|
Post by elysa7 on Apr 20, 2024 5:09:30 GMT
Okey, to ja coś pomyliłam. Jednak wydaję mi się,że jeśli nic do tej pory nie poruszali tematu matki Halila Ibrahima to tak pozostanie. Tak, to jest chyba największy błąd. Żadna inna postać nie jest tak źle prowadzona jak Nedime. Jej decyzję ostatnimi czasy są większości głupie. Jakby jej rozum zupełnie wyparował. Edit. Sakine więcej robiła mówiąc o tym jak bardzo zła i zakłamana jest Nedime niż faktycznie Sakine jest o wiele lepiej pisaną postacią niż Nedime.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 20, 2024 14:46:47 GMT
Czy ktos wie na ktorym odcinku bedzie final sezonu ja chcialbym zeby dociagneli do 35 odc ale slyszalem plotki ze final ma byc na 31
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Apr 20, 2024 15:06:26 GMT
Jeżeli będą chcieli zakończyć tuż przed samym euro to ostatni wypadłby 13 czerwca i to by był 36 odcinek oczywiście jeżeli odcinki będą co czwartek bo zostało miejsca na max 8 odcinków.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 20, 2024 17:14:57 GMT
Sądzę,że właśnie przed euro będzie finał. Odcinek obejrzany. I fakt znowu Yavuz siedzi na kanapie na przeciwko Rizvana. Oni wszyscy, to znaczy: Rizvan, Dursun, Nesim i ich synowie żyją w dziwnej symbiozie. Bo tak czy siak zaraz znowu będą razem kombinować. Nawet jeśli dwa dni temu nawzajem sobie grozili śmiercią. Aj, tylko Fikret jest w miarę stały w tej kwestii. Reakcja Rizvana i Tamera na śmierć Asiye mnie zupełnie nie ruszyła. Jeszcze aktor grający Tamera pociągnął, ale ten starszy to totalnie nie. Nie wiem dlaczego tak dziwnie i sztucznie zagrał ten aktor. Przecież Asiye była jego kobietą. Tą wybraną przez niego, drugą, nieoficjalną żoną, partnerką w zbrodni. A on wygląda jakby mało go to obchodziło. Leyla też łzy wylewa, bo choć złą matką Asiye dla niej była, to zawsze matka. Zuhal, tej to serce pękło, co ona teraz zrobi bez siostry? Jak ona była jej całym życiem. Asiye była podstawą w tej chorej rodzinie. Ona kierowała wszystkim, mówiła, szeptała (prawie wręcz jak szatan) kto co ma robić, myśleć, mówić. Mam wrażenie,że bardziej był opłakiwany Tarik z pierwszego odcinka niż teraz Asiye. Dziwne to wszystko i jakieś takie sztuczne. Zabawne było jak Nedime z Nergis zgodnie były w kwestii,że nie mają nic dobrego do powiedzenia o denatce Biedna Leyla nie mogła zaprzeczyć To co pisałam wcześniej. Osman zdecydował ,że wraca do swojego domu. Zaś Halil Ibrahim dał rodzicom Yasemin pozwolenie (?) wychowania małej Sevdy. Bo ta przypomina mu właśnie Yasemin. Mina Zeynep jak wymówił to imię też była zabawna. Także z domu zabierają się rodzice Tamela i Yasemin, Sevda i Osman. I bardzo dobrze. Byli postaciami cieniami większości. Choć Halil powiedział,że na zimie będą mogli wrócić. Mam nadzieję, że tego nie zrobią. Dom zrobi się mniej tłoczny. Cały ten wątek,że Ceylan była szantażowana też naciągany. Ale nie chce mi się już tracić czas na tą głupią postać. Tylko super,że już jej nie ma i siostra też pa pa Nihat taki super mafijny szef, głowa do intryg i planów. A też ten jego pomysł,żeby zabić Zeynep był taki se. A dlaczego? Okey, mała Zeyno jest największą słabością