|
Post by Alex on Jan 6, 2022 19:37:08 GMT
Liam, Next, właśnie chyba to coś poważniejszego. Nie wiem do końca, ale jak już przeglądnę dokładniej tt to wrócę wam powiedzieć.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2022 22:50:21 GMT
Liam , Next , właśnie chyba to coś poważniejszego. Nie wiem do końca, ale jak już przeglądnę dokładniej tt to wrócę wam powiedzieć. Czekam na więcej informacji.
|
|
|
Post by Alex on Jan 7, 2022 15:33:49 GMT
Next, Liam, no to powiem wam, że sensu ich rozstania na razie brak. Po prostu w pierwszym odcinku okazuje się, że nie są już razem i nikt nie wie co się wydarzyło. A oni ze sobą nie rozmawiają. Przypominacie mi: po co ja to oglądam? Atahan, mówię ci, nie zaczynaj tego. Lepiej sobie Elite obejrzeć.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 7, 2022 17:30:17 GMT
Lepiej sobie Elite obejrzeć. "Elitę" też obejrzę, tylko chcę już pozamykać zaczęte seriale, żeby nie rozgrzebywać kolejnego. "Shadowhunters" teraz nadrabiam, później skończę "13 Reasons Why" i "Riverdale" prawdopodobnie, mam jeszcze "Dynastię" rozwaloną i parę kilkuodcinkowych seriali jak "Sky Rojo", czy "Control Z", więc na razie pokończę to wszystko na Netflixie, a później "Burde... Szkoła dla elity". Chyba do tego czasu już wyjdzie 5. sezon, więc pociągnę wszystko na raz. Co do "911" to pewnie i tak to obejrzę, jak wejdzie do Polski Disney+. Obie wersje, bo już sobie TikToki z nimi poprzeglądałem. W razie podminowania będę mieć pod ręką "Love, Victor", bo to chyba też się na Disneyu znajdzie. Powylewam tutaj trochę swojej frustracji. Poza tym Alex, jeśli przetrwałem Aleca i Magnusa to z nimi też wytrzymam. Tam się zaś w "Shadowhunters" pokłócili i już w sumie chyba pogodzili. Przeżyłem wszystkie małżeństwa Yildiz wraz z jej spadającym IQ, dam radę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 7, 2022 19:08:38 GMT
Next, Liam, no to powiem wam, że sensu ich rozstania Po prostu mają ciche dni. Po marudzą i się pogodzą.
|
|
|
Post by Alex on Jan 7, 2022 21:06:18 GMT
później skończę "13 Reasons Why" Ooo, 13 powodów też kiedyś zaczęłam i w sumie nie wiem, co się wydarzyło, bo nie skończyłam. Obejrzałam chyba 3/4 odcinki i mi się podobało, kiedyś do tego wrócę. Nie będę wspominała już o tym, że w 2 sezonie pojawia się ship dla mnie. W razie podminowania będę mieć pod ręką "Love, Victor" To możesz spokojnie oglądać. Chociaż tutaj cię pewnie zaskoczę, bo bardziej od głównej parki mi się inna podobała. Next , ty w końcu nadrobiłeś 2 sezon? Po prostu mają ciche dni. Po marudzą i się pogodzą. Nie powiedziałabym. TK się wyprowadził i nie chcą się nawet ze sobą widzieć, bo jak ktoś tam organizował imprezę i zaprosił Carlosa to TK zrobił awanturę. Także nieźle im odwaliło, a miał być ślub i dzieci.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 10, 2022 13:57:01 GMT
Niech mnie w ogóle nie wkurzają 😬 Oni są kołem napędowym tego serialu. Sezon zacznę dopiero oglądać jak wystartuje w Polsce. Mam nadzieję, że za kilka odcinków wrócą do siebie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 5, 2022 12:48:31 GMT
|
|
|
Post by Alex on Feb 12, 2022 18:44:13 GMT
