|
Post by man1000 on Jun 2, 2024 16:32:38 GMT
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze w przyszłosci mozemy sie spodziewac tej telki u nas na Novelas+ bo to jest pasmo wieczorne o 21.30
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 2, 2024 17:16:03 GMT
Czyli oboje proci "poczęli wspólne dziecko" przez przypadek (błąd lekarski)? No takiej historii jeszcze nie widziałam - i chociaż ostatnio oglądałam dość podobną fabułę w tureckim Kaderimin Yazıldığı Gün (Przypieczętowany los)... myślałam, że chyba się już nie da napisać czegoś bardziej zakręconego w tej materii. A jednak się da. Oglądałem tylko wersję amerykańskiego The CW „Jane The Virgin” i to jeden z moich ulubionych seriali. Motto tego serialu „niczego nie oczekuj wszystkiego się spodziewaj”. Świetny serial. Wersja Televisy ciekawie się zapowiada. Lubię produkcję W Studios. Camila Valero (Juana) niedawno zagrała główną rolę w hicie Netflixa - serialu „Zmowa milczenia”. Jestem bardzo jej ciekawy w telenoweli. Reszta obsady też niczego sobie. W oryginale nie zamierzam oglądać, ale jeśli poleci w Novelas+ to chętnie obejrzę. [...]i pada zdanie o tym dlaczego nadal jest dziewicą, które nie ma nic wspólnego z wiarą (jak opis mógłby wskazywać) czy jakąś tam traumą z powodu matki, która wcześnie ją urodziła. Jak to wyjaśnili? W poprzednich wersjach było to stricte przez wiarę. W wersji The CW babcia od małego wmawiała jej, że musi pilnować swojego kwiatka, żeby nie zwiędł i za każdym razem, gdy główną bohaterkę trochę ponosiło z protem to od razu jej się babka przypominała Ostatecznie dziewictwo straciła bodajże w 4. sezonie, cały serial miał ich 5. Nad scenariuszem do wersji Televisy pracuje sama Perla Farías czyli twórczyni oryginalnej historii - wenezuelskiej „Juana la Virgen” z 2002 roku. Mignął mi ostatnio wywiad Perly Farías z prezentacji prasowej „La Historia de Juana” i mówiła, że to niesamowite przeżycie pracować ponownie nad tą historią w nowym wydaniu po tylu latach i że jest bardzo zadowolona z efektów, które osiągnęli. Zobaczymy czy widzowie też będą zadowoleni
|
|
|
Post by Onedine on Jun 3, 2024 14:56:39 GMT
Ja widziałam część wersji amerykańskiej. Była robiona dla zwykłej stacji, nie latynoskiej, więc była bardziej zamerykanizowana. Chyba były nawet jakieś nagrody Emmy dla tego serialu. Pamiętam,że żona prota była tam w miarę normalna, nie typowa villana. Zmieniła się w miarę fabuły, bo widzowie ją polubili. W tej meksykańskiej wersji pewnie będzie do końca złym, próżnym człowiekiem. Widziałam też fragmenty wersji koreańskiej, ale ją według widzów Koreańczycy zniszczyli, bo przede wszystkim protka oddała dziecko biologicznemu ojcu i wyszła za swojego narzeczonego. Oni byli razem przed jej zajściem w ciążę. I w tej wersji protka z przyczyn religijnych z tym narzeczonym nie sypiała przed ślubem. Była katoliczką, ale co znowu było w takim razie dziwne, że oddała dziecko i sporo myślała o aborcji przed zdecydowaniem się na urodzenie.I nie wiara, ale co innego ją przekonało, aby urodzić. Katolicyzm i inne chrześcijańskie religie i ich wyznawcy są dziwnie pokazywane w Korei w mediach. Często są tam rózne protesty organizacji religijnych jak są rożne wątki w fabułach dram pokazywane, jakby przeciwko chrześcijanom, gdy buddystów się tak nie oczernia. W polskiej wersji z tego co pamiętam (widziałam tylko początek) to obdarli tą wersję z podstawy, czyli dziewictwa protki. Została tylko sprawa błędu w sztuce lekarskiej, że było sztuczne zapłodnienie na niewłaściwej pacjentce. W wersji meksykańskiej protka jest dziewicą, bo na razie "nie spotkała kogoś, z kim chciałaby" mieć seks. Coś w tym stylu było w jej słowach i o braku traumy i nic o względach religijnych. Być może ona jest demikseksulana i aby mieć seks musi się zakochać i czuć emocjonalną więź z partnerem. Nie wiem czy telenowela tak to nazwie, czy w ogóle meksykańska telenowela weźmie się za (nowoczesną) terminologię tego typu. Producent z tej telenoweli to chyba jest taki od nowocześniejszych produkcji ? Jego nazwisko kojarzę, że chyba pracował w USA, dla Telemundo? Czy Univision?