Halila. I postanowił uderzyć w tą słabość,żeby osłabić Halila. Teoretycznie jest to mądre. Jednak od swojego syna, Ylimaza, Nihat wie,że Halil Ibrahim jest super wyszkolonym żołnierzem. To nie jest zwykły człowiek. Halil Ibrahim już udowodnił,że jest w stanie zrobić niemal wszystko. Potrafi w środku nocy ominąć całą ochronę i przyłożyć nóż do gardła swojemu wrogowi. Pobity, torturowany, z pętlą na szyi wydostać się i jeszcze ranić. Nihat to wszystko wie! Atakując Zeynep nacisnął guzik pod tytułem "Halil Ibrahim na sterydach. Turecki John Wick do kwadratu. Ratuj się kto może" Taki szef nie pomyślał,że może tylko pogorszyć sytuację, bo to rozproszony Halila tylko na chwilę? A po tej chwili jego gniew i chęć zniszczenia będzie tak ogromna,że zmiecie go z planszy. Nawet Hakan ogarnął,że jak się tknie Zeynep to będzie to ostania rzecz jaką się zrobi. Bo jej mąż przyjdzie i zabije bez litości. Co do Hakana, dobrze,że zaraz umrze. I to w jaki sposób. Sądzę że to preludium do tego co Halil zrobi Nihatowi. Duży plus, bo wracamy do początków. Jest to bardzo brutalne, ale jest to jedna z cech tego serialu. Halil Ibrahim w pierwszych odcinkach się nie patyczkował. Teraz jako duży gracz też nie powinien. To jak Deniz gra jest fantastyczne. Jest duża różnica, co było, a jest obecnie. Pięknie widać jego zaborczą stronę gdy idzie o Zeynep ❤️ Zaś końcówka odcinka i jego rozpacz ,bo widzi stan żony też super zagrane. Główni aktorzy spisują się na medal. Nie można chcieć od nich jeszcze więcej, bo dają maksa. Wszystko jest w ich grze autentyczne i naturalne. Odcinek uważam za świetny. Nim sie zorientowałam, to już była końcówka.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Apr 20, 2024 17:34:27 GMT
Co do zwiastuna 29 odcinka to najlepszy jest Rizvan jak się boi że Zeynep zejdzie bo wie co go wtedy czeka i że swój czas na tym łez padole może liczyć w minutach. Co do zmniejszenia ilości mieszkańców mam nadzieję jedynie, że ich od razu nie odpalą bo to by było głupie, ale dobrze że trochę ich tam teraz mniej będzie ale jak długo 1-2 odcinki bo zaraz ktoś będzie musiał się opiekować Zeyno chyba że Elif i Sota teraz tam zamieszkają.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 20, 2024 19:02:35 GMT
Rizvan trzęsie tyłkiem. I nie wierzę,że niby jest mu jakoś wielce smutno z powodu Zeynep. Shota jest prawą ręką Fikreta i nie może mieszkać gdzieś daleko. A po za tym w domu cały czas jest Sema, Turan, Edanur i wujek.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 20, 2024 20:11:58 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 22, 2024 10:21:01 GMT
Chodzą ploty, że koniec sezonu będzie na 35 odcinku, czyli 6 czerwiec.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Apr 22, 2024 11:42:13 GMT
No to spoko nowych wątków otwierać nie muszą a z tym tygodniem to jeszcze 7 odcinków więc powinni wszystko przed 2 sezonem jakoś poukładać.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 22, 2024 12:22:41 GMT
Dokladnie ciekawe jak zakończa sezon czy wszystkie pary pozostana razem czy ktoras z bohaterek bedzie spodziewac sie dziecka i czy pojawi sie nowy wrog i kogo nie zobaczymy w 2 sezonie?
