Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 28, 2024 16:30:52 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jan 29, 2024 19:37:33 GMT
Gdzie można obejrzeć cały 1 odcinek ? Macie jakiś link ?
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 29, 2024 19:40:28 GMT
1. odcinek nie był taki zły… Nawet mam wrażenie, że historia jest tu ciekawiej opowiedziana niż w „Lacos de sangue”… Nie znam wersji oryginalnej, ale muszę przyznać, że to pierwsza telenowela Mejii od bardzo dawna, której pierwszy odcinek obejrzałem zupełnie bezboleśnie. Główny wątek został bardzo sprawnie przedstawiony i myślę, że zainteresował potencjalnego widza na tyle, aby kontynuować oglądanie. Zobaczymy, jak będzie dalej, kiedy pojawi się Spanic i cała reszta
Onedine, pierwszy odcinek można zobaczyć na oficjalnej stronie Las Estrellas. Bardzo dobra jakość.
|
|
|
Post by Onedine on Jan 29, 2024 19:48:27 GMT
1. odcinek nie był taki zły… Nawet mam wrażenie, że historia jest tu ciekawiej opowiedziana niż w „Lacos de sangue”… Nie znam wersji oryginalnej, ale muszę przyznać, że to pierwsza telenowela Mejii od bardzo dawna, której pierwszy odcinek obejrzałem zupełnie bezboleśnie. Główny wątek został bardzo sprawnie przedstawiony i myślę, że zainteresował potencjalnego widza na tyle, aby kontynuować oglądanie. Zobaczymy, jak będzie dalej, kiedy pojawi się Spanic i cała reszta
Onedine , pierwszy odcinek można zobaczyć na oficjalnej stronie Las Estrellas. Bardzo dobra jakość. Dziękuję Marcoss
|
|
|
Post by Onedine on Jan 31, 2024 17:02:59 GMT
Obejrzałam 1 odcinek i 20 minut 2 odcinka. Nie jest źle pod względem fabularnym, ale twarze niektórych aktorów, silikon, operacje plastyczne chyba mnie pokonały. Nie wiem czy dam radę obejrzeć więcej, zwłaszcza że widzę jeszcze jeden duży minut- wybór aktorki do roli głównej. Nie piszę, że ona jest zła, ale po prostu cały czas, gdy oglądam nie widzę kogoś trochę ponad 20-tkę (postać ma chyba 23 lata, skoro jej starsza siostra ma w 2023 24 lata), a kobietę po 30-tce. Kiedy ona i jej siostra, teoretycznie starsza będą miały wspólne sceny to na pewno będzie jeszcze bardziej rzucało się w oczy. O ile montaż w odcinku 1, poza scenami z piorunami, był w miarę dobry, to w 2 sceny z karetką mi już się nie podobały. Te dziwne szybkie cięcia były denerwujące.
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 31, 2024 20:27:53 GMT
Na Spanic nie da się patrzeć. Wygląda i gra po prostu strasznie
|
|
|
Post by Onedine on Feb 1, 2024 16:57:12 GMT
Na Spanic nie da się patrzeć. Wygląda i gra po prostu strasznie Niestety, ale to młodsze pokolenie też tak widać, że podąża w tą samą stronę co ona. Przesadzają z chirurgią plastyczną powiększając sobie co tylko mogą. Nie wygląda to dobrze zwłaszcza na twarzy i skończą jak ona. Jeszcze jedna rzecz rzuciła mi się w oczy w telenoweli meksykańskiej. Trochę zapomniałam o tym, bo ostatnio jak oglądałam telenowelę to była z Chile. W Meksyku przesadzają z biżuterią u bogatych postaci, są obwieszeni złotem co wygląda nieelegancko, a biedne postaci znowu mają tandetną biżuterię. Ogólnie te biedne postacie, zwłaszcza kobiety są esencją tandetności lub wulgaryzmu. Nie sadzę,a by była taka potrzeba przedstawiania postaci jednowymiarowo. Wątpię, aby tylko tacy stereotypowi ludzie żyli w Meksyku. I nie wiem dlaczego negatywne postaci maja fryzury, które wręcz krzyczą- zły. jak np kuzyn prota ma taki dziwny loczek-grzywkę, która ciągle mu się plącze przy oczach. Aktor jest przystojny, a produkcja celowo robi z jego postaci karykaturalnego villana.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 4, 2024 3:07:50 GMT
Premiera na Univision w Stanach Zjednoczonych - 20 lutego o godzinie 19.00.