Coś mnie dzisiaj natchnęło (czyt. lepiej siedzieć przy "Lone star" niż przy całkach i pochodnych ) i obejrzałam 4 pierwsze odcinki. I prawie szału dostałam, oglądając sceny TK i Carlosa. Dobrze, że ten pierwszy większość czasu w śpiączce leżał to jeszcze dało się na to patrzeć, bo jakby zaczęli się kłócić to w ogóle tragedia by była. Drama w sumie tak jak zakładałam - właściwie po nic i z nijakiego powodu. To znaczy powód jakiś tam był, ale żeby przez takie coś się rozstać na kilka miesięcy? Przynajmniej tyle, że te kilka miesięcy upłynęło poza ekranem, bo jakby się tak cały sezon mijali i udawali, że się nie znają to na bank bym nie wytrzymała. Ale na szczęście w miarę szybko im poszło (prawie...) i po jednej nawet nie do końca rozmowie się pogodzili... Jakby wcześniej nie mogli jej odbyć. No ale dobra, to teraz ślub i dzieci zostają. Grace urodziła. Swoją drogą jakoś mi się wydaje, że ona strasznie długo w tej ciąży chodziła. Prawie jak Ece w Fazilet. Biorąc pod uwagę, że dowiedziała się o niej jakoś w połowie 2 sezonu (albo nawet wcześniej), potem pewnie minęło trochę czasu do tej rozprawy Owena, a później jeszcze 8 miesięcy do początku 3 sezonu. Jak już tak uciekam od tej matmy to można by obejrzeć jeszcze "911", ale za choinkę nie pamiętam, na którym odcinku skończyłam i co widziałam a co nie. Tak to jest jak się ogląda jedynie powybierane sceny z odcinków.
Czas wrócić do podpisu z TK i Carlosem.
|
|
|
Post by Alex on Feb 12, 2022 20:03:31 GMT
Lubię szukać gifów do podpisu, zawsze się coś ciekawego znajdzie A to dodaję, bo nie mogę się zdecydować, które wrzucić do podpisu, a nie chcę, żeby mi się zgubiły
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 24, 2022 14:03:49 GMT
|
|
|
Post by Alex on Mar 5, 2022 0:51:19 GMT
Tutaj też nadrobiłam. To znaczy prawie nadrobiłam, bo skończyłam na 7 odcinku. Szczerze mówiąc myślałam, że z odejściem Lisy skończy się na tym, że po prostu wyjechała. Ale okazuje się, że jednak nie i uśmiercili jej postać. No i po tym telefonie, który odebrał TK miałam taką chwilę euforii (to okropne, wiem ), bo przecież ona niedawno urodziła i ktoś musi się tym dzieckiem zająć, a kto by to mógł być? Ale chyba nic z tego nie będzie. Zresztą jeszcze tak na dobrą sprawę nie wyobrażam sobie TK i Carlosa z dzieckiem. Na razie oni są tak sweet, że jakby dołożyli im do tego jeszcze dzidzię to poziom cukru by wystrzelił w kosmos. Po reakcji Carlosa, kiedy zjawił się ten policjant na motorze już miałam historię na kolejnych kilka odcinków... No bo wyobraźcie sobie, że próbuje podbić do Carlosa i zazdrosny TK... Potrzebuję takiego wątku. Ale nic z tego na razie. Nadal chcę Marjan i Matteo razem...
Aha! I nienawidzę tego serialu za 6 odcinek i wezwanie od wróżki. Do tej pory nie mogę dojść do siebie i czuję, że chodzą po mnie glizdy, jak sobie to przypomnę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 10, 2022 21:46:43 GMT
Ja jestem po czterech odcinkach. I najbardziej mnie zażenował pretekst rozstania tk z carlosem. Chodź znająć tk jest to możliwe.
|
|
|
Post by Alex on Mar 10, 2022 23:15:31 GMT
Obejrzałam ostatnio 8 i mogliby ci scenarzyści dać już temu biednemu TKowi trochę spokoju. On się non stop w jakieś niebezpieczeństwa pakuje. Carlos za chwilę przez niego osiwieje. Z mojego shipu (kto by się spodziewał?) nici. Matteo będzie najprawdopodobniej podbijał do tej ratowniczki... Może to i dobrze, że robią to trzecie "911", bo dwa pierwsze zdecydowanie mnie nie lubią.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 12, 2022 14:15:37 GMT
Jestem po trzech odcinkach i ten sezon niestety póki co mnie nie powala. Jakoś nie mogę się wkręcić.
