|
Post by Onedine on Nov 9, 2022 17:28:19 GMT
Tytuł: Revenge of Others (2022) Inne tytuły: Third Person Revenge Gatunek: thriller, dramat Reżyseria: Kim Yoo Jin Scenariusz: Lee Hee Myung Stacja: Disney + Liczba odcinków: 12 Kraj: Korea Południowa Emisja: 09.11.2022-14.12.2022 Opis by Onedine Ok Chan Mi jest uczennicą ostatniej klasy liceum w Busan, mieszka w domu dziecka, trenuje strzelectwo. Pewnego dnia umiera jej brat bliźniak Park Won Seok, który został adoptowany przed laty przez bogatą rodzinę z Seulu. Policja, która uznała śmierć bliźniaka za samobójstwo zamyka śledztwo. Jego siostra jest przekonana, że został zamordowany i przenosi się do szkoły w Seulu, aby odkryć prawdę. Przez przypadek poznaje Ji Soo Heon'a, który jako pierwszy znalazł się przy zwłokach zamarłego. Chłopak z biednej rodziny, który trenuje boks dowiaduje się, że jego dni są policzone z powodu guza mózgu. Do szkoły, do której przeniosła się Ok Chan Mi uczęszczają uczniowie z rodzin o różnym statusie materialnym. Nie jest tajemnicą, że bogatym uczniom z wpływowych rodzin uchodzą na sucho najgorsze przewinienia, łącznie z prześladowaniem innych i gwałtami. Wkrótce w imieniu prześladowanych uczniów szkoły Ji Soo Heon zaczyna mścić się na ich oprawcach. Obsada: Shin Ye Eun- Ok Chan Mi Lomon- Ji Soo Heon Seo Ji Hoon- Seok Jae Beom Chae Sang Woo- Ki Oh Sung Lee Soo Min- Gook Ji Hyun Jung Soo Bin- Tae So Yeon Kim Joo Ryoung- Jin So Jeong Kang Yul- Park Won Seok
|
|
|
Post by Onedine on Nov 12, 2022 10:03:38 GMT
|
|
|
Post by Marcoss on Nov 16, 2022 15:30:17 GMT
Polski tytuł to "W szale zemsty".
Disney+ dodaje po 2 odcinki tygodniowo. Obecnie są 4 odcinki. Polski lektor i napisy do wyboru.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2022 16:16:36 GMT
Opis Disney+: Chłopak umiera na skutek upadku w szkole, ale Ok Chanmi nie wierzy, że jej brat bliźniak, Park Wonseok, popełnił samobójstwo. Chanmi przenosi się do jego szkoły, liceum Yongtan i poznaje Ji Sooheona, który był świadkiem śmierci jej brata. W szkole pojawia się „bohater”, który mści się za prześladowanych uczniów. Chanmi podejrzewa, że może mieć to związek z jej bratem i zaczyna przyglądać się bohaterowi. i.imgur.com/c4L4ogF.png
|
|
|
Post by Onedine on Dec 21, 2022 20:17:26 GMT
Jeśli ktoś szuka dramy, w której zło zostaje ukarana, a bohaterowie pozytywni zbytnio nie rozczulają się nad tymi, którzy krzywdzą innych to jest to idealny serial. Nie ma tu szczególnego moralizatorstwa, mówienia o kolejnych szansach dla złych ludzi. Jeśli ktoś zrobił okrutną rzecz to czeka go okrutna zemsta. W tym sensie jest to serial, który spełnia swoje obietnice związane z tytułem. Serial zawiera pewną liczbę brutalnych scen, więc na to trzeba być przygotowanym przed oglądaniem. Akcja jest szybka, jest sporo niespodzianek, każda minuta serialu jest ciekawa. Jest też trochę o uczuciach, ale takie sceny nie są dominujące i nie zwalniają tempa akcji.
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2024 21:14:02 GMT
|
|