|
|
|
Post by Onedine on Feb 4, 2024 13:05:48 GMT
Na podglądzie przejrzałam fabułę odcinków 2-5 na youtube i nawet jest ciekawie. Tak myślę, bo całych scen widziałam nie tak wiele. Jedną jak Frida celowo wpada na prota, z kubkiem kawy w dłoniach. Wylewa oczywiście tą kawę na siebie, zdejmuje bluzkę publicznie, na co prot musi zareagować (dżentelmen i daje jej swoja koszulę. Frida/Rebeca go całuje Jak dla mnie to zabawne, bo oni byli w miejscu publicznym, na jakimś korytarzu w oddali byli ludzie, a ona pod swoja bluzka niewiele maiła i gdyby nie byli publicznie to pewnie by więcej zrobiła. Oczywiście go przerosiła za sytuację i udała, że pierwszy raz słyszy o nim cokolwiek i nie wiedziała np o narzeczonej. Ona wszystko wie i zamiast iść do biologicznej rodziny to ulokowała się w ich życiu, "ratując im życie", zatrudniając u matki w restauracji, poznając niby przypadkowo narzeczonego siostry. Ten, według planów Fridy ma być jej mężem. Ciekawe czy jej się uda być jego żoną jakiś czas, bo z oryginału znam tylko zakończenie. Frida poznała kuzyna prota, tego złego i z jego strony zaiskrzyło, ale chyba tez ma jakąś narzeczoną, z jakiegoś dialogu prota to wynikało. Jak Frida i kuzyn zaczną razem intrygować to moze być tu ciekawie, bo chyba tak będzie. Ja w każdym razie bym nie zmarnowała ich (aktorów) chemii. Pisze tylko o Fridzie, bo proci są nudni, nawet ich scena łóżkowa była nudna. Frida, kuzyn i młodszy brat protki, hazardzista i kłamca, wprowadzają życie do telenoweli.
|
|
|
Post by Marcoss on Feb 5, 2024 12:04:13 GMT
Całych odcinków nie da się oglądać. Tylko wątek Rebeci/Fridy jest interesujący. Być może będę zerkał na fragmenty. Chciałbym, żeby Frida odebrała wszystko siostrze i miała szczęśliwy finał, ale wiem,że nie ma szans na coś takiego. To byłby zwrot akcji godny uwagi i zapamiętania. Niestety to telenowela Televisy z 16:30, w dodatku Mejii. Dlatego właśnie nie mam za bardzo motywacji, aby oglądać dalej
|
|
|
Post by Onedine on Feb 5, 2024 19:06:58 GMT
Całych odcinków nie da się oglądać. Tylko wątek Rebeci/Fridy jest interesujący. Być może będę zerkał na fragmenty. Chciałbym, żeby Frida odebrała wszystko siostrze i miała szczęśliwy finał, ale wiem,że nie ma szans na coś takiego. To byłby zwrot akcji godny uwagi i zapamiętania. Niestety to telenowela Televisy z 16:30, w dodatku Mejii. Dlatego właśnie nie mam za bardzo motywacji, aby oglądać dalej Takiej telenoweli właśnie bym chciała, ale też wiem, że to nie ma szans. Ja zamierzam zerkać na fragmenty z Fridą. Myślę, że byłaby szansa, aby można było kibicować tej dobrej siostrze, gdyby grała ją inna, młoda aktorka o niewinnym emploi i gdyby postać była żywiołowa, z temperamentem. Ale przede wszystkim postać powinna młodo wyglądać. Z tych fragmentów co widziałam to ona ma niby mieć tylko z 22 lata. Aktorka wygląda na 10 lat starszą. Blond włosy, jasna karnacja, fakt, że jest szczupła, nie pomagają w oszukaniu kamery, że ma tyle lat, ile ma. Z jednej sceny wynikało, że Frida ma dopiero 23 (czyli młodsza siostra może mieć najwięcej 22). Widocznie Frida skończy za jakiś czas 24 lata (fabularnie nadal w 2023) i pewnie będzie miała urodziny i to będzie pretekstem do jakiegoś wydarzenia.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 9, 2024 19:42:11 GMT
Kolejna zapowiedź na Univision:
|
|
|
Post by man1000 on Feb 10, 2024 9:59:00 GMT
Ciekawe czy po jakim czasie telka trafi do nas na Novelas+ ?
