|
Post by Matthias on Jan 29, 2022 20:25:34 GMT
▪ Serial #Kuzgun zostanie wyemitowany w Rumunii od 1 lutego!
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2022 11:44:50 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2022 11:46:00 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 31, 2022 14:49:00 GMT
Ale ładne plakaty.
|
|
|
Post by julia on May 31, 2022 17:37:53 GMT
Serial ciekawy, mocny . Zaczęłam oglądać dla Barisa Arduca i po raz pierwszy zetknęłam się z Burcu Biricik. Niby jest ładna, ale ma w swoim wyglądzie coś takiego, co mnie od niej dystansuje. Nie wiem , co to jest Podobnie było w "Kizrmizi Oda", tam co prawda grała postać niezrównoważoną psychicznie z przywidzeniami, więc gdybym obejrzała go przed "Kuzgunem" mogłabym to złożyć na karb postaci. Kuzgun (Kruk) i Dila ( Serce)przeżyli w dzieciństwie traumę ( wiąże się z ich ojcami i zdradą ojca Dili), gdy dorośli i znów się spotkali nie umieją sobie z przeszłością poradzić, ona kładzie się cieniem na ich myśleniu i postępowaniu. Kuzgun wie, że podnieść się z bezdomności, odrzucenia czy osamotnienia trzeba najpierw upaść i on upadł, a teraz powoli się podnosi, choć na początku dom matki omija szerokim łukiem. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że nie zawsze daje się się zbudować coś od nowa, gdyż nieszczęścia, tragiczne pomyłki, domysły krzyżują nasze starania. I tak jest z Dilą i Kuzgunem. Ona podejmuje współpracę z policją, a on , nie wiedząc o co chodzi, czuje się zdradzony. W "Kuzgunie" , podobnie , jak w wielu innych serialach irytują mnie matki ich przekonania, przewidywania, despotyzm...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 31, 2022 17:48:56 GMT
Zaczęłam oglądać dla Barisa Arduca i po raz pierwszy zetknęłam się z Burcu Biricik. Serial jest świetny, bardzo mocny, piękne retrospekcje. W końcu robiła go ta sama wytwórnia co cukur.
|
|
|
Post by lucy on Jul 7, 2022 13:23:17 GMT
|
|
|
Post by mira on Jul 18, 2022 7:28:21 GMT
Byłam na wakacjach w Czarnogórze i aktualnie w telewizji leci tam właśnie "Kuzgun" (widziałam też "Yasak Elma"). Mam sentyment do tego serialu, nie wykluczam że w przyszłości obejrzę go ponownie. Szkoda, że tak schrzanili II sezon, ale cieszę się, że dopracowali finałowy odcinek.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 18, 2022 17:44:44 GMT
Pierwszy sezon był świetny. szkoda że drugi nie utrzymał takiego poziomu.
|
|
|
Post by mira on Aug 8, 2022 7:51:57 GMT
Byłam na wakacjach w Czarnogórze i aktualnie w telewizji leci tam właśnie "Kuzgun" (widziałam też "Yasak Elma"). Mam sentyment do tego serialu, nie wykluczam że w przyszłości obejrzę go ponownie. Szkoda, że tak schrzanili II sezon, ale cieszę się, że dopracowali finałowy odcinek. Długo nie wytrzymałam. Obejrzałem serial po raz drugi, co dotąd nie zdarzyło mi się przy żadnej produkcji. Owszem, czasem wracam do niektórych scenek, ale nigdy nie obejrzałam dwa razy całego serialu.
"Kuzgun" jest rewelacyjny. Podobał mi się tak samo, jak za pierwszym razem, jeśli nie bardziej. Fabuła jest dobrze przemyślana, dopracowana, każda scena potrzebna, każda ważna.
W serialu jest wiele trudnych scen, wiele wzruszających. Wiele takich, gdzie można dosłownie poczuć ból głównego bohatera, jego matki i ukochanej. To, czego doświadczył Kuzgun, trudno opisać słowami. Ale jego matka i Dila też nie miały łatwo, żyły 20 lat z ogromnymi wyrzutami sumienia. Cała trójka świetnie pokazała te emocje, wewnętrzne rozterki. Bardzo podobał mi się też występ Ahsen Eroglu, czyli serialowej siostry Kuzguna. Jej dwie scenki z bratem - pierwsza, gdy ją odpycha i druga, gdy w końcu przytula i oboje płaczą, wywarły na mnie spore wrażenie.
Drugi sezon zaczął się gorzej. Źle się patrzyło na Dilę (stylizacje też miała dziwne), która całkowicie zmieniła front i upierała się na małżeństwo z Fermanem. Bo czy on ślepa, czy ona nie widzi, jak bardzo ten facet jest umoczony, czy może nie chce widzieć? Podobnie z Kartalem. Na szczęście finał przygotowano porządnie, wszystko zostało logicznie wyjaśnione, relacje naprawione, dobro zwyciężyło. Kiedy oglądałam serial po raz pierwszy, do końca martwiłam się, że zakończenie będzie tragiczne. Oglądałam finał (wtedy na żywo, po turecku) z duszą na ramieniu, bo czy jest jakieś dobre, rozsądne wyjście z sytuacji, w jakiej znaleźli się Dila i Kuzgun? Na szczęście scenarzyści takie wyjście znaleźli.
"Kuzgun" chyba na zawsze pozostanie jednym z moich ulubionych seriali tureckich.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 21, 2022 21:31:51 GMT
💥Dzisiaj na Bliskim Wschodzie telewizja Abu Dhabi rozpocznie emisję serialu Kuzgun z Barisem Arduçem i Burcu Biricik
|
|
|
Post by Matthias on Sept 4, 2022 14:47:44 GMT
⚡Podczas gdy fani tureckich seriali narzekają na długość serialu, który przebiega jak pełnoprawny film i zwracają uwagę, że za granicą tureckie seriale są podzielone na kilka części po 45-50 minut, meksykański kanał telewizyjny Imagen TV postanowił przeprowadzić eksperyment. Nowy turecki serial „ Kuzgun” zostanie pokazany publiczności w oryginalnym formacie przez 130 minut każdy. Wstawki reklamowe będą również wykonane z uwzględnieniem nowego formatu. Zobaczymy, czy ta opcja spodoba się meksykańskim widzom.
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 13:23:05 GMT
Od 29 maja 2023 o 19:00 kolejna ponowna emisja na Dizi. Nie dość, że serial dopiero co leciał na Dizi (skończył się w grudniu 2022) to jeszcze wszedł na premierowe pasmo po "Królowej jednej nocy". No żałość.
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2023 17:52:04 GMT
Zwiastun z Dizi | Lektor PL
|
|
|
Post by lucy on Mar 8, 2024 17:48:57 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Oct 16, 2024 10:33:35 GMT
Od premiery serialu „Kuzgun” minęło pięć lat.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 16, 2024 21:08:42 GMT
Bardzo dobry serial, tylko nie wiem do końca czy ten drugi sezon był potrzebny.
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2024 11:30:33 GMT
Mało który serial turecki (z tych bardziej współczesnych) się broni w 2 sezonie.
|
|