|
Post by mira on Oct 20, 2022 18:10:21 GMT
Tak, jakieś zgrzyty były na grupie. Jest już oficjalne info, że dalszego tłumaczenia nie będzie.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 20, 2022 18:29:38 GMT
Szkoda. Trzeba będzie poszukać gdzieś.
|
|
|
Post by lucy on Oct 20, 2022 20:48:56 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2022 6:50:49 GMT
W serialu jeszcze nic, zdaje się, że to nagrania do kolejnego odcinka. Albo aktorzy sobie żarty stroją w czasie przerwy
|
|
|
Post by lucy on Oct 21, 2022 10:44:01 GMT
Wczoraj w totalu serial awansował z 3 miejsca w ub. tygodniu na 1. Onur może dalej dmuchać balonik. i.imgur.com/8Ut0DyS.jpg
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2022 11:35:30 GMT
Nalan zaczęła się umawiać na schadzki z Hayrim, to i oglądalność skoczyła Ale te schadzki to narazie takie niewinne, żadnego buzi buzi, żadnego trzymania za rączkę. Za to w zwiastunie kolejnego odcinka mamy już łóżko. Oglądalność może jeszcze wzrosnąć
|
|
|
Post by Matthias on Oct 21, 2022 20:29:04 GMT
Pozostawię to bez komentarza...📌 Reytingi zа 20.10.2022ТОТАL:2. Camdaki Kız (53 odcinek) - 5.52% ⬆ (+1.18)
4. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (14 odcinek) - 4.93% ⬆ (+0.23) 5. Aldatmak (5 odcinek) - 4.58% ⬇ (-0.96) 14. Mahkum (30 odcinek) - 2.78% ⬆ (+0.36) 15. Duy Beni (16 odcinek) - 2.13% (=) 26. Balkan Ninnisi (16 odcinek) - 1.56% ⬆ (+0.25) АВ:1. Camdaki Kız - 5.47% ⬆ (+0.39)
4. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.26% ⬆ (+0.10) 5. Aldatmak - 3.78% ⬇ (-0.53) 12. Mahkum - 2.75% ⬆ (+0.84) 24. Balkan Ninnisi - 1.16% ⬇ (-0.19) 36. Duy Beni - 0.70% ⬇ (-0.11)
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2022 9:54:14 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2022 10:34:41 GMT
Oni byli na grillopikniku . Szkoda, że Feride o tym nie wie.
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2022 10:36:56 GMT
Nalan leży na tym kocu jak kłoda.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2022 10:47:46 GMT
Nalan leży na tym kocu jak kłoda. Ludzie piszą rzadko, bo rzadko, że gra jak "drewno" . Może z ta kłodą coś jest
|
|
|
Post by Matthias on Oct 23, 2022 19:09:14 GMT
Odcinek 52Nalan wyrzuca z siebie wszystkie złości, a Hayri tak stoi i tak słucha... Aż w końcu wykorzystuje moment i siup - już się tuli jedno z drugim. Ale spokojnie, żeby nie było tak dobrze, pewna osoba obserwuje ich z oddali. A tą osobą jest... MUZO! Serce mu pewnie rozsypało się w tejże chwili w odłamków stos. Ukochana kobieta, której boi się powiedzieć prawdy, przytula się z jego szoferem! To musi być mocne. Rafet oniemiał, jak zobaczył Gulci w szlafroku i Cavita. Utwierdził się w swoim przekonaniu, że tych dwoje łączy znowu płomienny romans. Aj Rafet, Rafet. Może i dzierżysz władzę w rezydencji, ale wszystko powoli wymyka ci się z rąk. Alp wyrzuca z domu Canę - doigrała się d.... Myślała, że spokojnie będzie nosiła pod sercem dziecko swojego kochanka, i mieszkała z Alpem pod jednym dachem. Skaranie boskie z tą kobietą. A ona w te pędy