Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 11, 2020 22:55:09 GMT
Tytuł: Te doy la vida Tytuł PL: Z miłości do dziecka
Jest adaptacją chilijskiej telenoweli o tym samym tytule. Producent: Lucero Suarez („Oblicza miłości”) Reżyseria: Edwin Valencia Scenariusz: Sergio Cataño Gatunek: melodramat Rok: 2020 Ilość odcinków: 82 Kanał: Las Estrellas (godzina: 18.30) Emisja w MX: od 23 marca do 12 lipca 2020 Emisja w Polsce: od 1 lutego 2021 - 28 maja 2021 Fabuła: Nicolás (Leonardo Herrera) jest sześcioletnim chłopcem cierpiącym na białaczkę. Aby wyzdrowieć, potrzebuje przeszczepu szpiku kostnego. W takiej sytuacji adopcyjni rodzice dziecka: Elena (Eva Cedeño) i Ernesto (Jorge Salinas) podejmą się zadania odszukania biologicznego ojca. W ten sposób docierają do warsztatu samochodowego, w którym pracuje Pedro (José Ron). Ojciec dziecka będzie musiał zmierzyć się z prawdą iż ma syna oraz będzie musiał walczyć o jego życie. Obsada: José Ron jako Pedro Garrido Eva Cedeño jako Elena Villaseñor César Évora jako Nelson López Erika Buenfil jako Andrea Espinoza Nuria Bages jako Ester Salazar Omar Fierro jako Horacio Villaseñor Luz María Aguilar jako Isabel Danny Perea jako Gina López Ricardo Margaleff jako Agustín Óscar Bonfiglio jako Domingo Garrido Camila Selser jako Irene Villaseñor Ara Saldívar jako Gabriela Villaseñor Ramsés Alemán jako Samuel Garrido Arturo Carmona jako Comandante Robles i inni.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 11, 2021 14:01:03 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 11, 2021 14:17:50 GMT
TV4 wciąż się nie poddaje. Swoją drogą, ta telenowela jest ogłaszana też przez Canal 13 lub Telefe w Argentynie jako wielka premiera tego roku i będzie emitowana w prime time zamiast, jak to zwykle miało miejsce, narodowej produkcji. Zdaje się, że Argentyńczycy też się powoli poddają w walce o rynek telenowelowy.
|
|
|
Post by lucy on Jan 11, 2021 14:20:57 GMT
Niesamowite. Od niedawna doświadczamy prawdziwego wysypu telek w naszej tv. Naliczyłam aż 6 tytułów w ciągu półrocza Jeszcze trochę i telki wrócą na łono TVN i Polsatu. Liam, to może zmień tytuł w poście 1 na ten z TV4.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 11, 2021 14:40:59 GMT
Ciekawe, czy skończy jak Przeklęta
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 11, 2021 15:55:49 GMT
Atahan, obawiam sie, ze tak. Aczkolwiek widze, ze TV4 troche uczy sie na “bledach” i tutaj dala inny tytul niz oryginalny, zeby przyciagnac uwage turkiszowcow, ktorzy najwidoczniej lubia historie z walka o dziecko na pierwszym planie.
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 11, 2021 16:13:12 GMT
Telenowela szybko mnie znudziła, ale to nie zmienia faktu, że to jeden z największych hitów latynoskich poprzedniego roku. Niczego lepszego z Televisy z szansą na potencjalne utrzymanie pasma nie dało się wybrać.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 11, 2021 16:24:36 GMT
Mi się wydaje, że tytuł jak najbardziej może się przyjąć. Sama telenowela była dużym hitem w Meksyku i USA. Bardzo dobrze się też sprzedaje. W Hiszpanii i w innych krajach zbiera ładne wyniki oglądalności. Telenowela jest bardzo ciepła i familijna. Choroba w tle. Do tego bardzo znany polskiej publiczności Jose Ron. Mi się podobała, choć z braku czasu widziałem tylko kilka odcinków.
TV4 nie ma co dać w zamian za latynoskie telenowele. Co chwilę z czymś próbuje a im nie wychodzi. Dlatego wracają do 'korzeni' bo telenowele są u nich od wielu, wielu lat. A kebabów raczej u nich (w ogóle w Polsacie) nie będzie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 11, 2021 16:54:29 GMT
Liam, i to mnie dziwi, ze nie probuja z turkiszami, skoro emitowali juz telenowele z roznych wytworni / krajow. Co ich powstrzymuje?
