|
Post by mira on Sept 1, 2023 6:37:28 GMT
Dotąd nie interesowałam się tym projektem, ale teraz przyjrzałam się obsadzie i tu jest właśnie mnóstwo znanych twarzy (ktoś wcześniej pisał, że nie) i to takich, które zwykle grają role pierwszoplanowe.
Klimat trochę przypomina mi serial "Pokojówki" z Seckinem Ozdemirrem i Deniz Baysal. Wyleciał po trzech odcinkach. Ciekawe, czy tu będzie lepiej.
|
|
|
Post by lucy on Sept 1, 2023 12:21:14 GMT
Dotąd nie interesowałam się tym projektem, ale teraz przyjrzałam się obsadzie i tu jest właśnie mnóstwo znanych twarzy (ktoś wcześniej pisał, że nie) i to takich, które zwykle grają role pierwszoplanowe. Też zwróciłam na to uwagę, bo rzadko zdarza się projekt, w którym do tego stopnia co tutaj znam aktorów z innego serialu lub ich bardzo dobrze kojarzę ze stron o dizi. Ten serial pod tym względem chyba przebił wszystkie, o których słyszałam. Klimat trochę przypomina mi serial "Pokojówki" z Seckinem Ozdemirrem i Deniz Baysal. Wyleciał po trzech odcinkach. Ciekawe, czy tu będzie lepiej. Czy klimat jest podobny to nie wiem, bo nie oglądałam, natomiast fabuła jest na tyle podobna, że się zastanawiam, czy to nie ta sama historia. Co do Hizmetciler to serial wyleciał tak szybko, bo wszedł na ekrany w chwili kiedy się zaczęła pandemia. W tamtym czasie wszyscy byli do bólu skupieni na informacjach i bezpieczeństwie, a nie na oglądaniu seriali (w dodatku nowych). Także nawet jeśli ten serial okaże się klapą, nie upatrywałabym podobieństwa w przyczynach. Choć tamten również mógł się zwyczajnie nie spodobać Turkom, no tego to się już nie dowiemy..
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 2, 2023 20:11:53 GMT
Mnie się od razu kojarzy gdzieś tam z Yasakiem.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 2, 2023 23:07:46 GMT
Czy klimat jest podobny to nie wiem, bo nie oglądałam, natomiast fabuła jest na tyle podobna, że się zastanawiam, czy to nie ta sama historia. „Hizmetciler” to adaptacja amerykańskich „Pokojówek z Beverly Hills”, które uwielbiam swoją drogą. Tam mamy historię czterech pokojówek (każda pracuje u innej rodziny). Po morderstwie jednej z nich, w ich szeregach pojawia się nowa, która pod zmienionym nazwiskiem i przykrywką próbuje rozwikłać zagadkę morderstwa, ponieważ to jej syn został o to morderstwo oskarżony. W „Kirli Sepeti” już widzę podobieństwa do „ Pokojówek z Beverly Hills”. Pomijając śmierć pokojówki. Wątek Cansu Tosun i Halila Ibrahima Ceyhana jest także mocno podobny jak nie identyczny. Tam też jedna z pokojówek jest jednocześnie nianią dziecka. Matka dziecka zbytnio się nim nie interesuje (jest aktorką) i zdradza męża, a ojciec dziecka zakochuje się w tej pokojówce (ze wzajemnością). Nawet jest taka sama scena z bielizną (kochanek zostawił bieliznę, a mąż się pyta czyja to bielizna bo on nie ma takiej). Wątek Ayçy Bingöl też może być podobny do wątku jednej z pokojówek, która ze swoją szefową jest wręcz jak rodzina. Brakuje jeszcze by Ceren Moray chciała zostać piosenkarką, to będzie wątek podobny to trzeciej pokojówki. Czwarta pokojówka to ta co próbuje odkryć tajemnicę morderstwa, a tego odpowiednika to narazie nie widać