do Gulci dzwoni i już pomieszkuje z teściową niedoszłą. Najzabawniejsza scena była, jak Feride zaraz Selen, zjawiła się w rezydencji Cavita . I od razu wyczuła spisek z Caną. Przedefilowała po całym mieszkaniu, ale nie znalazła żadnej rzeczy, z którą mogłaby połączyć Canę. Feride jednak myślę tak szybko nie odpuści sprawy. I będzie dalej drążyła... W końcu złapie Canę w swoje ręce i dowie się prawdy o dziecku. Selen stała się tak irytującą osobą! Jak na początku była słodka i kochana, tak teraz jej nie lubię. Czemu ci scenarzyści tak uwielbiają psuć postacie. W końcu sprowadzą do firmy tego jej byłego, Emira, z którym łączyło ją coś gorętszego, jakiś romans, ale w końcu ostał Levent. Muzo próbuje podnieść na siłach Nalan, która już ma dosyć wszystkich wokół. Czy Muzo jednak usunie się w cień i pozwoli Hayriemu, i Nalan, zaznać w tym domu jakieś szczęście? Sedat imprezuje, Nalan siedzi w domu. Aż dziwne, że Feride zgodziła się na to, by Nalan rozwiodła się z Sedatem, jeśli ta tego pragnie. Chyba się przewidziało mi. Ale ona naprawdę tak powiedziała. Rafet mówi wszystkim przy stole, że rozwodzi się z Gulci i prosi, by cała rodzina troszczyła się o matkę. Czyli to już koniec. Emir pojawia się, i Selen już gorąco się zrobiło. No, dziewczyno. Wybieraj. Emir, czy Levent. Feride w końcu przyłapuje Tako na gorącym uczynku. Dostrzega podrzucony przez niego liścik w jej sypialni. Tako - szykuj się. To twój koniec. Pero zjawia się przed rezydencją Koroglu - i konfrontuje się z Muzo. Nalan jedzie do Sedata, jednak ten podniecony jest jazdą samochodem z brunetką... Odcinek nie był zły, Feride oczywiście górowała w tym odcinku. Czekam na następny, kiedy Nalan nawiążę bliższą relację z Hayrim. I rzuci Sedata w końcu! .
|
|
|
Post by mira on Oct 24, 2022 6:51:47 GMT
Matthias, wiesz, że ja śledzę tylko watek Nalan i Hayriego, dlatego nie jestem zorientowana. Czy mógłbyś mi nakreślić, na jakim etapie są Cana i Alp? Bo zdaję się, że oni mięli dzieci. Gdzie się te dzieci podziały? Zdaje się też, że Cana mieszkała ostatnio przez długi czas sama, myślałam, że z Alpem już dawno się rozwiodła? Oni nadal są małżeństwem?
|
|
|
Post by Matthias on Oct 24, 2022 15:38:26 GMT
mira Cana i Alp mieszkali razem. Był moment, kiedy Alp zniknął, a ona gziła się z Sedatem, jednak on wrócił i zaczął podejrzewać Canę o zdradę. Nawet później spotkał sie z Nalan, jednak ta oczywiście mu nie uwierzyła. Obecnie sytuacja wygląda tak, że te dzieciaki mieszkają niby w tym domu co Cana i Alp, ale w ostatnim odcinku, znalazły się u Cavita w rezydencji - tam, gdzie przebywa Cana aktualnie, gdy została wczesniej wyrzucona z mieszkania. Dzieciaki to czasem są z Alpem, ale wszyscy mu grożą, że odbiorą mu te dzieciaki - tak jak powiedział to sam Cavit. I te dzieciaki chodzą cały czas do szkoły, tyle że w zależności kto którego uprzedzi, to przez tego są odbierane . Oni są wciąż małżeństwem, część osób myśli, że ona spodziewa się jego dziecka... Ale Alp ją wyrzucił i ot . Teraz większość osób wie, że bachor jest Sedata .
