Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 17, 2021 16:18:13 GMT
Matthias, trochę pomieszałeś, bo to Feride wmieszała się w „pierwszy raz” Nalan i Sedata poprzez spytki w kuchni i żądania, żeby Sedat pojął jej córkę czym prędzej. Wtedy Nalan, nie chcąc (jak zwykle) zawieść matki, starała się, by doszło do zbliżenia, ale non stop coś przeszkadzało. W końcu, doszło do tego wręcz ot tak, bez fajerwerków - czego zresztą można było się spodziewać. lucy, wiesz, jak przedstawiają Nalan w serialu? Jak księżną Kate, a rodzina Sedata jest tu rodziną królewską.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2021 16:33:14 GMT
Matthias, trochę pomieszałeś, bo to Feride wmieszała się w „pierwszy raz” Nalan i Sedata poprzez spytki w kuchni i żądania, żeby Sedat pojął jej córkę czym prędzej. Wtedy Nalan, nie chcąc (jak zwykle) zawieść matki, starała się, by doszło do zbliżenia, ale non stop coś przeszkadzało. W końcu, doszło do tego wręcz ot tak, bez fajerwerków - czego zresztą można było się spodziewać. lucy, wiesz, jak przedstawiają Nalan w serialu? Jak księżną Kate, a rodzina Sedata jest tu rodziną królewską. Ale zauważ, że jak wzięli ślub, to on chciał, a ona pobiegła do matki drzwi, a ta zamknęła jej przed nosem. Sedat chciał, a ona zwiała
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 17, 2021 21:10:52 GMT
Matthias, tak było, zgadza się, ale w takim razie to była „nieudana próba kontaktu”. Feride zaczęła naciskać po tym, jak wzięła Sedata na spytki w kuchni, przedtem nie chciała słyszeć o Nalan. A po co Nalan wtedy w czasie nocy poślubnej poszła do matki, wiemy wszyscy dobrze i biedna wciąż się z tym męczy. Pytanie, czy kiedykolwiek się z tym upora?
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 21, 2021 5:30:17 GMT
@matthias jak tam 15. odcinek?
|
|
|
Post by Matthias on Oct 21, 2021 15:29:38 GMT
Trepka jeszcze nie obejrzałem. Może w weekend obejrzę, ale patrząc za okno, czeka mnie dużo roboty. Więc seans przełożę na inny dzień...
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 21, 2021 16:06:50 GMT
Mi było trochę żal Selen. Ale szykuje się chyba kolejny dziwno-nudny wątek. Nalan dalej nie potrafi odnaleźć się w nowej rzeczywistości bez zakazów, nakazów, przemocy i gorsetu. Rafet znów wykazał się swoją niekonsekwencją, chociaż dzięki niemu mieliśmy chyba najlepszy moment odcinka. A Cana… No cóż, zdaje się, że odzyska męża i na dodatek będzie mogła jednocześnie bez krępacji łajdaczyć się z Sedatem.
Po tym odcinku, podsumowując całe 15 odcinków muszę stwierdzić, że scenarzyst(k)a trochę nie odnajduje się w temacie ekranizacji powieści. Nie potrafi ciągnąć kilku wątków naraz, porzuca je po prostu i jak sobie przypomni, to się za nie zabiera. Pomijając, że przeciąga wszystko, jakby chciał(a) dobrnąć do końca książki wraz z końcem serialu.
