|
Post by Alex on Mar 28, 2021 17:15:00 GMT
Aras Bulut ? (oby nie ) Nie lubicie się? Według mnie jest bardzo dobrym aktorem i ma to, czego niestety niektórym brakuje, czyli charyzmę Ale zdecydowanie nie pasuje mi do tej roli, nie wyobrażam go sobie w takiej typowej (melo)dramie. Takie Icerde czy Cukur to zdecydowanie bardziej jego klimaty. No i szczerze mówiąc, zdziwiłabym się trochę, gdyby nie chciał sobie zrobić przerwy i od razu jesienią wrócił na ekrany... Co do aktorów... Opcji jest sporo, nikt konkretny mi do głowy nie przychodzi. Może Alp sobie odpuści romcoma albo Ozan... Uraz? Jest jeszcze mniej entuzjastyczna opcja... Tolga kończy Arizę.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 28, 2021 18:21:51 GMT
Nie, tylko nie Aras... Błagam. Nie przepadam za nim xd.
|
|
|
Post by mira on Mar 29, 2021 6:32:46 GMT
Premiera o tydzień później. 8 kwietnia. Dziwne posunięcie. Rzeczywiście, tym bardziej że 1 kwietnia premierę ma inny serial.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 29, 2021 9:05:59 GMT
Premiera opóźniona o tydzień, ponieważ Feyyaz Şerifoğlu zaraził się koronawirusem.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 30, 2021 18:01:27 GMT
Drugi zwiastun: Podoba mi się Ciekawy zwiastun, i widzę część obsady z Meandr-ów Uczuć.
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2021 21:53:04 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2021 8:02:53 GMT
Kolejny plakat...
|
|
|
Post by Matthias on Apr 4, 2021 19:16:41 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 4, 2021 19:46:02 GMT
Jacy piękni. Kiedy jest premiera. Orientuje się ktoś czy jakaś grupa tłumaczy serial.?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 4, 2021 20:24:16 GMT
Premiera została przełożona na 8 kwietnia. Z tego co wiem, to TADF planuje tłumaczyć.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 4, 2021 20:32:33 GMT
O to super, będę miał gdzie oglądać. Ale że sobie wybrali czwartek. Tam już taki tłok. Boje się by się to na nich nie odbiło. A dwa boję się że doktorkowi zabiorą a ma już niewiele.
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2021 11:24:59 GMT
Jak dla mnie nie są ani trochę ładni. Jego w sumie nie znam, więc się nie wypowiadam, no Burcu wygląda na tych zdjęciach jak wymalowana lalka. Bardzo nienaturalnie. Aż się prosi, żeby tak ją postawić w tej sukience z falbankami niczym baletnicę w szkatułce z pozytywką... Ale że sobie wybrali czwartek. Tam już taki tłok. Next, to nie oni sobie wybrali czwartek, tylko kanał im go narzucił. Może być ciężko, ale to akurat dobrze, patrząc jak ten producent zmasakrował DEK i MA. Tutaj przynajmniej jest szansa, że tego nie zrobi (czyt. oby reytingi mu na to nie pozwoliły)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 5, 2021 12:16:04 GMT
No ja wiem że stacja. Dla tego nie lubię Kanal D. W sumie masz racje. Lepsze 20 odcinków treściwych niż czterdzieści z absurdami .
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2021 12:39:33 GMT
Jeszcze taki plakat:
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 5, 2021 12:50:59 GMT
Piękny plakat. Burcu wygląda jak laleczka.
|
|
|
Post by Alex on Apr 5, 2021 15:48:19 GMT
Piękne są te zdjęcia i plakaty ❤️ Chyba się jednak skuszę na ten serial.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 5, 2021 16:03:42 GMT
Alex to kolejny rywal doktorka.
|
|
|
Post by Alex on Apr 5, 2021 16:17:24 GMT
Alex to kolejny rywal doktorka. Niestety. Boję się trochę, jak się to odbije na ratingu. Historie na podstawie książek Gülseren są dosyć popularne... A tutaj koniec sezonu i kanały robią czystki. Coś czuję, że jeden z nich (CK i MD) wyleci...
|
|
|
Post by mira on Apr 6, 2021 8:36:15 GMT
Burcu ładnie tu wygląda, ale widać, że mocno ją wygładzili.