|
|
|
Post by Matthias on Oct 26, 2022 17:07:45 GMT
📸💫Gwiazdy serialu „ Dziewczyna za szkłem / Camdaki Kız”. Częściowa obsada męska
|
|
|
Post by mira on Oct 28, 2022 12:20:29 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 28, 2022 15:49:12 GMT
📌 Reytingi zа 27.10.2022ТОТАL:3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (15 odcinek) - 5.07% ⬆ (+0.14) 4. Camdaki Kız (54 odcinek) - 4.85% ⬇ (-0.67)
5. Aldatmak (6 odcinek) - 4.80% ⬆ (+0.22) 9. Darmaduman (1 odcinek) - 3.66% 🆕 16. Duy Beni (17 odcinek) - 2.06% ⬇ (-0.07) 35. Balkan Ninnisi(16 odcinek) - 1.21% ⬇ (-0.35) АВ:1. Camdaki Kız - 5.71% ⬆ (+0.24)
2. Aldatmak - 5.29% ⬆ (+1.51) 3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.69% ⬆ (+0.43) 8. Darmaduman - 2.73% 🆕 24. Balkan Ninnisi- 1.17% ⬆ (+0.01) 57. Duy Beni - 0.56% ⬇ (-0.14)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 30, 2022 22:12:32 GMT
Odcinek 53Muzo rozmawia z Perą, która próbuje jakoś coś poskładać, wyjaśnić, jednak Muzo ma ją grzecznie powiedziawszy... Gdzieś. Inaczej tego nie ujmę. Przyjechała za prośbą matki, po części też z własnej woli, i na co liczyła? Że Muzo weźmie ją w swoje ramiona? Został upokorzony przed ludźmi. Porzucony pan młody. Chciałbym, żeby się pogodzili, ale Pervin ma inne zamiary. Nalan i Sedat znowu się kłócą, jak dobre stare małżeństwo. Nie mogą żadnej sprawy załatwić po cichu. A babka oczywiście pod drzwiami stoi. Szkoda, że nikt nie otworzył drzwi i nie wpadł na nią. Ciekawe, co by miała do powiedzenia. Ważniejszy jest mecz. Żałosny Sedat. Ten Emir jakiś cichy podrywacz i stara miłość Seleny. Jak się rzucił na tego hamburgera, co gryza zrobiła. Myślałem, że jeszcze go powącha, zanim zrobi kęsa po Selen. Może poczuje smak jej ust? Dondu znajduje dokument mówiący coś o Hiszpanii i Tako. Czy ten mały mężczyzna planuje udać się w rejs do Hiszpanii i zniknąć z rezydencji? Ale plany musi swoje odłożyć, ponieważ... FERIDE nie śpi Ona nie śpi, wszystko słyszy. I dopada szybko Tako w jego sypialni. Jakby miała gar, to wrzuciłaby do niego wszystkich po kolei. Przez większość odcinka, akcja skupiona jest na pikniku przyrządzonym przez Hayriego dla Nalan. Młodzi się śmieją, radują z takiej chwili. Billur dostaje reprymendę od Sedata za to, że poinformowała Nalan o pubie Taki się szykował wieczór Sedatowi . Feride bierze sprawy w swoje ręce i szybko zlokalizowała Canę. I ba! Jeszcze ją porywa! . Ta kobieta jest niezniszczalna. I w dodatku mówi Rafetowi prawdę. To wszyscy są skończeni. Selen, Sedat, Levent, Gulcihan - wszyscy wiedzieli, i nic mu nie powiedzieli. A jedna Feride, której wszyscy się boją odważyła się zrobić krok do przodu. Co zrobi teraz Rafet? Wyrzuci Sedata z domu? Będzie z Feride przetrzymywał Canę? . I jeszcze Rozpieszczony Bachor przyłapuje Nalan w samochodzie z Hayrim . Oj, chyba wybuchnie... Odcinek był ciekawy pod względem Feride, Nalan i Hayriego, ale wątek Emira i Selen dość przynudzajacy. No jeszcze akcja z Caną była dobra, a poza tym - pełno zapychaczy i dalsze przedłużanie wątków. Hiszpania, rozwód, Cavit...
|
|
|
Post by mira on Nov 2, 2022 9:46:47 GMT
Nie wiem, co to, ale fajne
|
|
|
Post by Matthias on Nov 2, 2022 17:01:02 GMT
mira tej sukni to ja nie kojarzę, może jeszcze w jakimś śnie się pojawiła... Ale część strojów jest z tego:
|
|
|
Post by Matthias on Nov 4, 2022 18:05:28 GMT
📌 Reytingi zа 03.11.2022ТОТАL:2. Aldatmak (7 odcinek) - 5.37% ⬆ (+0.57) 3. Camdaki Kız (55 odcinek) - 4.83% ⬇ (-0.02)4. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (16 odcinek) - 4.73% ⬇ (-0.34) 14. Darmaduman (2 odcinek) - 2.68% ⬇ (-0.98) 22. Duy Beni (18 odcinek) - 1.60% ⬇ (-0.46) 26. Balkan Ninnisi (17 odcinek) - 1.46% ⬆ (+0.25) АВ:1. Camdaki Kız - 5.69%⬇(-0.02)2. Aldatmak - 4.58%⬇(-0.71) 4. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.24%⬇(-0.45) 13. Darmaduman - 2.63%⬇(-0.10) 25. Balkan Ninnisi - 1.13%⬇(-0.04) 79. Duy Beni - 0.42%⬇(-0.14)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 4, 2022 18:24:11 GMT
Nie wiem, co to, ale fajne Co Burcu tutaj z nogami zrobiła???
|
|
|
Post by Matthias on Nov 4, 2022 18:32:16 GMT
mira to zdjęcie jest z wczorajszego odcinka (znowu sen).
