Deleted
|
Post by Deleted on Jul 24, 2022 17:51:02 GMT
Odcinek 21-22-23 (7. Bolum)
Bayran trafia do szpitala, rodzina drży o jego życie. Wkrótce lekarz informuje, że mężczyzna przeszedł zawał, ale szybko będzie mógł wrócić do domu.
Zeynep zarzuca Hulyi, że ona i Melek postawiły sobie na cel mężczyzn z rodziny Cevher i sprowadzają nieszczęścia na ten ród. Oświadcza jej, że jej ojciec ma dużo układów i pieniędzy i po rozwodzie Huseyin i jego rodzina zostaną z niczym. Przerażona tym faktem, Hulya stara się wmówić bratowej, że Huseyin widywał się z Melek na jej polecenie, albowiem pragnęła odnaleźć siostrę i się z nią pogodzić, ale między nimi nie wybuchł żaden romans.
Filiz udaje się do prawnika. Chce wiedzieć, jak może odzyskać małego Mehmeta. Nie wie, iż Mehir zadbał już o to, aby mężczyzna znał dobrze jej sprawę i pozbawił ją wszelkich złudzeń. Pomimo rozpaczy Filiz poprzysięga, że się nie podda i nakazuje Mine posunąć się do wszystkiego, co konieczne, aby dziecko do niej wróciło.
Berlin. Prawnicy rodziny Cevher starają się wywrzeć na Aylin presję, aby wyznała, dlaczego splamiła dobre imię Kemira. Dziewczyna, skuszona sporą sumą pieniędzy, jest o krok od wyznania prawdy, gdy nieoczekiwanie zostaje porwana. Za wszystkim znów okazuje się stać Mehir, który przekonuje dziewczynę, iż tak naprawdę uratował ją przed poważnymi konsekwencjami i nakazuje jej przylecieć do Istanbułu.
Huseyin zjawia sie u Melek, ale ona, dręczona wyrzutami sumienia, nie potarfi okazać mu czułości. Tymczasem Zeynep wpada w furię, bo mąż, którego miała zamiar uwieść i ponownie rozkochać w sobie swoimi wdziękami, znów wyjechał bez słowa. Stambulską rodzinę odwiedza nieoczekiwanie ojciec kobiety, a Hulya i Kerim z trudem tuszują przed mężczyzną prawdę na temat prawdziwego powodu przygnębienia jego ukochanej córki.
Aylin zjawia się w Turcji i spotyka z Hulyą. Ponownie przekupiona, sporządza list, w którym przyznaje się do kłamstwa w sprawie rzekomego jej molestowania przez Kerima. Hulya z radością pokazuje ten list mężowi, a na nim on nie robi wrażenia, co doprowadza ją znów do smutku. Mężczyzna jednak reflektuje się, że udawał, bo spodziewał się takiej reakcji ze strony żony i bardzo dziękuje jej za pomoc. Żartuje, że powinien się jej bać. Hulya pokrętnie tłumaczy, jak przekonała studentkę do przyznania się do swojej perfidii.
Huseyin pragnie pozbyć się Kayi z życia Melek i oferuje mu pracę. Mężczyzna odrzuca ofertę i dochodzi między nimi do bójki. Po wszystkim, Huseyin wyznaje Melek, iż powiedział rodzinie, że ma zamiar odejść od Zeynep. Zdardza również, że jego małżeństwo było ukartowane, aby złagodzić ból mężczyzny po stracie jego dawnej ukochanej, Cycek, która niespodziewanie zmarła. Pomimo obietnic i czystej gry ze strony brata Kerima, Melek nie potrafi dać ponieść się uczuciu. Boi się konsekwencji.
