1_.jpg Tytuł: Meleklerin Aski - Miłość Aniołów | Marzę o Tobie Tytuł na TVP2: Marzę o Tobie Wytwórnia: Süreç Film Producent: İnci Gündoğdu, İsmail Gündoğdu Reżyseria: Hamdi Alkan, Ersoy Guler Scenariusz: Ersoy Guler Muzyka: Batuhan Firat i Soner Avcu Kanał: Show Emisja w Turcji: 5 lipca 2018 - 20 września 2018 Dzień tygodnia: czwartek Gatunek: Komedia Romantyczna Ilość odcinków: 11 Emisja na TVP2: 17 czerwca 2019 - 5 sierpnia 2019 Ilość odcinków w Polsce: 35 Zwiastuny - napisy angielskie Odcinek 1 www.youtube.com/watch?v=k-HZjLQIjCYOdcinek 2 www.youtube.com/watch?v=bQHeCv1gfKAOpisSerial jest turecką adaptacją komedii sytuacyjnej Charles in Charge (Charles İş Başında) (Amerika - 1984) W pewien deszczowy dzień pod dom opieki zostaje podrzucone w koszu niemowlę. Usłyszawszy jego płacz staruszkowie zabierają je spod drzwi i postanawiają się nim zaopiekować. Nadają mu imię Yagmur, co w języku tureckim oznacza - deszcz. Pojawienie się Yagmura napełnia dom starców radością i szczęściem. Chłopak rośnie wśród bezwarunkowej miłości staruszków spośród których najbardziej kocha "mamę" Hediye". Po latach dorasta ... i pewnego dnia poznaje dziewczynę - nianię trójki dzieci. Jego całe dotychczasowe życie wywraca się do góry nogami ... W rolach głównychGülper Özdemir (Tutsak, Bana Sevmeyi Anlat, Medcezir) ... Melek Saymaz Berkay Hardal (Istanbullu Gelin) ... Yagmur Duru Pozostała ObsadaOya Basar (To moje życie) ... Rukiye Inançli Didem Balçin ... Melike Çekilmez Toygan Avanoglu (Güzel Köylü) .. Necmettin Çekilmez Serkan Kuru ... Teoman Acar Alihan Araci ... Sercan Alagöz Deniz Kaynak Özlem Mahmutoglu ... Mehtap Kurt Rümeysa Arslan ... Deniz Cengiz Ebrar Alya Demirbilek ... Sirin Çekilmez Arda Görgen
|
|
|
Post by Matthias on Dec 7, 2020 16:39:16 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 1, 2021 16:02:33 GMT
Chyba sobie ten serial zobaczę. Jest tu aktor z K&Y. Tylko ten lektor tvp. Jest może ten serial na jakiejś grupie.?
|
|
|
Post by Alex on Feb 1, 2021 18:33:58 GMT
Next, życzę Ci dużo cierpliwości. Ja jak trafiałam na ten serial w TV to nawet 5 minut nie mogłam wytrzymać. Najgłupszy serial turecki jaki widziałam. I do tego Gulper. Kolejna aktorka do dodania na moją czarną listę.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 1, 2021 18:37:16 GMT
Alex , to całe "Marzę o tobie" pewnie kupili w pakiecie, albo nawet dostali gratis podczas zakupu "Przysięgi". Co to za serial nie kojarzę go. Jakiś rom-com Wystartował w to samo lato, co "Erkenci Kus". A w Polsce leciał przed "Erkenci Kus". Taki słabiutki, że nawet całego pierwszego odcinka nie obejrzałam. Ale przynajmniej nie zdjęli go z ramówki jak EK Oglądałem ten serial podczas emisji na TVP2 i pamiętam, że mi się podobał. Bardzo ładna protka. Prot to wreszcie taki typowy chłopak z sąsiedztwa, a nie śpiący na pieniądzach playboy z sześciopakiem Podobała mi się relacja, która się między nimi wytwarzała. Jest komedia, ale jest też sporo wzruszających scen - szczególnie, gdy prot szuka swoich korzeni. Zakończenie zrobione na szybko, ale to było do przewidzenia, skoro jest tylko 35 odcinków. Szczerze polecam, bo krótkie i w sam raz na zresetowanie się. Można się pośmiać, wzruszyć - wszystkiego po trochu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 1, 2021 18:38:47 GMT
Odpalę sobie pierwszy odcinek i zobaczę. W zależności od humoru lubię takie głupiutkie seriale.
