|
Post by lucy on Feb 17, 2024 23:55:46 GMT
Tytuł: Mavi Mağara - Błękitna Jaskinia Wytwórnia: Ay Yapim Studio: Producent: Kerem Catay Reżyser: Altan Dönmez Scenariusz: Kerem Bürsin, Osman Kaya Gatunek: Dramat Muzyka: Filiz Saral Budżet: Przychód: Data premiery: 18 października 2024 | Amazon Prime Video Opis:Kiedy Cem, żołnierz marynarki wojennej, traci żonę Alarę, rozpoczyna podróż do „Błękitnej Jaskini” - miejsca, w którym obiecał jej kiedyś okazać swoją wielką miłość. Podróż Cema do Błękitnej Jaskini zamienia się w zaskakujące odkrycie, które ujawnia szczegóły jego związku z Alarą i potwierdza, że prawdziwa miłość jest wieczna. Obsada:Kerem Bürsin - Cem Devrim Özkan - Alara Yüsra Geyik Idil Sivritepe Okan Yalabik Ece Dizdar Taner Birsel Temmuz Gürkan Karaca Deniz Cengiz Sabahattin Yakut Alper Baytekin IMDB: www.imdb.com/title/tt32313870/
|
|
|
Post by man1000 on Mar 5, 2024 21:31:52 GMT
Z niecierpliwością czekamy na nowy projekt Kerema Bürsina . Przystojny aktor, mający fanów na całym świecie, pracuje także nad filmem o kryptonimie „Błękitna Jaskinia”, do którego napisał scenariusz. Bürsin nie tylko wystąpił w filmie w roli scenarzysty i głównego aktora, ale także został partnerem w projekcie firmy „Braveborn Films”, w której jest partnerem Kemala Çömelka . Zdjęcia do filmu z gatunku miłosnego i dramatycznego mają rozpocząć się pod koniec miesiąca. Na fotelu reżyserskim filmu zasiądzie znany reżyser Altan Dönmez . Nazwisko Devrima Özkana jest wymieniane jako główna aktorka filmu . Özkan, podobnie jak Kerem Bürsin, ma 4-letni kontrakt z Ay Yapım.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 17, 2024 9:38:45 GMT
💥💥💥 Devrim Ozkan została partnerką Kerema Bursina! Kerem Bursin, który w zeszłym roku podpisał umowę z AyYapim, przygotowuje się do zdjęć do swojego nowego filmu. Zaproponowano Devrim Ozkan, aby została partnerką Kerema w filmie, którego rozpoczęcie zdjęć zaplanowano na koniec miesiąca. Według najnowszych doniesień przyjęła ofertę. Aktorka ma także czteroletni kontrakt z firmą. Gatunki filmu w reżyserii Altana Dönmeza to miłość i dramat. W ostatnich latach aktor wraz z Kemalem Comelkiem założył wytwórnię filmową Braveborn Film. ✍🏻Birsen Altuntas
|
|
|
Post by man1000 on Mar 24, 2024 14:55:52 GMT
Rozpoczęły się zdjęcia do filmu „Błękitna Jaskinia” . Zdjęcia do filmu z Keremem Bürsinem i Devrimem Özkanem , którzy mają podpisaną umowę z Ay Yapım w rolach głównych, rozpoczną się w Stambule i będą kontynuowane w Kaş . Kerem Bürsin, który jest także scenarzystą i partnerem produkcyjnym, zagra żołnierza imieniem „Cem” w filmie, który wyreżyseruje Altan Dönmez . Dowiedziono, że Devrim Özkan zagra archeologa o imieniu „Alara” . Ogłoszono pozostałych aktorów, którzy wystąpią w filmie z gatunku miłosnego i dramatycznego, poza jedną osobą. Okan Yalabık, Deniz Cengiz, Ece Dizdar, Yüsra Geyik, İdil Sivritepe, Sabahattin Yakut, Alper Baytekin i July Gürkan Karaca wystąpią w filmie „Mavi Cave”. Film planowany jest spotkać się z widzami na platformie cyfrowej, której nazwa nie została jeszcze ogłoszona.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 4, 2024 21:04:15 GMT
