|
Post by Matthias on Nov 11, 2020 10:10:24 GMT
m.media-amazon.com/images/M/MV5BZGYzNTNkN2ItY2YxOS00NTE3LWJkMmItMjIzNjU0NzExYzdlXkEyXkFqcGdeQXVyODY1MDkwOQ@@._V1_.jpgTytuł: Aşk Laftan Anlamaz - Miłosne Potyczki / Miłość Nie Rozumie Słów Wytwórnia: Bi Yapım Producent: Burak Sağyaşar Reżyseria: Müge Uğurlar Scenariusz: Makbule Kosif, Eda Tezcan Kanał: Show Emisja: 15 czerwca 2016 - 19 lutego 2017 Dzień tygodnia: środa, sobota, niedziela Gatunek: Komedia romantyczna Ilość odcinków: 31 Premiera w TVP2 - 14 stycznia 2019 Liczba odcinków w PL - 102 Opis:Hayat Uzun, pochodząca ze wsi córka rybaka, jest pod presją rodziny, by znaleźć pracę w Stambule, gdyż w innym przypadku będzie musiała wrócić do swojej rodziny na wsi. Przypadek pozwala jej na zdobycie pracy w międzynarodowej firmie tekstylnej Sarte, jako osobistej asystentki Murata Sarsılmaza. Pierwotnie praca była zarezerwowana dla Suny Pektas, przyjaciółki rodziny Sarsilmazów. Murat zaczyna się zakochiwać w Hayat. To wywołuje zazdrość byłej dziewczyny Murata, Didem, głównej modelki firmy. Obsada:Burak Deniz ............... Murat Sarsılmaz Hande Erçel ............... Hayat Sarsılmaz /Uzun Oğuzhan Karbi ............... Doruk Sarsılmaz Özcan Tekdemir ............... Aslı Merve Çağıran ............... İpek Süleyman Felek ............... Kerem Bülent Emrah Parlak ............... Cemil Uzun Demet Gül ............... Tuval Yanıkoğlu İsmail Ege Şaşmaz ............... İbrahim Birand Tunca ............... Emre Azatoğlu Betül Çobanoğlu ............... Derya Sarsılmaz Cem Emüler ............... Nejat Sarsılmaz Nazan Diper ............... Azime Sarsılmaz Metin Akpınar ............... Haşmet Uzun Evren Duyal ............... Fadik Sultan Köroğlu Kiliç ............... Emine Uzun
|
|
|
Post by lucy on Dec 3, 2020 14:07:22 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2021 22:08:56 GMT
ALA pojawi się niebawem w Meksyku, Wenezueli, Kolumbii i Argentynie.
Natknęłam się na fajny plakacik.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 14, 2021 18:45:22 GMT
Mam ogromny sentyment do tego serialu
|
|
|
Post by Matthias on Jan 16, 2021 10:38:53 GMT
Mam ogromny sentyment do tego serialu Ja często wracam do scenek z ALA. Szczególnie do tych do 17 odcinka, bo potem ten dramat mi nie podpasował.
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Apr 25, 2021 9:59:35 GMT
Zaczełam oglądać niezobowiązująco tak przy sprzątaniu, żeby było milej i jestem w szoku bo się bardzo ciągłam. Bardzo przyjemny serial. Murat przystojniak można na nim zawiesić oko i słodziutka Hayat. Nie ma jakiś głupich wątków no może tylko ten fryzjer i ciotka Hayat zupełnie zbędni i nudni. Zobaczymy dalej na razie połowa serialu za mną a oglądam jakiś tydzień! Na razie porzuciłam resztę seriali na rzecz tego.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 25, 2021 10:46:10 GMT
skaty to był mój taki pierwszy serial, z którym byłem na bieżąco z emisją. Bardzo mi się podobał, do pewnego momentu, ale to nie będę zdradzał do jakiego. Ale te początkowe odcinki to było
|
|
|
Post by lucy on Apr 27, 2021 18:38:43 GMT
I jak tam skaty? Dotarłaś już do dramy? Chyba jako jedyna lubiłam ten etap. Najbardziej mnie wymęczył wątek z dziadkiem i braciszkiem Hayat.