|
|
|
Post by Marcoss on Feb 10, 2024 10:55:49 GMT
Pytanie, czy w ogóle trafi. Televisa produkuje dużo telenowel. Jak na razie Novelas+ nie wyemitowała żadnej premiery z tego pasma. Skupiają się na produkcjach wieczornych.
|
|
|
Post by man1000 on Feb 11, 2024 18:45:36 GMT
Obejrzałem 10 odcinków telka nie jest zła podoba mi się motyw przewodni Kimberli jak dla mnie słabo nie pasuje mi od niej tutaj look tzn jak ja ubierają Emanuel Palomares aktorsko jak zawsze dobrze w tej telce wygląda w tym garniaku jak prezes jakiej mafii przepraszam że tak pisze ale to prawda 🤣☺️ w trochę dłuższych włosach wygląda lepiej najbardziej podoba mi się piosenka z czołówki ktoś wie kto ją śpiewa ?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 11, 2024 18:51:44 GMT
man1000 to słynna piosenka „Te Amaré” Miguela Bosé z 1978 roku. W „Vivir de amor” śpiewa ją w duecie z Laurą Pausini. Piosenka została już wykorzystana w Televisie do telenoweli „Hasta el fin del mundo” i zinterpretował ją Alejandro Fernández.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 17, 2024 21:09:05 GMT
Kolejna zapowiedź na Univision:
|
|
|
Post by Onedine on Mar 1, 2024 16:32:33 GMT
Zrobiłam sobie szybki, około 15-muntowy przegląd kilkunastu odcinków i fajne rzeczy się dzieją w tej telenoweli. Znaczy się z mojego punktu wiedzenia widza kibicującego tej złej Rebeca/Frida namieszała w życiu protów i innych postaci. Ale przy okazji zrobiła sobie gorący, interesowny romans z złym kuzynem prota, Misaelem (zakochanym w niej, co jest dla mnie największym szokiem aktorzy mają chemię o jakiej proci mogą pomarzyć) i teraz jest z nim w ciąży. Znalazła sobie jednak innego ojca dla tego przyszłego dziecka, oczywiście prota, którego upiła, gdy był w dole w trakcie problemów z protką. Wykorzystać to go nie wykorzystała, nie udało jej się, za dużo dodała kropelek do alkoholu. Ale skoro prot nic nie pamięta za jakiś czas "starsza" ciąża stanie się "młodszą" ciążą w zamiarze Rebeci. Ona też spiskuje z matką Misaela, Monica (tak ma na imię postać Gabrieli Spanic ?), aby zniszczyć protkę. Matce też planuje zrobić psikusa z restauracją, bo ma kasę od wspólnej intrygantki. Coś tam chyba było z ojcem, który ją wychowywał, nakłamała o nim do prota, że niby zawsze ją źle traktował. I nie jestem pewna, ale on chyba umarł, czy ona maiła coś z tym coś wspólnego ? Nie wiem, bo przewijałam wiele scen i czasami trafiałam tylko na fragmenty dialogów i nie chciało mi się słuchać całości przy nie interesujących mnie postaciach. Najlepsze, znaczy się najbardziej perfidne jest, że Rebeca dalej udaje obcą osobę dla swoich bliskich, siostry i matki. Ona zamierza im wszystko zabrać (męża protki, majątek jaki mają, nie taki wielki, bogata to jest rodzina prota) w ramach zemsty za "porzucenie".
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 1, 2024 17:44:26 GMT
Onedine oglądałem do 15 odcinka i też kibicowałem Rebece/Fridzie. Zdecydowanie najlepsza postać. Gala Montes bardzo dobrze spisuje się w swojej roli. Wyciekł fragment scenariusza do 30-tego któregoś odcinka i Fridzia zaciągnie Jose Emilio do ołtarza. Po 15 odcinkach jednak zrezygnowałem. Wystartowało „El amor no tiene receta”, które pod każdym względem bardziej mi się spodobało. „Vivir de amor” nie jest złą telenowelą, ale oprócz Gali Montes czyli Rebeki/Fridy nie czuję tu nic pociągającego.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 1, 2024 17:48:14 GMT
Motyw przewodni postaci Rebeki/Fridy śpiewany przez Galę Montes.
