Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 13:39:04 GMT
Tytuł: The Witcher Tytuł PL: Wiedźmin Kraj: USA Wytwórnia: Platige Image Producent: Lauren Schmidt Reżyser: Alik Sakharov Scenariusz: Lauren Schmidt Gatunek: Fantasy, Przygodowy Ilość Odcinków: 8 Kanał: Netflix Emisja: 20/12/2019 - ? Opis: "Wiedźmin" to epicka opowieść na podstawie kultowej sagi fantasy Andrzeja Sapkowskiego. Geralt z Rivii, samotny zabójca potworów, usiłuje odnaleźć się w świecie, w którym ludzie bywają gorsi niż bestie, na które poluje. Przeznaczenie splata jego losy z potężną czarodziejką i skrywającą groźną tajemnicę młodą księżniczką. Razem muszą stawić czoła licznym zagrożeniom na pogrążającym się w chaosie Kontynencie. Obsada: Henry Cavill ... Geralt z Rivia Freya Allan ... Ciri Yasen Atour ... Coen Basil Eidenbenz ... Eskel Anya Chalotra ... Yennefer Mimi Ndiweni ... Fringilla Mecia Simson ... Francesca Eamon Farren ... Cahir MyAnna Buring ... Tissaiaes Adam Levy ... Mousesack Paul Bullion ... Lambert Joey Batey ... Jaskier
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 13:41:07 GMT
Zwiastun 1 sezonu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 13:45:24 GMT
Henry Cavill znów trenuje po kontuzji nogi.Henry Cavill znów biega po urazie ścięgna udowego, którego doznał w grudniu. Odtwórca głównej roli w "Wiedźminie" wrzucił na Instagram zdjęcie z pierwszego treningu po przerwie. http://instagr.am/p/CJv2ywnhCus Prace nad 2. sezonem "Wiedźmina" posuwają się do przodu, ale w wolniejszym tempie niż zwykle. Swoje robią pandemiczne środki ostrożności, przypadki COVID-19 w ekipie, a także kolejny już lockdown w Wielkiej Brytanii. Do tego doszedł uraz nogi, którego doznał w grudniu Henry Cavill. Zdjęcia do serialu przez jakiś czas były kontynuowane bez niego, a teraz serialowy Geralt z Rivii informuje, że już wraca do formy i znów uprawia jogging, korzystając z tego, że raz dziennie można ćwiczyć na świeżym powietrzu w czasie obecnego lockdownu. Aktor wrzucił na Instagram zdjęcie ze swojego pierwszego treningu po przerwie. – Mamy teraz lockdown w Wielkiej Brytanii, więc wykorzystuję moje prawo do ćwiczeń na świeżym powietrzu raz dziennie, żeby pobiegać po raz pierwszy od czasu urazu ścięgna udowego (więcej o tym innym razem). Nie było to szczególnie szybkie ani dalekie, ale to duży krok w kierunku wyzdrowienia i mój pierwszy krok, jeśli chodzi o powrót do rytmu po świętach, które mogły obejmować więcej niż kilka kubeczków grzanego wina i wyjątkowo tłustego indyka – napisał aktor. Niestety, Cavill nie zdradził, kiedy wraca na plan zdjęciowy "Wiedźmina" i na jakim etapie są obecnie prace. Premiera nowych odcinków wciąż jest jednak planowana na drugą połowę 2021 roku, prawdopodobnie późne lato albo jesień. W 2. sezonie "Wiedźmina" Geralt z Rivii, przekonany, że Yennefer straciła życie w bitwie o Wzgórze Sodden, zabiera księżniczkę Cirillę do najbezpieczniejszego miejsca, jakie zna, swojego domu z dzieciństwa, Kaer Morhen. Podczas gdy królowie, elfy, ludzie i demony z Kontynentu walczą o dominację poza jego murami, on musi strzec dziewczyny przed czymś znacznie bardziej niebezpiecznym: tajemniczą mocą, którą ma w środku. Źródło
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 19, 2021 16:19:14 GMT
