|
Post by lucy on Jan 12, 2022 21:01:47 GMT
To jest naprawdę źle jak ludzie nie odróżniają serialu od realnego życia. Część tego typu sytuacji ma pewnie żartobliwy podtekst. Do Barbary Mori przechodnie do dzisiaj się zwracają per Rubi, gdzie aktorka w telce grała 18 lat temu. Ale kiedy na jednej z grup tureckich przeczytałam komentarz, że pewien aktor (nawet już nie pamiętam który dokładnie) musi być bardzo złym człowiekiem skoro zgodził się zagrać tak bardzo negatywną rolę, to mi ręce opadły.
|
|
|
Post by mira on Jan 13, 2022 9:01:04 GMT
Nur Surer gra też w "Sakli". Co prawda nie oglądam "Camdaki Kiz", ale nawet kilka krótkich scenek wystarczyło, bym znielubiła tę postać i uznała ją za przerażającą. Dlatego w "Sakli" dziwnie mi się na nią patrzy, bo jest taka normalna
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2022 9:56:03 GMT
Nur jest świetną aktorką. W Asi też była REWELACYJNA.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 20, 2022 20:04:56 GMT
📸 Obsada serialu "Camdaki Kiz" za kulisami nowego odcinka!🔥.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2022 17:32:58 GMT
Reyting za 20.01.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (6 odcinek) - 9.39% ⬇ (-1.78%) 3. Bir Zamanlar Çukurova (120 odcinek) - 6.83% ⬇ (-0.80%) 4. Camdaki Kiz (27 odcinek) - 6.75% ⬇ (-0.25)
7. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı(16 odcinek) - 5.83% ⬇ (-0.11%) 20. Emanet (299 odcinek) - 2.19% ⬇ (-0.32) АВ:1. Mahkum - 9.99% ⬇ (-1.25%) 2. Camdaki Kiz - 8.62% ⬆ (+0.18%)
6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı- 5.13% ⬆ (+0.21%) 9. Bir Zamanlar Çukurova - 3.56% ⬇ (-0.10%) 26. Emanet - 1.09% ⬇ (-0.10)
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2022 17:36:24 GMT
Matthias, co tak słabo? Jeszcze chwila i Dziewczyna będzie przed Emanetem.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2022 17:42:18 GMT
lucy co tak słabo? Bo się kręcimy bez przerwy w kółko! Jak Cana (kochanka Sedata) nie powie na końcu prawdy, i stary nie padnie na zawał, to oglądalność będzie dalej spadała. Już tak przeciągają. Za chwilę 30 odcinek, a Nalan dalej nie wie, że Feride i Adil to jej dziadkowie a nie rodzice... Że Sedat ma Canę jako kochankę...
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2022 21:06:49 GMT
Bo się kręcimy bez przerwy w kółko! Jak Cana (kochanka Sedata) nie powie na końcu prawdy, i stary nie padnie na zawał, to oglądalność będzie dalej spadała. Nie jest też wykluczone, że nigdy nie powie. Onur jak to Onur, pootwiera nowe wątki, o starych zapomni, aktorzy poodchodzą do nowych projektów, ale bez obaw, bo się dołoży kilka nowych postaci i będzie można robić serial o zupełnie czymś innym. Trepka, a Ty jeszcze oglądasz Dziewczynę?
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jan 22, 2022 8:24:57 GMT
lucy , przerwałam, bo ostatni odcinek (16. bodajże) mnie wkurzył. Pojawiły się same typowo serialowe klisze, a myślałam, że ten serial będzie inny, jakiś. Do tego akcja stojąca w miejscu. Były 3-4 odcinki, gdzie naprawdę dużo się działo, ale tak poza tym to nuda, nuda, nuda… Oni chyba liczą na trzeci sezon i kolejnych 38 epizodów, ale już teraz wychodzi im z tego serial nie taki, jaki miał być. Szkoda. W tym serialu, pomimo wyników, powinna nastąpić już dawno zmiana scenarzysty.
