Deleted
|
Post by Deleted on Jan 13, 2021 19:23:23 GMT
lucy, hahaha dzieki. Fajnie, ze Alejandro de la Madrid tutaj gra, ale nic poza tym.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 10:53:37 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 10:54:12 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 11:08:26 GMT
lucy, ta Fatima rzeczywiście nie ma w sobie żadnego ciepła, słodkości... Może to wina ostrego makijażu... Te foldery promocyjne z rozmazanymi zdjęciami są okropne. Kryzys finansowy w Televisie chyba.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 11:14:19 GMT
Plakaty beznadziejne. Co do protki to już nie chcę tego pisać za każdym razem, no jej wybór to jedno wielkie nieporozumienie. Im dłużej na nią patrzę, tym gorzej ją odbieram. Gdzie te protki (Televisy) z tamtych lat
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 15, 2021 11:21:34 GMT
Mnie się Fatima podoba. Po zwiastunach jest całkiem okej, choć niekiedy jest sztywna Urodę ma specyficzną, ale jest ładna. Rzadko kiedy Televisa daje szansę grać główną rolę typowej meksykance z ciemniejszą urodą Te foldery promocyjne z rozmazanymi zdjęciami są okropne. Kryzys finansowy w Televisie chyba. Nie porównywał bym tego z kryzysem finansowym. Carmen Armendariz wymyśliła sobie plakaty w stylu namalowanego obrazu, ale coś nie pykło. W ogóle ten brak proporcji. Czasami głowa większa, od ciała. Jedyne co to plakaty protów fajnie wyszły.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 11:25:45 GMT
Plakaty beznadziejne. Co do protki to już nie chcę tego pisać za każdym razem, no jej wybór to jedno wielkie nieporozumienie. Im dłużej na nią patrzę, tym gorzej ją odbieram. Gdzie te protki (Televisy) z tamtych lat Nie ma ich. Jest jeszcze gorzej niż kiedyś.
Od czasu do czasu oglądam jakąś telenowelę Televisy na przewijaku i aktorki, które tam graja, nieważne, w jakiej roli, są stworzone do ról drugoplanowych. Wszystkie piękne, ale zero charyzmy, mało talentu.
Dla mnie ostatnie największe odkrycie to Melissa Barrera i nie wiem, co się z nią stało... Tak jakby miała bana we wszystkich wytwórniach.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 15, 2021 11:27:56 GMT
Melissa Barrera robi karierę w Hollywood
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 11:35:10 GMT
Liam, wiem i ubolewam nad tym, bo wolałbym ją w STA 2, ale dla niej to pewnie szczyt marzeń i kto wie, może w końcu będzie ta druga Salma Hayek w Meksyku.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 11:35:34 GMT
@rafaelcaen, nie zgadzam się, ze kiedyś protki nie miały charyzmy. (chociaż takie tez się pewnie znajdą) Gra w telenoweli (w moim rozumieniu tego gatunku) wymusza zupełnie inny sposób kreacji, niż jesteśmy do niego przyzwyczajeni w serialach i filmach. I kiedyś aktorki potrafiły złapać ten rytm, czego o tych dzisiejszych powiedzieć nie można. Co do Melissy to niedawno sprawdzałam co u niej i na YT znajdziesz zwiastuny jej najnowszych filmów. Jeden z filmów nawet jest dostępny. Ona to teraz będzie działać pewnie na Netflixie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 11:41:06 GMT
lucy, a gdzie ja napisałem, że protagonistki kiedyś nie miały charyzmy?