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 22, 2024 13:33:57 GMT
Niech teraz już dadzą zajawkę jakiegoś nowego arcywroga i coś o przeszłości i możemy kończyć sezon. A finał pewnie będzie jakiś mocny.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 22, 2024 20:08:35 GMT
2 fragma 29 odcinka Zeynep nie moze miec dziecI Tamer strzela do Fikreta a Ayse Rizvan i inni nagle martwia sie o Zeynep niech ich szlag trafi wszystkich
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 22, 2024 20:12:12 GMT
O! Zeyno odkryła tajny pokój Halila i Oguza. Ciekawe jak to wpłynie na ich relacje. Nie, no na sam finał serialu musi się dzieciaczek pojawić. Więc teraz dzieci nie będzie mogła mieć, ale później musi po prostu musi urodzić małego Halila Tamer to idiota. I liczę,że w końcu Shota dostanie pozwolenie od Fikreta,żeby go odstrzelić.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 25, 2024 21:00:46 GMT
Zwiastun 30 odc Tamer zabil Leventa
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 25, 2024 21:07:51 GMT
Obejrzałam trochę live. Ale się porobiło. Biedna Zeynep nie będzie miała dzieci. Taka diagnoza od lekarza. I równie biedny Halil Ibrahim nie miał serca jej o tym powiedzieć. I nikt z bliskich tego nie zrobił. Wtedy na scenę weszła franca Ayse. O rety, jaka ona jest słaba, nieszczęśliwa i nieznośna, wredna baba. Nie wie jak ma uderzyć w Fikreta, to zrobiła to Zeynep. Franca. Niech też kipnie, bo mnie denerwuje. Halil Ibrahim włączył moda, Hakan został mu dostarczony to wziął do ręki miecz i ostatni syn Nihata stracił głowę. Dosłownie Wracamy do korzeni. W tym odcinku był jeszcze jeden trup. A mianowicie Tuncay. Zasłonił brata Fikreta, bo drugi brat Tamer strzelał. Nieźle. Już nie mogę się doczekać jak tylko wyjdzie na jaw,że Tamer strzelał i zabił. Znowu. Także tchórz Tamer ma już na swoim koncie trzy zabójstwa. Dwóch synów Sakine i teraz swojego brata. Rizvan to jakiś kompletnie wyłączony. Typ właśnie stracił swoją Asiye, córka ranna, zaraz się dowie,że kolejny syn nie żyje, a on nic. Kompletnie nic nie robi. Nie wygląda też jakby go to jakoś ruszyło. A jeszcze Zeyenp się dowiedziała prawdy. Odkryła ten pokój. Co też jest takie trochę dziwne. Bo przecież już od dawna coś podejrzewa. Sama podziała,że Halil Ibrahim nie musi nic jej mówić. Takie też to dziwne. Bo od jakiegoś czasu ten jej durnowato kłamał, a oboje widzieli,że głupoty gada. Jak np. w scenie gdzie wrócił, wcześniej groził jej ojcu, Zeyno pyta gdzie był, on,że na spacerze, ta wprost, że to bzdury gada. I takie tam. Zeynep przechodzi właśnie załamanie, bo chwilę wcześniej podziała Elif, że nie da dzieci Halilowi i musi go zostawić. Co faktycznie zrobiła. Wróciła do domu matki. Cały czas czekam na nową lokacje pod tytułem "Nowy dom Zeynep". Inne miejsce gdzie Zeyno może sobie pobyć sama. A nie koniecznie chata matki i notorycznie jej pokój. Bo nudne są te zdjęcia. Chciałbym już ten letni dom z pierwszych odcinków,gdzie Zeynep ukrywała Halila. Teraz jeszcze dojdzie wieść o śmieci Tuncaya, także Zeyno już kompletnie się załamie. Odcinek z dużą ilością ładnych scen protów. Plus. A i Deniz ❤️ ależ on jest przystojny 😍
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 25, 2024 21:09:57 GMT
Pisząc swój wywód nie widziałam fraga. Teraz to już jest mi słabo. Mój Levent 💔 DLACZEGO?! Najpierw Asiye, teraz on
|
|
|
Post by man1000 on Apr 25, 2024 21:15:21 GMT
elysa7,Dlaczego odchodza takie postacie jak Asye i Levent a taka wredna baba Ayse zostaje a jak tam sytuacja z Damla?