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2021 11:42:57 GMT
Camdaki Kiz jest pierwszym serialem, który w tym sezonie przekroczył w tabelce reytingowej próg 10 % (10,25% w AB). Matthias, łap odrobinę Twojego ulubieńca.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2021 15:21:44 GMT
Pięknie to wygląda Cieszę się, że chociaż tutaj Kanal D ma produkcję, której nawet Trt nie jest w stanie zagrozić . Pierwsza 10 należy do Kanal D, a kto zgarnie w totalu i ABC? lucy - weź, przestań. Właśnie jem i obrzydziłaś mi Jak pomyślę, że ta scena mnie czeka do obejrzenia, to chyba pójdzie klawisz "przesuń". Reyting za 21.10.2021 - CZWARTEK ТОТАL:1. Camdaki Kiz (16 odcinek) - 7.91% ⬆ (+0.61)
2. Bir Zamanlar Çukurova (109 odcinek) - 6.35% ⬇ (-0.31) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (6 odcinek) - 5.40% ⬇ (-0.65) 18. Emanet - 2.54 ⬆ (+0.07) АВ:1. Camdaki Kiz - 10.25% ⬆ (+0.60)
3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 5.66% ⬇ (-0.92) 9. Bir Zamanlar Çukurova - 2.86% ⬆ (+0.09) 19. Emanet - 1.40 ⬆ (+0.15)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 24, 2021 19:06:53 GMT
Odcinek 15Spodziewałem się, że powie, iż do mamusi zadzwonił, żeby uspokoić Nalan. Muszą zawsze na końcu podkręcać akcję, żeby na początku kolejnego odcinka nieco stonować. Mamusia taka troskliwa - Sedat, ale Ty jesteś głupi. Tak jak Hayri powiedział, tracisz i niszczysz taki diamencik... A wykonanie telefonu do teściowej i "pochwalenie się" jej, że zaliczył Nalan, to mnie tak rozbawiło Szkoda, że Hayri nabzdryngolony nie zaśpiewał serenady pod balkonem Nalan Ja to bym tego Hayriego zamknął w jakimś ośrodku. Nalan biedna nie może spokojnie pospacerować. Z jednej strony jak wyjdzie to fotoreporterzy, których na szczęście tutaj nie było, a z drugiej Kleszcz Hayri. Te zbliżenia, te ujęcia kamery - lucy od 31.20 sobie zerknij, jak mnie to rozbawiło - cichy wielbiciel. Jak można było nie zauważyć rowu Nalan... Albo zobaczyłaś Hayriego i specjalnie to zrobiłaś. Rycerz na białym koniu, którego nie ma, przybiegł Ci na pomoc - Emir? Selen była z jakimś Emirem? No proszę. Prawdopodobnie rozwiną nieco ten wątek, i Emir wkrótce się pojawi. Jak myślicie, kto wcieli się w niego? I czy będzie chciał wstąpić do rodziny Koroglu? Bo obecny mężulek niezbyt wiele pokazuje... Cana, Cana, Cana Jak ja ją uwielbiam Zaraz za Feride znajduje się w czołowej trójce ulubionych bohaterów tego serialu . Wszystkie sceny z Caną są niezłe. Szczególnie konfrontacje Cana - Feride Poza tym odcinek taki sobie. Jakoś za specjalnie mnie nie porwał, skoro musiałem zrobić kilka podejść do niego. Liczę, że następny mnie zainteresuje bardziej. Relacja Nalan i Sedata również jest nienajlepsza... Alp okazuje się, że ma czarną przeszłość i wszystko stawia na jedną kartę. Trepka - zgadzam się z Tobą. Odnoszę wrażenie, że im większy reyting tym więcej pragną rozpocząć wątków, a potem będą mieć problem z ich zamknięciem. Z dzisiejszego mamy tajemniczego Emira, siostrę Levanta, gwałt Alpa, ciążę Selen... Uch.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 24, 2021 19:22:22 GMT