|
|
klaras
Nowicjusz
|
Post by klaras on Jun 3, 2024 16:04:15 GMT
Zerknęłam na kawałek zwiastun, niestety protką z taką uroda u mnie odpada. U mnie jest podobnie... Nie mogę się przekonać do jej urody, mimo, że na ekranie wypada naturalnie. Pierwszy odcinek mnie pozytywnie zaskoczył. Nie podobało mi się to tylko ciągle podkreślanie tego, że główna bohaterka jest jeszcze dziewicą. Wydało mi się to takie wymuszone na potrzeby fabuły. Ja akurat kupuję wersję,że nie znalazła odpowiedniego mężczyzny. Wiele jest takich dziewczyn,choć media próbują wmówić nam coś innego. Przypadkowe zapłodnienie i dziewica w ciąży to absurd godny telenoweli. Na razie mnie ta fabuła bardzo intryguje. Pozostali aktorzy też mi się podobają i raczej pasują do swoich ról. Największy wizualny efekt zrobiła na mnie Irina Baeva... Uroda i figura godna pozazdroszczenia. Ona nigdy nie nadawała się do głównych ról, ale jako antagonistka ma perfekcyjne warunki.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 3, 2024 16:27:30 GMT
Ja widziałam część wersji amerykańskiej. Była robiona dla zwykłej stacji, nie latynoskiej, więc była bardziej zamerykanizowana. Chyba były nawet jakieś nagrody Emmy dla tego serialu. Pamiętam,że żona prota była tam w miarę normalna, nie typowa villana. Zmieniła się w miarę fabuły, bo widzowie ją polubili. Tak, to anglojęzyczny serial chociaż opowiada o rodzinie Latynosów. Ojca protki gra tam dobrze nam znany z telenowel Jamie Camil. Petra (żona prota) jest tam antagonistką ale do czasu bo tak jak wspominałaś widzowie ją pokochali i na jakimś etapie telenoweli zaczyna nawet się przyjaźnić z protką. Czarnym charakterem jest tam jej matka. I siostra bliźniaczka. Plus macocha prota, która jest słynnym poszukiwanym przestępcą, ale nikt jej nie może znaleźć bo co chwilę zmienia twarz przez operację plastyczne. Ojciec protki jest wielką gwiazdą telenowel i jest to pozytywna postać. Czy przypadkiem w nowej wersji jak i ogólnie w tej historii to Alexis Ayala nie będzie ojcem protki, a ona i Irina siostrami? 🤔 Coś mi świta, że tak było w oryginale, ale nie dam sobie ręki uciąć czy mi się telenowele nie pomyliły. Producent z tej telenoweli to chyba jest taki od nowocześniejszych produkcji ? Jego nazwisko kojarzę, że chyba pracował w USA, dla Telemundo? Czy Univision? Patricio Wills był częścią RTI, która stworzyła dla Telemundo wiele hitów jak chociażby „Gorzka zemsta”. Potem pracował bezpośrednio w Telemundo jako prezes dotyczący treści. Potem utworzył wytwórnie W Studios. Oddał ją w ręce Carlosa Bardasano i został prezesem generalnym Televisy (2018-2021). Po zwolnieniu wrócił na stołek swojej własnej wytwórni. W Studios produkowało dla Televisy kilka hitów m.in „Miłość po grób”, „Rubi” (2020), „Na przekór losowi” czy „Bogaci też płaczą”, chociaż ich producentem był Carlos Bardasano. W przypadku „La Historia de Juana” Wills jest bezpośrednim producentem. Jest to jego powrót z telenowelą. Ostatnio tworzył kilka seriali na VIX. Plusem telenowel Televisy tworzonych przez W Studios jest na pewno budżet, bo jest większy. I być może realizacja też jest trochę lepsza.