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 25, 2024 21:24:03 GMT
Nie mam pojęcia. Zwłaszcza,że aktorka grająca Asiye, Esra dalej na swoich socialach promuje serial. Bahadir pisze jakiś debilny scenariusz i tyle. Bo okey, jakieś trupy muszą być. Również postaci ważnych. Ale nie w ten sposób. Podrząd w dwa odcinki tyle trupów. I to jeszcze Levent, no cholera jasna! Damla, poszła z Fikretem do tego małego domku. Więc było chyba co nieco Noo, Zeynep, Zeyenp terapia się przyda. Zrywa ze swoim ukochanym, gada głupoty, że teraz to ma się już nie interesować, dbać. Kobieto, jak on dosłownie jak w dramacie romantycznym jest załamany. Zupełnie rozbity. Bardziej niż kiedykolwiek. Wcześniej po śmieci ojca, Tamela czy nawet tej Yasemin był po prostu zły i gniewny. A teraz to jest czyste załamanie. Ajajaj , drama na całego. Dobrze chociaż,że do finału sezonu jeszcze kilka odcinków. Byleby tego stanu załamania niepotrzebnie nie przeciągali.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Apr 26, 2024 4:15:51 GMT
Pisaliśmy tu że w pewnym momencie mało się działo to mamy. Inna sprawa że mocne są tu sceny zabijania jak na dizi. Ludzie może sie tak nie rozkręcajcie bo do finału nikt nie zostanie a wstawianie nowych teraz dla mnie nie ma sensu chyba że w finale. A jakieś dziecko po tym co stało się Zeynep musi się pojawić dla większej dramaturgii. PS: Tego Tamera po śmierci matki odkleiło jak w 1 odc. Tarika genów nie oszukasz. Tylko czemu on robi dla Nihata?
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 26, 2024 6:33:26 GMT
Racja. Ale,że Leventa mi zabić to przesada. Poświęciłbym już Yavuza. Właśnie to mi się mało klei. Ale jak obejrzę dziś z napisami to może się dowiem To ,że Tamer będzie chciał kogoś zabić po śmierci matki to podejrzewałam. Ale Fikreta? Głupie. Sądziłam,że Nihat napuści go raczej,żeby ten coś zrobił Zeynep. Niech lepiej główny scenarzysta się ogarnie i zbilansuje dramę głównych protów z akcją odwetową Nihata.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 26, 2024 7:32:40 GMT
jkj,Zeynep niestety nie może mieć dzieci więc stawiam na Damle i Fikreta że będę mieli Bebek chyba że przeszkodzi im w tym Ayse ta scena w której Leyla mówi fikretowi że Ayse spotyka się z jakimś Volkanem to dla mnie niedorzeczna jak Fikret może być tak zazdrosny o taką kobietę jak Ayse 🤦🤦🤦scenarzysta chyba za bardzo ma wybujałą wyobraźnię
|
|
|
Post by man1000 on Apr 26, 2024 8:45:48 GMT
Wyczytałem gdzieś że z obsady mają odejść Nihat , Nesim i Damla oby to się okazały tylko plotki bo nie chcę żeby Fikret wrócił do Ayse 😢😒
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 26, 2024 11:20:54 GMT
Nesim zamiast Leventa mógł zostać odstrzelony. Żadna to strata. Nihat, w końcu też umrze, przypuszczalnie z rąk Halila. Nie wiem kto wejdzie jako nowy główny boss. Związek Ayse i Fikreta nie ma już racji bytu. On nią gardzi za jej zachowanie, więc to będzie bzdura jak się zejdą. Niech już Damla zostanie tą żonką Fikreta i niech dąży do tego,żeby to oni byli na samym szczycie. To mogła być dobre. Być Asiye 2.0 z intrygami itp..