Stara Hatice zjawia się w Istanbule, aby opiekować się bratem, ale swoim długim językiem bardziej szkodzi, niż pomaga Bayranowi. Z kolei Kerim opowiada rodzinie, iż Hulya pomogła mu oczyścić się z zarzutów postawionych przez Aylin. Cały ród domaga się od niego jasnej deklaracji: czy w związku z tym ma zamiar pozostać w Turcji?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jul 30, 2022 14:25:55 GMT
Odcinek 24-25-26-27 (8. Bolum)
Kerim oznajmia rodzinie, iż zostaje w kraju. Radosny nastruj psuje pojawienie się Cema - syna dobrego znajomego rodziny. Hulya oamlże nie mdleje na jego widok i wraca wspomnieniami do przeszłości, kiedy to w czasie studiów w Stambulu szalała z miłości do Cema, ale została brutalnie potraktowana przez niego i jego kolegów. Na wieść, iż mężczyzna miaby przekazać jej swoje obowiązki w firmie Bayrana, Hulya oznajmia, że nie myśli o aż tak rychłym powrocie do pracy i, że myśli o mniej odpowiedzialnym stanowisku. Zeynep dostrzega zakłopotanie szwagierki i nie omieszka go skomentować. Nikt nie ma pojęcia, iż to ona ściągnęła Cema, by namieszkać w życiu Hulyi.
To jednak dopiero początek kłopotów Hulyi. Mahir informuje ją, iż Mine ma zamiar odwiedzić Bayrana, by powiedzieć mu czym tak naprawdę synem jest mały Mehmet, a Suheyla na wieść, iż Melek jest kochanką Huseyina, oznajmia jej, że jeśli nie powstrzyma swojej siostry, to Hulya wraz z nią staną się wyklęte w jej rodzinie. Spotkanie z siostrą kończy się jednak kłótnią, gdy Hulya sugeruje siostrze, by wzięła z kimś fikcyjny ślub, aby nie kusić Huseyina i aby żona jej męża nie wyrzuciła jej ze swoich kręgów. Melek znów zarzuca siostrze egoizm.
Kerim zjawia się na wybrzeżu, aby pogodzić siostry, ale nie bardzo mu się to udaje, ale daje jasny sygnał, iż jego brat poważnie myśli o Melek i on go popiera, a jego małżeństwo z Zeynep to farsa. Pojawienie się Huseyina sprawia, iż Melek jeszcze bardziej upewnia się w przekonaniu, że ich związek nie ma szans, chociaż mężczyzna przypomina, iż będzie o nią walczył i, że rozstaje się z żoną.
Mine zostaje wywieziona do lasu i porzucona na pastwę losu przez szoferów rodziny Cevher z informacją, iż ma się od nich trzymać z daleka. Filiz z kolei niepokoi się o przyjaciółkę i jest w szoku, kiedy zziebnięta i wycieńczona Mine dociera do domu.
Cem zdobywa numer Hulyi i wymusza na niej spotkanie. Ona z kolei odwiedza swój rodzinny dom z Kerimem, a tam mężczyzna zdobywa się na romantyczne wyznanie. Para spędza miło ze sobą czas, dopóki nie docierają do nich niepokojące wieści ze Stambułu. Na myśl, iż jej siostra mogłaby przyczynić się do tragedii w rodzinie Kerima, załamana Hulya oznajmia mężowi, że nie wraca do domu i zostaje w wiosce.
Zeynep dostaje napadu szału i urządza awanturę w domu na wieść, iż Huseyin na poważnie chce się rozwieść. Rodzina nie potrafi jej uspokoić. Kobieta wysyła pożegnalną wiadomość Huseyinowi w momencie, kiedy Melek zjawia się u niego, by oznajmić, że go pragnie i będzie walczyć o ich związek. Brat Kerima zostawia ją, by ratować swoją małżonkę, a tymczasem domownicy znajdują ją nieprzytomną w sypialni.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 7, 2022 15:58:04 GMT
Odcinek 28-29-30-31 (9. Bolum)
Przebywająca w szpitalu Zeynep udaje depresję. Teść Hüseyina nie pozostawia mu wyboru: jeśli odejdzie od Zeynep, jego ojciec będzie skończony, a cała jego rodzina znajdzie się na bruku. Brat Kerima zamienia się w czułego męża do czasu wyjścia z żony ze szpitala, a już w domu mówi jej wprost, że cierpliwie pozostanie u jej boku, ale kiedyś jego ojciec umrze, a wtedy on nie będzie już zmuszony do bycia z nią. Urażona Zeynep postanawia odbić swoje frustracje na Hülyi i w trakcie dyskusji z nią wyrzuca jej, że tak samo jak ona, Hülya także wyszła za mąż bez miłości, bo jej mąż także został postawiony przed faktem dokonanym, podobnie jak Hüseyin. Kerim wtrąca się do rozmowy i gasi płomień nienawiści bratowej oznajmiając, iż on kocha swoją żonę.