|
|
|
Post by Onedine on Jun 4, 2024 16:56:49 GMT
Ja widziałam część wersji amerykańskiej. Była robiona dla zwykłej stacji, nie latynoskiej, więc była bardziej zamerykanizowana. Chyba były nawet jakieś nagrody Emmy dla tego serialu. Pamiętam,że żona prota była tam w miarę normalna, nie typowa villana. Zmieniła się w miarę fabuły, bo widzowie ją polubili. Tak, to anglojęzyczny serial chociaż opowiada o rodzinie Latynosów. Ojca protki gra tam dobrze nam znany z telenowel Jamie Camil. Petra (żona prota) jest tam antagonistką ale do czasu bo tak jak wspominałaś widzowie ją pokochali i na jakimś etapie telenoweli zaczyna nawet się przyjaźnić z protką. Czarnym charakterem jest tam jej matka. I siostra bliźniaczka. Plus macocha prota, która jest słynnym poszukiwanym przestępcą, ale nikt jej nie może znaleźć bo co chwilę zmienia twarz przez operację plastyczne. Ojciec protki jest wielką gwiazdą telenowel i jest to pozytywna postać. Czy przypadkiem w nowej wersji jak i ogólnie w tej historii to Alexis Ayala nie będzie ojcem protki, a ona i Irina siostrami? 🤔 Coś mi świta, że tak było w oryginale, ale nie dam sobie ręki uciąć czy mi się telenowele nie pomyliły. Wydaje mi się, że w wersji USA sporo pozmieniali i w każdej kolejnej. Czytałam, że w wersji oryginalnej protka była w szkole średniej jak zaszła w ciążę. A prot około 30 i też żonaty jak w innych wersjach. To była telenowela wenezuelska, więc tam taka rzecz może nie była aż tak kontrowersyjna. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego teraz, żeby protka była tak młoda, w szkole średniej. Media i ludzie w internecie by skrytykowali tak pomysł jeszcze na etapie produkcji. Nie pamiętam czy villana okazała się siostrą protki i czy w jakiejś wersji ten ojciec był zły. Wydaje mi się, że nie, że po prostu był bardzo młody jak on i matka protki zostali rodzicami. I on chyba nie wiedział, aż do dorosłości protki, że został ojcem.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 5, 2024 15:11:58 GMT
Czołówka.
|
|
|
Post by Onedine on Jun 5, 2024 15:52:38 GMT
Taka sobie ta entrada. Myślałam, że może będzie bardziej dynamiczna, ale piosenka taka nie jest.
|
|
|
Post by lucy on Jun 5, 2024 19:06:45 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 6, 2024 11:52:13 GMT
Taka sobie ta entrada. Myślałam, że może będzie bardziej dynamiczna, ale piosenka taka nie jest. Motyw przewodni mi sie podoba. Czołówka niestety nie, niepotrzebny jest ten motyw piwa w czołówce, wygląda lekko tandetnie
|
|
|
Post by Onedine on Jun 6, 2024 14:42:59 GMT
Taka sobie ta entrada. Myślałam, że może będzie bardziej dynamiczna, ale piosenka taka nie jest. Motyw przewodni mi sie podoba. Czołówka niestety nie, niepotrzebny jest ten motyw piwa w czołówce, wygląda lekko tandetnie Właśnie, tandetnie, coś jak w starszych entradach. Obecnie nie powinno być czegoś takiego, typowo kojarzonego z telenowelą.
|
|
|
Post by lucy on Jun 7, 2024 12:47:02 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Jun 7, 2024 12:53:50 GMT
Obsada calkiem niezla Proci tez Przystojni moze zerkne w wolnej chwili na pierwszy odciek
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 11, 2024 19:35:14 GMT
Wkrótce premiera na Salwadorze.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jun 26, 2024 7:51:25 GMT
Obejrzałem… Polubiłem… Wyszedł im świetny serial!!! Życzyłbym sobie więcej produkcji W Studios na rynku w przyszłości…
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 4, 2024 21:17:14 GMT
Camila Valero (protka) to wnuczka Silvii Pasquel. Czyli Silvia Pinal jest jej prababcią, a Rocío Banquells to jej ciocia.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 21, 2024 11:36:56 GMT
Wkrótce premiera na Univision w Stanach Zjednoczonych.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 8, 2024 9:27:49 GMT
Finał telenoweli na 65. odcinku - 30 sierpnia na Las Estrellas.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 31, 2024 16:43:04 GMT
Emisja telenoweli zakończyła się.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 6, 2024 13:52:59 GMT
W telenoweli wystąpiły trzy pokolenia rodu Peniche - Arturo Peniche, Brandon Peniche i syn Brandona - Bosco Peniche.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 7, 2024 9:46:28 GMT
Telenowela będzie emitowana w Panamie.
|
|