Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 31, 2021 16:47:29 GMT
Jeśli fox chciał by dobić Kefaret, by znaleźć miejsce dla Savaşçi. To miało by to sens.
|
|
|
Post by lucy on Feb 9, 2021 20:32:38 GMT
Emisja ma być w niedzielę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 11, 2021 21:16:28 GMT
A co z kefaret. Podana jest data premiery 5 sezonu.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 16, 2021 12:57:41 GMT
Wkrótce będą polskie literki Z planu: Ciekawe, czy V sezon przedłużą do lipca.
|
|
|
Post by lucy on Feb 16, 2021 13:09:59 GMT
Wkrótce będą polskie literki OOO A co skłoniło grupę X do tłumaczenia? Ciekawi mnie jak wypadnie Erkan Meric. Jeśli dobrze to od września będzie mógł wskoczyć do Yasaka.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 16, 2021 13:37:06 GMT
lucy, długo chodził za mną ten serial, ale żadna grupa nie tłumaczyła, to trzeba się było wreszcie zabrać. A że jest ciekawy, to i prace idą szybko (jak na 2 osoby). Skończył się Feniks, to też czasu więcej. Wbrew pozorom ten serial nie jest masakrycznie ciężki. Jest sporo humoru i bardzo fajni proci (którzy się zaręczyli swoją drogą niedawno w realu). Asli i Kagan to taka para, trochę jak z klasycznych dram - od nienawiści do miłości. Ciekawi mnie jak wypadnie Erkan Meric. Jeśli dobrze to od września będzie mógł wskoczyć do Yasaka. Myślę, że da radę. Oczywiście w "Yasak Elma" mile widziany przeze mnie, tylko dla kogo on by tam miał być. Może się uda, jak potwierdzą V sezon YE.
|
|
|
Post by Alex on Feb 16, 2021 13:52:14 GMT
Atahan kiedyś nawet szukałam tego serialu z napisami chociażby angielskimi, ale nie mogłam znaleźć (wtedy jeszcze nie byłam tak obcykana w tych stronkach). Chciałam zobaczyć Zeynep Elcin, więc w sumie może spojrzę. Odcinki pewnie będą raz w tygodniu (?) to akurat, będę miała czas, żeby odpocząć od tych gadek o fladze, honorze i męczeństwie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 28, 2021 13:37:08 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Feb 28, 2021 14:55:16 GMT
Tak. Opracowuję polską wersję, więc przy okazji oglądam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 28, 2021 15:36:37 GMT
Atahan gdzie ty to tłumaczysz. W sensie na jakiej grupie.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 28, 2021 16:41:06 GMT
Next, jeszcze nawet nie jest udostępnione, więc nie znajdziesz. Chcemy mieć jakieś odcinki na zapas, bo w dwie osoby zajmuje to więcej, niż tydzień (jeden odcinek). Pewnie gdzieś w kwietniu się pojawi. Na plus, że nie jest przegadany, ma wartką akcję i porusza wiele wątków.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 28, 2021 16:47:01 GMT
Atahan a grupę będziesz zakładał.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 28, 2021 17:32:42 GMT
Atahan a grupę będziesz zakładał. Nie, bo ja działam na TPF. Kilka postów wyżej pisałem, że po "Zumruduance" trochę mi się czasu zwolniło, a Feniks tam był.
