|
Post by lucy on Nov 11, 2020 10:45:47 GMT
m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDZkZjNlODEtYzk1NS00N2YxLThmYmItYmZkYjFmNGE4MjA0XkEyXkFqcGdeQXVyMTIwNDYzMjIz._V1_.jpgTytuł: Şeref Sözü - Słowo Honoru Poprzedni tytuł: Can Burcum - Dożywotni Dług (projekt Gold Film) (szczegóły LINK) Wytwórnia: Tims & B Productions Producent: Timur Savci, Burak Sagyasar Reżyseria: Cevdet Mercan Scenariusz: Eda Tezcan Kanał: Show Emisja: 14 października 2020 - 4 listopada 2020 Dzień tygodnia: środa Gatunek: Dramat Ilość sezonów: 1 Ilość odcinków: 4 Miejsce akcji: Izmir Opis: (1) Jest to opowieść o bohaterskim człowieku, dziecięcym śnie przeniesionym z przeszłości do teraźniejszości, o trudnym życiu w trudnych warunkach geograficznych, o tych, którzy zniszczyli siebie i swoje otoczenie, chroniąc swoje korzenie, o miłości do dzieci, o miłości niemożliwej, o tych, którzy zostali uratowani od krawędzi śmierci, o „Island Tale” i byciu honorowym... (by Mira) (2) Isra to prawdziwa baśniowa księżniczka. Jej życie się zmienia niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki dzięki słowu danemu jej ojcu. Jest na tyle odważna, aby w imię miłości zaryzykować wszystko. Nie wiedząc co ją czeka na tej drodze wyjeżdża razem z Cihanem na wyspę Adabeyli. Cihan - spadkobierca ogromnej fortuny, głowa rodziny Adabeyli, chcąc dotrzymać słowa komuś, kto wiele lat temu uratował mu życie, jedzie do Bejrutu i zabiera stamtąd Isrę, aby za chwilę przedstawić ją w rodzinnym domu jako żonę i matkę swego dziecka. Musi uratować obojga przed okrutnym i szaleńczo zakochanym w Isrze Faruku. Ale w domu na Cihana czeka zakochana w nim bez wzajemności Yasemin, gotowa na wszystko, aby zostać panią Adabeyli. Wraz z przybyciem Isry zaczynają wychodzić na światło dzienne wszystkie skrywane na wyspie tajemnice przeszłości, a złożone przed laty „słowo honoru” zapoczątkuje unicestwienie wszystkiego co było oraz narodziny epickiej miłości, która jednak będzie poddawana wielu próbom i cierpieniu. (by lucy) Obsada:Tolgahan Sayışman ............... Cihan Adabeyli Sude Güler ............... İsra Adabeyli Hülya Darcan ............... Emsal Adabeyli Aras Aydın ............... Faruk Malik Meltem Gülenç ............... Mahbube Öykü Çelik ............... Yasemin Adabeyli Umut Kurt ............... Hasan Usta Toprak Sağlam ............... Cavidan Bülent Düzgünoğlu ............... Sefer Mert Ali Yavuzcan ............... Metin Hülya Şen ............... Şükran Nazlı Çetin ............... Hicran Sıla Korkmaz ............... Zeynep Begüm Alınca ............... Dilber Sahra Gümüş ............... Atoş Görkem Türkeş ............... Nejat
|
|
|
Post by Matthias on Nov 11, 2020 14:05:12 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 14, 2020 10:28:20 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 14, 2020 14:52:39 GMT
Reytingi:
Odcinek 1: TOTAL: 17. Şeref Sözü - 2,12% AB: 23. Şeref Sözü - 1,48%
Odcinek 2: TOTAL: 16. Şeref Sözü - 3,43% ⬆ AB: 27. Şeref Sözü - 1,26 % ⬇
Odcinek 3: TOTAL: 19. Şeref Sözü - 2,63% ⬇ AB: 31. Şeref Sözü - 1,17%⬇
Odcinek 4: TOTAL: 30. Şeref Sözü - 1.78% ⬇ AB: 93. Şeref Sözü - 0.58% ⬇
🔥 Şeref Sözü - Słowo Honoru (wyniki): 14.10.2020 - 11.04.2020, kanał - SHOW, 4 odcinki.
⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 3,43% (21 października 2020 r., odcinek 2) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 1,78% (4 listopada 2020 r., odcinek 4) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 2,49%
⚡Maksymalna ocena (AB) - 1,48% (14 października 2020 r., 1 odcinek) ⚡Minimalna ocena (AB) - 0,58% (4 listopada 2020 r., odcinek 4) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 1,17%
⚡Ocena startowa (TOTAL/AB) - 2,12%/1,48% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 1,78%/0,58%
⚡Maksymalna liczba widzów w Turcji to 2,89 mln osób. ⚡Minimalna liczba widzów w Turcji to 1,50 miliona osób. Średnia liczba widzów w Turcji to 2,10 mln.
💥Główni konkurenci: Kurulus: Osman, Sadakatsiz, Sen Cal Kapimi, Benim Adim Melek, Guvercin, Doğduğun Ev Kaderindir.
*Z uwagi na to, że portal dizisi zamknął dane o bezwzględnej liczbie widzów, dane są wskazane w poście na podstawie obliczeń ręcznych (1% = 0,842 mln osób)
|
|
|
Post by lucy on Nov 14, 2020 16:19:29 GMT
Okazało się, że Seref Sozu jest projektem, który jako Can Borcum (PL: Dożywotni Dług) miał robić Faruk Turgut (Gold Film) i w którym miał wystąpić Can Yaman.
⚡ Rok temu Gold Film rozwijał serial Can Borcum, w którym główne role mieli zagrać Can Yaman i Pinar Deniz. Jednak po zeszłorocznym skandalu z Canem i odmowie współpracy Pinar Deniz, Faruk Turgut został zmuszony do rezygnacji z przygotowań serialu. Kanał Show TV przekazał projekt firmie TIMS & B, która wówczas wprowadzała do preprodukcji projekt Ada. Tytuł Can Borcum został zmieniony na Şeref Sözü. Serial długo nie mógł znaleźć głównego bohatera. Scenariusz został wysłany do Cagatay Ulusoya i Ulasa Tuna Astepe, jednak odmówili. Ostatecznie rola trafiła do Tolgahana Sayismana. Zobaczmy, czy miał rację, zgadzając się na ten projekt.
Historia Can Burcum była taka (moje tłumaczenie): Główny bohater jest biznesmenem - właścicielem dużej firmy. Dwa dni przed ślubem były kierowca dzwoni do niego z Bejrutu i prosi o pomoc w uratowaniu córki. Niedoszły pan młody bez skrupułów zostawia narzeczoną i wyjeżdża do Libanu. Dzięki umiejętności walki wręcz, nabytych podczas kursu w szkole biznesu z łatwością ratuje piękną dziewczynę z opresji, przed której libido "pada na twarz" i od tej chwili jest rozdarty pomiędzy nowo odkrytą miłością, a dotychczasową narzeczoną, którą zostawił prawie przed ołtarzem, a która nadal na niego czeka.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 16:22:58 GMT
Szkoda mi tego serialu że nie wyszedł. A najbardziej szkoda Sude, była najjaśniejszym punktem tego serialu.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 12:53:37 GMT
Zdjęcia trwają od 20 sierpnia. Do obsady dołączył Umut Kurt.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 12:54:25 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 12:55:59 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 12:56:52 GMT
Wg mnie to jest najlepszy zwiastun w tym sezonie. Tyle tylko, że pierwszy zwiastun nie zawsze idzie w parze z tym co faktycznie wyjdzie z serialu. Dzisiaj w Turcji strach robić serial bez mafii, albo tym podobnych. Już nawet klany tureckim widzom nie wystarczają. Jestem ciekaw czy to dziecko jest ich. Widoki naprawdę zapierają wdech w piersiach. Grupa która tłumaczyła Sampiyon porzuciła go chyba po dwóch odcinkach. Tolgahan całkiem fajnie wygląda, z wyglądu bym mu dał 30 lat. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zgadzam się, że prokta jest śliczna i Tolga się przy niej świetnie prezentuje.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:00:39 GMT
⚡ Tureckie portale społecznościowe energicznie dyskutują o podobieństwie fabuły Can Burcum z Canem Yamanem i Pinar Deniz ( ) oraz Seref Szou. Gwoli wyjaśnienia: po serii rzekomo kontrowersyjnych wypowiedzi Cana Yamana i odmowy współpracy z nim Pinar Deniz, serial został anulowany. Czy fabuła trafiła w ręce innej firmy i na innym kanale nie jest jeszcze jasne, ale jeśli prawa nie zostały wykupione oficjalnie, to najwyraźniej branża czeka na nowy pozew. Jednak Faruk Turgut naprawdę mógł sprzedać scenariusz, aby jakoś zrehabilitować swoje straty. Uśmiałam się: LINK To było z próby do jesiennego spota Show Tv.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:02:45 GMT