|
|
|
Post by mira on Sept 3, 2023 10:38:33 GMT
Czy klimat jest podobny to nie wiem, bo nie oglądałam, natomiast fabuła jest na tyle podobna, że się zastanawiam, czy to nie ta sama historia. „Hizmetciler” to adaptacja amerykańskich „Pokojówek z Beverly Hills”, które uwielbiam swoją drogą. Tam mamy historię czterech pokojówek (każda pracuje u innej rodziny). Po morderstwie jednej z nich, w ich szeregach pojawia się nowa, która pod zmienionym nazwiskiem i przykrywką próbuje rozwikłać zagadkę morderstwa, ponieważ to jej syn został o to morderstwo oskarżony. W „Kirli Sepeti” już widzę podobieństwa do „ Pokojówek z Beverly Hills”. Pomijając śmierć pokojówki. Wątek Cansu Tosun i Halila Ibrahima Ceyhana jest także mocno podobny jak nie identyczny. Tam też jedna z pokojówek jest jednocześnie nianią dziecka. Matka dziecka zbytnio się nim nie interesuje (jest aktorką) i zdradza męża, a ojciec dziecka zakochuje się w tej pokojówce (ze wzajemnością). Nawet jest taka sama scena z bielizną (kochanek zostawił bieliznę, a mąż się pyta czyja to bielizna bo on nie ma takiej). Wątek Ayçy Bingöl też może być podobny do wątku jednej z pokojówek, która ze swoją szefową jest wręcz jak rodzina. Brakuje jeszcze by Ceren Moray chciała zostać piosenkarką, to będzie wątek podobny to trzeciej pokojówki. Czwarta pokojówka to ta co próbuje odkryć tajemnicę morderstwa, a tego odpowiednika to narazie nie widać W takim razie tureckie "Pokojówki' trochę się jednak różniły od oryginału, bo pokojówki rzeczywiście były cztery, ale jeśli dobrze pamiętam - dwie z nich (matka i córka) pracowały w tym samym domu. A nowa, która pojawiła się po zaginięciu pierwszej, to była jej siostra i syna raczej nie miała (przynajmniej nie dorosłego, zdolnego do morderstwa), bo to młoda dziewczyna była (w tej roli Deniz Baysal). Serial miał potencjał i szkoda, że doczekał się zaledwie trzech odcinków. Teraz może rzeczywiście ktoś postanowił zrobić nową adaptację.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 4, 2023 13:25:31 GMT
...dwie z nich (matka i córka) pracowały w tym samym domu. W „Pokojówkach z Beverly Hills” także była matka i córka pracujące w tym samym domu. Jednak akcja skupiała się na wyżej wymienionych czterech pokojówkach, były przyjaciółkami, a ta piąta - córka jednej z nich była raczej na uboczu (mimo iż miała wątek miłosny), do tego znikła w połowie serialu. Serial miał potencjał i szkoda, że doczekał się zaledwie trzech odcinków. Klątwa Seçkina Özdemira
|
|
|
Post by Matthias on Sept 5, 2023 17:48:56 GMT
Halil İbrahim Ceyhan & Melisa Döngel & Cansu Tosun 🔥 #KirliSepeti
|
|
|
Post by lucy on Sept 5, 2023 20:26:16 GMT
„Hizmetciler” to adaptacja amerykańskich „Pokojówek z Beverly Hills” I "Pokojówki.." i "Hizmetciler" to nowe wersje serialu meksykańskiego z 2010r. "Ellas son...la Alegría del Hogar". i.imgur.com/dTWsmII.pngZwiastun: Czwarta pokojówka to ta co próbuje odkryć tajemnicę morderstwa, a tego odpowiednika to narazie nie widać Może Bestemsu Ozdemir zagra tę postać?
