|
Post by Matthias on Nov 26, 2020 16:53:28 GMT
Tytuł: Пока станица спит Tytuł PL: Kozacka Miłość Wytwórnia: Mostelefilm Producent: Valentyn Opalyev Reżyser: Bata Nedic | Yelena Tsyplakova | Aleksandr Mokhov Scenariusz: Natalia Kozlovskaya | Tatiana Pavlovich Gatunek: Kostiumowy | Melodramat Ilość Odcinków: 270 Kanał: Россия-1 Emisja: 13 stycznia 2014 - Opis: Młoda i piękna dziewczyna Marysia Sotnyk dorasta w rodzinie bogatego Kozaka otoczona troskliwą ojcowską miłością. Podczas przejażdżki bryczką prawie dochodzi do wypadku, z opresji ratuje ją biedny szlachcic Stepan Gruszin, który przybywa do jej rodzinnej wioski. Marysia zakochuje się w Stepanie i za wszelką cenę chce, by został jej mężem. Jednak młody szlachcic do szaleństwa zakochany jest w Alenie i planuje z nią potajemny ślub i wspólne życie. Stepan i Alena uciekają na wieś, gdy rodzice dziewczyny przedstawiają jej bogatego kupca Piotra Kolewanowa, który prosząc o jej rękę, obiecuje spłacić rodzinne długi. Aby być razem, kochankowie będą musieli znosić separację, oszustwo i przekleństwo swoich bliskich. Po przybyciu na wieś Stepan przedstawia Alenę, jako swoją siostrę, nie przypuszczając, że los pokrzyżuje ich plany. Obsada: Alla Sergiyko ........................... Lukera Vilen Babichev ........................... Vilen Babichev Aleksandr Kobzar Vyacheslav Drobnikov ........................... Stepan Zoryana Marchenko ........................... Marysya Aleksandr Mokhov ........................... Petr Kolevanov Dmitriy Nazarov ........................... Skrynka Grigory Ekaterina Olkina ........................... Alena Emisja w Polsce: 30 listopada 2020 - Kanał emitujący serial w Polsce: TVP 2
|
|
|
Post by Matthias on Nov 26, 2020 16:54:00 GMT
Jak ciężko mi było cokolwiek znaleźć informacje na temat tego serialu... A niby taki HIT
|
|
Natalijka
Moderator
:)
|
Post by Natalijka on Nov 26, 2020 20:41:02 GMT
Jak ciężko mi było cokolwiek znaleźć informacje na temat tego serialu... A niby taki HIT Mam ochotę się zabrać za ten serial Next chyba też . To pokomentujemy sobie
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2020 21:28:59 GMT
Jak ciężko mi było cokolwiek znaleźć informacje na temat tego serialu... Jest bardzo dużo o tym serialu, niestety po rosyjsku. Jest to serial ukraińsko-rosyjski, ale z 2013r. ( LINK) Do gatunku bym dopisała jeszcze "historyczny" Notabene tłumaczenie tytułu rosyjskiego na PL jest: "Dopóki wieś (kozacka) śpi". Serial ten jest powiązany z serialem "Ostatni Janczar" z 2014 ( LINK), w sensie ten drugi jest kontynuacją tego pierwszego i powstał w 2014r. PS: ten serial jest na imdb: www.imdb.com/title/tt3204246/ten drugi też: www.imdb.com/title/tt4353404/?ref_=ttfc_fc_tt
|
|
Natalijka
Moderator
|
Post by Natalijka on Nov 27, 2020 6:23:30 GMT
Co jak co ale jestem bardzo ciekawa tego serialu 😁 Chociaż mogę sobie i w oryginale zerknąć bo pewnie większość bym zrozumiała a wiadomo jak jest lektor to nie zawsze wszystko dobrze jest przetłumaczone 🤣 Oj jak mnie to w tureckich serialach wkurza 😁😅
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 28, 2020 0:49:35 GMT
|
|
Natalijka
Moderator
|
Post by Natalijka on Nov 30, 2020 15:44:01 GMT
Teraz mi ta piosenka chodzi po głowie cały czas odkąd puścili zapowiedź www.youtube.com/watch?v=jQuCKBT_0i0Słońce jest tak jasne, białe, że aż pali. W nocy są ciemne i ciepłe objęcia Serce masz tak dziewczęce, powiedziałeś! Oj, mamo, mamusiu ja nie potrafię kłamać. Mój ukochany, leć jak wolny wiatr! Kozacka krew na twoim czarnym koniu... Mój ukochany, jedyny taki na świecie! Tak, naszym przeznaczeniem nie jest bycie razem... Kochany mój! Kochany mój! Trawa stepowa i piórkowa do świtu. Jaka długa czy krótka jest droga dla dwojga... Serce masz tak dziewczęce, powiedziałeś! Oj, dobrzy ludzie, nie oceniajcie surowo! Mój ukochany, leć jak wolny wiatr! Kozacka krew na twoim czarnym koniu... Mój ukochany, jedyny taki na świecie! Tak, naszym przeznaczeniem nie jest bycie razem... Kochany mój! Kochany mój!
