|
Post by lucy on Dec 8, 2020 20:18:06 GMT
Next, bardzo słaba scena jak dla mnie. Jak mam oglądać takie pocałunki to wole nie oglądać ich wcale.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 20:22:14 GMT
Pocałunek był taki se, ale był. Wielu aktorek i aktorów powinni wziąć lekcja od Hande i Kerema. Oni potrafią się całować.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 20:35:52 GMT
Lepszy taki niż to co odwalili w Fazilet Cały fandom czekał miesiącami na tę scenę, a wyszło to tak, że lepiej w ogóle o tym nie wspominać. Aż się sama czułam zażenowana jak to oglądałam. Jeśli prawdą jest to, co mówią o tym jej Barisie to Deniz będziemy mogli sobie pooglądać niedługo jedynie na TRT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 8, 2020 20:43:28 GMT
Next , bardzo słaba scena jak dla mnie. Jak mam oglądać takie pocałunki to wole nie oglądać ich wcale. Tez nie widze roznicy miedzy brakiem pocalunku a musnieciem warg. Next, niestety, my ogladajac to (=dizi), sami utwierdzamy Turkow w przekonaniu, ze ida dobra droga...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 20:43:53 GMT
To jest chore, że by maż decydował w co ma grać a w co nie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 8, 2020 20:45:46 GMT
To jest chore, że by maż decydował w co ma grać a w co nie. W zwiazkach tak niestety jest, ze jedno drugiemu narzuca swoja wole.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 20:55:08 GMT
To nie jest związek jeśli jedna osoba narzuca drugiej co ona ma robić. Ona jest dorosła chyba myśli samodzielnie.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2020 20:55:09 GMT
Każdy ma inny odbiór, jednak dla mnie lepszy, nawet zdarza się, że zapierający dech w piersiach efekt daje dobrze zagrane i sfilmowane przez kamerę (nie każdy kamerzysta potrafi wycisnąć ze sceny to co najlepsze) spojrzenie, pojedynczy, czuły gest i takie tam drobiażdżki... niż sztuczny pocałunek. Dorośli ludzie nie całuję się w taki sposób jak na powyższym filmiku z Deniz, więc co takiego tego typu sceny wnoszą? Że się pocałowali jak przedszkolaki?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 21:04:16 GMT
Zgadzam się z tobą. W Kurt Seyit ve Şura były takie sceny. Ledwo muśnięcie wargami ale to było tak pięknie zagrane że się miało ciary.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 21:09:15 GMT
To nie jest związek jeśli jedna osoba narzuca drugiej co ona ma robić. Ona jest dorosła chyba myśli samodzielnie. Dla mnie to jest tym bardziej dziwne, że on też bądź co bądź siedzi w tym "biznesie", bo jest piosenkarzem, więc według mnie chyba lepiej powinien rozumieć jej pracę niż ktoś "z zewnątrz". Skoro Deniz go słucha to albo jest jej to na rękę, albo jest tak zakochana, że nie widzi w tym nic złego, a niewątpliwie to, że aż tak ingeruje w jej pracę normalne nie jest...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 21:23:43 GMT
Ona ma jakieś studia aktorstwo czy wzięta z ulicy, bo była jakąś mis i ładna to wzięli do serialu jak 70% tureckich a-ktorek.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 22:27:37 GMT
Next studiów aktorskich nie ma, ale od dziecka występowała w teatrach, potem przerzuciła się na seriale/filmy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 22:29:17 GMT
Jak widać mało ja tam nauczyli. Błagam nie piszcie już dziś nic więcej. Zamiast iść spać co chwile odpisuje.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 22:33:57 GMT
Jak widać mało ja tam nauczyli. Błagam nie piszcie już dziś nic więcej. Zamiast iść spać co chwile odpisuje. Haha Mam tak samo. Włączyłam sobie KO, bo chciałam się w końcu wziąć za nadrabianie odcinków, ale chyba nic z tego nie będzie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 22:41:44 GMT
To już jest nałóg silniejsze idę mnie. No nie muszę odpisać. Ja sobie odpaliłem pierwszy odcinek Sól Yanim.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 22:52:20 GMT
Ja sobie odpaliłem pierwszy odcinek Sól Yanim. Kusi mnie ten serial, ale na razie mówię pas wszystkim nowością i nie-nowością, zresztą rating też mnie trochę stopuje. Najpierw muszę nadrobić zaległości, a dopiero potem myśleć o kolejnych serialach.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 9, 2020 0:55:27 GMT
Ja jestem właśnie po pierwszym odcinku i bardzo mi się podoba. Nawet mnie nie irytuje ta wydra żona tatuśka.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 9, 2020 8:02:49 GMT
Jak widać mało ja tam nauczyli. Ukończenie szkoły aktorskiej to żadna gwarancja, że absolwent takiej szkoły to dobry aktor.