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Apr 28, 2021 6:34:35 GMT
Tak już jestem na odc 70. Fakt dziadek męczący brata nie kojarzę Nie jest tak źle jak się spodziewałam. Trochę niezrozumiała postawa Murata ma bardzo zmienne nastroje. Denerwuje mnie za to matka Murata co prawda dopiero pierwsze odcinki z nią są może później się zmieni.
|
|
|
Post by lucy on Apr 28, 2021 13:22:31 GMT
Ja bardzo lubiłam wątek Ipek i Kerema. Za Asli nie przepadałam, bo mnie irytowała tym gderaniem. Uszy mi pękały. Doruka lubiłam do czasu kiedy się związał z Asli. Ich wspólny wątek to były flaki z olejem. Wątek Emine i Fadik w pewnym momencie uwielbiałam. Odstawiały takie numery, że miałam ciągły ubaw. Świetne aktorki. Tuvalk też była jednorazowa. Dziadka to miałam ochotę udusić i poćwiartować. Przy jego scenach modliłam się, żeby się wreszcie skończyły. Przeprawa z braciszkiem Hayat jest jeszcze przed Tobą. Uzbrój się w tonę cierpliwości. Kojarzę, ze Murat miał wahania nastrojów, ale ogólnie kupiłam jego postać. W sensie rozumiałam jego pobudki.
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Apr 28, 2021 15:52:45 GMT
Asli jak dla mnie strasznie skrzeczy. Tuval genialna Murata niby też rozumiem ale te wahania nastroju miał straszne. Jak braciszek jeszcze gorszy od dziadziusia to cierpliwość potrzebna
|
|
|
Post by mira on Apr 29, 2021 7:26:35 GMT
Doruk związał się z Asli? Ja jakoś inaczej to pamiętam, jakieś pojednanie dopiero w finale, ale nie chcę tu spamować Wątek z bratem był dziwny Ogólnie serial wspominam bardzo dobrze, swego czasu uważałam go za całkiem udany. Teraz nie wiem, bo jednak sporo czasu minęło, musiałabym chyba obejrzeć powtórnie. Aktualnie oglądam i SCK z Hande, i Marasli z Burakiem. Oboje zrobili ogromne postępy
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Apr 29, 2021 10:41:29 GMT
Ja na pewno obejrzę Marasli dla Buraka . Co do SCK to się zastanawiam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 29, 2021 11:39:39 GMT
Ja na pewno obejrzę Marasli dla Buraka . Co do SCK to się zastanawiam. Buraczek w marasli jest świetny. I chodź nie byłem na początku fanem duetu aliny z buraczkiem, tak muszę przyznać że świetnie razem wypadają bardzo, autentycznie. Ja z mira oglądamy, rewelacyjny serial. Buraczek zupełnie inny niż do tej pory. Moim skromnym zdaniem jest to jego najlepsza rola jak do tej pory.
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Apr 29, 2021 12:40:08 GMT
Muszę sobie przejrzeć jego filmografie. Bo wizualnie mi się podoba aktorsko raczej też nieźle. A skoro w Marsali jeszcze lepiej to tym bardziej musze oglądnąc.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 29, 2021 15:21:09 GMT
Muszę sobie przejrzeć jego filmografie. Bo wizualnie mi się podoba aktorsko raczej też nieźle. A skoro w Marsali jeszcze lepiej to tym bardziej musze oglądnąc. Jednak rom-com idzie określonym szlakiem. Zakochują się kłócą potem roztają . I się schodzą ślub dzieci finał. A drama ma coś więcej do zaoferowania. Ja mówiłem Alex która dziś zaczyna oglądać marasli. Że jestem pełen podziwu scenarzysty, świetnie to rozpisał. Jest dużo akcji ale emocjonalnie Alina z Burakiem są super. Jakie oni mają sceny. Nie chce nic zdradzać obejrzysz to się podzielisz opinią. A dojdzie nam kolejna osoba do dyskusji. Jak na razie to tylko ja z mira dyskutujemy o tym serialu.
