Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 21, 2022 20:54:01 GMT
Tytuł: Brousko | Μπρούσκο Tytuł PL: Winnice miłości Kraj: Grecja Wytwórnia: G&N Make It Productions Producent: Andreas Georgiou Reżyser: Andreas Georgiou Scenariusz: Vana Dimitriou Gatunek: melodramat Ilość odcinków: 772 Kanał: ANT1 Emisja premierowa: od 29 września 2013 do 10 lipca 2017 Emisja PL: od 20 stycznia 2023 (TVP Kobieta) Opis:Romantyczna i namiętna historia miłosna. Miłość dwojga młodych ludzi, Achilleasa z Cypru i Meliny z Grecji opiera się na ponadczasowej historii „Romea i Julii”. Obsada:Apostolis Totsikas jako Sifis Giannakakis Andreas Georgiou jako Achilleas Matthaiou Eleni Vaitsou jako Melina Aggelidaki Varvara Larmou jako Anastasia Giannakaki Stefanos Mihail jako Nektarios Matthaiou George Zenius jako Diamantis Nikolaou Evelina Papoulia jako Dafni Krotira Joyce Evidi jako Konstantina Eleftheriou Julie Tsolka jako Vasiliki Papadaki Alexandros Parisis jako Minas Doukakis Koulis Nikolaou jako Matthaios Matthaiou John Kakoulakis jako Sifalakis Stella Kostopoulou jako Loukia Antoniadou Nikos Verlekis jako Pavlos Giannakakis Melpo Kolomvou jako Evrydiki Matthaiou Antonis Karistinos jako Markos Hatzis Stefanos Aidonis jako Pandeli Siklomis Anatoli Grigoriadou jako Angeliki Nomikou Pavlina Mavri jako Dimitra Matthaiou Hristiana Theodorou jako Hristina Lazarou Marinos Konsolos jako Antonis Stavridis Elli Kiriakidou jako Andriani Matthaiou Hristina Adoni jako Marina Matthaiou Terra Elle Perrie jako Stefania Giannakaki i inni.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 21, 2022 20:59:29 GMT
Emisja od 20 stycznia, od poniedziałku do soboty o godzinie 17.55 w TVP Kobieta.
Telenowela była hitem w Grecji. Przez pierwsze dwa lata była emitowana o godzinie 19:00. W trzecim sezonie została przeniesiona do prime time i wyemitowana o 21.00. W czwartym sezonie została wyemitowana o 20:00.
Serial okazał się też hitem za granicą, gdzie podbił serca widzów w Europie i Ameryce Południowej. Wyemitowano go w ponad 50 krajach m.in w Ukrainie, Estonii, Słowenii, Izraelu, Arabii Saudyjskiej, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Argentynie, Kolumbii, Peru, Urugwaju, Meksyku, Wenezueli, Panamie i Chile.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 22, 2022 19:18:46 GMT
Zapowiada się interesująco. Zerknę na pierwsze odcinki.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 28, 2022 1:40:40 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 30, 2022 5:34:33 GMT
Ładny tytuł, ale znów tyle odcinków.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 22, 2023 22:58:01 GMT
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 23, 2023 13:08:19 GMT
Serial wygląda jak klasyczna telenowela. Czy te prawie 800 odcinków to przez cały czas historia tych samych protagonistów?
|
|
|
Post by lucy on Jan 23, 2023 13:57:53 GMT
Czy te prawie 800 odcinków to przez cały czas historia tych samych protagonistów? Tak. Proci są na 2 i 3 pozycji: Poniżej przykładowy opis odcinka z 4 sezonu (odc. ok. 700) Serial miał 4 sezony. Poniżej rozpiska..
|
|
|
Post by lucy on Jan 23, 2023 14:11:06 GMT
Dopiero teraz zauważyłam, że prot jest tu także producentem i reżyserem. Ma zresztą bardzo ciekawą biografię: www.imdb.com/name/nm2788669/bio?ref_=nm_ov_bio_smA Borusko jest pierwszym greckim serialem telewizyjnym, który wszedł na rynek międzynarodowy (i był emitowany w aż 53 krajach, głównie: Bałkany, Bliski Wschód, Ameryka Łacińska).
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 23, 2023 14:18:41 GMT
To już się boję, co oni tu wymyślili, aby nakręcić tyle odcinków...
Spodziewałem się, że może każdy sezon to historia innych bohaterów. Nieźle się zapowiada, ale chyba nie warto angażować się w taki tasiemiec.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 23, 2023 18:42:04 GMT
Problem nie w tym, ile tu jest odcinków, ale dlaczego to trafiło do Polszy tak późno…
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 25, 2023 11:29:52 GMT
Orientuje się ktoś czy serial będzie udostępniony w TVP VOD?