Trzeba mieć po prostu talent, powołanie do wykonywanego zawodu, życ tym i się rajcować i tyle. Na studiach tylko pomogą Ci się rozwinąć, ale jeśli do czegoś się nie nadajesz, to się nie nadajesz. Moja koleżanka na trzecim roku studiów (filologia hiszpańska) wciąż dukała jak początkująca studentka wieczornego kursu dla dorosłych, nie wspomnę o tym, że miała problemy z wymawianiem nowo poznanych słów. Nie nadawała się do tego i tyle, ale chciała to studiować - proszę bardzo. Zrobiła licencjat. Teraz, po 5 latach, gdybym spotkał ją na ulicy, jestem przekonany, że miałaby problem, żeby sklecić porządnie dwa zdania. Jest dużo aktorów po ukończonej szkole, którzy okupują polskie ekrany telewizyjne i kinowe, ale ich gra pozostawia dużo do życzenia. Grają wciąż tak samo - czy romans, czy dramat, czy śmiech, czy płacz. Tomasz Karolak, Katarzyna Zielińska, Anna Ilczuk, Anna Dereszowska, Małgorzata Kożuchowska... Dużo by wymieniać. Aktorzy jednej roli czy gatunku. Jest ich duuuużo więcej, ale nie interesuję się polskim show biznesem tak jak kiedyś, więc już nie kojarzę tak bardzo tych wszystkich nazwisk (kiedyś posypałbym nimi jak z rękawa).
A Anna Przybylska czy Agnieszka Włodarczyk? Jako nastolatki odkryte przez kogoś, kto znał się na rzeczy i wiedział, że w nich drzemie potencjał. Nie miały szkoły aktorskiej (były po prostu za młode), a swoje pierwsze role zagrały jak najstarsze wyjadaczki. Przybylska, to wiadomo, nikt nie zaprzeczy jej talentowi, Agnieszka Włodarczyk trochę źle pokierowała swoją karierą według mnie. Wiesz, że dużo kabareciarzy (i to tych popularnych) najpierw po kilka razy kandydowało do szkoły aktorskiej, ale ich odrzucano? A wiesz z jakiego powodu? "Nie ta uroda". Tak, tak. Może znajdziesz gdzieś jakiś wywiad, w którym np. Katarzyna Pakosińska o tym mówi, ja słyszałem to daaaawno temu w jakimś wywiadzie tv.
Także szkoła aktorska to żaden pewniak, że aktor z dyplomem będzie grał. Myślę, że nie ma różnicy między Polską a Turcją w tym zakresie. A, że udział w wyobrach na miss czy mistera to tak naprawdę wstęp do kariery w telewizji, to zjawisko stare jak świat. W Wenezueli na przykład, bardzo dużo aktorek, jeśli nie większość, właśnie tak zaczynało, a wenezuelskie telenowele podbijały rynki 30-20 lat temu - sam obejrzałem kilka, z tych nowszych, i nigdy nie miałem zastrzeżeń.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2020 11:07:38 GMT
Cóż, zgadzam się z @rafaelcaen. Nie tylko nie przeszkadza mi, że angażuje się aktorki z konkursów piękności, ja się wręcz cieszę, ze tak się robi, bo to zapewnia ekranowi ładne twarze. Nie lubię seriali, w których nie ma na kim oka zawiesić. Zawsze czegoś mi w nich brakuje. A już na pierwszym planie powinny grać jedynie ślicznotki i przystojniacy. Reszta niech sobie poszuka innego zawodu lub zejdzie na plan drugi i trzeci. Min. dlatego nigdy nie patrzyło mi się dobrze na filmy Jodie Foster. Notabene aktorka ma na koncie jedynie role, gdzie uroda nie była obligatoryjna, bo sama jej po prostu nie miała. @rafaelcaen, kiedyś w Televisie (bo nie wiem jak jest teraz) aktorzy robili studia aktorskie kiedy już mieli na koncie kilka ról i wiedzieli, że zawód aktora to ich pasja. Taki Culunga... z zawodu inżynier i model, więc gdyby tacy nie mieli szans w aktorstwie to byśmy nie poznali wielkiego króla telenowel. A kiedy zaczynał studia aktorskie miał już na koncie kilka ról i było oczywiste, ze studia się mu przydadzą, rozwiną go. Dlatego ciesz się Next, że jest jak jest, bo inaczej nie tylko nie byłoby Hande Ercel w SCK, nie byłoby jej w szeregach aktorskich.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 9, 2020 12:40:43 GMT
Silvia Navarro Nie wiedziałem z nią żadnej telenoweli, jedynie kilka zacząłem ("La Duda", "Cuando seas mia", "La Heredera", "Montecristo") i nie potrafię wskazać lepszej aktorki w Meksyku. Ona każdym gestem, spojrzeniem, ruchem, sprawia, że dosłownie czuję jej ból / smutek / lęk/ radość. Taki off-top.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2020 22:42:16 GMT
|
|
|
Post by Alex on Dec 9, 2020 22:48:06 GMT
Czyli jednak Deniz jest protką? A co z Ezgi?
