|
Post by Atahan on Jan 13, 2021 9:10:39 GMT
Tytuł: Cam Tavanlar - Szklane Sufity Wytwórnia: Ojo Pictures Producent: Ömer Özgüner, Semil Demerci Reżyseria: Fehmi Ozturk Scenariusz: Meriç Acemi (1-4), Duygu Yildirim (5-) Kanał: Show Emisja: 9 czerwca 2021 - 4 sierpnia 2021 Dzień tygodnia: środa Gatunek: dramat (letni) Ilość odcinków: 8 Opis:Leyla - kobieta silna, odważna i pracowita, która jako sierota zębami i pazurami musiała walczyć, aby spełnić wszystkie swoje marzenia. Cem - sympatyczny i wykształcony chłopak pochodzący z bogatej rodziny, przed którym wiele drzwi otwiera się wyłącznie dlatego, że jest mężczyzną. Między tymi dwojgiem iskrzy już od pierwszej chwili.... (internet.pl) Obsada:Soral ............... Leyla Kubilay Aka ............... Cem Hatice Aslan ............... Süreyya Utku Ateş ............... İskender Ahmet Melih Yılmaz ............... Şinasi Beril Kayar ............... Aylin Ayten Soykök ............... İnci Mehmet Bilge Aslan ............... Haldun Şifanur Gül ............... Suna Alper Kut ............... Aziz Caner İnan ............... Emre Gizem Erdem ............... İsmail Karagöz ............... Şehnaz Bölen Taftalı ............... Cevdet Arıcılar ...............
|
|
|
Post by Atahan on Jan 20, 2021 9:04:09 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2021 10:36:31 GMT
To jest serial letni.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 20, 2021 12:04:56 GMT
Bardzo dobrze, że to serial letni. Przez chwilę myślałem, że wyrosła konkurencja pod względem fabuły dla "Rekabet", ale skoro serial letni, to świetnie - coś w sam raz dla Meric.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 20, 2021 12:07:39 GMT
Co się stało że show w tym roku ma letni serial. Pozazdrościli foxowi.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 20, 2021 16:18:37 GMT
No SCK z dobrymi wiatrami dobrnie do kolejnych wakacji Ciekawe, co Show zaprezentuje .
|
|
|
Post by Atahan on Mar 4, 2021 11:11:00 GMT
Kubilay Aka został protagonistą. Bardzo mnie to cieszy, będzie to kolejny serial u mnie do obejrzenia, jeśli tylko się skończy na max 25-30 odcinku. Sam Kerem Catay widać, nie zamierza wypuszczać ze swoich rąk Kubilaya. http://instagram.com/p/CGAapELAANe
|
|
|
Post by mira on Mar 4, 2021 11:14:31 GMT
Serial letni, ale opis nie brzmi zbyt komediowo. Nawet dobrze, bo latem nie ma wielkiego wyboru, może coś innego niż komedia romantyczna przyciągnie widzów.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 4, 2021 11:42:34 GMT
Tylko czy latem mamy szanse na cos innego niz rom-com? 😒
|
|
|
Post by Atahan on Mar 4, 2021 12:40:09 GMT
Teoretycznie tak ("Canevim", "Ruya", "Kimse Bilmez"), ale skoro scenariusz pisze (trzeba najpierw umieć pisać, hehe) Meric Acemi, to pewnie będzie komedia romantyczna, ewentualnie pełna lukierkowych kolorów obyczajówka na wzór amerykańskich seriali 'dla kobiet'. Tak naprawdę nic oprócz "Ask 101" nie podobało mi się od tej scenarzystki.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 29, 2021 9:14:04 GMT
Bensu Soral protką.
|
|
|
Post by lucy on Mar 29, 2021 9:20:00 GMT
Widziałam takie spekulacje kilka dni temu, ale myślałam, ze to jedynie pobożne życzenia, plotki.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Mar 29, 2021 9:48:17 GMT
Wow, ja bardzo lubię Bensu, od Icerde zagrała tylko w jednym lub dwóch filmach, więc mega zaskoczenie. Wydaje mi się, że Kubilay jest trochę za młody dla niej (4 lata różnicy wiekowej), ale może na ekranie to wrażenie zniknie. Zawsze jednak widziałam ją ze starszym partnerem, zwłaszcza że nawet jej mąż jest starszy od niej o 8 lat😜
|
|
|
Post by mira on Mar 29, 2021 10:39:22 GMT
W wielu tureckich produkcjach prot jest dużo starszy od protki, ja też już do tego przywykłam tak mocno, że jak parę grają rówieśnicy, to jakoś mi to nie pasuje, mężczyźni wydają się za młodzi A tu dodatkowo Kubilay 4 lata młodszy. Ale Bensu świetnie się trzyma, zupełnie nie wygląda na swoje 30 lat. Myślę, że dobór aktorów całkiem ok, aczkolwiek bardziej przemawia do mnie "Przepis na miłość".
