Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 2, 2022 18:44:29 GMT
Ja bym chciał by po sukcesie tego serialu. protowi posypią się propozycje. I będzie grał w bardziej aśkowych dramach. Ma do tego warunki. Alex to trochę drugie soz coś dla ciebie.
|
|
|
Post by Alex on Feb 2, 2022 19:08:25 GMT
Next, włącz sobie Elif to go zobaczysz. Gra tam. 😉 A co do oglądania to 84 odcinki Söz i bodajże 7 Teşkilat mi w zupełności wystarczą. Gadki patriotyczne mi raz na jakiś czas zapewniają w "Hawaii five o", więc wszystko na swoim miejscu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 2, 2022 19:12:17 GMT
Next, włącz sobie Elif to go zobaczysz. Gra tam. Widziałem go, tu lepiej wygląda. Ja chce mięsistą ask dramę. A w elif się czułkami stukają. To mi nie wystarczy.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 2, 2022 19:16:09 GMT
Alex, a wiesz, że tutaj w czołówce nie ma flagi? Ha!
|
|
|
Post by Alex on Feb 2, 2022 19:16:38 GMT
Next, włącz sobie Elif to go zobaczysz. Gra tam. Widziałem go, tu lepiej wygląda. Ja chce mięsistą ask dramę. A w elif się czułkami stukają. To mi nie wystarczy. To nie w Turcji. Poza tym co ci się w Elif nie podoba? Przed chwilą ją porwali, jakiej ty jeszcze dramy oczekujesz? 🙄 Poza tym mówiłam Ci, jak chcesz aşk dramę to obejrzyj Elitę. ❤️ Spodoba Ci się.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 2, 2022 19:18:35 GMT
Poza tym co ci się w Elif nie podoba? Przed chwilą ją porwali, jakiej ty jeszcze dramy oczekujesz? 🙄 Nie takiej, to jest taki shit.
|
|
|
Post by Alex on Feb 2, 2022 19:20:03 GMT
Alex, a wiesz, że tutaj w czołówce nie ma flagi? Ha! Bo za dużo razy pojawiła się w odcinku? Może jakiś limit mają. 😂 Nie no, nie mówię, że ten serial jest zły, ale jak znam Turków to zaczną wciskać tu tyle patriotycznych tekstów, że obejrzenie w całości jednego odcinka za pierwszym podejściem będzie wyzwaniem. Ja już z jednym serialem tak się męczyłam, więcej nie zamierzam.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 2, 2022 19:23:14 GMT
Next, a „Istanbullu gelin” oglądałaś? Ja właśnie oglądam, ja jestem raptem po paru odcinkach i jestem w szoku, że oni się w tym serialu zwyczajnie całują (i to dość często) i bzyczą. Do tego jest bardzo, bardzo fajny i niepowtarzalny klimat i póki co nie ma jakich większych intryg, a co odcinek coś się dzieje. Ostatnio oglądam codziennie po jednym bolumie, bo nie mogę się doczekać i jestem ciekawa, co to będzie. I nawet ten Siwy mi nie przeszkadza!
|
|
|
Post by lucy on Feb 2, 2022 20:13:10 GMT
|
|
|
Post by Alex on Feb 3, 2022 12:36:50 GMT
Damla jest tu protką? 😲 Chyba mnie coś ominęło.