|
|
|
Post by lucy on Feb 2, 2021 12:09:58 GMT
Co prawda nie oglądałam serialu w tv, ale pamiętam, ze kiedy rok wcześniej wystartował w Turcji to osoby, który go zaczęły oglądać były pod wrażeniem. Wiadome, że ten serial nie mógł się udać, skoro okazał się klapą i został nagle ściągnięty, ale początek mógł mieć całkiem przyzwoity. Aktora od prota znam z IG (notabene dla roli tutaj odszedł po 2 sezonach z IG, wiec został dostrzeżony, co się nie każdemu dobremu aktorowi zdarza) i nie uważam, aby brakowało mu charyzmy. Nie ma jednak szczęcie i się nie rozwija.
|
|
|
Post by mira on Feb 3, 2021 10:07:35 GMT
Jak znajdę czas, to może i ja zerknę, bo chciałabym zobaczyć w czymś tę Gulper, zanim przysiądę do "Dawno temu na Cyprze". Ale nie obiecuję, bo najpierw muszę znaleźć czas na 50m2
|
|
|
Post by Atahan on Feb 3, 2021 12:57:12 GMT
Serial jest nadal na TVP VOD, więc na spokojnie da się obejrzeć. Moim zdaniem Gulper dobrze tu zagrała, Berkay z resztą też. Ale uwielbiałem także bohaterkę o imieniu Deniz - świetna była. Aktorka nazywa się chyba Rumeysa Arslan.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 12, 2021 17:39:32 GMT
Powtórka od 8 marca, od poniedziałku do piątku o 16.00 w TVP Kobieta. Powtórki o 17.00.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 12, 2021 18:21:59 GMT
O 16:00 nie ma, jest tylko o 17:00 Next, TVP robi dla ciebie wszystko, żebyś wreszcie obejrzał ten serial. Tylko nazwa kanału trochę dla ciebie nie trafiona, ale trudno.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 12, 2021 19:44:50 GMT
Ja telewizji prawie nie oglądam, a zwłaszcza tvp.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 3, 2021 10:36:48 GMT
Po zmianach w ramówce TVP Kobieta powtórna emisja serialu nie o 17.00 lecz w godzinach porannych - o 7.45.
|
|
|
Post by lucy on Mar 3, 2021 10:43:50 GMT
A kiedy ten kanał powstał?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 3, 2021 11:30:21 GMT
Kanał startuje w Dzień Kobiet - 8 marca
|
|
|
Post by lucy on Mar 3, 2021 11:34:11 GMT
Dzięki Liam. Moja zielenizna w temacie polskich kanałów i polskich seriali jest piękna.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 3, 2021 11:42:52 GMT
O tym kanale było już głośno, za nim zdążył wystartować 😂
Ludzie pojechali po tym kanale, gdy TVP upublikowało spot kanału, który pokazał że kobieta powinna gotować, prać, zajmować się ogródkiem itp. czyli po prostu kura domowa, nawet była lodówka zamknięta na kłódkę, chyba by nie przytyła, a wszystko w różowy, cukierkowy sposób 😆 Jeden z programów tam miała prowadzić Marzena Rogalska, ale kilka dni po jego upublikowaniu, odeszła z TVP i musieli wyciąć ją ze spotu...
|
|
|
Post by Alex on Mar 3, 2021 15:27:05 GMT
Ludzie pojechali po tym kanale, gdy TVP upublikowało spot kanału, który pokazał że kobieta powinna gotować, prać, zajmować się ogródkiem itp. czyli po prostu kura domowa, nawet była lodówka zamknięta na kłódkę, chyba by nie przytyła, a wszystko w różowy, cukierkowy sposób 😆 Żartujesz? Całe szczęście, że tego nie widziałam.