|
|
|
Post by lucy on Jan 22, 2022 10:43:21 GMT
Oni chyba liczą na trzeci sezon i kolejnych 38 epizodów, ale już teraz wychodzi im z tego serial nie taki, jaki miał być. Szkoda. Czyż nie "mówiłam", że tak tu będzie? (to samo było w DEK i MA) W tym serialu, pomimo wyników, powinna nastąpić już dawno zmiana scenarzysty. Trepka, zależy z czyjego punktu widzenia. I kanał i producent są zadowoleni, bo kasa leci i sprzedaż również.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 22, 2022 13:18:34 GMT
A widzicie, ja 26 odcinka nie skomentowałem! Muszę dzisiaj nadrobić zaległości i w wolnej chwili coś wysmaruję. Trepka - powiem tak, dobrze zrobiłaś. Dlatego, że jak coś ma wyjść na jaw, to wszystko z powrotem chowa się pod ziemię. Szczególnie ZIRYTOWAŁA mnie scena, jak Nalan dowiaduje się, że jej matka to tak naprawdę siostra
|
|
|
Post by lucy on Jan 22, 2022 13:25:56 GMT
Matthias, ale w imię czego się tak katujesz? Czy w ciągłej irytacji i częstym znudzeniu powinny się zamykać wrażenia z oglądania serialu? To jest rozrywka, która powinna dostarczać przyjemności, silnych emocji, a nie oczekiwania na wyjaśnienie wątków i popchniecie akcji do przodu, żeby poczuć fabułę. Daj se spokój wokół jest mnóstwo lepszych seriali.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 22, 2022 13:29:10 GMT
Matthias, ale w imię czego się tak katujesz? Czy w ciągłej irytacji i częstym znudzeniu powinny się zamykać wrażenia z oglądania serialu? To jest rozrywka, która powinna dostarczać przyjemności, silnych emocji, a nie oczekiwania na wyjaśnienie wątków i popchniecie akcji do przodu, żeby poczuć fabułę. Daj se spokój wokół jest mnóstwo lepszych seriali. Może w jakimś stopniu się katuję, ale nie lubię porzucać seriali, które rozpocząłem oglądać. Zjedzie z oglądalnością, to mam nadzieję, że pójdą po rozum do głowy. Jak się irytuję, to mam ochotę dalej oglądać - co za bzdety jeszcze wymyślą
|
|
|
Post by lucy on Jan 22, 2022 13:32:07 GMT
Jak się irytuję, to mam ochotę dalej oglądać - co za bzdety jeszcze wymyślą To pomyśl sobie, że w tym czasie, który poświęcasz (czyt. marnujesz) na CK mógłbyś znaleźć serial, który Cię zachwyci i wciągnie naprawdę.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jan 22, 2022 16:04:45 GMT
Oni chyba liczą na trzeci sezon i kolejnych 38 epizodów, ale już teraz wychodzi im z tego serial nie taki, jaki miał być. Szkoda. Czyż nie "mówiłam", że tak tu będzie? (to samo było w DEK i MA) W tym serialu, pomimo wyników, powinna nastąpić już dawno zmiana scenarzysty. Trepka , zależy z czyjego punktu widzenia. I kanał i producent są zadowoleni, bo kasa leci i sprzedaż również. Odrzucając MA dużo straciłaś. MA trzyma się swojej linii dramatu psychologicznego i scenarzystka odwala tu naprawdę mega robotę. A odejście Inci dodało tej historii jeszcze więcej mocy. Nie wiem, ile odcinków obejrzałaś, ale wątek Inci na przykład zaczyna się dopiero coś po 20 odcinku i wtedy historia Han-Inci w końcu zaczyna być ciekawa. Han okazuje się być chyba najbardziej potrzebującym pomocy z rodzeństwa, a „Dede” (dziadek Inci) okazuje się być chyba najbardziej wyrozumiałą postacią w serialu, jej dobrym duszkiem. Nie wspomnę o duecie Safiye-Gulben, który ciągnie tak naprawdę ten serial, a aktorki je grające powinny dostać po Oscarze.