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2023 12:40:45 GMT
Tak. Pewnie niebawem go zaczną dodawać.
|
|
|
Post by Marcoss on Feb 3, 2023 11:40:41 GMT
Niestety na razie się nie zanosi, aby serial był udostępniany w TVP VOD.
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2023 12:58:50 GMT
Kiedyż była podobna sytuacja z którymś serialem (nie pamiętam tylko z którym), że kupili licencję tylko na emisję telewizyjną (pewnie przez czyjeś niedopatrzenie) i przez pierwsze (chyba 2) tygodnie nie było odcinków na VOD. Ale szybko to naprawiono i odcinki wskoczyły.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 3, 2023 14:37:39 GMT
lucy, wtedy chodziło bodajże o „La Bandidę” emitowaną w prime-time n TVP1 z milionową widownią… Oby serial pojawił się szybko na VOD, bo bardzo na niego czekałam!!!
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 11, 2023 0:17:08 GMT
Od 6 września emisja II. sezonu. Bez zmian od poniedziałku do soboty o godzinie 18.30.
|
|
|
Post by Onedine on Aug 11, 2023 16:32:17 GMT
Widziałam kiedyś 1 odcinek, może jakieś fragmenty kilku dalszych lub składanki odcinków, w wersji z hiszpańskim (latynoskim) dubbingiem. Dwa lub więcej lat temu. Byłam ciekawa jak wyglądają seriale greckie, nigdy żadnego nie oglądałam. Dosyć dobrze pamiętam fabułę, bo była bardziej jak z soap oper amerykańskich, niż telenowel. Protka miała wyjść za swojego długoletniego narzeczonego, którego podobno kochała. Prot miał się żenić ze swoją narzeczoną, ale oboje zdradzili swoich przyszłych małżonków chyba w noc przed ślubami czy jakoś krótko przed swoimi ślubami. Chyba te śluby były tego samego dnia. I miała to dla nich być przygoda, ożenili się z tymi, co planowali się ożenić. Potem znowu jakoś znaleźli w swoim życiu, gdy protka była w ciąży ze swoim mężem, ale w końcu rozwiodła się się z nim, kiedy chyba to dziecko jeszcze się nie urodziło. Prot z żoną tak jakoś się rozwiódł. I proci się związali ze sobą. Była chyba jakaś walka o to dziecko protki z jej mężem. Zapamiętałam to wszystko, bo ten początek był dosyć nietypowy jak na historie miłosną, że proci byli niewierni i ich historia zaczęła się od jednorazowego skoku w bok tuż przed ich ślubami.
|
|
kuramath6
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by kuramath6 on Sept 19, 2023 18:04:25 GMT
Czy ten serial ma w ogóle wykupione prawa do muzyki? Moja mama aktualnie go ogląda i słyszę jak 90% muzyki w serialu jest z anime Naruto. Soundtracki które pamiętam z Naruto, słyszę w jakimś serialu greckim. Nawet pierwszy ending o tytule Wind był w jakimś odcinku. Zastanawia mnie to bardzo ponieważ japończycy bardzo nie lubią gdy ich twórczość jest wykorzystywana do zarobków bez pozwolenia
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Sept 19, 2023 18:49:06 GMT
Wiele seriali, w których na rodzimym rynku używano piosenek przeróżnych artystów w danym czasie na topie, dostaje na eksport inną wersję ścieżkową (z instrumentalną muzyką na przykład)… Na pewno brazylijskie telenowele z Globo tak mają, ale pamiętam, że argentyńska „Lalola” też tak miała… kuramath6, może zgłąb temat i daj znać co ustaliłeś
|
|
tatsu
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by tatsu on Sept 29, 2023 17:22:48 GMT
Też mnie zaskoczyło jak usłyszałem soundtracki z Naruto haha. W filmie tego bym się nie spodziewał szczególnie takim gdzie Melina ze swoją pseudo miłością jest taka obrzydliwa i obleśna, że poprostu pato melina pełną gębą. Albo lizanie się jak coś spożywają. Czekam na scenę jak będą myli zęby i się lizali. Lol
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 13, 2023 23:31:03 GMT
Jeszcze jeden kanał zabiera się za emisję telenoweli w polskiej telewizji... Od 10 listopada, od poniedziałku do piątku o godzinie 19.00 i 20.00 telenowele będzie można oglądać od samego początku na kanale Axn White.
Telenowela aktualnie w Polsce jest emitowana przez TVP Kobieta. Stacja nadaje drugi sezon (194-387).
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Oct 15, 2023 11:30:06 GMT
Czy odcinki będą dostępny w Internecie???
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 17, 2023 22:41:09 GMT
Czy odcinki będą dostępny w Internecie??? Raczej nie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 9, 2023 18:20:25 GMT
Czy odcinki będą dostępny w Internecie??? Tak, bo Serial trafił na TVP VOD... co prawda stało się to późno, ale lepiej późno, niż wcale. Jest już dostępnych 27 odcinków. i.imgur.com/glFPxD9.jpg
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Nov 12, 2023 16:54:01 GMT
Wreszcie są… Na TVP VOD cały pierwszy sezon!!!