|
|
|
Post by mira on Feb 28, 2021 18:05:54 GMT
Atahan a grupę będziesz zakładał. Nie, bo ja działam na TPF. Kilka postów wyżej pisałem, że po "Zumruduance" trochę mi się czasu zwolniło, a Feniks tam był. Tak, pamiętam i zrozumiałam wtedy, o którą grupę chodzi Ja oglądam tam SK i póki co nic więcej nie zamierzam, ale może w kolejnym sezonie pojawi się coś, co mnie zaciekawi
|
|
|
Post by Alex on Feb 28, 2021 20:13:53 GMT
Next, piszesz się na oglądanie? Ja bym chyba chciała zerknąć, ale nie wiem czy z moim podejściem, że na pewno nie pobije to Soz i nie będzie tak świetnej ekipy jak tam jest sens...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 28, 2021 20:17:47 GMT
Zerkną bym z ciekawości.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 28, 2021 20:47:54 GMT
Tak. Opracowuję polską wersję, więc przy okazji oglądam. Zycze wytrwalosci i powodzenia w tlumaczeniu. Jestem ciekaw efektow. 😀
|
|
|
Post by Atahan on Feb 28, 2021 20:57:57 GMT
Ja bym chyba chciała zerknąć, ale nie wiem czy z moim podejściem, że na pewno nie pobije to Soz i nie będzie tak świetnej ekipy jak tam jest sens... Nie wiem, jaka jest ekipa w "Soz", bo przez ten dramatyczny początek i mroczny klimat nie byłem w stanie obejrzeć więcej, niż 20 minut. W "Savasci" ekipa (Drużyna Miecza) nie jest na pierwszym planie... albo inaczej. Tutaj każdy wątek jest równie ważny, a wątków jest dużo. Sama ekipa jest na dobre i na złe, ale oprócz zwykłych rozmów, to oni są cały czas w akcji. A gdy nie są, to są podzieleni. Mamy dwójkę klasycznych śmieszków i niechlujów, dwójkę ich przeciwieństwa i dwójkę, którzy traktują się jak bracia. I jeszcze jeden, który do etapu 3. odcinka (jestem w połowie 4. i się nie pojawił), który wylał chyba więcej łez, niż Nihan z Zeynep w "Wiecznej miłości", razem wzięte... ale ma ku temu powód. Początek "Savasci" może wprowadzić chaos i przez to, że akcja idzie prosto można o tym zapomnieć. Na początku jest przeskok czasowy do tyłu. I ja wklejając napisy już zapomniałem, że był przeskok, aż nagle ktoś w rozmowie powiedział, że idzie zima. Ja się zastanawiam, jaka zima, jak odcinek z kwietnia i przypomniało mi się, że przecież był przeskok do chyba października. Tak, jak pisałem: jest akcja, jest rodzinny sekret, walka z terrorystami, braterska więź, ludzkie problemy, ale i sporo scen zabawnych. Relacja protów zaczyna trochę przypominać taką z romcoma - od nienawiści do miłości. I sama Drużyna Miecza, nawet na akcjach, wprowadza sporo humoru. Myślę, że to dzięki temu ten serial z wysoką oglądalnością przetrwał tyle sezonów. Nie ma nastawienia na coś, w tym serialu można znaleźć wszystko. I nie wiem dlaczego, ale uwielbiam jak bohater Berka Oktaya (Kagan) wymawia imię Selcuk. W jego głosie często brzmi to Selciuk. Ale sam Selciuk już się nie wyróżnia. Sztywny trochę ten aktor, rola też poboczna. Najbardziej polubiłem chyba Serdara, czyli tego, co tu najwięcej płakał. Śmieszków Emre i Galip też lubię. Jest jeszcze najlepszy kumpel Selciuka (będę tak pisać jego imię), ale jak on miał na imię, to zapomniałem. Aktor, który go gra grał w telenoweli scenarzystki od Yasaka (też miał tam taką rolę, że ... mniejsza u niej nie ma normalnych związków), ale mało jego historii na razie pokazano. Prot niesie bagaż nieszczęścia z dzieciństwa, też niby się uśmiecha, ale widać, że musiał szybko dorosnąć. I zdarzają się różne 'podteksty'. W 3. odcinku matka prota przeczytała jego wezwanie do sądu i że pozwała go jakaś Asli (protka). Ta spanikowana do niego " Ożeniłeś się i zrobiłeś dziecko, że idziesz do sądu? Co to za pismo?", na co Kagan odpowiada, że to nie tak, jak ona myśli. On po prostu ją walnął od tyłu (matka zaś sobie pomyślała nie wiadomo co ), a Kagan po chwili przerwy... "W sensie samochodem." - to była 41 minuta w 3. odcinku. Więcej wam nie spojleruję, zobaczycie jak będzie. Już ja was przekonam
|
|
|
Post by Alex on Feb 28, 2021 21:31:27 GMT
