|
Post by Onedine on Feb 11, 2024 11:06:17 GMT
Tytuł: Ao Haru Ride Inne tytuły: Blue Spring Ride Gatunek: młodość, dramat, szkoła, romans Reżyseria: Mahito Kimura Scenariusz: Io Sakisaka (manga), Sayaka Kuwamura Stacja: WOWOW, Viki Liczba odcinków: 8 (1 sezon) + 6 (2 sezon) Kraj: Japonia Emisja: 22.09.2023-10.11.2023 (1 sezon), 19.01.2024-24.02.2024 (2 sezon) Opis by Onedine Yoshioka Futaba była niegdyś uczennicą gimnazjum, która zakochała się w swoim dobrym koledze z klasy, Tanace Kou. Młodzieńcza miłość okazała się jednak okrutna i duet rozstał się z przyczyn od nich niezależnych – Kou przeprowadził się do Nagasaki. Los jednak połączył ich ponownie w szkole średniej. Jednak Kou, którego kiedyś znała, zmienił się – przyjął nieznane nazwisko i nieoczekiwanie zimną i powściągliwą osobowość. Teraz, gdy zbliża się koniec roku szkolnego, Yoshioka Futaba i Kou ponownie zaczynają się do siebie zbliżać. Ale sprawy się komplikują. Futaba dowiaduje się, że Kou złamał również serce jej koleżance z klasy, gdy ta była w gimnazjum. Czy w ich przypadku istnieje trójkąt miłosny, czy też inni koledzy z klasy mogą jeszcze bardziej skomplikować sytuację? Czy ponowne spotkanie Yoshioki Futaby i Kou doprowadzi ich do miłości… a może po raz kolejny do złamanego serca? Obsada: Natsuki Deguchi -Futaba Yoshioka Kaito Sakurai- Kou Mabuchi Riko- Yuri Makita Sara Shida- Shuko Murao Taisuke Niihara- Aya Kominato Ryousuke Sota- Toma Kikuchi Daiki Kanechika-Yoichi Tanaka
|
|
|
Post by Onedine on Feb 12, 2024 15:56:28 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Feb 26, 2024 16:09:10 GMT
Oglądałam kiedyś filmową wersję tej historii, ale niezbyt wiele z niej pamiętałam. Chyba najlepiej sceny z tarasu i oglądanie wschodu słońca, jak i fakt, że główna para sporo miała między sobą niedomówień, zanim na dobre się ze sobą zeszli. Mi się ta fabuła podobała, choć wiadomo z komentarzy w internecie, że ludzie różnie oceniają takie dramy. To są z tego typu, gdzie para już się prawie tworzy, coś ją burzy, najczęściej oni sami, ich niezdecydowanie, brak pewności siebie, zbytnie uleganie wpływom innych, ukrywanie swoich traum, etc. W tej dramie lubiłam klimat, pracę kamery, kogo wybrano do ról. Moim zdaniem pasowali, a zwłaszcza aktor, który zagrał głównego bohatera. Widziałam go w kilku dramach i ma talent, jego oczy i mimika dużo mówią w scenach, a o to nie zawsze łatwo w dramach japońskich.
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2024 21:13:00 GMT
2.Sezon
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2024 21:14:45 GMT
|
|
|