|
Post by lucy on Feb 7, 2021 11:50:38 GMT
Co do fabuły to przez cały czas myślałam, że będzie to zupełnie inna historia. Z wiadomości, które pojawiły się kiedyś, zarysował mi się zupełnie inny obraz tego serialu... Jaki Alex? Z tego co pamiętam to nigdy nic nie padło o Nalan. Wszystkie wcześniejsze zajawki fabuły dotyczyły historii Zeynep z DEK (obie historie są z tej samej książki tj. Camdaki Kiz).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 7, 2021 16:24:39 GMT
Notabene w książce postać głównej bohaterki ma 45 lat, więc aktorka musi być dojrzała. Elicn ma 35 lat mogą ją postarzeć, idealnie się naddaje.
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2021 17:33:38 GMT
Wg mnie Elcin jest za słaba aktorsko do takiego serialu jak ten, gdzie trzeba dobrze pokazać psychologię skomplikowanej postaci. Demet ma z tym problem i Elcin pewnie też by miała, bo to są aktorki tej samej kategorii. Przeciętne i z wąską skalą emocji na scenie. Obie widziałam po raz pierwszy w Imperium miłości i obie były tak samo słabe. O wiele lepiej wypadła obok nich Melisa Asli Pamuk. Potem widziałam Elcin w Carpismie i naprawdę było krucho. O Demet już pisałam, że sobie nie radzi z Zeynep, która jest bardzo trudną postacią. Dlatego niech sobie obie aktorki najlepiej grają w romcomach, albo serialach familijnych. Role w dramach niech zostawią zdolniejszym.
|
|
|
Post by mira on Feb 8, 2021 1:17:52 GMT
Ozge Gurel jest wolna
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2021 10:05:43 GMT
Burcu Bircik została protką. Kandydatem na prota jest Uraz z SF. On jest od niej młodszy? Premiera planowana jest na kwiecień. Który kanał obstawiacie?
|
|
|
Post by mira on Feb 8, 2021 10:47:16 GMT
Chyba podobnie wiekowo, nawet nie wiem, czy nie ten sam rocznik. Sprawdzę. W sumie podoba mi się takie zestawienie. Jak wybiorą Uraza, to chyba zerknę na ten serial. Który kanał? Może tv8, chociaż to już byłby trzeci o te tematyce
Edit. Burcu 1989, Uraz 1987, znaczy że Uraz dwa lata starszy.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 8, 2021 11:19:48 GMT
Kanał jest już wiadomy - Kanal D.
|
|
|
Post by mira on Feb 8, 2021 12:08:14 GMT
Nie lubię oglądać seriali na Kanal D, bo nie wrzucają odcinków na YT i nie można sobie do nich zajrzeć w dowolnym momencie, a korzystanie z ich strony nie jest wygodne. Wyjątkiem jest chyba Sadakatsiz, nie oglądam, ale kojarzę że odcinki są na YT.
|
|
|
Post by Alex on Feb 8, 2021 14:05:26 GMT
Jaki Alex? Z tego co pamiętam to nigdy nic nie padło o Nalan. Wszystkie wcześniejsze zajawki fabuły dotyczyły historii Zeynep z DEK (obie historie są z tej samej książki tj. Camdaki Kiz). U Rosjanek chyba kiedyś się pojawił zarys fabuły, było to pewnie bardzo przemieszane z DEK. Było napisane, że serial opowie historię miłości biednego chłopaka do bardzo bogatej dziewczyny (dziewczyny za szybą). Trochę mi to do DEK pasuje, ale też nie do końca. Burcu Bircik została protką. No jestem na nie. Zdecydowanie. I Uraza z nią tym bardziej nie widzę. Nigdy bym nie pomyślała, że on jest od niej starszy...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 8, 2021 14:12:01 GMT
Wolał bym tu obsadę mniej znaną. A Jeśli serial pójdzie na kanal d to ja mówię pa pa.