Melek opowiada Nilan o ostatnich wydarzeniach. Zrezygnowana, wiedząc iż Hüseyin musi pozostać przy żonie, proponuje Kayi, aby został jej mężem.
Pijana Filiz udaje się pod rezydencję Cevherów i przykuwa uwagę szofera, któremu ujawnia całą prawdę o sobie. Mahir informuje o tym Hülyę, a ta, przytłoczona problemami, nie wie, co robić. Mahir bierze sprawy w swoje ręce: usypia Mine i Filiz i finguje włamanie do mieszkania. Rano kobiety orientują się, iż zostały okradzione. Mahir chce oddać Hülyi łupy, jakie zagarnął, ale ona orosi, by zabrał je jako zapłatę za swoją pracę. Sojusznik przekazuje jej szczegóły swojego kolejnego planu: zrobi z Filiz pijaczkę i schizofreniczkę, aby nikt nie brał jej na poważnie.
Filiz spotyka w parku Kerima z Mehmetem. Spędza z nimi czas, a Kerim zgadza się, aby kobieta w tajemnicy widywała syna. Po spotkaniu na kobietę czeka w mieszkaniu Mahir, który kusi ją alkoholem. Tymczasem Hüseyin dowiaduje się od szofera o rewelacjach, jakie przekazała mu Filiz. Chce się z nią skonfrontować. Gdy dociera do mieszkania, znajduje tylko resztki po alkoholu i liścik od Filiz informujący, iż odeszła na jakiś czas, aby wziąć się za siebie.
Hülya spotyka się Cemem i daje mu się szantażować. Mężczyzna domaga się pieniędzy, inaczej wyjawi, iż łączy ich wspólna przeszłość. Gdy Cem odchodzi, a Hülya zalewa się łzami bezsilności, w parku zjawia się Kerim.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 8, 2022 16:44:00 GMT
Odcinek 32-33-34-35 (10. Bolum)
Kerim zabiera roztrzęsioną Hülyę do domu, a ta nie wiem, czy mąż widział ją z Cemem czy nie. Tymczasem Ayse, sekretarka Cema, po raz kolejny upokorzona przez Zeynep, postanawia wziąć odwet. Informuje Hülyę, że jej bratowa coś knuje. Jeszcze tego samego dnia Cem zjawia się w domu Cevherów, a Zeynep przechodzi do ataku: pyta szwagierkę, dlaczego nie wspomniała, iż ona i Cem znają się z pracy? Hülya wybucha płaczem i wstaje od stołu, a Cem - jak się okazuje uprzedzony przez żonę Kerima - sprzedaje domownikom historię swojego nieżyjącego już wujka, który próbował w pracy wykorzystać biedną Hülyę i wspomina, że Zeynep zna tę historię i nie rozumie, dlaczego poruszyła ten ciężki temat. Rodzina ma za złe Zeynep tę podłość, a ta wygraża się Hülyi, iż zapłaci jej za to upokorzenie.
Mahir opowiada Hüseyinowi, iż Filiz znajduje się w szpitalu dla obłąkanych, dodatkowo cierpi na alkoholizm, pokazuje mu zaświadczenia i opowiada, jak to Filiz poznała Kerima w Berlinie i, nie mogąc pogodzić się z jego małżeństwem, ubzdurała sobie, iż mały Mehmet jest jej dzieckiem, a nie Hülyi. Dlatego kobiecie nie można wierzyć. Tę samą historię opowiada Kerimowi, a ten, naiwny, proponuje Mahirowi, iż pokryje wszystkie koszty leczenia kochanki, a także zwróci mu pieniądze, jakie on wydał na pomoc Filiz.