|
|
|
Post by Onedine on Mar 2, 2024 12:45:22 GMT
Onedine oglądałem do 15 odcinka i też kibicowałem Rebece/Fridzie. Zdecydowanie najlepsza postać. Gala Montes bardzo dobrze spisuje się w swojej roli. Wyciekł fragment scenariusza do 30-tego któregoś odcinka i Fridzia zaciągnie Jose Emilio do ołtarza. Po 15 odcinkach jednak zrezygnowałem. Wystartowało „El amor no tiene receta”, które pod każdym względem bardziej mi się spodobało. „Vivir de amor” nie jest złą telenowelą, ale oprócz Gali Montes czyli Rebeki/Fridy nie czuję tu nic pociągającego. Ja to do tej telenoweli największy zarzut mam z wyborem aktorów, bo fabuła choć nieoryginalna to myślę, że mimo wszystko da się ją obejrzeć. Chociażby ta ciąża villany i ślub z protem ( jak piszesz, nie znam żadnych spoilerów), który nie jest ojcem, a będzie myślał, że jest. banalny klasyk, ale da się to przeżyć. To byłoby bardziej strawne, gdyby można było kibicować protce i współczuć protowi. Ja przez to, że nie mogę wybaczyć wyboru protki, która wygląda na swoje 30+ lat , a ma być ledwo po 20-tce. Mnie to cały czas denerwuje. Co jest z nią scena muszę sobie przypominać, że ona nie jest kobietą, która już pewnie coś tam przeszła w życiu, ale teoretycznie dopiero rozpoczyna dorosłe życie. I jak jest zestawiona z młodszą aktorką, grającą jej starszą siostrę, w dodatku aktorką, która ją "zjada"w scenach, to iluzja fabuły zderza się z rzeczywistością angażu aktorów. W innych rolach tez jest za dużo aktorów, gdzie nie wiem w jakim wieku powinny być postacie, bo wyglądają po prostu źle, niemłodo, a chyba graja młodszych, niż ich metryka. I przez to ich historie, zwłaszcza miłosne mnie nie interesują, bo myślę sobie, że są za starzy na takie głupie historie miłosne.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 2, 2024 17:00:06 GMT
Ja Kimberly dos Ramos bardzo lubię, z resztą w Meksyku bardzo cieszyli się, że dostała w końcu w Televisie rolę protki jednak w tym przypadku jej rola jest raczej niewdzięczna i większe show by robiła jako villana. Plus fakt, że gra młodszą siostrę będąc straszą od Gali o 8 lat. Ale producentem jest tu Mejía...
|
|
|
Post by Onedine on Mar 3, 2024 10:09:16 GMT
Ja Kimberly dos Ramos bardzo lubię, z resztą w Meksyku bardzo cieszyli się, że dostała w końcu w Televisie rolę protki jednak w tym przypadku jej rola jest raczej niewdzięczna i większe show by robiła jako villana. Plus fakt, że gra młodszą siostrę będąc straszą od Gali o 8 lat. Ale producentem jest tu Mejía... Ja jej chyba w niczym nie widziałam, kojarzę ją tylko z zdjęć z internetu jak wpadam na informacje, że ktoś, gdzieś gra. Mi to ona wiekowo nie pasuje do roli i druga aktorka ma więcej charyzmy, niż ona, akurat w tej roli. Rola ogólnie niewdzięczna, bo ta "zła" może się więcej wykazać dzięki scenariuszowi. Jednak, gdyby protkę grała młoda aktorka po 20, taka w stylu tych, co chce się im kibicować lub choćby współczuć tylko na nie patrząc, to taki wybór byłby lepszy dla telenoweli.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 24, 2024 20:30:50 GMT
Telenowela nie przypadła do gustu widzom na Univision w Stanach Zjednoczonych. Telenowela spadła z godziny 19.00 na 13.00.
|
|
|
Post by lucy on Apr 8, 2024 19:06:18 GMT
Telka została sprzedana na Węgry.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 9, 2024 21:46:51 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2024 22:02:31 GMT
W życiu bym nie zwróciła uwagi na telkę z takimi twarzami (czyt. urodami) na plakacie.
|
|
|
Post by Onedine on Apr 11, 2024 15:57:06 GMT
Wyglądają konserwatywnie i nieatrakcyjnie na tej fotce. Po obojgu wyraźnie widać, że są po 30-tce. Tzn wiem, że ona jest po 30-tce, bo kiedyś sprawdzałam, ale on raczej też? Ile on ma lat, 35? Nie za bardzo rozumiem dlaczego fotka promująca jest tylko z protami, skoro opis ten z targów jest o dwóch siostrach.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 19, 2024 19:56:11 GMT
Nagrania do telenoweli zakończyły się. Będzie 125 odcinków.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Apr 24, 2024 11:30:20 GMT
Czemu ona ma w każdym serialu taki sam, „oryginalny” przedziałek???
|
|