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2021 16:21:55 GMT
U Rosjanek chyba kiedyś się pojawił zarys fabuły, było to pewnie bardzo przemieszane z DEK. Było napisane, że serial opowie historię miłości biednego chłopaka do bardzo bogatej dziewczyny (dziewczyny za szybą). Trochę mi to do DEK pasuje, ale też nie do końca. W sumie to kojarzę ten opis, ale jest on tak ogólny, że można by do niego dopasować połowę seriali. Ale pamiętam jeszcze inny, dość sugestywny opis bohaterki książki Camdaki Kiz, czyli tej, która się pojawi tutaj, bo Zeynep z DEK jest zupełnie inna. Jako, że sama go wyszperałam na rosyjskich stronach, to szybko go odnalazłam: "Mieszka sama, bardzo rzadko wychodzi z domu i najczęściej całe dnie spędza na wspominaniu radosnych chwil i obsesyjnym podglądaniu sąsiadów zza szyby. I tak staje się przypadkowym świadkiem przestępstwa (zabójstwa?) obserwując pewnego razu włamanie u sąsiadów. Z powodu choroby psychicznej, na którą cierpi nikt jej niestety nie wierzy ..." No nie ma tu nic o tym, że kobita porzuciła męża i poszła w tango z żonatym i dzieciatym, w dodatku znacznie młodszym. No jestem na nie. Zdecydowanie. I Uraza z nią tym bardziej nie widzę. Nigdy bym nie pomyślała, że on jest od niej starszy... Już nawet pomijając ich wiek w realu, on przecież nie wygląda na młodszego od niej. A różnica wieku jest w fabule podkreślona.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 8, 2021 16:43:32 GMT
Szkoda, że Burcu tu zagra. Lubię tą aktorkę, a tego serialu oglądać nie będę. Pewnie do końca 2022 się tu zatrzyma, szkoda.
|
|
|
Post by Alex on Feb 8, 2021 17:15:02 GMT
"Mieszka sama, bardzo rzadko wychodzi z domu i najczęściej całe dnie spędza na wspominaniu radosnych chwil i obsesyjnym podglądaniu sąsiadów zza szyby. I tak staje się przypadkowym świadkiem przestępstwa (zabójstwa?) obserwując pewnego razu włamanie u sąsiadów. Z powodu choroby psychicznej, na którą cierpi nikt jej niestety nie wierzy ..." A to mi brzmi jak opis pewnego filmu tylko za nic sobie teraz nie przypomnę tytułu. Kiedyś nawet miałam go oglądać, ale jakoś zeszło, no a teraz to musiałabym trochę poszperać, żeby go znaleźć. No nie ma tu nic o tym, że kobita porzuciła męża i poszła w tango z żonatym i dzieciatym, w dodatku znacznie młodszym. Tak szczerze to jest to chyba ostatni wątek, jakiego bym się tutaj spodziewała. No cały czas miałam jakiś inny obraz tego serialu. Jakiś bliższy DEK może... Już nawet pomijając ich wiek w realu, on przecież nie wygląda na młodszego od niej. A różnica wieku jest w fabule podkreślona. Jeśli Burcu dobrze ucharakteryzują to pewnie będzie nawet wyglądać na młodszą od Uraza (tak jak na zdjęciu kilka postów wyżej, btw. gdybym nie wiedziała, że to ona to chyba bym jej nie poznała), ale patrząc na to jak wyglądała w KO to myślę, że tę różnicę wieku da się wychwycić. No ale chyba też bym dała kogoś jeszcze młodszego na prota.