Melek naciska Kayę na ślub. On nie rozumie, skąd ta nagła ochota poślubienia go, skoro ma do wyboru bogatego Hüseyina? Ona wyjaśnia, iż to właśnie z powodu starszego Cevhera chce wyjść za niego. Kaya jest oburzony. Restauratorka motywuje swoje pragnienia także tym, iż za kilka lat mała Bahar pójdzie do szkoły, a tam, jako sierota, może być szykanowana przez otoczenia. Kaya ulega Melek i robi sobie nadzieję, iż kobieta w końcu go pokocha. Hülya i Nalin nie rozumieją tej decyzji. Rozpoczynają się przygotowania do ślubu.
|
|
|
Post by lucy on Aug 16, 2023 20:55:00 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 27, 2024 16:44:03 GMT
Od 13 lipca będzie powtórka na Novelas+ . Emisja w pasmach weekendowych.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 8, 2024 11:36:55 GMT
lucy, będziesz oglądała? Bo ja planuję oglądać
|
|
|
Post by man1000 on Jul 8, 2024 13:25:45 GMT
Nowa zapowiedź w Novelas+
|
|
|
Post by lucy on Jul 8, 2024 13:47:13 GMT
lucy , będziesz oglądała? Bo ja planuję oglądać monikaandr , ja ten serial próbowałam oglądać podczas pierwsze emisji na Novelas i dociągnęłam tylko do 50 odcinka. Chwilami było bardzo ciekawie, ale najczęściej się nudziłam. Pewnie gdyby nie miała co oglądać to bym go nie przerwała, ale szkoda mi czasu na oglądanie średniaków, albo ciągnięcie seriali na siłę/ dla idei. Tak oglądało się kiedyś, gdy się człowiek musiał zadowolić tym co oferowały kanały telewizyjne, a odcinków w sieci nie było. Dzisiaj, kiedy serial mnie nie porywa to go bezwzględnie przerywam i polecam metodę. Wracając do Płomieni, to kibicowałam bratu prota i siostrze protki, ale kiedy i ona mnie zawiodła i ich wspólny wątek zrobił się nijaki i kompletnie niedynamiczny, zrobiłam papa Protów w tym serialu nie trawiłam. Birkan jest tu znowu identyczny jak w swoich innych serialach, które z nim widziałam, a Birce nie lubię i nie rozumiem jej fenomenu. W sensie nie jestem wrażliwa na jej aktorstwo, choć na pewno gra 100 razy lepiej, niż beztalencie Hande Ercel. Po tym serialu zweryfikowałam sobie styl kręcenia samej wytwórni i średnio mi on pasuje. Brakuje mi w serialach Most Production tego "czegoś". Ich fabuły są jakieś rozlazłe i apatyczne...
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 9, 2024 0:24:08 GMT
Zobaczymy jak długo ja będę oglądała
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jul 22, 2024 8:31:19 GMT
Zrobiłqam przymiarke do tego serialu i wytrzymałam do 7 odcinka , ..... jakoś mnie nie porwał i nieco denerwuje mnie aktorka grająca Hulję, pamietam ją z Kuzguna .... nie nie nie jej uroda mnie nie powala i to jej naciągane kombinatorstwo.... bez urazy tych, którzy lubia ten serial
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 27, 2024 22:01:22 GMT
Zrobiłqam przymiarke do tego serialu i wytrzymałam do 7 odcinka , ..... jakoś mnie nie porwał i nieco denerwuje mnie aktorka grająca Hulję, pamietam ją z Kuzguna .... nie nie nie jej uroda mnie nie powala i to jej naciągane kombinatorstwo.... bez urazy tych, którzy lubia ten serial Ja znam aktorkę która gra Hulię z serialu Smak Zemsty
|
|
|
Post by lucy on Jul 28, 2024 9:00:18 GMT
Ja znam aktorkę która gra Hulię z serialu Smak Zemsty Też oglądałam i mimo, że sam serial uważam za bardzo dobry (jeśli ktoś go jeszcze nie widział, to niech po niego bezwzględnie sięgnie, bo naprawdę warto), jej Kubry nie znosiłam. I nie umiałam jej współczuć. Nawet pomijając jej głupotę, jej pociąg do bycia ofiara losu i mina wiecznej cierpiętnicy działały na mnie jak płachta na byka.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 29, 2024 10:32:44 GMT
Też oglądałam i mimo, że sam serial uważam za bardzo dobry (jeśli ktoś go jeszcze nie widział, to niech po niego bezwzględnie sięgnie, bo naprawdę warto), jej Kubry nie znosiłam. I nie umiałam jej współczuć. Nawet pomijając jej głupotę, jej pociąg do bycia ofiara losu i mina wiecznej cierpiętnicy działały na mnie jak płachta na byka. Serial też mi się podobał, fakt rola Kubry to taka czysta cierpiętnica i zawsze pokrzywdzona
|
|