|
|
|
Post by Matthias on Nov 4, 2022 19:59:56 GMT
💥Leyla Feray, która grała rolę Pery Pekiner w przebojowym serialu Camdaki Kız, oficjalnie opuściła projekt. Jej historia dobiegła końca.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 5, 2022 21:14:33 GMT
Odcinek 54Powiem szczerze, że wyjątkowo oglądałem odcinek bez jakiegokolwiek przesuwania. Niektóre kwestie, dialogi były niezłe. Szczególnie spodobała mi się rozmowa pomiędzy Feride a Rafetem, który wciąż nie mógł wyjść z szoku, że zostanie dziadkiem... Zapiera się rękoma i nogami, iż dzieciak Sedata nie otrzyma jego nazwiska - rzeczywistość pokaże tak naprawdę, czy dotrzyma danego Feride słowa. Gulcihan zaplusowała na początku odcinka jak odesłała Rafeta z kwitkiem spod drzwi. I miała absolutną rację. Rafet przez całe życie terroryzował całą rodzinę, Sedatowi nie powiedział żadnego dobrego słowa. Słowo "kocham" nie mogło przejść przez jego usta, każdy w rezydencji chodził jak na szpilkach, by szanownego pana nie urazić, nie przeszkodzić mu w niczym, a jak go nie było, to atmosfera się oczyszczała. Pięknie mu streściła całe 40 lat życia w kilka minut. Strach, smutek, rozpacz, wewnętrzne rozdarcie. No, Gulcihan. A ostatnia kwestia, że już nie ma starej Gulci - rewelacja. Rafeta aż wmurowało. Nie spodziewał się chyba, że usłyszy takie słowa. Przy okazji Cavit dowiaduje się, że matką wnuka Rafeta nie będzie Nalan, lecz Cana... Feride przetrzymuje dalej Canę w willi, do której się udała po spotkaniu z Rafetem. Może gdyby nie zagroziła, że wyjawi tajemnicę Ferdzi odnośnie tego, że jest babką a nie matką Nalan Rafetowi, to może i by wyszła z tej willi... A tak, musi dalej tam kwitnąć. Nie chce wracać do Alpa - ciekawe czemu. Aż tak się boi męża? . Selen, Levent i Sedat informują Dondu i Tako o tym, że rodzinka się powiększy, ale też są w szoku, gdy dowiadują się, że matką będzie Cana... Rafet pozwala tej dwójce opuścić salon, a nad resztą domowników się wyżywa - w każdym możliwym znaczeniu tego słowa. Szkoda mi Nalan, która ma się o niczym nie dowiedzieć. Będą tak przez 30 odcinków jeszcze bawić się w kotka i myszkę? No w końcu ktoś piśnie jej coś... To jest niemożliwe, żeby się o niczym nie dowiedziała. Dobrze, że chociaż ma słodkie sny z Hayrim, i ten szofer jest jej opoką w tej rezydencji. Muzo zwierza się Leyli, chociaż ta się domyśla o tej tajemniczej kobiecie. I bardzo pięknie określiła. Może Nalan nie jest karą, lecz maścią - lekarstwem, na jego rany... Muzo bardzo przywiązał się do żony swego brata, chciałby z nią spędzić wspaniałe chwile, jednak widzi, że ta jest zainteresowana powoli Hayrim. Muzo - proszę, chroń Nalan przed resztą rodziny. Nie pokazuj, że wiesz o tych "schadzkach". Dla Ciebie Bóg najwidoczniej przeznaczył inną kobietę. Była już Meliha, była Pera, która już nie wróci, była Leyla... Kto będzie następny? Może Binnur? Alp przyjeżdża po Canę i zabiera ją pod rezydencję Cavita, by spakowała swoje rzeczy. Cana na odchodne wyjawia Gulcihan tajemnicę, którą spowita jest rodzina Ipekoglu. Gulci chyba nie może uwierzyć jaką psychopatką jest Ferdzia, i że jest babką Nalan . To się teraz zacznie zabawa. Kto dowie się o tym następny? Scena z cięciem kart kredytowych, zabraniem kasy - bajka! Zastanawiam się, dlaczego nie pochowali kasy, gotówki gdzieś w sypialni... Każdy ma przecież jakąś gotówkę na czarna godzinę w skarpecie. 