Odcinek 1 Zwiastun 1: LINKI to w tak napchany piątek to pójdzie będą mieli trudny start. Ale serial będzie emitowany we wtorek. Öykü Çelik jako opuszczona panna mloda.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:07:11 GMT
Spot jesienny Show Tv:youtu.be/_wLlmleDmVgZ wczorajszej prezentacji Show: Serial będzie jednak emitowany w środy, a nie wtorki. Premiera 14 października. Odcinek 1 Zwiastun 2:LINK_________________ Odcinek 1 Zwiastun 3:LINK
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:08:44 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:10:01 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:11:43 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:13:38 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:14:04 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:15:08 GMT
Jestem Yasemin Adabeyli. Walcząc odbiorę swoje prawa! Czy to nie brzmi zbyt niewinnie? Ja bym jej motto ubrała w bardziej agresywne nuty: "Będę walczyć i odbierać wszystko co mi się należy." Wg moich subiektywnych odczuć to prota powinna mieć na mię Yasemin, a villana - Isra. Trafiłam na ładny Opis fabuły. Dodając do niego scenarzystkę oraz zwiastuny dostrzegam tu trochę konwencję Hercai, choć w nieco innej (o wiele ładniejszej) scenerii. (moje tłumaczenie) Isra to prawdziwa baśniowa księżniczka. Jej życie się zmienia niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki dzięki słowu danemu jej ojcu. Jest na tyle odważna, aby w imię miłości zaryzykować wszystko. Nie wiedząc co ją czeka na tej drodze wyjeżdża razem z Cihanem na wyspę Adabeyli. Cihan - spadkobierca ogromnej fortuny, głowa rodziny Adabeyli, chcąc dotrzymać słowa komuś, kto wiele lat temu uratował mu życie, jedzie do Bejrutu i zabiera stamtąd Isrę, aby za chwilę przedstawić ją w rodzinnym domu jako żonę i matkę swego dziecka. Musi uratować obojga przed okrutnym i szaleńczo zakochanym w Isrze Faruku. Ale w domu na Cihana czeka zakochana w nim bez wzajemności Yasemin, gotowa na wszystko, aby zostać panią Adabeyli. Wraz z przybyciem Isry zaczynają wychodzić na światło dzienne wszystkie skrywane na wyspie tajemnice przeszłości, a złożone przed laty „słowo honoru” zapoczątkuje unicestwienie wszystkiego co było oraz narodziny epickiej miłości, która jednak będzie poddawana wielu próbom i cierpieniu.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:16:08 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:16:42 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:19:14 GMT
Spiralę hejtu na serial nakręciła strona dizilah. Ta przedmiotowa scena to pierwsza scena w odcinku, a więc hejt się lał od pierwszych minut. Nawet Birsen została zaatakowana za swoją pozytywną opinię. W necie widziałam wiele pochwał dla serialu, poza tym robi go wytwórnia, która nie produkuje kiczów, ale seriale na wysokim poziomie. Turecka widownia nie dopisała, ale trudno się dziwić patrząc na konkurencję. W tym dniu już igły się wsadzić nie da, a co dopiero nowy serial. Oby Turcy zerknęli na powtórkę i za tydzień było ich więcej, bo szkoda tak ładnie zapowiadającego się serialu.
Reyting: Odcinek 1
Total: 1. Osman - 9,76% ⬆ 2. Niewierny - 6,85% ⬆ 6. Zapukaj do moich drzwi - 4,24% ⬇ 9. DEK - 3,80% ⬇ 11. Mam na imię Melek - 3,30% ⬇ 17. Seref Sozu - 2,12% 🆕 38 Gołąb - 1,06% 🆕
AB: 1. Niewierny - 8,49% ⬆ 2. Osman - 8,45% ⬆ 6. DEK - 4,34% ⬇ 7. Zapukaj do moich drzwi - 4,01% ⬇ 8. Mam na imię Melek - 3,91% ⬆ 23. Seref Sozu - 1,48% 🆕 83. Gołąb - 0,58%🆕
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:19:36 GMT
"Seref Sozu" to wysokobudżetowa produkcja i wygląda na osadzoną w tradycji, tylko jakby w trochę inny sposób. Dodatkowo za scenariusz odpowiada Eda Tezcan, przy której I sezon "Hercai" miał się świetnie. Przepis na hit, więc prezes Show TV chciał zawalczyć w środę, jednocześnie zostawiając inne 'mniej pewne' projekty na luźniejsze dni. Przynajmniej moim zdaniem o to mu chodzi. Mimo wszystko taktyka nie uwzględniła bardzo ważnego czynnika tj. czasowego. Jak można było dopuścić, aby inne kanały podzieliły pasmo między swoje seriale? Jak można było nie wystartować przed Sadataksiz? Szefostwo Show zagrało w rosyjską ruletkę i przegrało, bo czasu cofnąć się nie da. Dobrze, ze Timur wszedł we współpracę z Trt, bo inaczej byłoby po nim. Cukurova całej Wytwórni dłużej nie uciągnie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:20:43 GMT
Odcinek 2 wzrósł o 1,31% w total, jednak spadł o 0,22% w AB.