|
|
|
Post by lucy on Mar 29, 2021 11:01:03 GMT
Reżyserem został Fehmi Ozturk (drugi reżyser w Yasaku i Bizim Hikaye). Bensu Soral tyle przebierała w scenariuszach (i żaden jej się nie podobał), żeby w efekcie zagrać w serialu letnim u boku aktora, który niedawno kreował nastolatka? Słabe to wg mnie.
|
|
|
Post by mira on Mar 29, 2021 12:07:57 GMT
Reżyserem został Fehmi Ozturk (drugi reżyser w Yasaku i Bizim Hikaye). Bensu Soral tyle przebierała w scenariuszach (i żaden jej się nie podobał), żeby w efekcie zagrać w serialu letnim u boku aktora, który niedawno kreował nastolatka? Słabe to wg mnie. On cały czas gra w serialu "Cukur", ma zadatki, żeby się wybić, ale mnie jakoś nie kręci, że tak powiem
|
|
|
Post by Matthias on Mar 29, 2021 19:10:15 GMT
Żadnej osoby nie kojarzę z tej dwójki. Chyba, że mi mignęli gdzieś.
|
|
|
Post by lucy on Mar 29, 2021 20:27:45 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 29, 2021 21:07:23 GMT
Historia koncentruje się na walce o prawa kobiet, które borykają się z nierównymi szansami w życiu społecznym i zawodowym. To opowieść o przeszkodach, które napotykają tylko dlatego, że są kobietami. Kubilay zagra właściciela sieci restauracji Cema (imię może się jeszcze zmienić), który będzie konkurował z Leylą. Jednak później zakochają się w sobie. Główną kobiecą rolę w serialu zagra Bensu Soral, która bardzo długo odrzucała oferty pracy. Bardzo jej się spodobała ta historia i przyjęła ofertę Kerema Cataya, z którym współpracowała już przy serialu Içerde.
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2021 11:41:46 GMT
Dołączył...
|
|
|
Post by mira on Apr 7, 2021 12:58:44 GMT
Postać Kubilaya w poniedziałek zakończyła żywot w serialu "Cukur", co pewnie oznacza, że pełną parą ruszają przygotowania do tej produkcji.
|
|
|
Post by lucy on Apr 12, 2021 10:20:56 GMT
Dołączyła Hatice Aslan, kreująca ostatnio w Zumruduance jedyną w swoim rodzaju Ulfet.
|
|
|
Post by mira on Apr 12, 2021 11:39:41 GMT
Matka Kuzguna (W serialu "Kuzgun" oczywiście)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 12, 2021 12:46:18 GMT
Tak to ona. Tu jakaś roznegliżowana. Żeby tylko Turków nie zgorszyła.
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2021 14:57:13 GMT
W przyszłym tygodniu ruszają zdjęcia.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 18:51:56 GMT
Ja wyczekuje pierwszego zwiastuna umita i sude. Podobno już nagrywają. Umit pokazuje ładne widoczki a u sude cisza.
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2021 21:41:27 GMT
Ciekawostka: Bensu Soral cierpi na chorobę Leśniowskiego-Crohna. Dlatego została przeciw zaszczepiona przeciwko koronie od ręki.
|
|
|
Post by lucy on Apr 19, 2021 13:31:21 GMT
Alper Kut gra ojca prota.
|
|
|
Post by mira on Apr 23, 2021 9:04:23 GMT
Postanowiłam wybrać sobie z letnich nowości jeden serial i miał to być "Przepis na miłość", ale wygląda na to, że wybór protki skutecznie mnie zniechęci. Bardzo młoda i wizualnie jakoś mi do Kadira nie pasuje. Natomiast coraz bardziej podoba mi się ta propozycja. Raczej nie będzie to nic wymagającego, ale fabuła mnie zachęca i aktorzy także. Nie mówię tylko o głównej parze. Jeśli któraś z grup tłumaczących seriale w stałym tempie (nigdy więcej nie skuszę się na seriale tłumaczone przez grupę od "Menajerimi Ara"!) będzie się nim zajmować, to być może obejrzę. Aziz Caner Inan też tutaj zagra (widziałam go w "siyah Inci" i "Yeni Hayat").
|
|
|
Post by mira on Apr 23, 2021 9:57:59 GMT
Nowiutkie fotki Dobrze się razem prezentują. Nie napiszę, że świetnie czy wspaniale, ale jest dobrze. Według mnie różnicy wieku nie widać.
|
|