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2021 20:41:44 GMT
"Mieszka sama, bardzo rzadko wychodzi z domu i najczęściej całe dnie spędza na wspominaniu radosnych chwil i obsesyjnym podglądaniu sąsiadów zza szyby. I tak staje się przypadkowym świadkiem przestępstwa (zabójstwa?) obserwując pewnego razu włamanie u sąsiadów. Z powodu choroby psychicznej, na którą cierpi nikt jej niestety nie wierzy ..." A to mi brzmi jak opis pewnego filmu tylko za nic sobie teraz nie przypomnę tytułu. Kiedyś nawet miałam go oglądać, ale jakoś zeszło, no a teraz to musiałabym trochę poszperać, żeby go znaleźć. To co ktoś tu napisał to jest bzdura. Przeczytałam bardzo obszerne streszczenie Camdaki Kiz i "na obserwacji sąsiadów" się tu kończy: Nalan dorastała w Stambule, w zamożnym domu. Miała ogromny pokój, w którym znajdowało się wszystko, o czym marzy każde dziecko. Ale nie było miłości. Dziadkowie, których nazywała mamą i tatą (Nalan zawsze uważała, że jej prawdziwi rodzice zginęli w wypadku), praktycznie się z nią nie komunikowali, nie rozmawiali. Zatrudnili dla niej nianię, starszą kobietę, która nie umiała nawet pisać ani czytać. Z powodu braku komunikacji dziewczynka miała problemy z mową, w szkole podstawowej nauczyciele podejrzewali u niej zaburzenia rozwojowe. Mijały lata, a Nalan marzyła tylko o jednym - o zdobyciu miłości rodziców, więc starała się uzyskać ich aprobatę, uczyła się najlepiej w klasie, była posłuszna i bez pytania, robiła wszystko co do niej mówili. Nalan spędzała samotne wieczory patrząc przez okno swojego pokoju na ulicę. Obserwowała sąsiadów, widziała, że inni rodzice kochają swoje dzieci, zwracają na nie uwagę i była o nie (dzieci) strasznie zazdrosna. Kiedy nadszedł czas wyboru uniwersytetu, Nalan postanowiła studiować prawo, jednak jej rodzice sprzeciwili się temu. Nalan faktycznie się "zakochała" w szoferze męża, o 7 lat od siebie młodszym, jednak cała ta historii jest o wiele bardziej skomplikowana, niż by się zdawało. W dodatku tyle się w niej dzieje i jest tak złożona, że historia DEK jest przy niej jednym zdaniem. Bez porównania. Nalan ma faktycznie 45 lat, ale wg dr Gulseren wygląda o 10 lat młodziej. Stąd jej partner nie musi być wcale wizualnie młodszy. Aha, Hayri był ponoć bardzo przystojny, więc Uraz jak dla mnie odpada. Propozycję roli otrzymał partner Burcu z KO. Podobno fani serial prosili Onura o powtórzenie duetu. Musze przyznać, ż ejest przystojny.
|
|
|
Post by Alex on Feb 8, 2021 20:51:11 GMT
A to mi brzmi jak opis pewnego filmu tylko za nic sobie teraz nie przypomnę tytułu. Kiedyś nawet miałam go oglądać, ale jakoś zeszło, no a teraz to musiałabym trochę poszperać, żeby go znaleźć. To co ktoś tu napisał to jest bzdura. Chodziło mi o film "Kobieta w oknie". Kiedyś czytałam opis niemal identyczny do tego filmu (ten na filmwebie teraz jest trochę inny), tytuł trochę podobny, więc może ktoś coś pomylił albo celowo pomieszał informacje.
Propozycję roli otrzymał partner Burcu z KO. Podobno fani serial prosili Onura o powtórzenie duetu. Musze przyznać, że jest przystojny. Oo, to by była fajna opcja. Co prawda nie oglądałam już odcinków, w których oni się pojawili, ale zdarzyło się, że miałam z nimi fragment do przetłumaczenia i bardzo dobrze mi się na nich patrzyło.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 8, 2021 21:36:54 GMT
Kanal D? nie wiem, czy oni sobie z tym poradza, ale to chyba bedzie po prostu lzejsza IG. Protagonistka mi sie podoba.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 8, 2021 21:48:10 GMT
Co Buraczek z Burcu. Jak zagrają razem, to zrobię wyjątek i się przeproszę z kanal d.
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2021 21:55:33 GMT
Alex, może czytałaś "Okno na podwórze", które robił Hitchcock? @rafaelcaen, to raczej nie będzie nic lekkiego, jednak nie zapominajmy, ze na Kanale D przyjął się dość trudny Sadakatsiz. Next, to nie jest żaden Burak, tylko Feyyaz Serifoglu. On musiał naprawdę zabłysnąć skoro po jednej epizodycznej roli (wcześniej nigdzie nie grał) chcą go w takim serialu. Fajnie, gdyby się dogadali.
|
|
|
Post by Alex on Feb 9, 2021 18:36:21 GMT
Alex, może czytałaś "Okno na podwórze", które robił Hitchcock? Możliwe, że się natknęłam, ale chodziło mi o bardziej współczesny film (albo książkę, teraz już sama nie wiem ). Na pewno było o kobiecie, która była bodajże artystką, pisała książki czy obrazy malowała i nie wychodziła z domu od dłuższego czasu, uzależniła się od alkoholu i jedyną jej "rozrywką" było obserwowanie sąsiadów. Pewnego dnia zaczęła podejrzewać sąsiada chyba o zabójstwo żony. Pasuje to trochę do "Kobiety w oknie", ale jakoś nie do końca i ten film chyba będzie dopiero miał premierę, a wydaje mi się, że ten o którym mówię powstał już kilka lat temu...
