Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 11, 2020 23:04:43 GMT
Tytuł: Caer en Tentacion Tytuł polski: Na pokuszenie Jest adaptacją argentyńskiej telenoweli „Amar después de amar”.
Producent: Giselle González („La Candidata”) Reżyseria: Juan Pablo Blanco, Eric Morales Scenariusz: Leonardo Bechini Gatunek: dramat Rok: 2017-2018 Ilość odcinków: 96 Kanał: Las Estrellas (godzina: 21.30) Emisja: od 18 września 2017 do 11 lutego 2018 Jest to adaptacja argentyńskiej telenoweli „Amar, después de amar” z 2017 roku. Opis fabuły: Raquel (Silvia Navarro) i Damián (Gabriel Soto) są udanym małżeństwem z dwójką dzieci. Mężczyzna ulega jednak urokowi nowo poznanej Caroliny (Adriana Louvier). Obsada: - Silvia Navarro - Carlos Ferro - Gabriel Soto - Adriana Louvier - Julieta Egurrola - Arath de la Torre - Ela Velden - Julia Urbini - Luz Ramos - Carlos Valencia - Erica de la Rosa i inni.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 19, 2021 18:06:10 GMT
Zacząłem dziś oglądać, pochłonąłem już trzy odcinki. Duet Santiago - Raquel znakomity. Tam już iskrzy a co będzie dalej aż strach pomyśleć.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 19, 2021 22:52:42 GMT
Next, fajnie że ci się narazie podoba telenowela Telenowela jest ciężka w odbiorze, więc nie każdemu może przypaść do gustu Ja oglądałem podczas emisji w Meksyku, muszę się kiedyś w końcu wziąść za powtórkę z napisami. Duet Santiago-Raquel był dla mnie świetny 🥰 Ferro i Navarro byli świetni w swoich rolach ❤️ W ogóle uwielbiam piosenkę przewodnią telenoweli ❤️ youtu.be/QlvDJTEB34A
|
|
|
Post by lucy on Feb 20, 2021 11:44:25 GMT
Zacząłem dziś oglądać, pochłonąłem już trzy odcinki. Duet Santiago - Raquel znakomity. Tam już iskrzy a co będzie dalej aż strach pomyśleć. [img style="" src="::smilie_happy_068:: Ooo Next wylądował w telenowelach? Next, znów się "odturczasz"?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 20, 2021 13:15:56 GMT
lucy Nie że odturczam, raczej Carlos Ferro wszedł mi do głowy i nie chce wyjść. Więc postanowiłem go zobaczyć. Może kiedyś przetłumaczą tą nową telkę. Liam orientujesz się może czy te retrospekcje będą już zawszę, nie przepadam za retrospekcjami. Na 45 minut telki około 30 minut to retrospekcja. Wiem już wszystko o nich. Wolał bym już teraźniejszość . Obejrzałem już 9 odcinków, do 4 oglądałem. Znaleźli już ciało caroliny, nie wiem czemu ale wydaje mi się że to nie jest ona, że ona żyję. Mam też przeczucie ten najmłodszy syn nie jest synem santiago. Takie moje przeczucie.