Matthias, ja po tym odcinku przestałam się już emocjonować zakończeniami. Właściwie od samego początku tego serialu, każdy odcinek kończy się czymś mocnym, z czego później nic nie wynika. Dlatego zabieram się za odcinek 16 i jestem przekonana, że mąż Cany powie Feride, że zjawił się u niej, zapytać o drogę, bo był w okolicy i zabłądził. I tak scenarzystka będzie nas wodzić za nos do końca serialu, by w ostatnich odcinkach porozwiązywać wątki…
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2021 9:17:15 GMT
Pierwsza 10 należy do Kanal D, a kto zgarnie w totalu i ABC? W minionym tygodniu to było jedyne ponad 10 %. Niemniej jednak bardziej doceniam reyting Gonul Dagi, gdzie serialowi przedwczoraj stuknął już 37 odcinek i serial zamiast się nudzić Turkom, nadal trzyma rewelacyjny poziom przyciągając całą turecką widownię (a nie tylko grupy widzów). I na dzień dzisiejszy rozwala tabelkę, bo na 23 seriale - w Totalu i AB jest na miejscu drugim, a w ABC1 - na miejscu 1. Chciałabym widzieć reyting Dziewczyny kiedy dotrze do tego etapu. Te zbliżenia, te ujęcia kamery - lucy od 31.20 sobie zerknij, jak mnie to rozbawiło - cichy wielbiciel. Matthias, dzięki. Jeszcze dzisiaj sobie oblukam owa scenę i dam znać.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 25, 2021 16:04:43 GMT
Myślę, że bez konkurencji znacznej w czwartek (powiedzmy sobie szczerze, że miała być, a nie mamy jakieś znacznej, bo Barbaross nie wypalił jak widać, a Cukurov ma tam jakieś wyniki) dziewczyna może trzymać poziom 7-10%. Czy w czwartek sięgnie jeszcze po więcej? Zobaczymy . lucy ja wysiadłem przy tej scenie w lesie
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 29, 2021 5:05:35 GMT
Matthias, obejrzałeś już 16. odcinek? Ja go niestety musiałam męczyć 2 razy z kilkudniowym odstępem czasowym i muszę sobie chyba zrobić przerwę od tego serialu. Dawno nie widziałam tylu typowo serialowych klisz w jednym odcinku. Nie wiem, czy to ta książka była tak słaba, czy scenarzyści, żeby wymyślić takie wątki… Feride robi coś, czego Feride, którą znamy, nigdy by nie zrobiła według mnie, a zakończenie… No cóż, typowe dla tego serialu: w kolejnym odcinku znów nic się nie wydarzy. A przecież ten serial swoją historią powinien wbijać w fotel! Tymczasem ja jestem zmęczona i poirytowana. Drugą sprawą, która tak negatywnie na mnie wpłynęła do oceny serialu, jest Feyyaz. On naprawdę nie potrafi grać. Myślałam na początku, że ona gra „grającego” Sedata (grzecznego przed mamusią, odpowiedzialnego przed ojcem, romantycznego przed Nalan no i non stop tłumaczącego się przed wszystkimi) i przez to ma takie sztuczne i nieprzekonywujące ruchy, miny, gesty, ale nie. Ten człowiek nie potrafi grać. Czy to scena przy stole, czy w łóżku, czy dyskusja z Feride, on patrzy się ślepo przed siebie albo robi wyuczone miny z opóźnionym zapłonem (kamera jest skierowana na niego, mijają 2-3 sekundy, dopiero potem on robi minę odpowiednią do sytuacji i mówi swój dialog).