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2022 13:07:25 GMT
Damla jest tu protką? 😲 Chyba mnie coś ominęło. Tak. Ona ma więcej szczęścia, niż talentu.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 5, 2022 11:37:44 GMT
Oj, chyba ludzie jednak się nieco zawiedli na tej produkcji. Może myśleli, że będzie to coś podobnego do EDHO, ale się minęło. Albo nie spodobały się jakieś wątki . Spadki są i to dość wyraźne. 📌 Reytingi za 04.02.2022 - PIĄTEKТОТАL:1. Arka Sokaklar (613 odcinek) - 7.72% ⬇ (-0.11%) 2. Yalniz Kurt (2 odcinek) - 6.85% ⬇ (-1.23)
6. Aziz (12 odcinek) - 5.50% ⬇ (-0.27%) 9. Kaderimin Oyunu (7 odcinek) - 4.64% ⬇ (-0.27%) 13. Aşk Mantık İntikam (31 odcinek) - 3.66% ⬆ (+0.16%) 16. Kirmizi Oda (59 odcinek) - 3.03% ⬇ (-0.52) 17. Kıbrıs Zafere Doğru (24 odcinek, FINAŁ) - 2.94% ⬆ (+0.36%) 22. Emanet (310 odcinek) - 2.31% ⬆ (+0.10%) АВ:2. Yalniz Kurt - 5.26% ⬇ (-1.21)
3. Aziz - 4.49% ⬇ (-0.03%) 6. Kaderimin Oyunu - 3.69% ⬇ (-0.32%) 7. Kirmizi Oda - 3.51% ⬇ (-0.29) 8. Kıbrıs Zafere Doğru (FINAŁ) - 3.41% ⬆ (+1.09%) 9. Arka Sokaklar - 3.40% ⬇ (-1.65) 11. Aşk Mantık İntikam - 2.80% ⬆ (+0.29%) 32. Emanet - 1.39% ⬆ (+0.30%)
|
|
|
Post by lucy on Feb 5, 2022 13:46:13 GMT
I nie ma efektu WOW. Arki projekt nie przebił. Za tydzień dojdzie jeszcze nowy serial historyczny na TRT1.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 5, 2022 19:33:07 GMT
Jak już wspominałyśmy z jedną z użytkowniczek, 1. odcinek był trochę dziwny / nudny / trudny. Ciężko po nim stwierdzić, o czym to serial i czego się po nim spodziewać. Do tego nie było żadnych spektakularnych scen, a ta, w której mały protagonista leci jak lalka rzucony w powietrzu, a potem wali głową o kamienie spadając ze zbocza, była po prostu komiczna.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 6, 2022 12:23:16 GMT
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Feb 6, 2022 14:40:35 GMT
Fajny ten prot. Szkoda, że tu gra i to z taką partnerką. 🤭 jej głos i wymowa są dla mnie nie do zniesienia. Może to jednak długo nie potrwa, a on dostanie jakieś ciekawsze propozycje. 😁
|
|
|
Post by lucy on Feb 6, 2022 16:54:01 GMT
Haha, w sumie jest szansa, bo ta aktora zalicza naprzemiennie hita i klapę. Ostatnio był hit, więc teraz czas na klapę. Ostatni serial Sinava też się zaczął wysoko, a wszyscy wiemy jak się skończył.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 6, 2022 20:33:32 GMT
Damla Colbay i Hassan Denizyaran - bohaterowie nowego serialu "Yalniz Kurt" dla Hurriyet! Ten prot aż się prosi do ask dramy. On się tam będzie kisił dwa sezony. Zerkną bym. Ale atv to drugie trt.
|
|
|
Post by julia on Feb 7, 2022 11:13:27 GMT
Odcinek 2.
Pogubić się można w tych wszystkich zawiłościach świata przestępczego. Ale po kolei. Seryia jest bliźniaczką zabitej Esry. Po przesłuchaniu Altaya, stwierdza, że on nie miał ze śmiercią siostry do czynienia. Poza tym Altay odzyskuje Ellę z transportu dzieci przeznaczonych do sprzedaży przez Nezama. Dogan jest po ciemnej stronie mocy, Seryia po jasnej, postanawia przeniknąć w dom szwagra. Udawać będzie żonę Dogana, co jest bardzo niebezpieczne, ale chce rozpracować go rozpracować oraz jego powiązania. Dogan z kolei nie zamierza odpuszczać w swoich porachunkach z Nezamem, chce awansować Spotyka się z tajemniczą kobietą, która reprezentuje numer 1., ale ona mu uświadamia, że Nezam ( handlarz dziećmi) jest im bliższy niż Dogan wraz z jego brudnymi ulicami i sprawkami. Tajemniczy Fettah - kto to jest? Hasło to uzyskał Kumandan od, umierającej Esry , zdobyła je także Seryia od Dogana. Altay domaga się od samotnika, który ma powiązania z organizacjami państwowymi a także zakamuflowane w leśniczówce centrum dowodzenia, wyjaśnienia o co tak właściwie chodzi. I tu , zaczyna się plątanina. Kumanadan, opiekował się dziećmi z sierocińca , były to jego wilki. wśród nich był także Yavuz Yildirim - ojciec Yigita -Altaya oraz jego brat Halit, który później mieszkał w Stanach. Iran, Irak, siły rządowe dla których pracował Kudret pasza, uważający, że Turcja powinna mieć siły alternatywne dla NATO, szpiedzy, przemytnicy... . Kudreta paszę też trzeba chronić i tego podjął się ojciec Altaya Konieczne jest także nawiązanie kontaktu z Irańczykami, gdyż wspomniany wyżej Fettah, powie, kto szpieguje w Turcji, kto przeniknął do sfer rządowych , ale ta akcja kończy się śmiercią wszystkich "wilków' Kumandana , a po tym fakcie , śmiercią ojca Altaya - Yavuzem Yildirimem, który stworzył: Projekt Yildirim . Myślę też , że zdrady wszystkich należy się spodziewać po bracie Yavuza - Halita. Dlaczego? Zdjęcie dzieci z sierocińca było przerwane na połowę i Kumandan powiedział, że na drugiej był Halit. Na dłuższą metę nie jest to serial dla mnie. Główny bohater momentami sprawia wrażenie, jakby kontaktował z opóźnieniem, Kumandan mówi zagadkami...najbardziej intryguje tajemnicza kobieta w zielonej sukience i z czarnymi krótkimi włosami, a ponieważ współpracuje, za zgodą szefa szefów z Nezamem, to należy się spodziewać, że nie jest to postać kryształowa.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 7, 2022 19:09:22 GMT
julia, a były w tym odcinku jakieś sceny godne uwagi? Wypadki, wybuchy, pościgi? W pierwszym odcinku tej „akcji” niestety zabrakło.