|
|
|
Post by Alex on Mar 13, 2022 22:51:02 GMT
Ja to oglądam, ale w sumie to nie wiem po co. To znaczy wiem, bo dla TK i Carlosa. 😂 Ale całą resztą mnie wkurza. Począwszy od wątku Grace i niepamiętamimienia, kończąc na moim nieshipowalnym shipie. 😔
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 17, 2022 11:57:29 GMT
Alex, gdyby nie TK i Carlos to już raczej bym tego nie oglądał '9-1-1' od samego początku mi się bardzo spodobało i nadal podoba choć obniżyło poziom, za to '9-1-1: Lone Star' od samego początku oglądam trochę na siłę...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 17, 2022 13:02:40 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 20, 2022 21:33:21 GMT
Super że przedłużyli. Ja jestem na 7 odcinku. Nie ma więcej odcinków na d+ na razie. Jak wyjdzie w Polsce nadrobię resztę.
|
|
|
Post by Alex on May 21, 2022 8:07:05 GMT
Alex, gdyby nie TK i Carlos to już raczej bym tego nie oglądał Ja to mam tak z większością seriali. 😂 Nie oglądałabym np. Lone star gdyby nie TK i Carlos, 911 gdyby nie Eddie i Buck, Elity gdyby nie Patrick (i Ivan), Hawajów gdyby nie D (i S) i możliwe że Love, Victor gdyby nie Felix... Tak można by wymieniać. 😂 Nie oczywiście, że mi się dany serial nie podoba i oglądam go tylko dla jednej postaci, bo serial może i ujdzie ale po co to oglądać jak się nikogo tam nie lubi? W Lone star jeszcze shipowałam Matteo i Marjan, ale wyszło dokładnie to samo co ze wszystkich pozostałych moich shipów, czyli... Ekhem.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 25, 2022 14:49:38 GMT
Alex, no ja mam trochę inaczej Oglądam jakiś serial bo ogólnie mi się podoba (całościowo) i zawsze znajduje sobie jakiś wątek, który szczególnie mi się podoba (np. niemożliwa miłość Bucka i Eddiego)... '9-1-1' oglądał bym nawet bez B&E 🥴 Update co do '9-1-1: Lone Star'... Na ten moment zrezygnowałem z dalszego oglądania. Może nadrobię latem na Disney+.
|
|
|
Post by Alex on May 27, 2022 19:35:14 GMT
Oglądam jakiś serial bo ogólnie mi się podoba (całościowo) i zawsze znajduje sobie jakiś wątek, który szczególnie mi się podoba (np. niemożliwa miłość Bucka i Eddiego)... '9-1-1' oglądał bym nawet bez B&E 🥴 Ale to ja teoretycznie mam tak samo. Różnica jest tylko taka, że ja bez Bucka i Eddiego bym nie oglądała. Bez jednego z nich może i bym dotrwała do końca, ale bez obu moich ulubionych bohaterów? Po co? Mam teraz problem, bo skończyłam Hawaje i jakiś czas temu zaczęłam PLL, obejrzałam 3 czy 4 odcinki, ale właśnie... Ogólnie mi się podoba, bo to zaginięcie, tajemnicze wiadomości itd, ale tak naprawdę nie polubiłam tam bardziej żadnej bohaterki/bohatera i nie mam swojego fav wątku, więc mnie jakoś nie ciągnie. I teraz nie wiem, czy oglądać dalej i czekać aż coś fajnego się znajdzie czy od razu sobie odpuścić... Na ten moment zrezygnowałem z dalszego oglądania. Może nadrobię latem na Disney+. Nadrabiaj. W finale podobno TK i Carlos się zaręczyli.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 28, 2022 0:49:26 GMT
Alex, jak kłamstewka czy nie siadły to się nie męcz. Nie dość, że długie to z sezonu na sezon coraz słabsze Bierz się za 'Jane the Virgin', jeśli lubisz takie klimaty, ja aktualnie mam chęć na powtórkę 😂 Nadrabiaj. W finale podobno TK i Carlos się zaręczyli. Nie kuś... Nie no, jak Disney+ od 14 czerwca wejdzie do Polski to wrócę do oglądania. Teraz nie chce mi się szukać gdzieś po internetach nie obejrzanych odcinków, a z emisją na FOX PL jestem chyba z sześć odcinków do tyłu. Ostatni odcinek jaki widziałem to był ten ze śmiercią matki TK, jak lecieli samolotem na pogrzeb ale nie dolecieli...