|
|
|
Post by lucy on Oct 29, 2021 9:23:11 GMT
Te zbliżenia, te ujęcia kamery - lucy od 31.20 sobie zerknij, jak mnie to rozbawiło - cichy wielbiciel. Matthias, dzięki. Jeszcze dzisiaj sobie oblukam owa scenę i dam znać. Zapomniałam napisać, że scenka mi się bardzo podobała. Szczególnie gdy zauroczony Hayri zasuwał niczym chiński samochodzik po lesie z Nalan na rękach. A tu się Hayri chyba wściekł.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2021 19:06:51 GMT
Reytingi zа 28.10.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Camdaki Kiz (17 odcinek) - 8.34% ⬆ (+0.43)
2. Bir Zamanlar Çukurova (110 odcinek) - 6.89% ⬆ (+0.54) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (7 odcinek) - 6.16% ⬆ (+0.76) 18. Emanet (239 odcinek) - 2.56% ⬇ (-0.11) АВ:1. Camdaki Kiz - 10.04% ⬇ (-0.21)
3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 5.64% ⬇ (-0.02) 7. Bir Zamanlar Çukurova - 3.56% ⬆ (+0.70) 22. Emanet - 1.59% ⬇ (-0.18)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2021 19:08:44 GMT
Trepka nie oglądałem jeszcze. Powoli się do niego przymierzam, ale sądzę, że dopiero w pon/wtorek obejrzę, gdyż nie mam teraz jakiejś możliwości, aby usiąść i coś obejrzeć . Spodziewam się, że będzie mi to ciężko szło. Zejdę na scenach z Hayrim, szczególnie jak wyobraża sobie taniec z Nalan
|
|
|
Post by Matthias on Oct 30, 2021 20:14:38 GMT
Odcinek 16Obejrzany odcinek, odhaczony, i wolałbym do niego już nie wracać. Wziąłem i za jednym razem obejrzałem, nie podchodząc do niego kilkukrotnie, i cieszę się, że tak zrobiłem. Z każdą kolejną sceną Sedata, Hayriego, miałem ochotę wziąć laptop i wyrzucić go za okno Tragedia... Ta dwójka mogłaby wziąć, wsiąść na prom, i popłynąć gdzieś. Jak w poprzednich odcinkach irytował mnie Hayri, tak teraz dorzucam jeszcze Sedata... O czym był cały odcinek? O Alpie, który pragnął wyjawić prawdę Nalan. Latał cały odcinek za nią, i jej nie złapał. Canie i Sedacie, których romans wciąż trwa, a wszyscy uwierzyli w ich kłamstwa i bajeczki, o rzekomej tylko "przyjaźni", bądź zerwanej znajomości. Hafise, która strzela miny, jakby się zastanawiała "gdzie ja jestem i co gram?", ciąży Selen, która jest "ciążą prawdziwą". Dla kariery zrobi wszystko, i uratowania swojego męża, określanego jako delikatnie mówiąc "niemądry". Hayrim, pragnącego zespoić się z Nalan, założyć z nią rodzinę itp... Jedyną postacią, która mi się podobała w tym odcinku była oczywiście niezastąpiona Feride. Odnoszę wrażenie, że jeśli jej postać w jakiś sposób zniknie z serialu, to reytingi spadną w dół. Ona jest takim złym złotkiem kroczącym, ale jak się pojawia, to od razu emocje rosną . Końcówka, oczywiście! Bomba jest, a potem okaże się niewypałem. Najbardziej dołującą sceną - Hayri i jego wyobrażenie o tańcu z Nalan. Odcinek oceniam dość nisko, i jestem zaskoczony tak wysokimi reytingami. Może i akcja jest, ale to wszystko tak się ślimaczy... Nowe wątki pootwierane, stare są niepozamykane :/. No i co tu dalej począć. Trepka - a co do Sedata i aktora, to muszę przyznać Ci rację. Odniosłem wrażenie, że w wielu scenach jakby miał opóźniony zapłon. Jeszcze takie wielkie oczy robi, wybałuszy je, to mógłby grać bez problemu w reklamach z kropelkami na oczy . Pisałem już wcześniej, że to jego jedna z pierwszych głównych ról (Oprócz w Kirmizi Oda, gdzie można powiedzieć, zagrał poboczną). Aż się boję pomyśleć o 17 odcinku...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 2, 2021 19:34:00 GMT