Total: 1. Osman - 9,39% ⬇ 2. Niewierny - 8,04%⬆ 8. SCK - 4,35% ⬆ 9. DEK - 4,35% ⬆ 12. Mam na imię Melek - 3,92% ⬆ 16. Słowo honoru - 3,43% ⬆ 47. Guvercin - 1.07%⬆
AB: 1. Niewierny - 10,12% ⬆ 2. Osman - 7,75% ⬇ 6. SCK - 4,28% ⬆ 7. DEK - 4,28% ⬇ 9. Mam na imięę Melek - 3,53% ⬇ 27. Seref Sozu - 1,26 % ⬇ 71. Guvercin - 0.58%
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:21:20 GMT
Obejrzałem, bardzo mi się podoba protka, jest młoda piękna ale gra dojrzale jak na swój wiek. Tolgahan też fajnie gra, pochłonąłem obydwa odcinki w jeden wieczór. Za to nie podoba mi się że są aż trzy vilany czy jak to się zwie. Mamusia córeczka niedoszła synowa. za dużo tego nie lubię takich postaci. Każdy chciwy każdy chce coś ugrać dla siebie. Nie rozumiem jak kobieta kobiecie chce zrobić krzywdę. Mam nadzieje że prawda szybko wyjdzie na jaw i Cihan przetrzepie im skórę. Nie chciał bym tez akcji pod tytułem że cihan uratuję Isre a dziecko będzie gdzieś chowane specjalnie przed nim. Bo yasemin to jest kobieta bez honoru, i jedyna jej karta przetargową jest syn którego nie kocha, i się nad nim znęca. Wydaje mi się też że isra czuje coś do Cihana, zostało coś z tej dziecięcej fascynacji ale walnięta siostrzyczka nagadała że cihan kocha yasemin więc nie chce im stawać na drodze do szczęścia . Nawet jak uciekały z tego domu z bejrucie to pierwsze co zrobiła t z szafki wyjęła zegarek który wzięła cihanowi gdy przebywał u nich jak go ojciec uratował. Niech się to wszystko szybko wyjaśni bo nienawidzę takich niedowiedzeń.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:21:59 GMT
Tak myślałam, że serial się okaże obiecujący. Szkoda, że mocno mu grozi klapa, a co za tym idzie, spłaszczenie historii do poziomu zero. Jeszcze dwa plakaciki się nawinęły.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:22:39 GMT
Niestety, ale nic z tego nie będzie. Pewnie za chwilę zapadnie decyzja o finale.
Wczorajszy Odcinek 3 spadł w obu kategoriach: aż o 0,80% w total i 0,07% w AB.
Total: 1. Osman - 9,33% ⬇ 2. Niewierny - 7,38% ⬇ 8. Twój dom jest twoim przeznaczeniem - 4,55% ⬆ 10. Zapukaj do moich drzwi - 4,21% ⬇ 13. Mam na imię Melek - 3,90% ⬇ 19. Słowo honoru - 2,63% ⬇ 33 Gołąb - 1,38% ⬆
AB: 1. Niewierny - 10,02% ⬇ 2. Osman - 6,85% ⬇ 5. Twój dom jest twoim przeznaczeniem - 4,35% ⬆ 6. Zapukaj do moich drzwi - 4,17% ⬇ 9. Mam na imię Melek - 3,08% ⬇ 31. Słowo honoru - 1,17%⬇ 57. Gołąb - 0,84%⬆
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 13:24:13 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 16, 2020 13:53:39 GMT
Czekan na kolejny serial z SudeBo aktorko sobie najlepiej poradziła. Jest bardzo piękna stworzona do seriali. Najlepiej jak by poszła do rom-coma. popatrzył bym sobie na nią.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 14:21:02 GMT
Ta aktorka jest przepiękna. Jeśli dobrze zagrała to posypią się propozycję. Next jak wdepnie w romcomy to może jej być ciężko się rozwijać. Dlatego trzymam kciuki, żeby się nie cofała, a szła do przodu.
|
|