|
|
|
Post by lucy on Feb 17, 2021 10:02:55 GMT
Oficjalne ogłoszenie serialu na Kanale D.
|
|
|
Post by mira on Feb 17, 2021 11:16:01 GMT
A w końcu wiemy, kto został partnerem Burcu?
|
|
|
Post by lucy on Feb 17, 2021 11:59:52 GMT
mira, znamy tylko przecieki, w których była mowa o Urazie i Feyyazie. Ciekawe, czy w tym filmiku za kamerą to jest prot. Moze w kolejnej odsłonie go pokażą? Powyższy dialog wygląda mniej więcej tak: - Co robisz? - Czytam.. kiedy czytam, jestem taka podekscytowana... i myślę o Nalan... ciekawe jak to wszystko wyjdzie... No idź już.
|
|
|
Post by lucy on Feb 17, 2021 13:49:51 GMT
Wg Birsen Uraz woli grać tylko w jednym serialu i nie jest to Camdaki Kiz. Odrzucił rolę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 17, 2021 20:07:40 GMT
No i super. Uraza lubię ale do burcu nie pasował. Ten aktor co grał z nią w ko całkiem całkiem.
|
|
|
Post by mira on Feb 18, 2021 8:07:14 GMT
KO nie oglądam więc aktora nie znam, dlatego trochę szkoda, że Uraz nie zagra. Z Aynen Aynen też zrezygnował, gdy grał w Sefirin Kizi, a Kerem jakoś daje radę godzić pracę na dwóch planach, Nilperi teraz chyba też (nie wiem czy ona w Yasak Elma była na chwilę, czy gra dalej?). Chociaż Sefirin Kizi było nagrywane daleko od Stambułu, to też nie jest bez znaczenia.
Nie będę tego oglądać. Gdyby zagrał Uraz, to może.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 18, 2021 8:59:24 GMT
Mam nadzieje, ze wybiora jej kogos z charyzma i uroda.
|
|
|
Post by lucy on Feb 18, 2021 12:52:17 GMT
KO nie oglądam więc aktora nie znam, dlatego trochę szkoda, że Uraz nie zagra. E tam, to, ze Uraz nie zagra wcale nie oznacza, że na serial szkoda czasu, albo, ze ten nowy aktor nie okaże się lepszy od Uraza. Chyba nie chcemy, żeby wszędzie grali jedni i ci sami aktorzy? Swoją drogą jestem ciekawa, czy ten z KO faktycznie tu zagra.
|
|
|
Post by mira on Feb 18, 2021 14:13:19 GMT
KO nie oglądam więc aktora nie znam, dlatego trochę szkoda, że Uraz nie zagra. E tam, to, ze Uraz nie zagra wcale nie oznacza, że na serial szkoda czasu, albo, ze ten nowy aktor nie okaże się lepszy od Uraza. Chyba nie chcemy, żeby wszędzie grali jedni i ci sami aktorzy? Swoją drogą jestem ciekawa, czy ten z KO faktycznie tu zagra. To był mój punkt widzenia. Dla mnie szkoda, bo lubię Uraza, a aktora z KO nie znam. Ale ogólnie rzecz ujmując, to oczywiście ktoś inny może okazać się lepszy i serial może być świetny. Po prostu mnie nie interesuje poznawanie nowych aktorów, bo oglądanie seriali z ulubieńcami zajmuje mi wystarczająco dużo czasu. Uraz nie jest moim ulubieńcem (jest przeze mnie lubiany, ale nie uwielbiany), Burcu też nie, nie oglądam z nimi wszystkiego jak leci, ale gdyby wystąpili razem, to pewnie bym zerknęła.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2021 19:28:16 GMT
Mógłby ten z KO zagrać
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 19:36:46 GMT
Matthias mówisz o urazie. Ja musze nadrobić odcinki z burcu w ko. Ocenię te ich chemię.
|
|