Z niecierpliwością czekamy na film „Błękitna jaskinia”, który nakręci Kerem Bürsin we współpracy z Ay Yapım . Zdjęcia do filmu, które zostały przełożone o tydzień ze względu na ciężką grypę, na którą cierpiał przystojny aktor, rozpoczną się jutro. Reżyser filmu, Altan Dönmez , pojechał do Kaş na początku tygodnia i rozpoczął wstępne przygotowania. Jutro na potrzeby filmu będą kręcone sceny leśne z Keremem Bürsinem, którego autorem zdjęć będzie Hakan Gencan . Ekipa, która do końca miesiąca zakończy zdjęcia w Kaş, zrobi sobie kilkudniową przerwę wakacyjną. Do obsady filmu dołączył bardzo wartościowy aktor. Wielokrotnie nagradzany aktor Taner Birsel zagra w Mavi Cave. W filmie wystąpią Okan Yalabık, Deniz Cengiz, Ece Dizdar, Yüsra Geyik, İdil Sivritepe, Sabahattin Yakut, Alper Baytekin i July Gürkan Karaca , w którym Devrim Özkan wcieli się w postać archeologa Alary. Projekt będzie spotykał się z publicznością na platformie cyfrowej, której nazwa nie została jeszcze ustalona.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 8, 2024 12:04:26 GMT
Kerem Bürsin i Devrim Özkan spotkali się w filmie „Błękitna jaskinia” Prime Video . W Kaş trwają zdjęcia do filmu w reżyserii Altana Dönmeza . Ogłoszono także hasło filmu, którego autorami są Ay Yapım i Braveborn Film , a którego autorem jest Osman Kaya , w którym Kerem Bürsin wcieli się w żołnierza imieniem „Cem”, a Devrim Özkan wcieli się w archeologa Alarę: „Życie mija zanim twoje oczy, lecz miłość jest wieczna.” Udostępniono także pierwsze kadry z filmu „Błękitna Jaskinia” . Okan Yalabık, Deniz Cengiz, Ece Dizdar, Yüsra Geyik, İdil Sivritepe, Sabahattin Yakut, Alper Baytekin, July Gürkan Karaca i Taner Birsel również wystąpią w filmie opartym na miłości i dramacie . W filmie Błękitna Jaskinia, gdy Cem (Kerem Bürsin), żołnierz marynarki wojennej, traci swoją żonę Alarę (Devrim Özkan) chorą na raka, rozpoczyna podróż w stronę „Błękitnej Jaskini”, miejsca, w którym obiecał pokazać swoje wielkie pokocham ją pewnego dnia. Podróż Cema do Błękitnej Jaskini; Okazuje się to zaskakującym odkryciem, które ujawnia szczegóły jego związku z Alarą i potwierdza, że prawdziwa miłość jest wieczna.
|
|
|
Post by man1000 on May 9, 2024 21:22:41 GMT
Kerem Bürsin ukończył prace nad filmem „Mavi Marmara”, do którego napisał scenariusz i zagrał główną rolę, który zostanie wyemitowany w Prime Video . Ostatni dzień zdjęć do filmu w reżyserii Altana Dönmeza odbył się w Bursie. Kerem Bürsin nakręcił wczoraj nową reklamę Turkcell . Przystojny aktor wystąpi teraz w filmie „Syn bogacza”(Son Of A Rich), projekcie podpisanym przez Kunay Film , który zostanie nakręcony jako lokalna adaptacja rosyjskiej komedii „ Holop ” . Trwają negocjacje w sprawie partnera Kerema Bürsina , który zasadniczo zgodził się, aby film wyreżyserował Onur Ünlü . Kerem Bürsin chce także robić seriale telewizyjne. Bürsin ocenia projekty oferowane przez Ay Yapım.
|
|
|
Post by mira on Sept 25, 2024 8:12:00 GMT
Premiera 18 października. Plakat:
|
|
|
Post by man1000 on Sept 25, 2024 9:29:41 GMT
Ciekawe czy u nas też się pojawi z polskim napisami lub dubbingiem?
|
|
|
Post by man1000 on Oct 3, 2024 21:04:42 GMT
Zapowiedz
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2024 21:15:59 GMT
Ciekawe, czy film ten będzie dostępny na polskim Amazonie. Pewnie nie jak ten z Sukru i Burcu. Mimo wszystko widzę tu akcję i fabułę. Niestety Kerem znowu ten sam, identyczny. Może jego powołaniem jest pisanie i produkowanie, a nie granie?