Drugi sezon "Wiedźmina" złapał kolejne opóźnienie. Henry Cavill wrócił na plan po tym jak w grudniu doznał urazu nogi, by dokończyć kręcenie scen dziejących się w Kaer Morhen. Ale już wiadomo, że zdjęć do 2. sezonu nie uda się skończyć zgodnie z pierwotnymi założeniami, czyli w lutym. Nowy plan zakłada koniec prac w marcu. To oznacza, że nie ma już szans na premierę nowych odcinków na Netfliksie w sierpniu, bardziej realna data to jesień 2021 roku.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 25, 2021 17:12:45 GMT
Edward Rowe ("Przynęta") dołączył do obsady 2. sezonu "Wiedźmina" jako Henselt, rasistowski król Kaedwen, jednej z krain na północy. W serialu pojawią się także Ed Birch ("Sherlock") i Julie Barclay ("Broadchurch"), na razie nie znamy szczegółów ich ról.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 26, 2021 21:32:08 GMT
Może dla Jaskra i Geralta zerknę na drugi sezon. Ale pewnie i tak na suwaku. Nadal żałuje, że to nie HBO nie zabrało się za Wiedźmina.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 26, 2021 22:32:49 GMT
A czemu sądzisz by to lepiej zrobili. Przecież seriale dla hbo czy netflixa robią zewnętrzne firmy. Często przychodzą z scenariuszem i wtedy hbo czy netflix sypia kasą i robią serial.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 30, 2021 19:05:31 GMT
Sądzę, że szefowie HBO chcieliby, żeby serial wyglądał mniej więcej tak dobrze jak GoT. A tu niektóre sceny (pierwsza walka Geralta jaką widzimy) wyglądają kiczowato, aktorzy też nie powalają grą aktorską. Scenariusz jest często chaotyczny. Przez to, że nie wiedzieli na co mają się zdecydować na opowiadania najpierw czy już pierwszy tom. Wybacz, ale czytałam całą sagę i gdy zaczęłam oglądać serial to zastanawiałam się nad osią czasową. Bo był niezły chaos.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 30, 2021 21:07:30 GMT
Ja nie oglądałem więc się nie wypowiem. Może się jeszcze rozkręcą.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 15, 2021 21:33:07 GMT
Z nieoficjalnych doniesień wynika, że w 2. sezonie "Wiedźmina" pojawią się retrospekcje z Cintry, w których powrócą Duny i Pavetta, rodzice Ciri. Oboje aktorzy, Bart Edwards i Gaia Mondadori, zostali ostatnio dostrzeżeni na planie zdjęciowym w Arborfield Studios, ale nie wiadomo, jakie sceny kręcili.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 5, 2021 12:57:46 GMT
158 dni zdjęciowych, 15 lokalizacji i około 1200 członków ekipy. Nawet w czasie pandemii "Wiedźmin" ma rozmach. Netflix ogłosił koniec zdjęć do 2 sezonu. Potwierdzono też, że premiery możemy spodziewać się w 2021 roku.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 25, 2021 21:56:19 GMT
Podczas światowego wydarzenia TUDUM Netflix ogłosił, że drugi sezon zadebiutuje 17 grudnia.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 26, 2021 10:40:49 GMT
Netflix ogłosił zamówienie na 3. sezon Wiedźmina.
Netflix poszerzy uniwersum "Wiedźmina" o kolejne produkcje. Zapowiedziany został drugi po "Zmorze Wilka" film anime, a także nowy serial animowany dla dzieci i całej rodziny osadzony w wiedźmińskim świecie. Szczegółów fabuły na razie nie podano.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 14, 2021 15:03:00 GMT
Nowy plakat 2. sezonu. Premiera nowych odcinków 17 grudnia.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 15, 2021 16:35:08 GMT
Netflix wypuścił kolejny plakat na 2. sezon "Wiedźmina". Tym razem bohaterką jest Yennefer – "jej przeznaczeniem jest przetrwać".