|
|
|
Post by Matthias on Sept 9, 2023 20:47:28 GMT
💫📸 Halil Ibrahim Ceyhan, Bestemsu Ozdemir i Melisa Dongel za kulisami nowego serialu Foxa „ Kirli Sepeti”
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 9, 2023 21:52:55 GMT
I "Pokojówki.." i "Hizmetciler" to nowe wersje serialu meksykańskiego z 2010r. "Ellas son...la Alegría del Hogar". Tak, chociaż w przypadku „Pokojówek...” tylko 1. sezon jest na podstawie oryginału Televisy. Kolejne sezony to oryginalna historia. W „Hizmetciler” pracowano bodajże na scenariuszu właśnie „Pokojówek...”. W przypadku „Kirli Sepeti” (o ile to ta sama historia) może być podobnie.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 10, 2023 10:50:30 GMT
Kirli Sepeti :Ayça Bingöl, Ceren Moray i Cansu Tosun.. 🌼
|
|
|
Post by lucy on Sept 11, 2023 19:55:38 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 14, 2023 11:28:41 GMT
Ktoś tu lubi dzieci..
|
|
|
Post by lucy on Sept 14, 2023 12:43:37 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Sept 14, 2023 12:52:55 GMT
Plakat faktycznie fajny ale czy ktoś pisał że aktorka na schodach po prawej odeszła? Czy tylko mi się zawało?
|
|
|
Post by lucy on Sept 14, 2023 17:35:51 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 21, 2023 13:08:32 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 21, 2023 13:39:44 GMT
I tutaj.. Songül - #AyçaBingöl Hayriye - #CerenMoray Medine - #CansuTosun Kahraman - #SerkayTütüncü Murat - #HalilİbrahimCeyhan Aylin - #MelisaDöngel Nergis - #GözdeSedaAltuner Yasemin - #BestemsuÖzdemir Ahmet - #DenizSarıkaş Feyyaz - #SerhatKılıç Canan - #DevrimYakut i.imgur.com/RDX8Gvp.png
|
|
|
Post by lucy on Sept 22, 2023 8:45:19 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 24, 2023 12:04:21 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 24, 2023 13:05:30 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 24, 2023 18:20:01 GMT
W sieci widzę bardzo pozytywne komentarze na temat odcinka. Ciekawe jak się ustosunkuje do tego serialu widownia przed tv.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 25, 2023 16:05:56 GMT
📌 Reytingi za 24.09.2023TOTAL:1. Yargı - 4.88%🆕 3. Kirli Sepeti - 3.67%🆕АВ:1. Yargı - 6.03%🆕 3. Kirli Sepeti - 3.24%🆕АВC1:1. Yargı - 6.56%🆕 3. Kirli Sepeti - 3.72%🆕
|
|
|
Post by lucy on Sept 25, 2023 16:16:37 GMT
Myślałam, że będzie ponad 4%, ale te wyniki też są obiecujące. Trzymam kciuki, żeby za tydzień były wzrosty.
|
|
|
Post by lucy on Sept 26, 2023 11:33:30 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Sept 26, 2023 19:26:54 GMT
Halil İbrahim Ceyhan & Melisa Döngel 🔥 #KirliSepeti
|
|
|
Post by lucy on Sept 27, 2023 12:03:10 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 1, 2023 12:40:25 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2023 13:05:23 GMT
Na chwilę obecną serial wypada bardzo dobrze na tle wszystkich emitowanych seriali. W ogóle wśród nowości Fox na razie wiedzie prym. 7 Miejsce - Total 12 Miejsce - AB 14 Miejsce - ABC1 i.imgur.com/gu22vfC.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Oct 2, 2023 14:24:00 GMT
📌 Reytingi za 01.10.2023TOTAL:1. Yargı - 4.97% ⬆ (+0.09) 2. Kirli Sepeti - 4.93% ⬆ (+1.26)АВ:1. Yargı - 6.34% ⬆ (+0.31) 5. Kirli Sepeti - 3.03% ⬇ (-0.21)АВC1:1. Yargı - 6.80% ⬆ (+0.24) 4. Kirli Sepeti - 4.52% ⬆ (+0.80)
|
|