|
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 20, 2021 22:18:16 GMT
No nic jakoś to przeboleje. Chodź tych retrospekcji mogło by mieć mniej. Co do caroliny to od początku wyczuwałem w niej wyrachowanie. Udaje skromne niewiniątko a jest diablicą. Nie dla niej stanie przy garach ona chce mamonę i władzę. Santiago to prosty chłop chce by żona została z dziećmi, a on na życie zarobi. Model takiego faceta to prehistoria ale urzekł mnie tym. To że oni się tak zbliżyli do raquel i jej męża to jej zasługa, pchała go na chama. Ale jak na tych wakacjach spoliczkowała córkę to już wiedziałem że to sucz. Nie cofnie się przed niczym, byle tylko dostać to czego ona chce. Akurat się jej nawiną prosty facet Santiago. I go wzięła bo nie miała nic lepszego na widoku. Skoro sam braciszek ją nazywa dziwką. Od pierwszego odcinka moje odczucie było że jest taka suczowata. Czekam na ten płomienny romans między santiago a raquel. W tych retrospekcjach już widać że się bardzo ze sobą zaprzyjaźnili. Jak skończę te telkę to poszukam czy nie mają jeszcze innej z jego udziałem. Może kiedyś grupa przetłumaczy Fuego Ardiente.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 21, 2021 12:10:47 GMT
Next, dokładnie. Carolina taka była. Do tego niechęć do aktorki potęgowała to, że nie mogłem patrzeć na tą postać 😂 Mnie na początku Santiago wkurzał. Raquel podchodziła tak na luzie do niego, taka przebojowa, a on taki duży zgred 😂 Nie dziwię się, że Carolina chciała pracować a nie tylko siedzieć w domu, ale było to trzeba inaczej zrobić. Skoro były już wakacje, to była już ta scena gdzie Damian i Carolina robili to przy śpiącej na kolanach Raquel? 🙄 Na grupie jest jeszcze w trakcie tłumaczeń "La Jefa del Campeon" z Ferro. Choć tam aktor na początku telenoweli ma długie włosy, więc nie wiem czy się spodoba Co do "Fuego Ardiente" to aktualnie skupiają się na zakończeniu tłumaczeń rozpoczętych telenowel, ale może kiedyś i za tą się wezmą
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 21, 2021 12:35:04 GMT
Ja jak na nią spojrzałem to od razu miałem wrażenie że to ziemi nie tyka. Strasznie zmanierowana. Poglądy Santiago są staromodne, nawet lekko zaborcze. Ale chłop chciał dobrze, na wszystko chciał zarobić. Choć rozumiem tez Caroline że nie chciała być całe życie gospodynią i kelnerką Santiago. Żyli w jednym domu a niewiele wiedział o swoich dzieciach. Swoją drogą córusia się w mamusie wdała. A jak Santiago przyszedł do Caroliny, co tam coś załatwiali z tym cateringiem. A ona się zabawiała z Damianem. Najbardziej mnie śmieszy to że ona udaje przed Damianem że jest taka skromna i wstydliwa. Normalnie świętoszka i dziewica w jednym. W tych retrospekcjach widać jak bardzo się zaprzyjaźnili Raquel z Santiago. Pięknie to wyglądało. Czekam aż się wreszcie spikną, widziałem parę scen. Liam ferro mi się spodoba w każdej postaci. Ale najpierw musze obejrzeć tą. Wczoraj nie miałem weny obejrzałem tylko jeden odcinek. To dziecko jednak było Santiago nie Daniela. Edit: Jestem po 12 odcinku. ta końcówka była piękna . jak czytali smsy damiana i caroliny. A na końcu się na siebie rzucili.
|
|
|
Post by lucy on Feb 21, 2021 17:09:34 GMT
Mnie Louvier nie przeszkadza, dopóki nie gra protki. Ta jej "zezowatość" jest dla mnie nie do przejścia u głównej postaci.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 21, 2021 21:44:43 GMT
Next, a co myślisz o dzieciakach głównych bohaterów? Oni też święci nie są 😂 Carolina na początku próbowała udawać aniołka, a była z niej niezła suka. Po za tym jej zerowa chemia z Damianem. Kocham sceny Raquel i Santiago pod każdym względem ❤️ lucy, ja w ogóle nie znoszę Louvier, choć jako villana czy poboczna postać jakoś ją zniosę. Denerwuje mnie jej płytka gra, sztuczna. Do tego z wyglądu jest zimna.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 21, 2021 22:03:07 GMT
