🔥 Według nieoficjalnego rankingu Netflix FlixPatrol, 1. sezon serialu „Kübra” z Çağatayem Ulusoyem i Aslihan Malborą rozpoczął od 7. miejsca w rankingu najchętniej oglądanych seriali na platformie cyfrowej, zajmując czołowe miejsca w 42 krajach. Produkcja zajęła pierwsze miejsce w Turcji.
💥💥💥Seria #Kübra z Çağatayem Ulusoyem w roli głównej zajmuje 4. miejsce na liście „TOP nieanglojęzycznych seriali Netflixa” z 1 800 000 wyświetleń w drugim tygodniu.
Postanowiłam, że obejrzę ten serial i w końcu się udało. Ale czy było warto? Szczerze mówiąc mnie "Kubra" nie porwała. W kółko mamy jeden temat, w kółko słychać "Allah Akbar", w kółko gadki o moralności, wierze, oddaniu, służbie Allahowi... Szkoda też, że w opisach serialu, które pojawiły się na forum, ciągle mówiło się o sztucznej inteligencji. To sprawiło, że cały czas czekałam, kiedy w końcu ujawni się owa sztuczna inteligencja i nie mogłam dać się ponieść, nie mogłam uwierzyć, że w serialu rzeczywiście pojawia się jakaś siła nadprzyrodzona. Od początku wiedziałam, że to bujda.
Serial ma dość mroczny klimat, mnóstwo scen zostało nagranych nocą, do tego w biednej dzielnicy. Zdecydowanie pierwsze skrzypce gra tu bohater Cagataya, ważni są też jego towarzysze. Postacie żeńskie, grane przez Nazan Kesal, Ahsen Eroglu i Aslihan Malbora, to najbliższe osoby dla Gokhana, ale w serialu trochę robią za tło. Gdy zaczynałam oglądać "Kubrę", spodziewałam się, że będą to większe role. Natomiast na pewno miło było ponownie zobaczyć razem aktorów z "Kuzguna".
W moim odczuciu serial jest taki sobie, chociaż nie powiem, bo ostatnie sceny finałowego odcinka mocno mnie zaciekawiły i chciałabym wiedzieć, co wydarzy się dalej. Podobno drugi sezon pojawi się w czerwcu, więc pewnie go obejrzę.
Netflix ogłosił w imponującym wideo datę drugiego sezonu „ Kübra”, wyprodukowanego przez braci Taylan, z Çağatayem Ulusoyem w roli głównej , o którym wiele mówiono o fabule i narracji.
Kübra, wyprodukowana przez OGM i na podstawie powieści Afşina Kuma, w imponującej historii oddaje delikatną równowagę między sztuczną inteligencją a relacjami międzyludzkimi. W świecie, w którym wszystkie tajemnice wychodzą na jaw, Gökhan dokonał teraz wyboru. Jednak ten wybór będzie początkiem większej walki zarówno dla jego bliskich, jak i tych, którzy w niego wierzą. Gokhan, który jest gotowy na każde poświęcenie, aby chronić swoją rodzinę i bliskich, jest zdeterminowany, aby osiągnąć sukces.
Drugi sezon Kübry dzięki imponującemu scenariuszowi i mocnej grze aktorskiej daje widzom przeżycie dające do myślenia. Serial zapraszający w ekscytującą podróż już 6 czerwca spotka się z widzami na całym świecie, wyłącznie na platformie Netflix.