|
Post by lucy on Jan 9, 2021 21:23:40 GMT
Tytuł: Son Nefesime Kadar - Do Ostatniego Tchu Wytwórnia: Pastel Film Producent: Efe İrvül, Yaşar İrvül Reżyseria: Deniz Çelebi Dikilitaş Scenariusz: Hatice Meryem Historia oryginalna: Sally Wainwright Kanał: Fox Emisja: 23 lutego 2022 - 23 marca 2022 Dzień tygodnia: środa Gatunek: Dramat kryminalny, policyjny Ilość odcinków: 5 Turecka adaptacja wielokrotnie nagrodzonego serialu kryminalnego "Happy Valey" emitowanego na BBC od 2014 roku do dziś (S1 - 2014, S2 - 2016, S3 - został zapowiedziany). Serial został zakończony po 5 odcinkach z powodu niskich reytingów. Reytingi LINKOpis:Obsada:Nurgül Yeşilçay ............... Başkomiser Mihri Özbayden Emre Kınay ............... Ferzan Birgen Ertan Saban ............... Vedat Kuloğlu Rojda Demirer ............... Gökçe Birgen Begüm Birgören ............... Emel Özbayden İpek Filiz Yazıcı ............... Hazan Arsman Emre Bey ............... Ejder Sarıoğlu Baran Bölükbaşı ............... Emre Birgen Pelin Abay ............... Zeynep Bülent Alkış ............... Cihangir Arsman Aysun Metiner ............... Şükran Güngör Elif Ceren Balıkçı ............... Ceylan Güngör Taha Baran Özbek ............... Berke Kuloğlu Süreyya Güzel ............... Birgül Sarıoğlu Bedir Bedir ............... Adem Türkü Su Demirel ............... Saliha Birgen Gülay Say ............... Betül Sabri Memi Yağmur Öztürk ............... Sevda Ergün Mehmet Turan Doğan ............... Umut Özbaydan / Sarıoğlu Ahmet Saraçoğlu ............... Taner Güngör Burak Demir ............... Şahin Camcı Oral Özer ............... Alper Ali Berge ............... Hayri Balım Gaye Bayrak ............... Melisa Birgen İdil Memi Yeliz Akkaya ............... Suzan Arsman
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2021 14:06:43 GMT
i.imgur.com/IOwpHKQ.jpgLinki zewnętrzne: tr.wikipedia.org/wiki/Son_Nefesime_Kadar www.imdb.com/title/tt16259110/
Zwiastuny
Plakaty
Reytingi:🔥 Son Nefesime Kadar - Do Ostatniego Tchu (wyniki): 23.02.2022 - 23.03.2022, kanał - FOX, 5 odcinków. ⚡Maksymalna ocena (TOTAL) - 3,49% (23 lutego 2022, 1 odcinek) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 1,55% (23 marca 2022, odcinek 5) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 2,62% ⚡Maksymalna ocena (AB) - 3,48% (23 lutego 2022, 1 odcinek) ⚡Minimalna ocena (AB) – 1,86% (16 marca 2022, odcinek 4) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 2,54% ⚡Ocena startowa (TOTAL/AB) - 3,49%/3,48% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 1,55%/2,00% ⚡Maksymalna liczba widzów w Turcji to 2,94 miliona osób. Minimalna liczba widzów w Turcji to 1,31 mln osób. Średnia liczba widzów w Turcji to 2,21 mln. 💥Główni konkurenci: Kurulus: Osman, Sadakatsiz, Oglum. *Z uwagi na to, że portal dizisi zamknął dane o bezwzględnej liczbie widzów, dane są wskazane w poście na podstawie obliczeń ręcznych (1% = 0,842 mln osób)
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2021 14:10:07 GMT
Brytyjski oryginał był emitowany w Polsce na Ale Kino.
Opis Szonu 1 i 2:
Sezon pierwszy Akcja serialu rozgrywa się w angielskim regionie West Yorkshire. Policjantka Catherine Cawood codziennie zmaga się w pracy z rosnącą plagą narkomanii i przemocy wśród okolicznych mieszkańców, a w życiu prywatnym z żałobą po śmierci córki, która popełniła samobójstwo wskutek depresji po gwałcie. Owocem przestępstwa był syn, którego teraz Catherine wychowuje przy wsparciu siostry. Gdy z więzienia zostaje wypuszczony Tommy Lee Royce, psychopata, który zgwałcił córkę Catherine, policjantka obsesyjnie stara się go odnaleźć, jest bowiem przekonana, że ponownie dopuści się on przestępstwa. Tymczasem Tommy nie tylko popełnia kolejną zbrodnię, ale też porywa swojego synka, licząc na zbudowanie więzi z dzieckiem.