Next, a co myślisz o dzieciakach głównych bohaterów? Oni też święci nie są 😂 Córki są chyba najbardziej kłopotliwe. Córka Raquel ma problem z emocjami wiec się tnie. W szkole ją prześladują, ten chłoptaś jej zdjęcia półnagie zrobił i rozsyła po szkole. A córka Santiago to mi o prostytucje zakrawa. I ten walnięty nauczyciel ją chyba zgwałcił. I na dodatek dobiera się do niej szwagier raquel. Chłopaki mieli akcje jak bili chłopaka w szkole co rozsyłał zdjęcia. Raquel z Santiago mają super chemię aż się dziwie że wcześniej nic nie wynikło jak się poznali. Raquel nie chce nic z Santiago bo maż. A Santiago przyjął taką dawkę bólu że mu wszystko jedno. Raquel boi się że ją kochana teściowa wywali z domu. Nachodzi ją i straszy, a to że ją wywali że się mężem nie zajmuje. I ten kuzyn pożal się boże, co za miernota. Ta scena była tez piękna iście telkowa, jak po tym napadzie pocałunków santiago poszedł. Klęczała przy sofie i aż wyła miodzio. Liam a powiedz mi ty , możesz spojlerować. Mąż raquel będzie przez cały serial leżał w szpitalu czy się wybudzi. Dla mnie to mogło by tam nikogo nie być, wystarczy Raquel i Santiago. Rewelacyjny tworzą duet. Edit: Zna ktoś nazwę tej piosenki z czołówki.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 22, 2021 9:30:39 GMT
Next , mnie najbardziej z dzieciaków wkurzała Mia 😒 On się wybudzi, ale dość późno jeśli dobrze pamiętam. Jakoś po 70 odcinku, ale nadal będzie wkurzał w przeszłości. Uwielbiałem sceny rozpaczy Raquel ❤️ Tak, mi też by wystarczył tylko duet Santiago-Raquel 😍 Ta piosenka nazywa się "Saturno" i śpiewa ją Pablo Alboran youtu.be/yBAx5nBdJqU
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 22, 2021 14:39:42 GMT
Piosenkę już znalazłem . Mnie też mia irytuje. Jestem po 17 odc. Raquel była z Santiago w tej chatce . Santiago ciągnie do raquel ona się opiera. Kochana babunia odcięła ją od pieniędzy. Wydaje mi się że w razie draki jak raquel zacznie romans z Santiago mia się od niej odsunie i zajmie stronę wiedźmy zwanej babcia. Policja była w tej wsi przesłuchiwali szwagierkę Santiago . I wychodzi że dwa lata temu żona Santiago chciała dokonać aborcji u jakiejś znachorki. Od początku miałem nosa że najmłodszy syn Santiago tak naprawdę jest synem damiana. Lubię syna raquel, najbardziej rozsądny. Nie kieruję się emocjami a rozumem. Jak przyszedł do firmy po tym jak kochana babunia odcięła finanse. Wsypał wujaszka że molestuje nieletnie. Wujaszek se podbiera pieniądze z kont firmowych i robi szwindle. Teraz czekam aż się Santiago dowie że jego syn nie jest jego synem. Kolejną dawkę bólu przyjmą z raquel. Ta scena przy łóżku była piękna jak mu Powiedziała że zostawił ją z niczym nie zabezpieczył jej finansowo. W retrospekcji też to było jak chciała by ją wprowadził w sprawy firmy ale on ją olał. Zajęty był romansowaniem z caroliną . I nie zrobił też tego by się nie narazić kochanej mamusi. Jaram się co będzie dalej.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 22, 2021 22:31:57 GMT
Next, zostaw babcię wiedźmę w spokoju 😆 Przecież ona była kochana 😂 A co myślisz o Andresie? On też mnie wkurzał. Jezu i to jak. Razem z babcią wiedźmą takie dwa irytujące... nawet nie wiem jak ich określić 😂 Navarro była tu fenomenalna. Jest sceny płaczu i rozpaczy były takie prawdziwe, że aż ciarki przechodziły, a sceny Santiago-Raquel to w ogóle ogień ❤️ Ogólnie od razu uprzedzam, że lepiej nie oglądaj jakiś scenek z finału w necie, jeśli nie chcesz mocnych spoilerów 😳 Bo bardzo łatwo trafić na mocne spoilery.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 22, 2021 23:03:30 GMT