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Apr 29, 2021 16:58:35 GMT
To pewnie Alex mnie wyprzedzi bo ja dopiero zasiąde do kompa po 5 maja - gości zjeźdzają. Wtedy dokończę Miłosne potyczki i zabiorę się za Marasli a, że tu napisy to tak szybko nie pójdzie pewnie będę przeplatałą z Grzechem Fatmagul.
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2021 16:59:04 GMT
Muszę sobie przejrzeć jego filmografie. Bo wizualnie mi się podoba aktorsko raczej też nieźle. A skoro w Marsali jeszcze lepiej to tym bardziej musze oglądnąc. Największy sukces z seriali Buraka odniósł "Bizim Hikaye". Seria jest wielkim hitem międzynarodowym i wszędzie, gdzie się pojawia ma bardzo dobrą oglądalność.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 29, 2021 17:01:29 GMT
Największy sukces z seriali Buraka odniósł "Bizim Hikaye". Seria jest wielkim hitem międzynarodowym i wszędzie, gdzie się pojawia ma bardzo dobrą oglądalność. Nie wszędzie W Meksyku był klapą Może to wyjątek, który potwierdza regułę
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Apr 29, 2021 17:02:06 GMT
Bizim Hikaye to jest ten serial podobny to shameless?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 29, 2021 17:03:29 GMT
Tak, to jego adaptacja
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2021 17:17:44 GMT
Największy sukces z seriali Buraka odniósł "Bizim Hikaye". Seria jest wielkim hitem międzynarodowym i wszędzie, gdzie się pojawia ma bardzo dobrą oglądalność. Nie wszędzie W Meksyku był klapą Może to wyjątek, który potwierdza regułę Ale to raczej nie z powodu serialu, tylko cyrków z ramówką podczas emisji Bizim Hikaye, że widownia tego nie udźwignęła.
|
|
|
Post by lucy on Nov 29, 2021 18:43:47 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2022 19:09:53 GMT
Nigdy wcześniej nie widziałam tego zwiastuna, a jest bardzo fajny. Swoją drogą bardzo się Hande zmieniła.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jan 22, 2022 8:30:58 GMT
A co się stało z tym aktorem, Burakiem? Od dawna w niczym nie gra…
|
|
|
Post by lucy on Jan 22, 2022 10:06:02 GMT
A co się stało z tym aktorem, Burakiem? Od dawna w niczym nie gra… Ostatnie pół roku Burak był zajęty innymi projektami (we Włoszech i na Netflixie), ale niedawno mówił paparazzim, że ostro czyta scenariusze, bo chce wrócić z serialem telewizyjnym.
|
|
|
Post by mira on Jan 22, 2022 18:51:56 GMT
Nigdy wcześniej nie widziałam tego zwiastuna, a jest bardzo fajny. Swoją drogą bardzo się Hande zmieniła. Burak też się zmienił, zdecydowanie zmężniał. A Hande straciła tę pucołowatą młodzieńczą buźkę, chociaż też nie do końca.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 2, 2022 21:05:34 GMT
❥ Serial "Aşk Laftan Anlamaz" zacznie być emitowany w Rumunii od 18 lutego! 🇬🇴.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 31, 2022 10:14:23 GMT
💥 1 sierpnia Red Uno TV w Boliwii zaczyna emitować romantyczny serial „ Miłość nie rozumie słów / Aşk Laftan Anlamaz” z Hande Erçel i Burakiem Denizem w rolach głównych.
|
|
|
Post by lucy on Mar 30, 2023 12:04:46 GMT
|
|