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Jan 11, 2021 18:57:36 GMT
Telenowela szybko mnie znudziła, ale to nie zmienia faktu, że to jeden z największych hitów latynoskich poprzedniego roku. Niczego lepszego z Televisy z szansą na potencjalne utrzymanie pasma nie dało się wybrać. "El vuelo de la victoria". Dziwie się, że TV4 o niej zapomniało, a to prawdziwa telenowela 'rosa' i dużo przyjemniejsza w odbiorze od dość mrocznej "Przeklętej". Z TV4 jest taki problem, że to nie TVP, gdzie starsza widownia wszystko obejrzy.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 11, 2021 21:43:22 GMT
Liam, i to mnie dziwi, ze nie probuja z turkiszami, skoro emitowali juz telenowele z roznych wytworni / krajow. Co ich powstrzymuje? Nie pamiętam, co tam dokładnie było ale kiedyś, już kilka lat temu, gdy szał na tureckie seriale był większy ktoś z władz Polsatu w jakiś wywiadzie powiedział, że grupa Polsat nie jest zainteresowana sprowadzaniem turkiszy do Polski. I się raczej przy tym trzymają. Grupa Polsat ma chyba jakieś specjalne względy u Televisy, bo zawsze wybierają ich produkcję. Jak widać TV4 było zadowolone z wyników "Uzurpatorki", którą emitowali w październiku 2020 o 13. skoro postawili po trzech miesiącach na kolejną telenowele, znowu od Televisy, znacznie dłuższą, do tego o znacznie lepszej godzinie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 11, 2021 22:06:30 GMT
Liam, zadne wzgledy, tylko ogladalnosc, ktora klasyczne (mniej lub bardziej) telenowele Televisy Tv4 (jeszcze do nie dawna) zapewnialy + znane juz widzom twarze z innych seriali emitowanych przez TV4.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 12, 2021 10:40:58 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 13, 2021 16:49:05 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Jan 14, 2021 11:27:54 GMT
A moim zdaniem Polsat łapie się wszystkiego, co może TV4 podnieść wyniki oglądalności, które lecą na łeb. Stacja, która jeszcze kilka lat temu potrafiła mieć ponad 4% teraz w grupie komercyjnej przegrywa z TTV... Nie zdziwię się, jeśli pasmo popołudniowe na Czwórce to porażka i tą oglądalność napędzają paradokumenty wieczorem.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 23, 2021 13:13:12 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 3, 2021 16:04:02 GMT
Telenowela już kilka dni po premierze w TV4.
Lektorem serialu jest Paweł Straszewski.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 8, 2021 18:01:54 GMT
Dopiero dziś dowiedziałam się o tej premierze na TV4. Leciałam po kanałach i widzę ten tytuł. Myślałam, że to jakiś paradoku, a tu proszę na ekranie Jose Nie mam niestety zamiaru oglądać, bo telki mnie już nie łapią. Chyba, że jakieś stare i dobre jak Rubi Ciekawe czy się przyjmie. Są już jakieś pierwsze statystyki oglądalności?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 12, 2021 1:27:01 GMT
Od 1 marca, telenowela będzie emitowana godzinę wcześniej - o 14.55.
|
|
|
Post by lucy on Feb 22, 2021 12:34:38 GMT
Czyli oglądalność jest niezadowalająca?
|
|
|
Post by Atahan on Feb 22, 2021 13:19:18 GMT
Czyli oglądalność jest niezadowalająca? Skoro o 16:00 wejdę kolejne powtórki "Policjantek i policjantów", to pewnie oglądalność jest niezadowalająca. Pewnie dlatego wstawiają już teraz "Rubi" - liczą, że skoro w kilku państwach się sprawdziła, to u nas też się sprawdzi i widownia zostanie na drugą telenowelę czyli TDLV. Pewnie się kręci wokół 2%, Polsat od dłuższego czasu ma problem z popołudniową ramówką TV4. Popełnili błąd, że wstawili "Z miłości do dziecka" o 16:00, powinni od razu dawać o tej 14:55.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 22, 2021 13:43:15 GMT
Nie koniecznie musi tak być, że jest niezadowalająca. Może po prostu od razu mieli to w planach, żeby w paśmie 16 i 17, dać swoje produkcje we wiosennej ramówce (tak ma TV Puls). Czwórka w ostatnim czasie przybrała dziwną taktykę, więc nic w tej stacji nie powinno dziwić. Z resztą "Z miłości do dziecka" spada tylko na godzinę wcześniej, a decyzja zapadła po niecałych dwóch tygodniach emisji, a zmiany akurat na wiosenną ramówkę.
A "Rubi" została zakupiona za pewnie w pakiecie z "Z miłości do dziecka", więc prawdopodobne od razu była planowana na marzec.