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 16, 2021 16:44:12 GMT
Nowy plakat z "Ciri", której przeznaczeniem jest walczyć.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 18, 2021 19:59:41 GMT
17 grudnia na Netfliksie pojawi się 2. sezon "Wiedźmina", a ekipa już zaczęła pracę nad kolejnym. Zdjęcia do 3. sezonu mają rozpocząć się w pierwszym kwartale 2022 roku.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 2, 2021 21:10:03 GMT
Jaskier dostał własny plakat, zapowiadający 2. sezon "Wiedźmina". Nowe odcinki serialu 17. grudnia na Netfliksie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 10, 2021 18:11:32 GMT
W programie Grahama Nortona w BBC został pokazany nowy fragment 2. sezonu Wiedźmina. Geralt walczący z leszym.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 16, 2021 18:26:58 GMT
Sezon I 6/10 Nie czytałem książek Sapkowskiego, a pewnie lepiej bym na tym wyszedł. Serial wizualnie jest zrobiony na naprawdę wysokim poziomie. Pod względem fabularnym jest potwornie nudno. Geralt nie robi tu praktycznie nic, chociaż jest głównym bohaterem. On po prostu chodzi, zabija i czasem się z kimś prześpi. Reszta bohaterów także tu nie przyciąga, są luki fabularne. Pavetta umarła: kiedy, jak, gdzie nie wiadomo. Wszystkie pojęcia z uniwersum Wiedźmina też nie za bardzo zostały wytłumaczone. Podobno książki ociekają dialogami, a tutaj przed jednym zdaniem bohaterowie kilka sekund milczą i dumają. Rozciągnięte, poszatkowane jakoś. Yen raz mówiła księżniczce, że zajmuje się sprawami polityki od 30 lat, później był przeskok o 12 lat. Przez te 42 lata bohaterowie się nie zmienili i nie wiem, czy tak powinno być, bo kwestii biologicznych też nie wyjaśniono. Wiadomo tylko, że wiedźmin ma tętno 4 razy wolniejsze od człowieka. Drugi sezon wychodzi jutro. Obejrzeć, obejrzę, ale nie ukrywam, że po tych 8 godzinach o fabule za wiele powiedzieć się nie da. Jaskier i wypatrywanie Musiała wśród zagranicznych aktorów było lepszą rozrywką.
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2022 11:42:51 GMT
Sezon II Ocena: 5/10 Poszło sporo pieniędzy, ale nie wiadomo na co. I z tego, co widzę nie tylko ja nie wiem, o co w tym serialu chodzi, bo średnia 2. sezonu na Filmweb to 5,6/10. I po obejrzeniu całego sezonu w sumie nie wiem co napisać. Nie wiem o czym ten serial jest, co ma pokazać i dokąd zmierza. Nie wiem jakie jest przeznaczenie Geralta, co tytułowy Wiedźmin ma zrobić, jakie jest jego zadanie. Odcinki 13-16 obejrzałem już jednym okiem. Nie rozumiem fenomenu tego serialu, naprawdę. Tu nie ma fabuły, a bohaterowie zachowują się bardzo epicko, a jak wszystko jest epickie, to nic nie jest epickie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 15, 2022 19:14:47 GMT
Od soboty 9. kwietnia ekipa "Wiedźmina" kręciła zdjęcia do 3. sezonu w Słowenii na płaskowyżu Nanos i w zamku Predjama, a także w Chorwacji na plaży Zala Stara Baska na wyspie Krk, gdzie fani zauważyli Freyę Allan. Na tym koniec przygody "Wiedźmina" z kontynentem europejskim. W tym tygodniu ekipa wróciła do Wielkiej Brytanii. Dalsze zdjęcia będą powstawać w Longcross Studios.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 3, 2022 19:11:56 GMT
Wróci koordynator starcia z Blaviken
W 3. sezonie "Wiedźmina" do ekipy wróci Wolfgang Stegemann, koordynator walk, któremu zawdzięczamy starcie w Blaviken. Nie wiadomo, za ile sekwencji walk będzie tym razem odpowiadał, ale prawdopodobnie chodzi o pojedyncze sceny. Przy 2. sezonie "Wiedźmina" Stegemann w ogóle nie pracował, bo był zajęty na planie nowego "Mission: Impossible".
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 19, 2022 9:49:18 GMT
Wiadomo już, kto stworzy muzykę do 3. sezonu "Wiedźmina". Kompozytorem ponownie będzie Joseph Trapanese, odpowiedzialny wcześniej za 2. sezon serialu.
|
|