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2020 22:54:35 GMT
Na razie zostały ujawnione tylko te trzy imiona.
|
|
|
Post by Alex on Dec 26, 2020 11:40:25 GMT
Premiera w połowie lutego, zwiastun pod koniec stycznia. Z planu: Mam nadzieję, że to tylko chwilowy wygląd Caglara do jakiejś "misji", bo na dłuższą metę ciężko będzie na niego patrzeć. Mąż Deniz ponoć trochę odpuścił i podczas wspólnego live'a przeczytał jej pytanie o Caglara i nawet zasugerował, że zrobią razem live'a, na co Deniz odpowiedziała, że "tak, tak, na planie". Spekulacje są takie, że albo Baris znalazł sobie dobrego psychologa i się zmienił albo Deniz naprawdę potrzebuje pracy, bo kiepsko u nich z kasą... Ja bym obstawiała jednak, że przez te dwa lata zapomniał o zagrożeniu i zbyt pewnie się poczuł. Na jego miejscu bym tak nie odpuszczała, na planie pocałunków nie będzie, ale to jednak jest Ankara, ten sam hotel (btw. fani już się dopatrzyli tych samych zasłon w pokojach u Deniz i Caglara podczas live'a u Berguzar) z daleka od domu... Różne rzeczy się mogą zdarzyć. A tak poważnie to śmiałabym się, jakby sobie Deniz w tej Ankarze nową miłość znalazła. Ale Baris to jej pewnie pilnować będzie, bo już w stolicy zawitał...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 15:24:02 GMT
Mąż Deniz ponoć trochę odpuścił i podczas wspólnego live'a przeczytał jej pytanie o Caglara i nawet zasugerował, że zrobią razem live'a, na co Deniz odpowiedziała, że "tak, tak, na planie". Czy ona ma coś do gadania, czy tylko to co jej mąż pozwoli wtf.
|
|
|
Post by Alex on Dec 26, 2020 19:45:11 GMT
Czy ona ma coś do gadania, czy tylko to co jej mąż pozwoli wtf. Nie mam pojęcia, czy ona ma chociaż chwilę, żeby samodzielnie pomyśleć, bo mężuś cały czas jest przy niej. Oczywiście do Ankary na zdjęcia też z nią pojechał: Nie zdziwię się, jak na czas serialu się przeniesie do Ankary Swoją drogą muszę przyznać, że jakoś się za bardzo nie dziwię, że jest zazdrosny o Caglara. Też bym na jego miejscu była. Zresztą fani już ich zdążyli rozwieść i wydać Deniz za Caglara...
Serial jeszcze się nie zaczął, a fandomy już wojny prowadzą. Jedni chcą, żeby postać Caglara była z Deniz, a drudzy żeby był z Ezgi. Podobno pierwsi to fani YagHaz, a drudzy - SinHaz. Birsen napisała chyba na twitterze, że główną parą ma być jednak Deniz i Caglar. Na początku nie będą razem, ale potem się to zmieni, czyli perfecto
Next ty chyba lubiłeś YagHaz, nie? Nie patrz na kanał tylko bierz się za oglądanie Jeśli chodzi o CagDen to może i lepiej, że się nie będą całowali, bo jakby mieli to robić tak jak w Faziletce to...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 19:50:45 GMT
Powiem ci że to jest mega słabe. Nie chciał bym być w takim związku, gdzie druga osoba decyduje za ciebie i nie mieć własnego zdania.
|
|
|
Post by Alex on Dec 26, 2020 20:00:08 GMT
Powiem ci że to jest mega słabe. Nie chciał bym być w takim związku, gdzie druga osoba decyduje za ciebie i nie mieć własnego zdania. Kto co lubi... Ja to bym chciała, żeby Deniz go olała tak jak Hande Murata. Oni ponoć byli podobni do siebie ze swoją zazdrością... Zresztą na planie AA dziewczyna czy tam narzeczona Caglara też go pilnowała, bo była zazdrosna o Burcu. Ale on to się już chyba od niej uwolnił z tego co wiem. Ale właśnie... Skoro Cag wolny to teraz tym bardziej Baris będzie żony pilnował.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 20:52:34 GMT
Kto co lubi... Ja to bym chciała, żeby Deniz go olała tak jak Hande Murata. Oni ponoć byli podobni do siebie ze swoją zazdrością... Że by się za 10 lat nie obudziła z ręką w nocniku. Jak się okaże że zdradza ją na lewo i prawo. Ale ja jej życzę jak najlepiej, chodź jak ja go ujrzałem u niej na insta to taka fałszywość z niego bije.
|
|
|
Post by Alex on Dec 28, 2020 13:45:19 GMT
Według Rosjan premiera ma być jednak jeszcze w styczniu
|
|