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 11:45:49 GMT
lucy, a gdzie ja napisałem, że protagonistki kiedyś nie miały charyzmy? @rafaelcaen, z tej części posta to poniekąd wynika: (bo potem piszesz o talencie i charyzmie)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 11:59:33 GMT
lucy, miałem tu na myśli, że wtedy one miały przynajmniej nazwisko. I brałem pod uwagę tylko televisowskie aktorki, inaczej, gdyby brać pod uwagę całą Amerykę Południową - fakt, kiedyś aktorki miały dużo charyzmy. Dla mnie Noriega to śmiech na sali, wieczna dziewica. Lucero (którą ja nazywam "Lecureco" bo to imię już za dzieciaka wydawało mi się mało latynoskie (choć to nieprawda) i trudne do zapamiętania ) zawsze chciała przede wszystkim dobrze wyglądać na ekranie, Rivera - fajnie, że chciała zagrać czarny charakter po powrocie na ekran po paru latach (MDLN). Arambula - widziałem ją tylko w LVDA, fajnie jej wyszło, ale serial za długi. Gabriela Sapnic - to już wszyscy wiemy: w 1998 roku "wow", a po 3 latach - "czar prysł". W międzyczasie było dużo aktorek, które się pojawiły, nieżle zagrały, ale potem przepadły i trudno je ocenić (Calderon, Castillo, Esperon, Lozano). Jedyne, które były dla mnie naprawdę ok, z tych pierwszoligowych, to Thalia, Ludwika Paleta, Susana Gonzales. Ale mówimy o latach 1998-2004. Dalej było tylko gorzej, a dziś to już w ogóle szkoda mówić. I to tylko moja opinia. Co do Fatimy - narzekamy, ale sam napisałem, że jak oglądam ostatnie telenowele, to tam nie ma kandydatek na protagonistkę. Więc w sumie chyba trzeba nam i Televisie współczuć.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 14:11:47 GMT
@rafaelcaen, wg mnie w tamtych czasach co druga protka była bardzo dobra (i ładna, bo protka bez urody to niewypał). Dzisiaj można takiej szukać ze świeczką, w dodatku bez żadnej gwarancji, że się ją znajdzie. Co do Twojej listy to: Thalia wg mnie grała zawsze tak samo jak śpiewa, czyli słabo. W dodatku z manierą, która na dłuższą metę jest niestrawna. Nazwałabym ją specjalistką od ról "śmietnikowych". Dominika Paleta - akurat rzadko na nią wpadałam, no ona ma na koncie najwięcej ról, gdzie w telce protek było kilka, przez co nie stworzyła żadnego wielkiego duetu. Ja bym jej nadała miano "protki drugoplanowej". Z urody też nigdy nie rzucała na kolana. Aracley Arambula - ja ją widziałam jeszcze w AMF - gdzie zagrała postać bardzo słodką i niewinną. I świetnie to zrobiła. Do tego aktorka była śliczna. Szkoda, że kiedy trzeba było kuć żelazo póki gorące, zrobiła sobie przerwę i wróciła do telek dopiero po kilku latach, żeby zagrać w marnym CS, po którym zresztą doszło do ostatecznego rozwodu z Televisą. Telemundo wyssało z niej całą słodycz, choć drugie zrobił wiek. Suzka - zgadzam się, jej kreacje w tych starych telkach były pełne uroku. Edith Gonzalez - już pomijając jej genialną rolę w CS była aktorką, której każde kolejne wcielenie różniło się od poprzednich. Miała naprawdę wybitny warsztat i duże wyczucie roli. No oczywiście tępa Televia się jej pozbyła. Gaby Spanic - co do jej geniuszu chyba nikt nie ma wątpliwości, no pech chciał, że zagrała w LI... i się wszystko posypało. @rafaelcaen, jak zapewne się domyślasz moją nr1 jest Adelcia Królowa Telenowel więc jej poświęcę aż kilka zdań. Jak dla mnie nie ma w telkowym świecie drugiej aktorki, która lepiej płacze (a protka w telce musi sobie popłakać) i która tak magnetycznie gra spojrzeniem, dotykiem, pojedynczym gestem. No to z jaką łatwością i płynnością Adela wcieliła się w postać z innej epoki, bardzo odległą mentalnie i obyczajowo (AR), jak ją naszpikowała delikatnością, subtelnością, niewinnością, wstydliwością z jednej strony oraz dystynkcją z drugiej było dla mnie mistrzostwem świata i nie widziałam nigdy w żadnej telce tak bogatego wachlarza środków przekazu. Stąd kiedy czytam jak o Adeli, która miała idealnie poprowadzoną karierę, w końcu ma na koncie prawie same hity... ze była marną płaczką, bo protka w telkach powinna być silna i najlepiej z pazurem (widzimy co się podziało w gatunku kiedy dopuszczono do głosu takie bohaterki) to tylko się pod nosem uśmiecham. Można by jeszcze kilka pamiętnych nazwisk wymienić, ale nie chce mi się bardziej rozpisywać.
|
|
|
Post by lucy on Jan 16, 2021 14:32:42 GMT
Strony o dizi (tj. o tureckich serialach) już piszą o zbliżającej się premierze TADM.