Nie wiem, jaka jest ekipa w "Soz", bo przez ten dramatyczny początek i mroczny klimat nie byłem w stanie obejrzeć więcej, niż 20 minut. Tam w pierwszych minutach był tylko Tolga, więc się jakoś nie dziwię Prot był najgorszą postacią Ostatnio nawet wróciłam do pierwszych odcinków, obejrzałam chyba na suwaku do połowy 3 Pomijając Yavuza serial robi się jeszcze lepszy Tak się zastanawiam, dlaczego ja prawie do połowy drugiego sezonu byłam negatywnie nastawiona do Kesanliego... Przecież to była chyba najlepsza postać, no razem z Atesem i Fethim Kurczę, chyba sobie dzisiaj włączę dalej Stęskniłam się To teraz: Kim jest Asli? Kim jest postać Zeynep Elcin (Yildiz chyba)? Ona jest siostrą prota, lekarzem i będzie z Serdarem? Ambitne zadanie Ale w sumie nie niemożliwe. Zazwyczaj te seriale do których jestem negatywnie nastawiona okazują się najlepsze
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 1, 2021 0:35:42 GMT
Ja bym chyba chciała zerknąć, ale nie wiem czy z moim podejściem, że na pewno nie pobije to Soz i nie będzie tak świetnej ekipy jak tam jest sens... Nie wiem, jaka jest ekipa w "Soz", bo przez ten dramatyczny początek i mroczny klimat nie byłem w stanie obejrzeć więcej, niż 20 minut. W "Savasci" ekipa (Drużyna Miecza) nie jest na pierwszym planie... albo inaczej. Tutaj każdy wątek jest równie ważny, a wątków jest dużo. Sama ekipa jest na dobre i na złe, ale oprócz zwykłych rozmów, to oni są cały czas w akcji. A gdy nie są, to są podzieleni. Mamy dwójkę klasycznych śmieszków i niechlujów, dwójkę ich przeciwieństwa i dwójkę, którzy traktują się jak bracia. I jeszcze jeden, który do etapu 3. odcinka (jestem w połowie 4. i się nie pojawił), który wylał chyba więcej łez, niż Nihan z Zeynep w "Wiecznej miłości", razem wzięte... ale ma ku temu powód. Wlasnie taka jest ekipa z “Soz”. 🤣
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 20:39:58 GMT
Haha. To były plotki i spekulacje, ze nowy sezon startuje w kwietniu. Prawda jest taka, że jeszcze nie wiadomo kiedy Savasci się pojawi na ekranie. Po prostu siedzą i czekają.
|
|
|
Post by mira on Mar 23, 2021 8:02:47 GMT
Ale bez sensu. Aktorzy podpisali umowy i mają związane ręce, a w rzeczywistości siedzą bezczynnie i czas tracą. Oby chociaż ten sezon dobrze się przyjął.
|
|
|
Post by Alex on Mar 23, 2021 10:52:39 GMT
Zanim ten 5 sezon wystartuje to Atahan zdąży nadgonić tłumaczenie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 23, 2021 11:29:43 GMT
Alex to samo chcialem powiedziec 😅
|
|
|
Post by Atahan on Mar 23, 2021 12:18:31 GMT
Zanim ten 5 sezon wystartuje to Atahan zdąży nadgonić tłumaczenie. Polskie literki też będą mieć obsuwę i w kwietniu się nie pojawią, więc uzupełniam się z FOXem. To znaczy, tłumaczenie jest dużo w przód już zrobione, II sezon już się od dawna robi, ale napisy zajmują więcej czasu, korekta itp. itd. Zrobić tak, żeby poskracać tam, gdzie są bardzo rozbudowane dialogi, bo wiem, że wiele osób nie nadąży, jak są jakieś komendy, w których oni jak z karabinu nadają, ale nie zawsze mi coś takiego wyjdzie. Albo tu jest tona przekleństw, to też trzeba jakoś poubierać w słowa, żeby można było się domyśleć, co jest pod ***. Ale "Wojownik" na pewno będzie, tylko ciut później (może w maju), więc jeśli czekacie, to się doczekacie, słowo Atahana. Dobrze, że mam pomoc i pracuję na gotowym tłumaczeniu.
|
|
|
Post by Alex on Mar 23, 2021 13:17:57 GMT
Polskie literki też będą mieć obsuwę i w kwietniu się nie pojawią, więc uzupełniam się z FOXem. Mimo wszystko i tak sądzę, że prędzej się doczekamy polskich literek niż premiery 5 sezonu. Może wrzucą go na lato? No ja zamierzam zerknąć. Widziałam, że w 5 sezonie ma zagrać Anil, tylko nie wiem czy do tego czasu wytrwam
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2021 7:52:43 GMT
💥 Pomimo plotek, że zdjęcia do serialu zostały zawieszone, prace trwają. Nie wiadomo jednak, kiedy projekt wystartuje na ekranie. PS: Na pewno nie w tym sezonie Wg mnie Savasci napotkał kolejny problem. Może Fox się znowu do czegoś doczepił?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 31, 2021 17:21:21 GMT
Znów im pieniędzy brakuje.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 6, 2021 15:42:03 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 6, 2021 15:55:10 GMT
Posunięcie bez sensu. Takie seriale się wrzuca na jesień. Jestem ciekawa jak im to wyjdzie i czy Savasci poleci przez wakacje.
|
|