|
|
|
Post by lucy on Nov 30, 2020 17:01:32 GMT
Fajna piosenka. Natalijka 👍 Kaukaskie rytmy są bardzo chwytliwe. Można z ich pomocą montować świetne klipy jak ten, na który kiedyś trafiłam i go przez jakiś czas wręcz wałkowałam. Został zrobiony ze scen KS: youtu.be/Yec6MXrk6GYPamiętam, ze tak się osłuchałam piosenki, że jak potem oglądałam tą samą sceny w odcinku to byłam rozczarowana, czegoś brakowało...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 6, 2020 18:47:16 GMT
Dużym sukcesem okazał się premierowy odcinek nowego serialu TVP2 pt. „Kozacka miłość”, który według NAM obejrzało w poniedziałek, 30 listopada 1,6 mln widzów. To wzrost widowni pasma Dwójki aż o 227% w porównaniu z dotychczasową widownią o tej porze w ramówce jesiennej anteny. Rosyjsko-ukraiński melodramat kostiumowy, którego akcja rozgrywa się na ukraińskiej prowincji na przełomie XIX i XX wieku, jest emitowany od poniedziałku do piątku o godz. 18.45 w TVP2. centruminformacji.tvp.pl/51122574/w-listopadzie-programy-tvp-najpopularniejsze
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 7, 2020 13:39:41 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2020 13:21:45 GMT
(...) wiecej niz serial, ktorego wole nie wspominac. Naaapisz który, please
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 8, 2020 16:18:55 GMT
(...) wiecej niz serial, ktorego wole nie wspominac. Naaapisz który, please Widze, ze bardzo Ci go brakuje...
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2020 16:39:24 GMT
Widze, ze bardzo Ci go brakuje... Dalej nie wiem
|
|
|
Post by Alex on Dec 21, 2020 19:29:00 GMT
Kilka dni temu jakimś cudem miałam włączone tvp2 akurat w porze emisji tego serialu i... Piosenka z czołówki tak mi zapadła w pamięć, że do tej pory ją nucę, świetna jest serduszkoo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 23, 2020 21:45:59 GMT
Jak ciężko mi było cokolwiek znaleźć informacje na temat tego serialu... A niby taki HIT Ta jasne hit, bo tvp niby hity kupuje. Kupują to co najtańsze i najwięcej odcinków ma.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 13, 2021 16:59:24 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2021 10:52:14 GMT
|
|
nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Jan 20, 2021 18:36:14 GMT
Moja mama ogląda co dzień , mówi że serial super ja jakoś widziałam ze 3 odcinki z nią, ale trzeba przyznać, że piosenka z czołówki jest piękna
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 20, 2021 19:39:08 GMT
Gdzie toczy sie akcja serialu? Na Ukrainie? Myslale, ze to bardziej “rosyjski” serial z kilkoma aktorami z Ukrainy i tyle.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 12, 2021 18:05:02 GMT
Skąd tvp wynajduje te seriale?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 16, 2021 20:51:27 GMT
Ja próbowałem oglądać, ale nie złapałem bakcyla. Obejrzałem jeden niecały odcinek.
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Apr 23, 2021 7:09:04 GMT
Nic tam się nie dzieje teraz w tv leci 99 odcinek i wszystkie mogę streścić zdaniem Marysia kocha Stiopę a on Alonę 🤨 i to tyle reszta dziwnych postaci i mało ciekawych relacji to tylko tło Jedyna godna uwagi postać czarny charakter to właśnie Marysia tyle,że ona też robi się nudna chodzi jej o to jak jeszcze może zatrzymać przy sobie Stiopę więc czasem kogoś otruje albo zastraszy przy piątym dodaniu czegoś co herbaty żeby otruć Bogu ducha winną postać zaczyna być śmiesznie te miliony oglądających to chyba ci od M jak miłość lub Barw szczęścia
|
|
|
Post by lucy on Apr 23, 2021 10:22:42 GMT
Czyli słaby ten serial, martawiller? W internecie widziałam wiele pozytywnych komentarzy.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 23, 2021 10:29:15 GMT
Ja ostatnio odwiedziłem babcię i opowiadała mi, że ogląda serial Powiedziała, że raz się coś dzieje, potem wiele odcinków flaki z olejem, potem znowu chwilę się coś dzieje i potem znowu flaki z olejem 😆 Ja zrezygnowałem po kilku odcinkach. Kompletnie nie dla mnie.