600 lir miesięcznie? Powodzenia! Emir podjeżdża pod rezydencję Koroglu i zabiera Selen. Levent aż się gotuje w środku. Chłopie. Rozwiedź się z Selen i zgarniesz tyle kasy... Przynajmniej Selen z Emira będzie mogła coś wyciągnąć na kolacjach . Nie będzie musiała za nie płacić. Nalan udaje się z Hayrim w miejsce, gdzie z ojcem łowiła ryby. Odcina się od całego świata, nie odbiera telefonów. I przypadkiem, jakże niezwykłym, bateria w jej telefonie się rozładowuje. Oj jak mi przykro... Cana oczywiście spotyka się z Sedatem, a gdy ten oznajmia, że nie rozwiedzie się z Nalan - pojechała wykonać pewne zadanie. I Sedat prawie z płaczem błaga Selenę, żeby mu pomogła. Co za człowiek. Już mnie tak irytuje. Hayri wraca pierwszy do domu, i od razu w oczy rzuca się błoto na jego butach. Za moment wraca Nalan i oczywiście, kłamstwo ma krzywe i krótkie nóżki. Selen wcale nie jest taka głupia i od razu się orientuje, w czym tkwi diabeł . Hayri i Nalan byli razem... Gdyby nie telefon do Billur - to by może by przeszło, a tak - Selen połączyła kropki i ma przej..ne dziewczyna . I bomba odcinka - Metin dzwoni do siostry, Feride i oznajmia, że chce porozmawiać ze swoją córką - Nalan. Feride - zawał nadchodzi... Odcinek mi się bardzo podobał. W końcu akcja się działa i naprawdę - nie męczyłem się przy odcinku tak, jak przy poprzednich, że akcja rozwleczona na cały odcinek i nikt nic nie wiedział. Zasłużone wzrosty.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Nov 6, 2022 14:34:30 GMT
@matthias a Levent z Selen to nie mają podpisanej intercyzy? A co do odcinka to zgadzam sie nadobiłam wczoraj 3 ostatnie i akcja zdecydowanir ruszyła do przodu. Oby tak dalej
|
|
|
Post by Matthias on Nov 6, 2022 14:46:59 GMT
elena . A może i mają podpisaną intercyzę Aczkolwiek po tylu odcinkach, nie przypominam sobie, czy było o tym gdziekolwiek wspomniane. Mnie pozostał jeszcze 55 odcinek, ale dzisiaj mam inny seans .
|
|
|
Post by mira on Nov 7, 2022 8:13:20 GMT
Ja mam chyba 2 odcinki do tyłu. Znaczy nadal nie oglądam, nadal śledzę tylko wątek Nalan-Hayri, ale nawet na to nie znalazłam czasu. Trochę zaczęło mnie to chyba nudzić, a niby dopiero się rozkręca.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 7, 2022 15:59:40 GMT
mira a mnie się 54 odcinek właśnie podobał . Nie nudziłem się przy nim. Oczywiście, były zapychacze, ale były sceny, które zapadły w pamięć .
|
|
|
Post by mira on Nov 10, 2022 14:50:39 GMT
OK, udało mi się spojrzeć na dwa ostatnie odcinki. Narzekałam, że mało jest Hayriego i Nalan, ale teraz jest ich na tyle dużo, że oglądanie ich scenek z jednego odcinka zajmuje mi chyba więcej niż pół godziny W każdym razie są razem bardzo słodcy. Łowienie rybek, miłe wiadomości na dobranoc, poranne telefony, uśmiechy, spojrzenia... W 54. odcinku ich scenki były tak urocze, że oglądałam z bananem na twarzy. W 55. było więcej akcji, bo Nalan znowu panikuje, że wszystko się wyda, znowu zamyka się z Hayrim w spiżarni, próbując z nim porozmawiać, ale znowu ktoś w tym momencie próbuje tam wejść. Na szczęście nic się nie wydało, ale było naprawdę blisko. Czekam kiedy sprawa się rypnie, bo Selen ostro węszy... Dobrze, że Nalan zostawiła auto na innej ulicy, a nie pod domem Hayriego, tym razem Hayri pewnie Selen spławi, ale jak długa ta sztuczka będzie im się udawała? Muzo o wszystkim wie, póki co broni Nalan, może w końcu jej powie, że zna prawdę i razem coś wymyślą? Jeśli Nalan odejdzie do Hayriego, wszyscy ją chyba znienawidzą i będzie na językach w całym Stambule. On z pewnością straci pracę. Z czego będą żyli, jak Hayri wiecznie spłukany? Nalan ma pewnie jakiś majątek zapisany na siebie, ale nie wiem, ile tego może być, bo nie oglądałam od początku i nie zwróciłam uwagi na sytuację materialną jej rodziny. Źle na pewno nie było.
|
|