Andres to jest taka kanalia, wykorzystuję swoją władzę a po godzinach molestuje nieletnie z swoim kompanem. Taką kanalię za jaja powiesić, bo to szybka śmierć kulka między oczy to za mało. Doskonale wiedział o romansie damiana ale go krył bo miał korzyści. Kochana babunia się pewnie od niego o tym romansie dowiedziała. Właśnie o tej scenie raquel mówiłem wyżej, aż się czuło jej ból, ja byłem zdziwiony że w telce takie emocje zobaczę. A co do duetu Raquel & Santiago to oni już pokazali łał, a widziałem ich wspólnych parę scen na yt. I tam się będzie działo tam będą iskry leciały. Co do spoilerów z finału to mi się jeden włączył przy oglądaniu fanowski filmików ale od razu wyłączyłem. Jak mnie ta lola wk****a, dziennikarka do niej przychodzi mówi jej że wie iż ten nauczyciel to psychopatą. I by coś z tym zrobiła a ona siedzi jak manekin. Jak by za karę żyła, takie to za przeproszeniem głuwno rozlazłe. Druga nie lepsza, ona jest psychiczna. Jak by nie brat to ona by stała w tym amoku i walił i te auto. Jestem niemal pewni że jak między raquel a santiago coś będzie to ona odwali niezłą maniane, razem z kochaną babcią na czele. Policjant był już u santiago on wie że te dziecko może nie być jego. Tu się dopiero odwali jak wyjdzie że to nie jest jego dziecko. Po tym fakcje może dojść coś między raquel a santiego. Taką bombę dostaną że dla uśnieżenia bólu przestanie ich będzie obchodzić czy wypada czy nie wypada. Ja jestem dopiero po 19 odcinku, ile ejszcze do przodu a oni co chwilę zrzucają nowy bagaż emocjonalny na protów. Edit: Omg jestem w połowie 22 odcinka . jaka tam miodzio scena była . W tej chatce jak wyszło że syn Santiago może być damiana. Raquel rozebrała się przed Santiago i chciała sexu. Jak mi jej było żal , swoją drogą Santiago zachował się jak dżentelmen , powiedział jej że wcale tego nie chce chodź on by chciał ale nie chce jej słabości wykorzystywać. Ja nie wiedziałem że coś takiego w telce znajdę . Lola jest walnięta, mamy tu klasyczny syndrom sztokholmski. On ją leje , potem jej grozi. A. Na końcu go wpuszcza do domu. ona mózgu nie ma .
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 23, 2021 21:18:29 GMT
Next, na protów tutaj co chwilę zlatują nowe 'bagaże emocjonalne'. Co chwilę jakieś bomby w kierunku nich. W ogóle producentka telenoweli czyli Giselle Gonzalez, lubi taki styl. Większość jej produkcji są ciężkie. Na grupie znajdziesz jej produkcji jeszcze "La Candidata" (w roli głównej Silvia Navarro) - temat polityki, znęcania się nad kobietami, kobietobójstwa, korupcji. Ciężka, ale bardzo dobra produkcja. Jest też "Cuna de lobos", świetny 25 odcinkowy serial, główna bohaterka to zimna i wyrachowana morderczyni, i "Imperio de mentiras" (remake tureckiej "Kara para ask"), świetni proci, choć sama telenowela rozkręca się znacznie w drugiej połowie Niestety syndrom sztokholmski mnie zazwyczaj w serialach irytuje, bo nigdy nie rozumiem zachowania danego bohatera 😂 Choć oczywiście jest to choroba psychiczna. Pędzisz z tym oglądaniem Jak tak czytam to mam ochotę jeszcze raz obejrzeć, ale chyba muszę się wstrzymać bo nie mam miejsca w grafiku 😂
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 23, 2021 21:39:22 GMT
Pędzę bo jestem ciekaw historii. Mi się podoba taki styl telki. Jak na telke mamy mało intryg. Historia skupia się między dwoma małżeństwami. Chodź czuje że jak santiago z raquel po kolejnej ciosie nie wytrzymają i się na siebie rzucą. To babunia się żuci na nich a kochany andres pomorze. Zwłaszcza po tej akcji co na siłę chciał zgwałcić raquel. Santiago mu niezłą banie sprzedał. Ten kochany szwagier santiago pieprzył policjantowi że to Santiago zabił swoją żonę. Nie zdziwię się że zaraz go wsadzą do więzienia. A kochana babunia w tym pomoże. Policja doszła do nagrania na którym damian wzywa pomocy wtedy carolina żyła jeszcze. Łopatę znaleźli którą dostał w głowę i którą zakopali caroline. Ja mam dwóch podejrzanych którzy stoją za tym którzy mogli by