|
|
|
Post by Alex on May 28, 2022 8:03:02 GMT
Bierz się za 'Jane the Virgin', jeśli lubisz takie klimaty, ja aktualnie mam chęć na powtórkę 😂 Nie przesadzajmy. 😂 Nie lubię, kiedy serial AŻ TAK obraża moją inteligencję. Dawna miłość, szef i przez przypadek oczywiście jego dziecko. Są jakieś granice. Poczekam chyba jednak na Disneya i nadrobię sobie Rezydentów. I mam w planach obejrzeć jeszcze raz 911. Od drugiego sezonu oczywiście, bo w pierwszym nie ma do czego wracać. 😏 Chociaż... Może w międzyczasie obejrzę sobie Kompanie braci z HBO. Tak, to jest dobry pomysł.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 11, 2022 0:54:25 GMT
17 stycznia premiera 4. sezonu w Stanach Zjednoczonych.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 1, 2023 21:19:24 GMT
Powstanie 5. sezon serialu. Serial zostaje w FOX-ie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 8, 2024 12:12:38 GMT
Sierra McClain opuściła serial. Nie pojawi się w 5. sezonie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 8, 2024 12:25:06 GMT
5. sezon, którego premiera jesienią na FOX będzie prawdopodobnie ostatni. Jedna z aktorek dodała na Instagrama post z podpisem „[...]jestem bardzo podekscytowana możliwością wzięcia udziału w finałowym sezonie” - po chwili usunęła post. 19 lipca wygasają kontrakty aktorów. Aktorzy negocjują już rolę w innych projektach.
FOX byłby skłonny kontynuować serial po analizie 5. sezonu jesienią, jednak napięte relacje 20th Television z FOX-em i 20th Television z obsadą zakładają, że serial zakończy swój żywot na 5. sezonie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 6, 2024 13:58:22 GMT
Oficjalnie 5. sezon będzie finałowy.
|
|
|
Post by Atahan on Sept 6, 2024 15:37:15 GMT
Oficjalnie 5. sezon będzie finałowy. Całe szczęście. Na Deadline jeszcze wyczytałem, że ma być 12 odcinków, zamiast 18 - jeszcze lepsza wiadomość. Poprzewijam, gdy już wyjdzie całość na Disney+, czyli kiedyś w dalekiej przyszłości. Ten serial mi się oglądało bardzo dobrze tak przez dwa sezony i tylko dlatego, że oglądałem ciągiem, a nie jeden odcinek na tydzień. Od trzeciego zacząłem się już nudzić, a czwartego nie mogę od roku skończyć (ale jest progres zostało mi 2,5 odcinka już). Zrobiło się tak nudno i tak bardzo mnie już nie obchodzą te akcje ratunkowe (często absurdalnie brawurowe i nierealne), że oglądam już chyba tylko dla TK i Carlosa, chociaż jak na 4 sezony materiału to ich historia też jest dosyć licha, ale to pewnie dlatego, że to procedural... no i Ryan Murphy to tworzy, po "Dahmerze" i "Impeachmencie" widzę, że on ma rewelacyjne wstępy, a później leci wszystko w dół (przynajmniej ja mam takie odczucia względem tych dwóch).
|
|