|
|
|
Post by lucy on Jan 22, 2022 17:33:18 GMT
Nie wiem, ile odcinków obejrzałaś, ale wątek Inci na przykład zaczyna się dopiero coś po 20 odcinku i wtedy historia Han-Inci w końcu zaczyna być ciekawa. Trepka , przerwałam w trakcie 20 odcinka (nie widziałam ostatnich +/- 20 minut). Jest to już taka ilość obejrzanej fabuły, że da się ocenić i wg mnie w serialu, od którego oczekiwałam pełni realizmu (ba, taktowałam go wręcz edukacyjnie, bo tematyka i problematyka na to po porostu zasługują) zaczęto jechać na przeciąganiu akcji i okropnym przesadyzmie. Jak sobie przypomnę sceny "miłosne" (ze stolikiem i innym ekwipunkiem) na korytarzu (rodzinnej kamienicy) pomiędzy Safiye i Nacim to nie wiem, czy się śmiać czy płakać. Tego typu kwiatków było zresztą więcej i coraz bardziej mnie one męczyły. Retrospekcje z przeszłości Safiye i Naciego były dla mnie skaraniem boskim, jednak nie po to serial oglądam, żeby go ciągle przewijać (tym bardziej, że nie wiadomo w której sekundzie ma miejsce coś istotnego dla fabuły). Liczyłam na jakiś fajny oddech w normalnym (wspólnym) wątku Esry i Esata, ale lepiej zapychać odcinek stojącą w miejscu akcją (wiadomo o czym mówię), gdzie na początku było to ciekawe, ale po czasie jest po prostu nudne. Nie tego oczekiwałam od serialu, nie taką fabułę zapowiadali twórcy, a w kwestii realizmu IG tak wysoko postawił poprzeczkę, że to co tu otrzymałam mocno mnie zawiodło. Co do wątku Inci, to wybacz Trepka, ale czekać 100 lub więcej odcinków (w przeliczeniu na nasze) aż się wątek ruszy... to dla mnie o wiele za dużo. PS: W dodatku widzę, że Sukru dołączył, a to kompletnie nie moje klimaty.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jan 22, 2022 17:57:44 GMT
lucy, myślę, że Twoje wyobrażenie serialu sprawiło, że się zawiodłaś. To tylko serial. Jest w nim mniej lub więcej realizmu. A herbatki na klatce schodowej były fajne i ukazywały główny problem Safiye, więc w mojej opinii tutaj produkcja nie zawiodła. Szkoda, że nie oglądasz, bo nie zobaczyłaś wielu fajnych scen i dialogów, które tutaj naprawdę są na najwyższym poziomie. Bohaterowie bardzo trafnie i głęboko mówią o swoich problemach i uczuciach… …czego spodziewałam się też po „Camdaki Kiz”, a tu tego brakuje. Czasami Nur potrafiła coś głębokiego powiedzieć, ale i jej bohaterka nagle stała się częścią szaro-burej reszty obsady, która tylko ukrywa problemy i je komentuje między sobą. W tym serialu brakuje wątków i akcji. Głębi psychologicznej z MA też tu nie ma, a liczyłam na to, bo w końcu bohaterowie są niestandardowi i każde z nich przeszło jakąś traumę. A tutaj nic, pustka. No ileż można patrzeć tylko na śliczną Burcu i jej stylizacje (które naprawdę są mega)?!
|
|
|
Post by Matthias on Jan 22, 2022 18:27:23 GMT
Trepka tu muszę się zgodzić. Dla oglądania ładnej Burcu, prawie krystalicznej, powoli staje się nudnawe. Czekam, i czekam, aż się przebudzi z tego snu, aż weźmie się w garść, zobaczy co się dzieje wokół niej, ale ona mało czego się domyśla. Postać Feride zasługuje na nagrodę Babka odwala świetną robotę i każda scena z nią przyprawia o szybsze bicie serca.
