|
Post by lucy on Apr 3, 2024 23:38:33 GMT
monikaandr, nie oglądałam. Raczej unikam romcomów, bo one są zjadliwe tylko do pewnego momentu. Potem oglądanie zamienia się w męczarnię. No i za dużo w nich głupot i dziecinady. Także trzymam się z daleka. "Zapukaj do moich drzwi" też sobie darowałam. Znaczy widziałam tylko 1 odcinek. Wolę dramy lub telenowele. Oprócz Dzikiej Miłości zaczęłam oglądać Avenidę Brasil - też leciała na Novelas+. I skończę ją chyba szybciej, bo wszystkie odcinki dostępne są w necie i można oglądać ciągiem. A nie jak Pantanal.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 4, 2024 16:32:48 GMT
monikaandr , nie oglądałam. Raczej unikam romcomów, bo one są zjadliwe tylko do pewnego momentu. Potem oglądanie zamienia się w męczarnię. No i za dużo w nich głupot i dziecinady. Także trzymam się z daleka. "Zapukaj do moich drzwi" też sobie darowałam. Znaczy widziałam tylko 1 odcinek. Wolę dramy lub telenowele. Oprócz Dzikiej Miłości zaczęłam oglądać Avenidę Brasil - też leciała na Novelas+. I skończę ją chyba szybciej, bo wszystkie odcinki dostępne są w necie i można oglądać ciągiem. A nie jak Pantanal. A jak ci się ogólnie podobała, jak dla mnie spoko. Avenidę Brasil nie widziałam pewnie leciała na samym początku
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2024 16:46:41 GMT
A jak ci się ogólnie podobała, jak dla mnie spoko. Ale która? Avenidę Brasil nie widziałam pewnie leciała na samym początku Z tego co kojarzę leciała pk. rok temu.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 5, 2024 1:43:16 GMT
Kurde zabij a nie pamiętam którą miałam na myśli chyba Avenide Brasil
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2024 12:13:27 GMT
Kurde zabij a nie pamiętam którą miałam na myśli chyba Avenide Brasil Jestem już po 18 odcinkach i nawet mi się podoba. Ale jeszcze bardziej mi się podoba Pantanal.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 5, 2024 12:30:00 GMT
Kurde zabij a nie pamiętam którą miałam na myśli chyba Avenide Brasil Jestem już po 18 odcinkach i nawet mi się podoba. Ale jeszcze bardziej mi się podoba Pantanal. Mi też podoba się pantanal, na samym początku nie wydawało się takie fajne
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 8, 2024 1:55:57 GMT
Serial jak na razie jest fajny lekki i przyjemny, Hande próbuje mącić, ale za bardzo szkodliwa nie jest
|
|
|
Post by lucy on Apr 8, 2024 11:53:48 GMT
monikaandr, w serialu mniej więcej w połowie się kończą letnie klimaty i zaczyna drama. Jestem ciekawa jak ją odbierzesz
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 8, 2024 22:34:46 GMT
monikaandr , w serialu mniej więcej w połowie się kończą letnie klimaty i zaczyna drama. Jestem ciekawa jak ją odbierzesz Zastanawia mnie dlaczego ta mamusia zostawiła Sunę i jej ojca, bo zaczęła ten temat ale nie wiele chciała mówić
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2024 13:46:52 GMT
W Grecji powstał remake Benim Tatli Yalanim. Tytuł En: Like a Lie
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 9, 2024 22:53:11 GMT
W Grecji powstał remake Benim Tatli Yalanim. Tytuł En: Like a Lie Ciekawe czy będzie lepszy od oryginału, plakat nawet spoko, ale nie ładniejszy od pierwowzoru
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2024 6:05:30 GMT
Plakaty prawie idento.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 10, 2024 11:39:21 GMT
Prawie ale to robi wielką różnicę, gorzej jak coś spierniczą i wyjdzie klapa
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2024 13:26:03 GMT
W Turcji serial też nie był hitem. Ale trzeba przyznać, że ogólnie miał mocno pod górę. Najpierw reytingi go ograniczały, potem usunięcie Murata Taskenta z zespołu scenarzystów. Jednak największą trudnością, która całkowicie odmieniła losy serialu była kontuzja, jakiej doznała aktorka grająca główną rolę, a z którą zmuszona była borykać się do końca zdjęć. W ostatnich odcinkach serialu kiedy postać Suny pojawiła się o kulach, wszyscy uznali, że jest to jakiś ruch scenariuszowy. Tymczasem w scenariuszu nie było tego typu scen. W dodatku ze względu na to, że Asli Bekiroglu od czasów dzieciństwa miała problemy z prawym kolanem, została poddana operacji. Niestety w jej trakcie doszło do uszkodzenia łąkotki i Asli została skazana na kule. Scenariusz serialu został oczywiście szybko przerobiony i przez ponad 2 miesiące aktorka z ciężko chorą nogą pracowała po 12 godzin dziennie, z torbą pełną lekarstw, grając o kulach lub na wózku inwalidzkim.