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Jan 16, 2021 15:09:53 GMT
Pierwszy odcinek jest już dostepny przedpremierowo na stronie telewizji Las Estrellas.
|
|
|
Post by lucy on Jan 16, 2021 18:17:07 GMT
Przeleciałam po odcinku i zapowiada się o wiele lepiej, niż poprzedni sławny remake KPA czyli IDM. Tutaj dodatkowo jest sto razy lepsza historia, więc telka ma szansę się spodobać. Szkoda jednak, że Armendariz nie poszła za wzorem oryginału i nie wybrała bardziej klimatycznej muzy. W K1N muzyka wręcz czarowała.
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 18:23:32 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 19, 2021 19:05:45 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 19, 2021 21:48:53 GMT
Cieszysz sie, lucy,?
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2021 20:58:13 GMT
@rafaelcaen, tu się nie ma z czego cieszyć. Tu trza płakać. PS: jak zwykle stara telka na pierwszym miejscu.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 6, 2021 15:25:42 GMT
No, to gdzie te ratingi? Pokażcie, jak serialowi skoczyło do 5 milionów.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 6, 2021 20:33:04 GMT
No, to gdzie te ratingi? Pokażcie, jak serialowi skoczyło do 5 milionów. Jak pomnożysz przez 2 to się uda zobaczyć 5 z przodu Ale póki Televisa dalej będzie oferować tonę mułu na dnie, to tak będzie. Ich obecne telenowele to niezłe usypiacze. RATING w spojlerze {Spoiler} ODC 01 | 3,2 mln ODC 02 | 2,6 mln ODC 03 | 2,7 mln ODC 04 | 2,9 mln ODC 05 | 2,6 mln ODC 06 | 2,9 mln ODC 07 | 3,0 mln ODC 08 | 2,9 mln ODC 09 | 3,0 mln ODC 10 | 2,9 mln ODC 11 | 2,6 mln ODC 12 | 2,6 mln ODC 13 | 2,7 mln ODC 14 | 2,7 mln
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 6, 2021 20:55:03 GMT
Atahan, dzieki za rating. Czyli drugi odcinek tego dziela mial prawdopodobnie tyle samo, co „Exatlon”, ale Televisa juz sie tym nie pochwalila?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 6, 2021 21:02:46 GMT
Rating 5M to było kiedyś. Przed ekranem nie ma już tylu widzów. I to nie tylko w Meksyku ale i na świecie. W Meksyku każdy rating powyżej 3M jest dobry, aktualnie sukcesem jest "Vencer el desamor".
Co do klęski TADM. Głównym winnym jest tu klimat telenoweli, który bardziej przypomina rasowy serial amerykańskiej The CW. Do dzisiaj nie rozumiem jak babcia Carmen Armendariz, w wieku 75 lat zaczęła dostawiać zielone światło na swoje produkcję tworząc wcześniej programy. Plus osoba, która żyła długie lata w złotej erze telenowel, wie jak powinno to wyglądać tworzy bardziej seriale niż telenowele.
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2021 21:37:18 GMT
Tak naprawdę to nie wiadomo dlaczego nie ma 5M. Ilość widzów w MX się nie skurczyła, więc może to, że już nie siedzą przed telkami, wynika z tego, że one nie są tego warte? Wiem to po sobie, bo też ich nie oglądam, a chętnie bym pooglądała. Widz, który siedzi w serialach na platformach to nie jest widz telenowelowy. Atahan, dzięki za cyferki. Tylko dlaczego są w spoilerze? Babcia Armendariz niech lepiej idzie zajmować się wnukami. Bo o robieniu telek nie ma pojęcia. Poza tym jest za stara i nie czuje telkowego bluesa.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 7, 2021 22:22:26 GMT
Tak naprawdę to nie wiadomo dlaczego nie ma 5M. Ilość widzów w MX się nie skurczyła, więc może to, że już nie siedzą przed telkami, wynika z tego, że one nie są tego warte? Wiem to po sobie, bo też ich nie oglądam, a chętnie bym pooglądała. Widz, który siedzi w serialach na platformach to nie jest widz telenowelowy. Liczby przed telewizją zmniejszyły się na całym świecie. Przyczyniły się do tego różne czynniki. Problemy w samej Televisie zaczęły się w 2015 roku, ze sprzedażą zagraniczną od 2017 roku. Inaczej wygląda teraz wskaźnik. Dla Las Estrellas wszystko co ma powyżej 3M to dobry wynik.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 19, 2021 17:29:04 GMT
Mi się akurat protka podoba. Za to prot wygląda przy niej jak by był po 50 tce.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 28, 2021 11:31:53 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 1, 2021 8:57:16 GMT
Dzisiaj premiera w Dominikanie.
|