Zeyenp odeszła od Halila tylko że względu,że nie może mieć dzieci. Bo nawet nie chodzi już o jego tajnos agentos. Naciągane, ale jakiś powód ich rozejścia musiał być. Bo i tak są najzdrowszą parą w dizilandzie obecnie.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 26, 2024 12:09:00 GMT
Dla mnie jesli Damla wyjedzie to Fikret powinien pojechac z nia i zakonczyc swoja role na 1 sezonie Burak jest super aktorem i znajdzie szybko role w jakims innym serialu co do Halila i Zeynep to oni sie teraz rozwiodą a w 2 sezonie maja sie ponownie pobrac nie wiem czy to prawda ale 2 sezon ma byc krecony prawdopodobnie w Stambule
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 26, 2024 13:38:53 GMT
Nie, no serial nie może stracić ponad połowę oryginalnej obsady. Fandom na tt to różne głupoty pisze. Raz chcą gniewu i rozstania pary protów, a zaraz płaczą,że chcą widzieć Halila i Zeyno szczęśliwych. Dziwni ludzie, nie widzą czego chcą i tylko bzdury rozsiewają. Przeglądam tt ,bo często są świetnie grafiki czy edity fanowskie. Jednak to co niektórzy tam wypisują to głupoty. Ten fandom dalej nie ogarnia,że Bahadir nie leci aż takimi kliszami jak to reszta dizi robi. Dlatego ten serial tak bardzo mi się spodobał jak zwróciłam na niego uwagę. Podstawą tutaj było,że proci ze sobą rozmawiają i razem rozwiązują problemy. Zeyno nie obrażała się jak nastolatka, Halil nie kłócił się z nią o pierdoły. Czegoś takiego w tym serialu nigdy nie było! Dlatego HS był/jest taki świetny. A fandom poniekąd oczekuje,że takie gówno dramy będą u protów. Po jakiego mają się rozwodzić?! Sądzę,że będzie powtórka jak po 15 odcinku i strzelaninie, że Zeyno wróciła do Halila już w 17 odcinku i ich małżeństwo rozkwitło. Scenariusz HS nie rozdziela protów co chwila. Jak to robią w innych serialach.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 26, 2024 13:42:58 GMT
elysa7,Dla mnie jest teraz wazne czy scenarzysta nie zrobi takiej glupoty i nie polaczy Fikreta znowu z Ayse to ja juz bym wolał zeby dali jakas nowo laske dla niego
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 26, 2024 16:16:47 GMT
Damla już starczy. Bo z Fikreta zrobi się jakiegoś kobieciarza. A to do niego nie pasuje.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 26, 2024 19:06:19 GMT
Ale jeśli Damli nie będzie w drugi sezonie to z kim będzie Fikret mam nadzieję że nie z Ayse chyba że te odejście Damli to tylko plotki 🤔Tym bardzie że Fikret w 29 odcinku okazał się hipokrytą bo Ayse nasłała Leyle żeby ta powiedziała mu że ona spotyka się z jakimś Volkanem a ten wściekły pobiegł do niej do domu i zrobił jej awanturę ta oczywiście zadowolona 🤦🤦🤦
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 26, 2024 19:54:14 GMT
Nie widziałam żadnych informacji na temat odejścia Damli. Jej postać ma sporo potencjału. Nie jest taka bezinteresowna i współczująca jak Zeynep. Damla jest córką Nergis i ma kilka cech Asiye. Naprawdę to jest postać, która mogłaby stać na piedestale obok Zeynep. Ale obecnie scenariusz po macoszemu traktuje sporo postaci. Ayse jeszcze coś zrobi głupiego. Ciekawe czy wyjdzie na jaw, że to ona przekazała bolesną prawdę Zeynep. Nie obraziła bym się na scenę,gdzie Halil jej lekko grozi,że nikt nie ma prawa zasmucać i krzywdzić słownie Zeyno
|
|
|
Post by man1000 on Apr 27, 2024 19:30:09 GMT
Serial Hudutsuz Sevda co czwartek gromadzi widzów przed ekranem dzięki zapierającemu dech w piersiach scenariuszowi autorstwa Bahadıra Özdenera . Finał serialu, podpisany przez MedYapım, planowany jest na 30 maja, chyba że pojawią się jakieś nowe zmiany. Do obsady serialu w reżyserii Murata Öztürka dołączają dwaj piękni i odnoszący sukcesy aktorzy. Zehra Yılmaz i Elçin Zehra İrem dołączyli do obsady serialu telewizyjnego „Hudutsuz Sevda”. Levent (Özgür Emre Yıldırım) pożegna się z drużyną w nowym odcinku serialu, którego tempo fabuły stale rośnie.
|
|