Odcinek 17Skoro odcinek zawitał z napisami PL, a na dworze pada deszcz, to postanowiłem obejrzeć. I cóż mogę ja biedny powiedzieć. Odcinek lepszy według mnie od poprzedniego, ale jednak nie porywa mnie tak jak pierwsze odcinki nowego sezonu... W tym odcinku cały odcinek przedstawiał losy rodziny Koroglu, i Firata, seniora rodu, który oznajmił, że sam wybierze i poinformuje kogo wybiera na zarządcę firmy... I tak przez 2h mogliśmy podziwiać Firata, jego wyjazdy, poruszające przemówienia itp... W tym odcinku najbardziej podobała mi się scena, kiedy Firat przyjechał w "odwiedziny" do Cany, po tym, jak zobaczył filmik, na którym Sedat obściskuje się z Caną (chociaż było niewyraźnie, Firat nie jest taki głupi). Przemówienie jego w jej domu muszę powiedzieć, przemówiło do mnie. Sama Cana wyglądała na osobę, która zaakceptowała jego słowa i musiała pogodzić się z tym, że Sedat nie jest już jej. Feride spadła na drugie miejsce w dzisiejszym odcinku - akcja, ZAKUPY uznaję za udane. Znów poruszyli wątek ze śmiercią matki Nalan, ale szybko Feride zamiotła ją pod dywan... Hayri - pozostawię bez komentarza. Zakupił lucy niebieską koszulę, taką jaką lubi Nalan . To jest bohater, który żyje niespełnioną i nieodwzajemnioną miłością Idealny bohater do różnego rodzaju rozprawek - tematów by nie zabrakło Na końcu wcale nie było bomby, jak w poprzednich odcinkach. Firat powiedział co myśli na temat każdego dziecka, jak postąpiło wobec niego. Kim jest do jasnej ciasnej ten EMIR?! To mnie wciąż zastanawia. Dlaczego Selen z nim się nie związała... I kiedy w końcu wyjdzie na jaw, że Selen nie jest w ciąży. Kiedy zamierza powiedzieć o tym swojemu ojcu?! A mimika Sedata w tym odcinku powaliła mnie na kolana. Szczególnie ostatnie minuty odcinka... Ten wytrzeszcz był porażający. Zobaczcie sobie ostatnią scenę... Mam nadzieję, że w końcu następny odcinek będzie znacznie lepszy.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 5, 2021 17:36:15 GMT
Reytingi za 04.11.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Camdaki Kiz (18 odcinek) - 8.30% ⬇ (-0.04)
2. Bir Zamanlar Çukurova (111 odcinek) - 6.51% ⬇ (-0.38) 18. Emanet (244 odcinek) - 2.20% ⬇ (-0.20) АВ:1. Camdaki Kiz - 10.36% ⬆ (+0.32)
7. Bir Zamanlar Çukurova - 3.19% ⬇ (-0.37) 24. Emanet - 1.30% ⬆ (+0.15)
|
|
|
Post by Matthias on Nov 5, 2021 20:42:48 GMT
No nareszcie będzie akcja! Bardzo mi się ten zwiastun podoba
|
|
|
Post by lucy on Nov 5, 2021 21:47:06 GMT
Matthias, wolałbyś takiego Hayriego dla Nalan?
|
|
|
Post by mira on Nov 8, 2021 7:33:27 GMT
Ten aktor wygląda nieatrakcyjnie przez dziwną fryzurę i wąsy, ale wydaje mi się, że też sporo ostatnio przytył. Może to same mięśnie, nie wiem, ale mnie się nie podoba, za dużo tego.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 8, 2021 17:28:32 GMT
Matthias, wolałbyś takiego Hayriego dla Nalan? W ogóle bym preferował kogoś innego .
|
|
|
Post by Matthias on Nov 12, 2021 10:18:36 GMT
Reytingi za 11.11.2021- CZWARTEKТОТАL:1. Camdaki Kiz (19 odcinek) - 8.36% ⬆ (+0.06)
2. Bir Zamanlar Çukurova (112 odcinek) - 6.53% ⬆ (+0.02) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (8 odcinek) - 6.15% ⬇ (-0.01) 12. Misafir (1 odcinek) - 3.71% 🆕 21. Emanet (249 odcinek) - 2.07% ⬇ (-0.26) АВ:1. Camdaki Kiz - 9.71% ⬇ (-0.65)
2. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 6.36% ⬆ (+0.68) 6. Misafir - 4.21% 🆕 9. Bir Zamanlar Çukurova - 3.52% ⬆ (+0.33) 25. Emanet - 1.29% ⬇ (-0.01)
|
|
|
Post by lucy on Nov 12, 2021 10:24:21 GMT
Łuu, dziewczyna straciła jedną dziesiątkę.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 14, 2021 15:40:21 GMT
✔ Obsada powiększa się!Yusra Geyik dołączyła do obsady serialu kanału D – "Dziewczyna za Szybą". Zagra rolę Zelihy. Zeliha będzie sąsiadką Hayriego. Według różnych komentarzy, podobno to była Sedata... A że jest podobna do Nalan, to ten robi jej to na złość lucy - był ktoś taki w książce?