|
|
|
Post by man1000 on Oct 5, 2024 18:14:08 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 10, 2024 21:57:55 GMT
Ciekawe, czy film ten będzie dostępny na polskim Amazonie. Będzie. Polski tytuł „Błękitna jaskinia”, czyli bezpośrednio z tureckiego.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 11, 2024 14:20:16 GMT
Pewnie film bedzie dostepny w wiekszości krajow Europy tutaj zwiastuny z Włoch i Francji
|
|
|
Post by man1000 on Oct 11, 2024 14:25:51 GMT
Zwiastun Holandia
|
|
|
Post by man1000 on Oct 11, 2024 18:02:08 GMT
Kerem Bursin promuje film na swoim Instagramie dla Polski fanów
|
|
|
Post by lucy on Oct 15, 2024 18:34:16 GMT
Kerem Bürsin & Devrim Özkan 💫
|
|
|
Post by man1000 on Oct 15, 2024 21:04:39 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Oct 17, 2024 15:21:41 GMT
Kerem Bursin i Devrim Ozkan w wywiadzie prasowym przed ceremonią premiery filmu Błękitna Jaskinia
|
|
|
Post by man1000 on Oct 17, 2024 16:16:21 GMT
Kerem Bursin i Devrim Ozkan na premierze filmu Błękitna Jaskinia
|
|
|
Post by man1000 on Oct 18, 2024 11:28:15 GMT
Film Błękitna Jaskinia spotkał się dziś z widzami w Prime Video. Kerem Bürsin i Devrim Özkan dzielą główne role w filmie wyprodukowanym przez Ay Yapım i BraveBorn Films, którego premiera odbyła się w Karaköy Frankhan . Okan Yalabık, Ece Dizdar, Yüsra Geyik i Taner Birsel także występują w filmie, który koncentruje się na historii miłosnej pomiędzy Cemem (Kerem Bürsin) , żołnierzem marynarki wojennej , i jego żoną Alarą (Devrim Özkan ). Gala, w której uczestniczyły znane nazwiska środowiska artystycznego, takie jak Cansel Elçin, Gökhan Özoğlu , Lucas Torreira, Pınar Sabancı, Yasemin Özilhan, Zeynep Tuğçe Bayat , rozpoczęła się przemówieniem Country Managera Prime Video Turkey Alptuğ Çopuroğlu . W swoim przemówieniu Çopuroğlu powiedział: „W imieniu całego zespołu Prime Video chciałbym podziękować za bycie z nami tego wieczoru. Kerem Bürsin i Kemal Çömelek wprowadzili ten projekt około dwa lata temu. Ta historia miłosna, która początkowo wydawała się niemożliwa w scenariuszu, ale potem przerodziła się w wieczną, zrobiła na nas wszystkich wrażenie. Czuliśmy, że ewolucja relacji Cema i Alary głęboko poruszy serca publiczności. „Chciałbym podziękować wszystkim, którzy się do tego przyczynili” – powiedział. W przemówieniu podczas gali Tara Erer, prezes Prime Video i Amazon MGM Studios Northern Europe Original Productions, powiedziała; „Kiedy po raz pierwszy rozmawialiśmy o tym projekcie z Keremem Bürsinem, byliśmy na samym początku drogi. To niesamowite, że mogę tu teraz być. „Chciałbym podziękować Altanowi Dönmezowi, Osmanowi Kaya i Keremowi Çatayowi, Ay Yapım i BraveBorn oraz Keremowi Bürsinowi i Devrimowi Özkanowi, pięknej parze naszego filmu, która przyczyniła się do tego projektu” – powiedział. Kerem Bürsin, który zagrał główną rolę w filmie, a także napisał scenariusz , podkreślił, że to doświadczenie było dla niego dużym krokiem. Bürsin powiedział: „Chociaż ten projekt był tylko pomysłem, chciałbym podziękować zespołowi Prime Video , który wierzył w niego od pierwszego dnia, oraz wszystkim, którzy się do niego przyczynili. Chcieliśmy opowiedzieć historię miłosną, ale z innego miejsca. „W rezultacie wierzymy, że jest to bardzo prawdziwy i szczery film” – powiedział. Devrim Özkan, który dzieli główną rolę z Keremem Bürsi , powiedział: „Błękitna jaskinia ma dla mnie szczególne miejsce, ponieważ jest to mój pierwszy film. Staraliśmy się w tym filmie przedstawić szczery i naturalny świat. Kiedy po raz pierwszy przeczytałam scenariusz, bardzo płakałam. Bardzo się cieszę, że razem z tymi pięknymi ludźmi wzięliśmy udział w tym projekcie. „Mam nadzieję, że wszyscy, którzy to obejrzą, podzielą się z nami tymi uczuciami” – powiedział, obiecując widzom emocjonalne przeżycie.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 18, 2024 16:03:20 GMT
Film Błękitna Jaskinia spotkał się dziś z widzami. Film wyreżyserowany przez Altana Dönmeza po wielu latach zbliżył Ece Dizdara i Kerema Bursina. Kerem Bursin i Ece Dizdar, którzy wystąpili razem w serialu Waiting for the Gunes, zwrócili na siebie uwagę swoją przyjaźnią podczas wczorajszej premiery. Dizdar, który niedawno zdobył Nagrodę Specjalną Jury w konkursie na najlepszy krajowy film krótkometrażowy w Antalyi Golden Orange za swój film „Perfect”, podzielił się kadrami z premiery i powiedział: „MM mini dump! „Jak miło jest być małą częścią marzenia Kerema Bürsina…” – opublikował wiadomość.