|
|
|
Post by lucy on Apr 23, 2021 10:34:37 GMT
Myślałam, że to będzie tak dobre jak Zniewoloną, która notabene oglądałam jednym tchem.
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Apr 23, 2021 11:32:44 GMT
Czyli słaby ten serial, martawiller ? W internecie widziałam wiele pozytywnych komentarzy. Bo na nich dobrze się patrzy to fakt wizualnie przyciągają uwagę ale jeżeli chodzi o fabułę to od 1 odcinka do 99 Marysia różnymi sztuczkami trzyma przy sobie faceta ,który zwieje jak tylko uchylisz mu drzwi 😁 Marysia już dawno zrozumiała,że nie zmusi go do miłości ale po tym jak stwierdziła,że bez niego umrze dalej oglądamy jak cwaniara trzyma przy sobie biednego Stiopę ,i jedno trzeba przyznać Marysia w tej relacji nosi spodnie 😁 Stiopa to taka oferma nie chce z nią być ale się nie postawi,nie wyprowadzi nabazgrał pozew rozwodowy o którym Marysia dowiedziała się jak tylko ostatnią kropkę postawił tylko patrzę co wymyśli żeby został i tak ciążę udaje taki plan B pułapka na faceta wiadomo jak już nie ma innych możliwości to dzieckiem chłopa na łańcuch weźmie 🤦 (swoją drogą to chyba międzynarodowy sposób w telenowelach na zatrzymanie mężczyzny który nie cię nie chce😁),,,, i tak cały czas prawie 100 odcinków to samo
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Apr 28, 2021 11:55:54 GMT
Ok oficjalnie ten serial jest durny połowa wsi szuka ,, wilkołaka pierwszą podejrzaną jest oczywiście Marysia ,która niczego nie jest świadoma bo poroniła w sensie urodziła martwe dziecko nie będąc w ciąży 🤦🧐🤨 w scenie widzimy Marysię ubraną ale zakrwawioną która wybiega z domu z zawiniątkiem niby dzieckiem co tam,że Marysia w poprzednim odcinku konno jeździła żadnej ciąży nie było widać w sensie nic sobie pod ubranie nie napchała żeby chociaż udawać 🤪 co ona tam zawinęła??🤔 Nawet nie chcę wiedzieć😁😁 a jeszcze ojca Stiopy zabiła i niby to ma go przy niej zatrzymać?ojciec umarł urojonego dziecka nie ma wioska myśli,że Marysia jest wilkołakiem i na to wszystko zdziwiony Stiopa co tu się naodwalało🤦❤️ a zapomniałam jedna sąsiadka wyszła przed szereg i nie wierzy ,że Marysia jest wilkołakiem już wcześniej ustaliła że ona jest wiedźmą😁😁
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Apr 28, 2021 12:25:13 GMT
Zapomniałam jeszcze o tej blondynce byłej prostytutce co teraz po ślubie wielką panią udaje(nie pamiętam imienia) wymyśliła sobie,że kupi mężowi prezent koszulę jedwabną okazało się że ma za mało pieniędzy ,załamana w drodze powrotnej do domu bez prezentu dla ukochanego męża poznaje mężczyznę opowiada mu swoją tragiczną historię że stać ją tylko na koszulę z lnu i ten pan stwierdza,że ma jedwabną koszulę nie nosi jej bo jest za duża i chętnie jej odda ta cała w skowronkach idzie z nim do domu wykonuje usługę seksualną za koszulę i z tak zdobytym prezentem dla męża zadowolona wraca do domu🙆🤣🤣
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 8, 2021 16:58:44 GMT
Finał telenoweli w Dwójce z końcem stycznia.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 16, 2021 18:52:03 GMT
Po 'Kozackiej miłości' od 26 listopada emisja jej kontynuacji zatytułowana - 'Ostatni Janczar'. Pierwsze 21 odcinków w Polsce emitował wcześniej kanał Tele5/Polonia1/Novela TV.
|
|