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2022 19:42:34 GMT
Prawa do emisji wykupiła też arabska platforma Noor, która emituje serial równolegle z Turcją..
|
|
|
Post by julia on Feb 8, 2022 20:32:10 GMT
a były w tym odcinku jakieś sceny godne uwagi? Wypadki, wybuchy, pościgi? W pierwszym odcinku tej „akcji” niestety zabrakło. A są pożądane, jak przypuszczam. Nie , nie było, poza jedną sceną strzelaniny na terenie Iranu, w której giną uczestnicy akcji. I to raczej było pełne zaskoczenie. Nie liczę oczywiście, walki na ringu. W pierwszej Dogan kontra Altay i to Dogan kazał się nie oszczędzać.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 8, 2022 20:36:10 GMT
julia, piszesz o walce na ringu z pierwszego odcinka? To widziałam, rozłożył kolesia w 3 minuty i wszyscy wkurzeni, bo miał miał dać powalczyć przeciwnikowi 5 minut.
|
|
|
Post by julia on Feb 9, 2022 9:50:40 GMT
piszesz o walce na ringu z pierwszego odcinka? To widziałam, rozłożył kolesia w 3 minuty i wszyscy wkurzeni, bo miał miał dać powalczyć przeciwnikowi 5 minut. Trepka, W drugim odcinku też było mordobicie . Dogan , aby się odstresować wszedł na ring i zaczął prowokować Altaya do prawdziwej walki. Młody początkowo się wstrzymywał, bo to jego szef, ale potem położył go na łopatki.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 9, 2022 17:32:38 GMT
Dogan to ten nastolatek z sierocińca?
|
|
|
Post by julia on Feb 10, 2022 13:57:22 GMT
Trepka, nie. To szemrany mafioso, który , jako przykrywkę ma klub, w którym odbywają się także walki ( obstawiane). Mąż zamordowanej Esry, na punkcie której miał obsesję.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 10, 2022 17:30:43 GMT
julia, aaah, ten stary z wąsem.