Nie będę oglądać, ale myślę, że serial się spodoba.
|
|
|
Post by Alex on Apr 7, 2021 11:20:33 GMT
Ale piękne
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2021 11:33:54 GMT
Oprawa graficzna serialu jest "książkowa". Kiedy patrzę na plakaty mam wrażenie, że oglądam okładki książek. Dość oryginalnie jest tu pod tym względem.
|
|
|
Post by Alex on Apr 7, 2021 12:20:47 GMT
Chyba właśnie w dużej mierze dlatego mnie do tego serialu ciągnie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 7, 2021 12:34:14 GMT
Oprawa iście bajkowa. Przyciąga oko, tylko czemu w czwartek.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 9, 2021 7:19:03 GMT
|
|
|
Post by mira on Apr 9, 2021 7:33:39 GMT
Turcy naprawdę uwielbiają historie powstałe na podstawie książek tej psychiatry. Nie wiem, na czym polega ich fenomen, ale każdy ma dobrą oglądalność. Choć trzeba przyznać, że każdy po kilkunastu odcinkach przechodzi przeobrażenie i przestaje być opowieścią na podstawie książki, a staje się wymysłem scenarzystów, co nie jest już tak ciekawe.
|
|
|
Post by Alex on Apr 9, 2021 9:05:25 GMT
Choć trzeba przyznać, że każdy po kilkunastu odcinkach przechodzi przeobrażenie i przestaje być opowieścią na podstawie książki, a staje się wymysłem scenarzystów, co nie jest już tak ciekawe. Dlatego na live'ie pod tytułem serialu dodali "Gerçek hayat hikayesi", chyba się Onur wystraszył komentarzy po tych zmianach w MA i DEKu. Komentarze widziałam pozytywne, ja zerknęłam wczoraj, gdy mnie Fox torturował reklamami i trafiłam akurat na moment pierwszego spotkania protów. Oboje się sobie spodobali, potem siostra prota usłyszała rozmowę Nalan i jej przyjaciółki i chyba uznała ją za idealną kandydatkę na bratową. Jak pojawią się napisy to obejrzę całość, ale nie nastawiam się jakoś zbytnio, zobaczymy...
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2021 9:22:45 GMT
Nie wiem, na czym polega ich fenomen, ale każdy ma dobrą oglądalność. Wg mnie przyciąga ich realizm obyczajowy. Turczynki (przede wszystkim one) się przeglądają w historiach Gulseren niczym w lustrze. Jest w nich wiele przemocy fizycznej i psychicznej, wiele nieszczęścia i cierpienia, a Turcy to kochają. Mogą się utożsamiać z bohaterami, szukać w nich siebie. Choć trzeba przyznać, że każdy po kilkunastu odcinkach przechodzi przeobrażenie i przestaje być opowieścią na podstawie książki, a staje się wymysłem scenarzystów, co nie jest już tak ciekawe. W dodatku idiotycznym wymysłem, bo to co scenarzyści robią z tych historii jest wręcz żenujące. Dziwię się, że Gulseren firmuje te wszystkie szopki w fabule swoim nazwiskiem. Jedyny serial spod jej pióra, który się udał Onurowi od początku do końca i w którym nie ma tych scenariuszowych idiotyzmów to IG. No tam była bardzo dobra scenarzystka (dopiero teraz ją doceniam), która umiała zgrabnie połączyć historie gabinetowe z historią piosenkarki i dzięki temu uniknęła tych bardzo miernych twórczości radosnych w fabule. Ja się w każdym razie CK nawet nie tykam. Alex, ale Feyyaz nie jest tu protem. Prot dopiero się pojawi.
|
|
|
Post by Alex on Apr 9, 2021 13:00:39 GMT
Alex, ale Feyyaz nie jest tu protem. Prot dopiero się pojawi Moim zdaniem jest. On jest głównym bohaterem, wokół niego skupia się akcja i nie sądzę, żeby się to jakoś diametralnie zmieniło po pojawieniu się nowej postaci, ale to się okaże, jak dojdziemy do tych odcinków.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 9, 2021 15:00:26 GMT
Fajnie że się serial podoba. Szkoda że kosztem MD.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 9, 2021 15:18:32 GMT
Alex, ale Feyyaz nie jest tu protem. Prot dopiero się pojawi Moim zdaniem jest. On jest głównym bohaterem, wokół niego skupia się akcja i nie sądzę, żeby się to jakoś diametralnie zmieniło po pojawieniu się nowej postaci, ale to się okaże, jak dojdziemy do tych odcinków. Nie wiem dokładnie jak to jest, nie znam historii ale po emisji pierwszego odcinka czytałem opinie. Dużo osób miało problem, że nie pokazano w pierwszym odcinku jakiegoś ważnego bohatera, a książka zaczyna się ponoć od jego wspólnej sceny z protką. W serialu prot ma pojawić się dopiero w drugim sezonie, od września. Protka nawiąże z nim romans. W pierwszym sezonie główna relacja będzie działa się między protką a jej mężem.
|
|