Reklamy przy "Z miłości do dziecka" co chwilę rosną. Najpierw kosztowały 800 zł, potem do 1100 zł, a w marcu jeszcze podrożały i kosztują 1300-1800 zł. Co za tym idzie, czym większa kwota tym lepsza oglądalność. Dla przykładu, gdy "Przeklęta" spadła z 16.00 na 11.00 reklamy kosztowały tylko 300 zł.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 22, 2021 14:12:52 GMT
Mnie nie chodzi tylko o telenowele, a o całą ramówkę. Nie przeczę, że oglądalność "Z miłości do dziecka" rośnie, ale musi być słaba, skoro po 1,5 tygodnia od rozpoczęcia emisji zdecydowali się jeszcze bardziej rozciągnąć pasmo własnych seriali. Od marca spada także "Kobra", "Stop drogówka". Wylatuje "Wzór". A w publikowanych wynikach oglądalności TV4 cały czas jest na minusie. W DVB-T między styczniem 2020, a 2021 zaliczyli aż 25% spadek oglądalności, w grupie komercyjnej 21%. W tygodniu 8.01-14.01 spadek z 2,94% na 2,6%, w grupie komercyjnej 2,59%. Jeśli ich własne seriale paradokumentalne, czy te pokroju "Święty" zbierają po 8%-10%, to znaczy, że przez resztę dnia TV4 szoruje po dnie, skoro tracą już 1 pp. do TVN7, czy TV Puls - swoich głównych konkurentów. Zresztą, w grupie komercyjnej już nawet TTV ich wyprzedza. Telenowel pozbyli się wiele razy. Po klapie "Trzy razy Ana" telenowele wyleciały, po klapach "Światło twoich oczu" i "Paulina" telenowele wyleciały, "Przeklęta" to wyleciała sama w sobie. Mimo wszystko wracają do telenowel, bo to ich jedyna nadzieja na to, żeby podnieść oglądalność. Ceny przy reklamach rosną, więc zakładać można, że oglądalność też rośnie, ale to pewnie i tak są dalej okolice 2%. Skoro jest po te 1300-1800, to znaczy, że po odliczeniu wszystkich rabatów od reklamodawców, telenowela się zwraca stacji. Nie chcę być pesymistycznie nastawiony, ale biorąc pod uwagę dzieła Televisy, to to pasmo też może jakoś długo nie przetrwać. Mogliby dać QT, ale też pewnie będzie średniak, jak przy innych telkach Sady, albo nawet klapa, jak przy "Przeklętej" (choć to, to było jedyne w swoim rodzaju). A jeżeli utrzyma się to 2-godzinne pasmo, to tym szybciej skończą im się telenowele, które mogą u nas się jakoś sprawdzić, chyba, że sięgną po te nieco starsze, jak chociażby to "Lo Imperdonable". Choć nie zdziwię się, jak Solorzowi przyjdzie do głowy zrobienia ramówki w stylu Polsatu. Tym bardziej, że za rok wchodzi nowa generacja DVB-T, tym samym zwiększy się ogólnodostępna konkurencja.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 22, 2021 14:51:42 GMT
Chciałem sobie zerknąć na telke , ale na ipli są tylko te dalsze odcinki. Od 10/15.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 24, 2021 11:13:37 GMT
Next, telenowele znajdziesz na CDA Ipla udostępnia aktualnie bieżące odcinki telenoweli, zaraz po emisji w TV.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 24, 2021 20:13:04 GMT
TV4 zrobiło błąd już kilka lat temu. Zamiast trzymać się tych klasycznych telek w mniej więcej tej samej ramówce to robiło roszady. To niech teraz się nie dziwią, że może być kiepsko z oglądalnością. Ja widziałam kawałek tej telki i od razu mi się nie spodobała. Chyba już specjalnie to nie lubię Jose Rona. Koleżanka oglądała chyba z kilka odcinków i też stwierdziła, że to nie wypał.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 25, 2021 9:52:04 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 7, 2021 11:39:37 GMT
Od 15 marca TV4 będzie emitowało powtórki telenoweli o godzinie 9.25. Premiery bez zmian o 14.55
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 22, 2021 10:00:03 GMT
W najbliższy poniedziałek nowe wydanie Świata Seriali, z okładką z bohaterami „Z miłości do dziecka” oraz ekskluzywnym wywiadem z Evą Cedeño
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 24, 2021 13:11:52 GMT
Kupiłem specjalnie dzisiaj nowe wydanie Świata Seriali Od dłuższego czasu kupuje gazetę od czasu do czasu, bo prawie nic tam nie ma Głównie artykuły o naszych tasiemcach i paradokumentach... Trzeba przyznać, że się postarali. Już od bardzo dawna na okładce nie było latynoskiej telenoweli. Prawie zawsze jest za to nasze polskie M jak miłość Do tego wywiad z Evą Cedeño na pierwszych stronach plus udzielony specjalnie dla Świata Seriali Artykuły o telenowelach latino i tureckich serialach są zazwyczaj przy końcu. Plus jest jeszcze osobny artykuł o Davidzie Zepedzie zatytułowany "Skandalista z sercem na dłoni" Jose Ron i Eva Cedeño udostępnili okładkę gazety na swoim instastory http://instagram.com/p/CPKwYTUH5XQ
|
|