|
|
|
Post by julia on Feb 10, 2022 21:58:23 GMT
Zaraz stary, średni wiek. Murat Han , rocznik 1975, aktor filmowy i teatralny. Mieszka w Los Angeles, choć najwięcej kreci w Turcji. Podczas dzisiejszych przerw w "Cukurovej" bardzo reklamowano jutrzejszy odcinek "Wilka" , będzie strzelanie , no ale ja mam "Aziza", który mnie bardziej "eksajtuje"
|
|
|
Post by Matthias on Feb 12, 2022 18:09:32 GMT
📌 Reytingi za 11.02.2022 - PIĄTEKTOTAL:1. Arka Sokaklar (614 odcinek) - 7.75% ⬆ (+0.03%) 2. Yalniz Kurt (3 odcinek) - 6.63% ⬇ (-0.21)
4. Aziz (13 odcinek) - 5.75% ⬆ (+0.25%) 8. Kaderimin Oyunu (8 odcinek) - 4.66% ⬆ (+0.02%) 13. Aşk Mantık İntikam (32 odcinek) - 3.51% ⬇ (-0.15%) 15. Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram Veli (1 odcinek) - 3.19%🆕 16. Kirmizi Oda (60 odcinek) - 2.95% ⬇ (-0.08) 19. Emanet (315 odcinek) - 2.61% ⬆ (+0.21%) АВ:2. Yalniz Kurt - 5.85% ⬆ (+0.59)
3. Aziz - 5.48% ⬆ (+0.99%) 4. Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram Veli - 4.81% 🆕 5. Kaderimin Oyunu - 3.95% ⬆ (+0.26%) 6. Arka Sokaklar - 3.67% ⬆ (+0.27) 7. Kirmizi Oda - 3.45% ⬇ (-0.06) 10. Aşk Mantık İntikam - 3.19% ⬆ (+0.39%) 33. Emanet - 1.25% ⬇ (-0.16%)
|
|
|
Post by julia on Feb 14, 2022 20:23:27 GMT
Serial zyskuje, ale oglądać go należy bardzo uważnie, gdyż jest wiele zawiłości historyczno - politycznych. Jest to serial , odnoszący się do puczu z dnia 15. lipca 2001. "Według władz tureckich podczas próby wojskowego puczu zginęło po stronie rządowej 246 osób z sił bezpieczeństwa, jak i cywilów. Po drugiej stronie zginęło 24 puczystów.[...] Rządząca partia AKP rozpoczęła następnego dnia czystki, bezprecedensowe od czasu jej dojścia do władzy w 2002 roku na fali ludowego poparcia dla powrotu islamu do polityki tureckiej. Od 16 lipca zatrzymano ponad 10 tys. osób - żołnierzy, sędziów, prokuratorów, urzędników i zawieszono w obowiązkach blisko 50 tys. pracowników oświaty i administracji publicznej" Od 2016.15. lipca jest świętem, jako Dzień Upamiętnienia Męczenników. Odcinek 3.Dogan jest bardzo sprytny, porwał faceta, który zna miejsce pobytu poszukiwanego zdrajcy Muktata, który zajmował się po 15.lipca 2001. także handlem dzieci do Grecji . Na tym facecie zależy Nezamowi i jego szefowi. Mira , pośredniczka między dołem a górą , niezbyt ceni Dogana, podobnie, jak i Nezam. Seryia, która gra rolę bliźniaczki Esry z narażeniem życia kontaktuje się z Vikingiem, aby poinformować go o tym, że Dogan jest także zamieszany w kradzież projektu Yildirim. Altay- samotny wilk nie podoba się Vikingowi i radzi Seryi, aby się z nim nie kontaktowała. On też śledzi, słucha, bije się , gdy trzeba, a na względzie ma zemstę za śmierć swojego ojca, patrioty, twórcy projektu Yildirim, wie że zdrajcą jest także jego wuj Halit. Kumandan ze swojej leśniczówki śledzi przebieg wydarzeń, przyjeżdżają do niego dawni współpracownicy i toczy się walka z ukrycia. Nezam , był wywiadowcą w Iranie, Dogan to bezlitosny gracz - oni zabili dwóch synów Kumandana. Wszyscy w serialu mają związane ręce, nikt nikomu nie dowierza. W grę wchodzą oczywiście pieniądze, nieczyste interesy. A zaczęło się wszystko od zamachu przed dwudziestu laty. Wcześniej przygotowywany zamach rozpoczął się od wystąpienia Kudreta Paszy, który stwierdził, że:"... nie patrząc na to iż ojczyzna, jest członkiem NATO, nie potrzebuje pomocy w bezpieczeństwie, powinna szukać alternatywnych sposobów obrony wewnętrznej. Jeśli oddalimy się od NATO zorientujemy się czy USA chcą pokoju czy nie, ważne powinniśmy myśleć o wyjściu i szukaniu innych aliansów" W zamachu brali udział wojskowi. Hilmi Kapanli , odpowiedzialny za pucz, on jest na celowniku Kumandana, który wraz z wieloma bohaterami serialu stał zawsze w opozycji do puczystów. Po kolejnym sprawdzianie Dogana przez Nezama w jego klubie i pokazowej walce z Altayem w roli głównej , miało nastąpić przekazanie Muktata , czyli Hilmiego Kapanli, ale wcześniej odnalazł go urytego w hangarze Altay i przekazał Kumandanowi... Tego rodzaju tematyka mnie nie bardzo interesuje, więc na trzecim odcinku kończę oglądanie "Samotnego Wilka"
|
|