|
Post by Onedine on May 27, 2023 10:18:18 GMT
Tytuł: Love Alarm Gatunek: romans, młodość, dramat Reżyseria: Lee Na Jung, Kim Jin Woo, Park Yoo Young Scenariusz: Lee Ah Yeon, Seo Bo Ra Stacja: Netflix Liczba odcinków: 8 (1 sezon), 6 (2 sezon) Kraj: Korea Południowa Emisja: 22.08.2019 (1 sezon), 2021 (12.03.2021) Opis by Netflix W świecie, w którym aplikacja informuje użytkowników, że podobają się komuś w okolicy, Kim Jojo przeżywa pierwszą miłość i próbuje pokonać przeciwności losu. Obsada: Kim So Hyun- Kim Jo Jo Jung Ga Ram- Lee Hye Yeong Song Kang- Hwang Sun Oh Go Min Si- Park Gul Mi Polska strona na Netlixie: www.netflix.com/pl/title/80168068
|
|
|
Post by Onedine on May 29, 2023 15:40:17 GMT
Sporo czasu odkładałam oglądanie tej dramy, kilka razy zaczęłam ją oglądać i przerwałam po początkowych minutach. Bo coś mi wypadało lub zaczynałam ją oglądać w momencie, gdy nie miałam ochoty na żadną dramę. Co prawda opinie o dramie są skrajne, jedni ją kochają, inni nienawidzą, ale akurat to nie było powodem, że dopiero niedawno obejrzałam całość 1 i 2 sezon. Okazało się, że drama bardzo mi się spodobała, wszystko co się niej działo, jak poprowadzono watki miłosne i wybór głównej bohaterki według mnie był idealny. 1 sezonowi dałam 9,5, a 2 sezonowi 10. Tą najwyższą liczbę 10 daje bardzo małej ilości dram (około 10 dram ) na setki przez mnie obejrzanych dram. Na mydramalist oba sezony maja jakieś tragicznie niskie ratingi, 2 sezon chyba nawet nie ma 7. Ale mi się drama bardzo podobała. Jeśli ktoś zbytnio nie nastawia się na bajkowe zakończenie, o "wiecznie żywej pierwszej miłości", ale na coś bliższego życiu to jest to drama idealna.
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2024 19:54:56 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2024 20:02:04 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Nov 17, 2024 13:55:13 GMT
Nigdy nie przestanie mnie dziwić jak niektórzy ludzie źle oceniają tą dramę tylko dlatego, że protka w drugim sezonie wybrała nie swoją "miłość" z sezonu 1, ale innego. Nadal uważam, że to bardzo dobrze napisana drama i wybory życiowe protki miały sens. Nawet jeśli prot z 1 sezonu taki "był śliczny i tak rzewnie płakał" za protką.
|
|