|
|
|
Post by lucy on Jan 23, 2022 11:57:46 GMT
lucy, myślę, że Twoje wyobrażenie serialu sprawiło, że się zawiodłaś. To tylko serial. Jest w nim mniej lub więcej realizmu. (...) Szkoda, że nie oglądasz, bo nie zobaczyłaś wielu fajnych scen i dialogów, które tutaj naprawdę są na najwyższym poziomie. Bohaterowie bardzo trafnie i głęboko mówią o swoich problemach i uczuciach… Zgadza się Trepka, jednak dialogi i fajne sceny to jeszcze nie wszystko, szczególnie jeśli całokształt się nie klei, a u mnie się nie skleiło. Stopniowo docierało do mnie, że fabuła w bardzo krzywym świetle stawia "chorobę psychiczną", która z racji tego, że dotyczy coraz większej część naszej populacji (mam tu na myśli nie tylko chorych, ale i rodziny), przestaje być tematem tabu i fajnie by było sobie z niej nie kpić (i nie wprowadzać ludzi, którzy nic o niej nie wiedzą w błąd), szczególnie w serialu firmowanym nazwiskiem sławnej doktorki psychiatrii. Po drugie, zmęczyło mnie fałszywe budowanie napięcia, szczególnie w odniesieniu do postaci Hana, gdzie kamera robiła z niego psychopatę, tudzież seryjnego mordercę, a potem zostawiała widza z ręką w nocniku, bo wszystkie tego typu chwyty skończyły się na "niczym". To się nazywa naciąganie/ nabijanie w butelkę. Myślałam, że odcinek z halucynacjami Safiye będzie jakimś przełomem, ale szybko wróciła do "siebie", co w realnym życiu jest niemożliwe bez leczenia (czyt. szpitala), ale o tym mało kto wie, więc twórcy wciskają widzowi ciemnotę. Naprawdę, już w Grzechu Fatmagul, gdzie serial nie był ani historią prawdziwą, ani jego scenariusz nie był konsultowany ze specjalistami z dziedziny psychiatrii/ psychologii, było o wiele realniej, że się czuło fabułę i okiem i uchem i duszą i sercem (o mózgu nie wspominając). Także się da napisać rzetelny scenariusz, który się naprawdę mocno trzyma realizmu. W końcu MA to nie jest zwykła obyczajówka, melodramat, czy komedia... gdzie przy dobrym scenariuszu można kupić "wszystko". A herbatki na klatce schodowej były fajne i ukazywały główny problem Safiye, więc w mojej opinii tutaj produkcja nie zawiodła. Trepka , naprawdę nie mam nic przeciwko herbatkom, ale plis, niech nie trwają cały odcinek i nie wstrzymują akcji, bo ta ma! iść do przodu.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jan 23, 2022 13:24:01 GMT
lucy, w serialach takich jak MA właśnie chodzi o takie sceny, tu nie będzie intryg, pościgów ani zaginionych dzieci… Ale zostawmy ten temat. Ja jestem z MA bardzo zadowolona i nawet planuję zobaczyć ponownie pierwsze odcinki, żeby przypomnieć sobie, jak to się zaczęło i rozwijało.
|
|
|
Post by lucy on Jan 23, 2022 14:06:27 GMT
Ok Trepka, dodam tylko, że pod pojęciem braku dynamiki i rozwoju akcji nie miałam na myśli braku intryg villanów i cudów na kiju, tylko prawie stojącą w miejscu fabułę napompowaną sztuczkami i podstępami, żeby zachęcić widownię do włączenia kolejnego odcinka. U mnie się skończyło tym:
|
|
|
Post by Matthias on Jan 23, 2022 20:08:51 GMT
Odcinek 26No i doszło do spotkania dwóch par - Cana Meliha, i Alp z Nalan. Oczywiście spodziewałem się Cany z Nalan, a Alpa z Melihą, choć jak przystało na scenarzystów, taką nam sprzedali zagrywkę. Czy się opłacało? Czas pokaże. Alp żąda pieniędzy od Nalan, i informuje, że jest w posiadaniu czegoś, co zmieni życie Nalan. Po 25 odcinkach nie spodziewam się, żeby Nalan się czegoś dowiedziała nowego, co naprawdę by ją zaskoczyło. Oprócz tego filmiku, na którym Sedat się gzi z Melissą/Melihą. Hayri rozmawia z Rafetem odnośnie Muzo. W końcu jedna prawda ujrzy światło dzienne. I ujrzała. Oj się senior rodu zdenerwował. Pierwszy raz zawiódł się na Muzo, a Sedat aż się prosi, żeby go pacnąć z liścia. Jaki dumny i "bracie, czy to prawda?". Muzo raz podpadł i skłamał, a ten szczur jeden dalej się panoszy po rezydencji. Niech ten filmik zobaczy Nalan i się skończy dzień dziecka. Babka zielarka nie pozostawia Nalan w spokoju. Feride przygotowuje jakąś maść? Bóg wie co to jest. Skąd ona ma tyle przepisów? Na wszystko... Na poparzenia chemiczne, na poczęcie dziecka, na alergie... Dobra jest. Taka babka do skarb. I dowiaduje się o Alpie - chłopie, uciekaj gdzie pieprz rośnie. Bo jak się do Twojego tyłka Feride dorwie, to będzie źle z Tobą Rafet spotyka się z Melisą, wyjaśnia jej wszystko - czyżby szykował się koniec wątku i historii tej dziewczyny w tym serialu? Czy pójdzie i powie prawdę z Sedatem. Kolejne akcje to spotkanie Sedata z Cavitem i próba załatwienia sprawy z nagraniem, kłamstwo Selen i udawanie "poronienia", spotkanie Feride z Caną, by ta załatwiła sprawę z Alperem - ale to się wszystko gmatwa już Rafet nie podpisuje w końcu tej umowy - czyżby wyczaił jakiś podstęp albo znalazł inne rozwiązanie? A Nalan w końcu, w końcu dowiaduje się o jednym grzeszku swojego męża. Jak gził się z Melihą - widać to wyraźnie . Pięknie! To teraz nie będzie rozwodu (scenarzyści na to nie pozwolą), będzie bobasek (tyle czasu minęło, że musi zajść w ciążę)... Odcinek nie był zły. Parę spraw ujrzało światło dzienne, jednak uważam, że te najważniejsze wciąż są daleko zakopane pod ziemią.