|
|
|
Post by lucy on Nov 14, 2021 16:01:01 GMT
(...)Zagra rolę Zelihy. Zeliha będzie sąsiadką Hayriego.(...) lucy - był ktoś taki w książce? Nie, ale dwie strony temu pisałam Wam jakiej bardzo ważnej postaci żeńskiej brakuje w CK. Więc albo to nie będzie żadna (jedynie) sąsiadka Hayriego, albo historia schodzi na manowce autentyzmu i skupia się na klonowaniu nieistotnych dla meritum historii prawdziwej Nalan wątków i postaci.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 14, 2021 16:18:13 GMT
Ja wciąż czekam na żonę i dzieci Hayriego Odcinek 18 Trepka oglądasz jeszcze, czy już się poddałaś? . Obejrzałem odcinek 18 i wyjątkowo, w porównaniu do poprzednich, nie nudziłem się. Ale też mnie jakoś namiętnie nie porwało. Akcja była - Sedat przez cały odcinek "knuje" i sprzedaje swoje udziały wujkowi, który ma na ostrzu z Firatem. Dwóch dziadków się nienawidzi - dlaczego mnie to nie dziwi. Muzo próbuje załagodzić sytuację, odkupić te udziały - zastanawiam się tylko, skąd on weźmie 400 mln dolarów?! Podwójną kwotę udziałów Sedata? Chyba bank by musiał okraść... Feride oczywiście nie popuszcza, musi wtrącić swoje trzy grosze w życie Nalan. Nie dla niej siedzenie i szydełkowanie, musi rozprawiać się ze wszystkimi, którzy krzywdzą Nalan! Złota kobieta W odcinku pojawiało się mało Hayriego w porównaniu do poprzednich odcinków - i bardzo dobrze. Nie musiałem zbytnio przewijać scen z jego osobą. Selen i Levent - szkoda, że tak potoczyła się ich historia. Rozstanie musiało zajść, by Selen mogła znów się spotkać z naszym tajemniczym Emirem? Jak on miał... Ten od ciasteczek . Czekam z niecierpliwością na odcinek 19, który po zwiastunach szykuje nam mocne kino. Ale 20 zwiastun już ostudza... Szkoda. Myślałem, że Sedat spakuje się i wyjedzie.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 17, 2021 19:23:52 GMT
Odcinek 19Cud, że Firat jeszcze nie zszedł na zawał. Dowiaduje się zawsze na końcu o wszystkim. Wszyscy się boją Feride jakby kostuchą była. Gulcihan, Selen... Dobrze, że Nalan miała gdzie się zatrzymać chociaż na jedną noc, bo tak miałaby niezłe spięcie z matulą. Cavit, były ukochany Gulcihan, dla swej byłej ukochanej zrobi wszystko. Już miałem nadzieję, że Sedat poleci z Caną do tej Anglii, ale niestety - nic z tego. Przyjechała Nalan i wszystko zepsuła. Hayri nocował w samochodzie przed domem Billur... Uch, nie odpuści. No nie odpuści Odcinek nie jest zły. Ale niestety - nic dalej z akcją i wątkami starymi nie poszło do przodu... Cholipa. Jak długo będą jeszcze czekać z wyjawieniem czegokolwiek?!
|
|
|
Post by lucy on Nov 19, 2021 14:04:53 GMT
Odcinek nie jest zły. Ale niestety - nic dalej z akcją i wątkami starymi nie poszło do przodu... Ważne, że reyting jest wysoki, dlatego nie liczyłabym, że twórcy szybko zaczną odkrywać karty historii. Obsada:
|
|