|
|
|
Post by lucy on Mar 3, 2021 15:34:52 GMT
A mnie się ten Spot bardzo podoba. Mieli pokazać kobietę z szablą, kilofem, albo na torze wyścigowym? Bez żartów. Myślę, że każde dziecko (i kazdy facet) wolałoby mieć mamę (żonę), która gotuje, dba o dom i rodzinę... w takim domu przynajmniej jest ciepło i rodzinnie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 3, 2021 15:42:22 GMT
Cóż... Jak dla mnie jest to za dużo stereotypów, typu kobieta ma się zajmować domem, dziećmi, pięknie wyglądać i konsultować wszystko z mężem. To pokazuje ten zwiastun. Nic więcej.
Ludzie tak po nich jechali, że aż miło się czytało. Ten zwiastun na youtube na ich kanale miał wiele tysięcy łapek w dół więc po jakimś czasie wyłączyli możliwość, gdzie pisało ile jest do góry i ile na dole 😂
|
|
|
Post by Alex on Mar 3, 2021 15:45:58 GMT
Bez przesady z tą szablą i kilofem, ale mnie strasznie irytuje sprowadzanie kobiety tylko do roli żony i matki. Jak komuś to odpowiada to ok, ale to, że kobieta pracuje wcale nie znaczy, że zaniedbuje dziecko, dom czy rodzinę...
|
|
|
Post by lucy on Mar 3, 2021 15:50:19 GMT
Ale przecież taka jest natura kobiety. Z naturą można walczyć, niestety nigdy się z nią nie wygra. I im się to szybciej zrozumie, tym lepiej. Oczywiście nigdzie nie napisałam, ze facet ma być w domu meblem, albo że ma nie pomagać przy pracach domowych i dzieciach. Albo, ze kobieta nie może pracować. Z tego spotu to zresztą nie wynika. Wg mnie te wszystkie komentarze to szukanie dziury w całym. Ludzie już nie wiedzą do czego się doczepić.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 3, 2021 16:13:12 GMT
Ten spot jest bardzo kiepskiego wykonania, ale mysle, ze celem bylo nie pokazanie kury domowej, ale, ze kazda kobieta: ta za kierownica auta, ta w kuchni czy ta w pracy (sprzedajaca lody?) moze byc marzycielka, ma prawo do chwili tylko dla Ciebie, a przede wszystkim, ze niezaleznie od tego, co robi i kim jest, jest wyjatkowa (piosenka + kobieta jako gwiazda na czerwonym dywanie).
|
|
|
Post by lucy on Mar 3, 2021 16:37:43 GMT
Dokładnie, @rafaelcaen. Oglądając ten spot ani razu mi nie przyszło do głowy, że jest w nim dyskryminacja kobiety. Po prostu znalazło się wśród komentujących "kilku" fermenciarzy, którzy wykorzystali sytuację, aby przy kolejnej okazji dokopać TVP. I czego by w tym spocie nie było i tak byłaby manipulacja i tona krytyki. Szkoda, ze ludzie tak łatwo ją podchwytują...
|
|
|
Post by Alex on Mar 3, 2021 17:53:12 GMT
Dobra, obejrzałam ten spot i tak właściwie nie jest najgorszy. Największym problemem jest tu chyba stacja i to co się wokół niej dzieje, pewnie gdyby nie to TVP w nazwie to nikt by się tutaj niczego nie doszukiwał. Ale mimo wszystko podoba mi się parodia tego spotu Klubu Komediowego
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2022 19:21:11 GMT
Odpalę sobie pierwszy odcinek i zobaczę. W zależności od humoru lubię takie głupiutkie seriale. Tu masz zwiastun jakby co:
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2022 16:48:46 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2022 19:39:46 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2024 11:57:24 GMT
Serial pojawi się w Indiach w usłudze Amazon miniTV.
|
|