Sezon drugi Po ponownym osadzeniu Tommy'ego w więzieniu Catherine stara się odbudować spokój rodziny. Jednak ojciec jej wnuka nie ustaje w próbach zemsty nawet zza krat. Wykorzystuje do tego zakochaną w nim, niezrównoważoną emocjonalnie kobietę, która zatrudnia się jako nauczycielka w szkole wnuka Catherine i stara się wywołać w chłopcu sympatię do ojca i podburzyć go przeciwko Catherine. Nieświadoma tego policjantka koncentruje się w tym czasie na rozwiązaniu zagadki kryminalnej: w okolicy grasuje seryjny zabójca polujący na prostytutki.
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2021 16:26:05 GMT
Ja bym do tej roli zaangażowała protkę (blondynę) z serialu Akrep. Co sądzisz Next?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 4, 2021 17:21:20 GMT
Chodzi ci o wygląd czy o aktorstwo. Z wyglądu są podobne. Tego serialu nie oglądałem nie mam pojęcia o nim.
Ja bym chciał remake The Fall . Kerem by się do niej idealnie naddawał. Tylko obawiam się że turecki widz by tego nie skumał.
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2021 18:44:42 GMT
Next, chodzi mi o wygląd. "Happy Valey" nie widziałam, ale jak tylko zobaczyłam plakat, od razu mi przyszła na myśl ta aktorka.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 4, 2021 19:05:22 GMT
Pod względem wyglądu są bardzo podobni i pasowała by. Tylko czy producent i wytwórnia myśli tak samo. Bo aktorka będzie za chwile pewnie wolna.
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2021 15:49:34 GMT
⚡ Nurgul Yesilcay przygotowuje się do powrotu na ekrany z nowym serialem. Aktorka podpisała kontrakt z Pastel Film, więc może chodzi o ten projet. Wcześniej współpracowała z firmą przy serialu Ezo Gelin. Szczegóły nowej pracy gwiazdy poznamy w najbliższym czasie. W międzyczasie Nurgul powiedziała, że po nakręceniu filmu (bo obecnie kręci film) wróci do teatru. Wygląda na to, że serial rozpocznie się wiosną przyszłego roku. Wg mnie Nurgul pasuje do tej roli. Głosowo i "wyglądowo". julia, Nurgul.
|
|
|
Post by lucy on Oct 6, 2021 10:29:05 GMT
Potwierdziło się, że w odniesieniu do Nurgul chodzi o ten projekt. ⚡ Nurgul Yesilcay powraca na ekrany w serialu Pastel Film, który jest remake'iem popularnego brytyjskiego serialu Happy Valley. Jest to historia policjantki Katrin. Jej córka popełniła samobójstwo po tym, jak została zgwałcona, pozostawiając matkę z małym synem zrodzonym z przemocy. Kiedy bohaterka Nurgul dowiaduje się, że mężczyzna, który zgwałcił jej córkę 8 lat temu został zwolniony z więzienia, gdzie odbywał karę za handel narkotykami, zaczyna go ścigać, by się na nim zemścić. Równolegle prowadzi śledztwo w sprawie uprowadzenia dziewczynki, nie zdając sobie sprawy, że była ofiarą tego samego oprawcy, która zgwałcił jej córkę.
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2021 9:25:35 GMT
⚡ Wg Birsen, to Emre Kinay zostanie partnerem Nugrul Yesilcay w serialu Pastel Film. Serial zostanie wyemitowany w telewizji Fox. Notabene, jest to najprawdopodobniej adaptacja angielskiego serialu Happy Valley. Jeśli informacja się potwierdzi, Emre wcieli się w głównego antagonistę – gwałciciela i mordercę, na którego poluje bohaterka Nurgul. To nie pierwszy raz, kiedy aktor zagra kontrowersyjną postać. Ostatni raz pojawił się na ekranach w serialu Ramo, gdzie jego postać wywarła silne wrażenie na widzach. W międzyczasie Nurgul Yesilcay zakończyła pracę nad filmem i rozpoczęła próby do sztuki, w której będzie dzielić główną rolę z Afrą Saracoglu. Wygląda na to, że zdjęcia do serialu dla Fox TV rozpoczną się w przyszłym roku.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 25, 2021 16:06:01 GMT
Emre Kinay miał także swoją epizodyczną, dwu lub trzy odcinkową rolę w Kirmizi Oda, ale szybko się skończyła.
edit. Ciekawe, gdzie FOX wsadzi sobie ten serial.
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2021 12:48:34 GMT
Tytuł: Son Nefesime Kadar (Do ostatniego tchu) Nadal nie ma 100% pewności, czy projekt jest remakiem Happy Valley Scenariusz: Hatice Meryem (Yeni Hayat, Zengin ve Yoksul) Reżyseria: Deniz Dikilitas (Guvercin) Obsada:
|
|
|
Post by lucy on Nov 29, 2021 13:15:23 GMT
Opis: Jest to historia funkcjonariusza policji przeżywającego problemy w życiu osobistym. Syna postaci Nurgul zagra Baran Bölükbasi (Vuslat). Trwają negocjacje z Ipek Filiz Yazici.
|
|
|
Post by lucy on Nov 29, 2021 18:47:57 GMT
Ertan Saban będzie drugim partnerem Nurgul.