|
|
|
Post by lucy on Jan 23, 2022 20:30:12 GMT
Parę spraw ujrzało światło dzienne, jednak uważam, że te najważniejsze wciąż są daleko zakopane pod ziemią. Czyli znowu to samo. Myślę jednak, że coś wreszcie drgnie, no bo reyting leci. Matthias, a romans Nalan i Hayriego nie kwitnie?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 24, 2022 17:15:01 GMT
lucy romans pomiędzy wymienioną przez Ciebie dwójką, nie kwitnie. Ustało odnoszę wrażenie. Hayri już tak nie biega za Nalan. To, co wciąż nie wyszło: #1 - Nalan i jej prawdziwa historia (myślę, że tu jeszcze dość długo sobie człowiek poczeka). #2 - Kłamstwa Sedata, czyli Romanse z Caną i nie tylko (z Melihą już Nalan się dowiedziała, ale główna faworyta męża, wciąż cicho sza) #3 - Cavit i Gulcihan - stara miłość, o której mało kto wie. Na szczęście wyszło m.in: #1 Kłamstwo Selen na temat ciąży #2 Kłamstwo Muzo i Melihy #3 Jeden grzeszek tego piździąga Sedata...
|
|
|
Post by Matthias on Jan 25, 2022 18:00:18 GMT
▪ W tym tygodniu nowa postać dołączy do obsady popularnego serialu telewizyjnego " Camdaki Kiz" opartego na powieści Gülseren Budaycioglu o tym samym tytule. Munibe Millet dołącza do obsady serialu jako Ayse.
|
|
|
Post by mira on Jan 26, 2022 8:00:29 GMT
Przeglądając TT, trafiłam na fotki z tego serialu i przeżyłam szok. Kiedy on taką przemianę przeszedł? I czym to było spowodowane?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 26, 2022 15:49:31 GMT
mira on teraz w nadchodzącym 28 odcinku zmieni swój IMAGE W końcu pora reytingi podnieść i niech się zaleca do Nalan
|
|
|
Post by mira on Jan 26, 2022 17:50:43 GMT
Tak mnie zaskoczył ten nowy image, że aż obejrzałam zwiastuny kolejnego odcinka Zmiana zdecydowanie na plus, włos ogarnięty, wąsa brak, ciuchy współczesne, sportowe.
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2022 17:53:12 GMT
W końcu pora reytingi podnieść i niech się zaleca do Nalan Matthias, w takim razie musisz zebrać siły i jakoś to unieść...
|
|
|
Post by Matthias on Jan 26, 2022 18:10:15 GMT
❥ Yusra Geyik opuściła serial "Camdaki Kiz" w zeszłym tygodniu. Jej rola, która miała być długotrwała w serialu, ale z czasem malała i według scenariusza - historia bohaterki zakończyła się już w 27. odcinku. Ta sytuacja doprowadziła do ciekawej plotki za kulisami. Argumentowano, że pojawienie się aktorki na pierwszym planie wywołało reakcje niektórych głównych aktorów, przez co „życie” bohaterki było krótkie. Zaistniała ciekawość czy to stwierdzenie jest prawdziwe i którzy aktorzy czuli się nieswojo. Birsen Altuntas, pozwoliła nam się domyśleć, o kim się mówi...
|
|