ją zabić. Andres bo od początku mu coś nie pasowało, plus to on pierwszy poznał raquel i miał za złe damianowi ze mu ją ukradł. A drugi to brat caroliny, nigdy nie żyli w zgodzie. A po tym domu co mu niby carolina wzięła. Chodź nie zdziwię jak to będzie ktoś inny. Mam przeczucie że to mistyfikacja i carolina żyje. Tylko jak to ukartowała było pokazane ciało, musiał być w to zamieszana policja. Liam orientujesz się może, czemu na grupie nie ma już Amar A Muerta. Podobno bo ten serial jest emitowany na tym kanale novelas . A mi się proci podobali i chciałem zobaczyć jak skończę ten. Może gdzieś w sieci znajdę.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 24, 2021 11:14:20 GMT
Next, "Amar A Muerte" znajdziesz z lektorem na Youtube z Novelas+. Niestety na grupie została usunięta jak pojawiła się w Polsce, przez pewnych ludzi, którzy zaczęli grozić itp. Osobiście telenowele polecam. Proci bardzo chemiczni, zjawiskowa Angelique w roli głównej, ciekawa historia Tylko nie czytaj postów w temacie, bo są tam spoilery co do finału, pisaliśmy z Matthias Co do "Caer en tentacion"... Na temat śmierci Caroliny siedzę cicho, żeby nie psuć ci oglądania 🤫
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 24, 2021 14:18:38 GMT
Liam wysłał byś mi na priv link do tego kanału yt bo znaleźć nie mogę . Właśnie proci mi się bardzo podobają i przeczuwam dobrą chemię. Jestem po 27 odcinku. Kochana babcia spiskuje z szwagrem Santiago, na sile chce znaleźć winnego. Ta pani adwokat się na chama pcha na syna Santiago. ( zapomniałem imienia ) Zaoferowała pomoc w wyciagnięcia Santiago . Mia się złości . Co za szefowa co kupuje garnitur odwozi i przywozi go. Damian to prawdziwy k***s wyszło że spał jeszcze z siostrą raquel przed ślubem . Chodź czuje że tu jeszcze główna bomba nie padła. Lole to bym wziął i wytrzaskał po dupię, jak można być tak rozlazłą nijaką osobą. Nie zdziwię się jak skończy tragicznie i ten psychol ją zabije. Akcja z bronią raquel nie poprawiła sytuacji , jak znalazła zdjęcie Caroliny nagiej w zaawansowanej ciąży. Odwalą jej ale się nie dziwie . Santiago do niej ciągnie to mu wyjaśniła że nigdy by z nim nie była chyba że zrobić na złość Damianowi. Aż mnie się głupio zrobiło. A że by tego było mało są podejrzani i śmierć caroliny i pobicie damiana. Tu dopiero wyjdzie nagonka, Santiago ma pistolet damiana. A mi się wydaje że ten pistolet będzie pasował do modeli kuli z którego rzekomo zabili caroliny . Wychowam że tu się syf dopiero wyleje.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 4, 2021 20:06:28 GMT
Liam wróciłem do serialu. I powiem że tam się dzieje. Santiago nie wytrzymał spalił materac razem z obrączką. Wyznaje miłość raquel. W 30 odc było gorąco pewnie by do czegoś doszło ale była kłótnia loli z tym psychopatą.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 5, 2021 11:40:46 GMT
Next, fajnie że wróciłeś Pamiętam tą scenę ❤️ Przed protami jeszcze wiele bomb emocjonalnych 😶
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 5, 2021 12:37:56 GMT
Nie zamierzałem przestawać. ale moim słabym punktem są seriale medyczne uwielbiam. A jak jeszcze jest na czymś zawiesić oko.
|
|
|
Post by lucy on Mar 5, 2021 13:30:50 GMT
Next, to Ty jeszcze musisz zobaczyć "Szpital na peryferiach". Odcinki są na YT: LINK
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 5, 2021 14:30:15 GMT
lucy wole bardziej współczesne seriale.
|
|
|
Post by lucy on Mar 5, 2021 14:54:52 GMT
Szkoda, bo byśmy założyli temat i byś komentował.
|
|
|
|
Post by lucy on Mar 5, 2021 16:35:14 GMT
Next, żadne szpile. To są żarty.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 5, 2021 16:38:04 GMT
lucy ja wiem że żartujesz. Jak ci się podoba Dr Max Goodwin.
|
|
|
Post by lucy on Mar 5, 2021 16:40:12 GMT
Niezły. Z czego to? Z Doktorka?
|
|