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Jan 3, 2024 21:21:41 GMT
to serial tym, ze laska miala faceta ktorego podobno kochala od dziecka, pod wplywem alko dala d.. iinemu po czym wrocila i uciel;a po kryjomu zeby znowu byc z kochankiem, poczym tamten ja zostawia, nie wazne powody, zostawia ja ona wraca do tego co ja kocha i ucieka z tym pierwszym deugi raz,to jakies pierwsze 50-60 0dc.. nie chce mi sie ogladac jak laska robi tak 25x dla faceta ktoregokocha, majac w d.. uczucia faceta ktory ja kocha olewa to zego zdradzila przed slubem, uciekla z innym, wrocila oklamujac go dlaczego i ponownie uciekla, poza tym nie rozumiem faktu ze ucieka do tego mniej przystojnego z mina jakby go bili 3x dziennie.. dziwny serial
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Jan 5, 2024 16:17:22 GMT
Widziałam kiedyś 1 odcinek, może jakieś fragmenty kilku dalszych lub składanki odcinków, w wersji z hiszpańskim (latynoskim) dubbingiem. Dwa lub więcej lat temu. Byłam ciekawa jak wyglądają seriale greckie, nigdy żadnego nie oglądałam. Dosyć dobrze pamiętam fabułę, bo była bardziej jak z soap oper amerykańskich, niż telenowel. Protka miała wyjść za swojego długoletniego narzeczonego, którego podobno kochała. Prot miał się żenić ze swoją narzeczoną, ale oboje zdradzili swoich przyszłych małżonków chyba w noc przed ślubami czy jakoś krótko przed swoimi ślubami. Chyba te śluby były tego samego dnia. I miała to dla nich być przygoda, ożenili się z tymi, co planowali się ożenić. Potem znowu jakoś znaleźli w swoim życiu, gdy protka była w ciąży ze swoim mężem, ale w końcu rozwiodła się się z nim, kiedy chyba to dziecko jeszcze się nie urodziło. Prot z żoną tak jakoś się rozwiódł. I proci się związali ze sobą. Była chyba jakaś walka o to dziecko protki z jej mężem. Zapamiętałam to wszystko, bo ten początek był dosyć nietypowy jak na historie miłosną, że proci byli niewierni i ich historia zaczęła się od jednorazowego skoku w bok tuż przed ich ślubami. to serial bardziej o tym, ze laska zdradza swojego meza, ucieka z kochankiem.. gdy ten ja porzuca wraca znowu do meza by uciec z tym kochankiem drugi raz bo to taka wielka ilosc, mowcie co chcecie ale zawsze bylam po stronie meza Meliny, koles po tym co mu zrobila, ile razy go oklamala, mimo napadow szalu, jakis tam intryg kochal ja do konca, nie umial ulozyc sobie zycia i mimo, ze ja dreczyl nigdy nie zrobil jej nic zlego tak na prawde, kazdy jedo zly postepek byl po tym gdy ona go skrzywdzila, plakal za kazdym razem gdy dowiedzial sie ze ja uderzylo to co zrobil, zakonczenie slodko pierdzace, tzn cala trojka pozostaje w przyjazni a napiecie wisi gdzies tam w powietrzu, serial o tym jakie kobiety potrafia byc podle to moje zdanie.. a i cos co mi sie rzucilo bardzo, moze na poludniu Europy to normalne, dla mnie osobiscie nie, bicie kobiet, szarpanie, popychanie jest tam tak normalne, ze nikt nie zwraca na to uwagi wrecz jedna drugiej radzi siedz cicho,,, a i sceny lozkowe bardzo odwazne, publiczna plaza, stodola itd ale na tyle odwazne ze erotyki by sie nie powstydzily, tam odkryliby wiecej fakt, tutaj pozakrywani koldrami itd ale sa odwazne dosc dlugie a nie jak zwykle tzn buzi buzi, sciagniecie koszulki klaps, pozniej pokazani po szyje zakryci w lozku, podobal mi sie, wciagnal mnie obejrzalam ok 350 odc tj ok polowy i pozniej kilka ostatnich oddcinkow zeby wiedziec jak skonczy sie historia, wiekszosc bohaterow dosc pozytywna, zdarzenia typowe, klamstwa, intrygi, zabojstwa, wypadki, porwania to samo co wszedzie
|
|
|
Post by man1000 on Jan 15, 2024 13:50:32 GMT
Z tego co zauważyłem to na AXN NOW odcinki sa dodawane z opoznieniem teraz w tv 92 odcinek a dodanych jest 40 u nich na stronie
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2024 14:23:39 GMT
man1000, na TVP VOD jest dodanych 301 odcinków.
|
|