|
Post by Onedine on Nov 23, 2024 15:40:31 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Nov 23, 2024 17:31:31 GMT
Wczoraj była premiera dramy i widziałam 2 odcinki z tego tygodnia. Wszystkich będzie 12. Podobały mi się pierwsze odcinki. Choć trochę byłam zaskoczona jak wiele jest o uczuciach postaci, strony psychologicznej, wątku "romansowego" w dramie. Więcej jest tego, niż thrillera, choć to też jest. Bez tego elementu mogłaby być to typowa drama o zaaranżowanym małżeństwie, które żyje obok siebie i prawie się nie zna. Gdzie oni tak naprawdę mają do siebie uczucia, ale udają, że nie i traktują się jak wrodzy sobie ludzie. To wszystko w otoczeniu bogactwa, prestiżu, zimnego świata, gdzie liczą się wpływy, nie co kto czuje. Są w dramie nawet typowe zagrania koreańskie, czyli " romantyczne łapanie kobiety w ramiona, która prawie by upadła", "prawie pocałunek", etc. To dosyć niespotykana mieszanka, bo z jednej strony jest poważnie, są groźby, ktoś jest naprawdę niebezpieczny, z drugiej są sceny jak z komedii romantycznej i klimat tego jest inny, niż te mieszanki gatunkowe koreańskich, które dotąd widziałam. Jak ktoś się nastawia na thriller to pewne rzeczy go zaskoczą, bo o uczuciach jest tu typowo po koreańsku.
|
|
|
Post by Onedine on Nov 28, 2024 19:58:56 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 29, 2024 15:18:44 GMT
Serial sobie dobrze radzi na Netflixie.
|
|
|