Aktor Furkan Palaly otrzymał kilka nagród dla najlepszego aktora roku za rolę Nezhata Yilmaza.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 11, 2024 2:39:16 GMT
W Turcji serial też nie był hitem. Ale trzeba przyznać, że ogólnie miał mocno pod górę. Najpierw reytingi go ograniczały, potem usunięcie Murata Taskenta z zespołu scenarzystów. Jednak największą trudnością, która całkowicie odmieniła losy serialu była kontuzja, jakiej doznała aktorka grająca główną rolę, a z którą zmuszona była borykać się do końca zdjęć. W ostatnich odcinkach serialu kiedy postać Suny pojawiła się o kulach, wszyscy uznali, że jest to jakiś ruch scenariuszowy. Tymczasem w scenariuszu nie było tego typu scen. W dodatku ze względu na to, że Asli Bekiroglu od czasów dzieciństwa miała problemy z prawym kolanem, została poddana operacji. Niestety w jej trakcie doszło do uszkodzenia łąkotki i Asli została skazana na kule. Scenariusz serialu został oczywiście szybko przerobiony i przez ponad 2 miesiące aktorka z ciężko chorą nogą pracowała po 12 godzin dziennie, z torbą pełną lekarstw, grając o kulach lub na wózku inwalidzkim. Aktor Furkan Palaly otrzymał kilka nagród dla najlepszego aktora roku za rolę Nezhata Yilmaza. Nie wiem co ludziom nie podobało się w serialu przecież nie ma w nim przemocy, gwałtu czy zemsty a nawet nie ma takiego knucia ze strony wyrodnej ciotki, zmuszania do ślubu. Serial mi osobiście bardzo się podoba ze względu że jest lekki, szkoda mi aktorki że musiała grać o kulach i na wózku, choć swoją rolę odegrała super.
|
|
|
Post by lucy on Apr 11, 2024 14:35:55 GMT
monikaandr, bo Turcy mają własne, inne od naszych kryteria wyboru serialu do oglądania. Poza tym mają codziennie w ramówce po kilka seriali, więc nie są w stanie na wszystkie zerknąć. Także wiele seriali nawet nie dostaje szansy, żeby pokazać, czy są dobre, czy nie są. Ten serial jest romcomem, a Turcy za romcomami nie przepadają. Zdarza się oczywiście, że jakiś im śię spodoba, ale zazwyczaj romcomy u nich ciężko przędą. Inna sprawa, że romcom nie powinien być za długi, bo z czasem się robi zwyczajnie nudny.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 11, 2024 16:38:17 GMT
monikaandr , bo Turcy mają własne, inne od naszych kryteria wyboru serialu do oglądania. Poza tym mają codziennie w ramówce po kilka seriali, więc nie są w stanie na wszystkie zerknąć. Także wiele seriali nawet nie dostaje szansy, żeby pokazać, czy są dobre, czy nie są. Ten serial jest romcomem, a Turcy za romcomami nie przepadają. Zdarza się oczywiście, że jakiś im śię spodoba, ale zazwyczaj romcomy u nich ciężko przędą. Inna sprawa, że romcom nie powinien być za długi, bo z czasem się robi zwyczajnie nudny. To nie tylko tyczy się rromcomów bo i zwykły serial jak będzie za długi to będzie nudny i będą kombinować na wszystkie sposoby. Dlatego romcomy są produkowane na skalę światową
|
|
|
Post by lucy on May 25, 2024 16:58:25 GMT
Novelas online - TOP 10 w tym tygodniu:
|
|
|
Post by man1000 on Jun 13, 2024 22:11:06 GMT
Dziś minęło dokładnie 5 lat od premiery serialu Słodycz Kłamstwa
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 14, 2024 23:11:27 GMT
Obejrzałam cały serial, jak dla mnie to był super lekki, bardzo mi się podobał
|
|
|
Post by lucy on Aug 6, 2024 12:49:27 GMT
Serial jest dostępny na Amazonie w usłudze VIX.
|
|