|
|
|
Post by lucy on Oct 20, 2024 17:45:38 GMT
Premiera na Amazonie PL- 23 października.
|
|
|
Post by lucy on Oct 20, 2024 17:53:53 GMT
Wczoraj i przedwczoraj film trafił do TOP 10 światowego Amazona. Wczoraj zdobył 9 razy 1 miejsce, przedwczoraj - 13 razy.
|
|
|
Post by lucy on Oct 23, 2024 11:48:36 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 23, 2024 16:30:48 GMT
Mam amazon prime, i nie wiem czy sobie dziś nie zrobię seansu. Obawiam się że zakończenie będzie smutne. Ostatni film turecki na którym się aż popłakałem to był Delibal. To było na początku mojej przygody z dizilandem.
|
|
|
Post by lucy on Oct 23, 2024 16:32:12 GMT
Też mam zamiar zerknąć, ale nie wiem, czy dzisiaj dam radę.
|
|
|
Post by lucy on Oct 24, 2024 19:32:49 GMT
Dzisiaj, czyli w pierwszym dniu premiery u nas film się znalazł w Polsce na 1.Miejscu w topce. A na całym świecie jest na 2.Miejscu, z czego w 21 krajach trafił na 1.Miejsce. Wczoraj był w 22 krajach na 1.Miejscu.
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2024 16:05:32 GMT
Obejrzałam go wczoraj, ale mój niestreamingowy gust nawet nie drgnął. Niby jest tu jakaś fabuła i dość dobra gra aktorska (zarówno Kerema jak i Devrim), ale film jest dziwny i chaotyczny. Do połowy przytłaczała mnie w nim zbyt duża dawka romantyzmu i brak chemii między protami, że aż wyczekiwałam zmiany konwencji na bardziej dramatyczną oraz akcji, która się ciągle, na nowo rozmywała pomiędzy nudnymi "latawcami i dmuchawcami" w wątków głównym. Niestety do końca filmu wszystko to na co czekałam się nie pojawiło w takim zakresie, żeby mnie wbić w fotel i dociągnęłam do samego końca trochę na siłę. Dla mnie film nie jest ani wzruszający, ani emocjonujący jak czytam w komentarzach (fandom Kerema jak widać jest bardziej skuteczny, niż wszyscy współtwórcy tego filmu razem wzięci). Czy zmusza do refleksji? Mnie nie zmusił. W dodatku w końcówce poczułam się zrobiona w bambuko, ale w tym negatywnym zakresie. Bo fabuła stała się dla mnie być o czymś zupełnie innym, niż sugeruje opis. A tego nie lubię. Tym bardziej, że podeszłam do filmu z nadzieją, że zobaczę tu dobre studium psychologiczne, {Spoiler}a nie jakąś wybujałą analizę całego życia postaci w stadium śmierci klinicznej. Moja ocena na Filmwebie to 6/10. I to głownie dlatego, że byłam w stanie dobić do końca, co mi się prawie nie zdarza przy filmie tureckim.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 9, 2024 22:10:19 GMT
Kerem Bürsin i Devrim Özkan odpowiedzieli na pytania Prime Video.
|
|