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2021 10:34:22 GMT
Obsada:
|
|
|
Post by Alex on Dec 5, 2021 19:24:33 GMT
Wydaję mi się, że kojarzę tę dwójkę na górze (od prawej), ale chyba nie dam razy przypomnieć sobie skąd... 🤔
|
|
|
Post by mira on Dec 6, 2021 8:51:12 GMT
Wydaję mi się, że kojarzę tę dwójkę na górze (od prawej), ale chyba nie dam razy przypomnieć sobie skąd... 🤔 Dziewczyna grała w "Nauczycielu" jedną z uczennic.
Chłopaka też gdzieś jakbym widziała, ale nie wiem gdzie.
Kojarzę natomiast tę z lewego dolnego rogu - grała we "Wspaniałej Dwójce", a ostatnio w "Marasli", no i Ipek oczywiście ("Ask 101", "Yeni Hayat").
Oglądać nie planuję. W najbliższym czasie zostaję tylko przy "Yargi" i w miarę możliwości nadrabiam starsze seriale.
|
|
|
Post by Alex on Dec 7, 2021 18:41:06 GMT
Dziewczyna grała w "Nauczycielu" jedną z uczennic. Z Nauczyciela widziałam tylko jedną scenę, więc nie wiem czy to możliwe, że ją zapamiętałam. Kojarzę natomiast tę z lewego dolnego rogu - grała we "Wspaniałej Dwójce", a ostatnio w "Marasli", no i Ipek oczywiście ("Ask 101", "Yeni Hayat"). Je też kojarzę. Poza tym jeszcze Nurgul i bodajże Emre. Jego widziałam w Gunesin kizlari, a ją w Paramparcy. Sporo znajomych mi osób się tu zebrało.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2021 19:01:17 GMT
Zdjęcia ruszają już w przyszłym tygodniu, czyli kolejny serial Foxa jest na wylocie. Pewnie Ziemie Bezprawia. Do obsady dołączyli:
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2021 19:03:39 GMT
Zdjęcia ruszają już w przyszłym tygodniu, czyli kolejny serial Foxa jest na wylocie. Pewnie Ziemie Bezprawia. Niekoniecznie. Przecież Fox ma wolną niedzielę.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2021 19:15:55 GMT
Zdjęcia ruszają już w przyszłym tygodniu, czyli kolejny serial Foxa jest na wylocie. Pewnie Ziemie Bezprawia. Niekoniecznie. Przecież Fox ma wolną niedzielę. Myślisz, że ta fabuła jest wg Foxa na niedzielę? Z drugiej strony kanał musi być przygotowany, gdyby nagle trzeba było jakiś serial wywalić.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2021 19:22:37 GMT
Niekoniecznie. Przecież Fox ma wolną niedzielę. Myślisz, że ta fabuła jest wg Foxa na niedzielę? Z drugiej strony kanał musi być przygotowany, gdyby nagle trzeba było jakiś serial wywalić. Szczerze mówiąc, nie wiem. Fox jest mega nieprzewidywalny w tym sezonie.
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2021 10:46:57 GMT
Do obsady dołączyła Yeliz Akkaya. Zagra matkę postaci Ipek Filiz Yazici. Pamiętam jaki miałam z nią problem w Binbir Gece. Beznadzieja.
|
|
|
Post by lucy on Dec 27, 2021 11:48:50 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Dec 27, 2021 13:10:25 GMT
💥 Aysun Metiner dołączyła do obsady serialu Pastel Film "#Do ostatniego Tchu" Foxa
|
|
|
Post by Matthias on Jan 11, 2022 18:54:09 GMT
💥 Nurgül Yeşilçay, według Birsen Altuntas, miała koronawirusa, dziś zakończyła się jej izolacja, i już wróciła na plan nowego serialu "Son Nefesime Kadar" Pastel Film dla FOX.
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2022 10:54:24 GMT
Pierwsze foto.
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2022 12:54:29 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2022 17:19:43 GMT
Zapowiada się nieźle, niestety nie daję już rady patrzeć na Nurgul. Tragedia.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 22, 2022 18:59:41 GMT
❥ Nurgul Yesilcay, która przygotowuje się do powrotu na ekrany z serialem "Son Nefesime Kadar " podczas kręcenia w Omerli, w scenie samochodowej, przypadkowo potrąciła małe dziecko…. Karetka pogotowia przyjechała na miejsce zdarzenia zaraz po wypadku. Dziecko, które trafiło do szpitala, jest zdrowe, a podczas uderzenia Nurgul Yesilcay skaleczyła się w wargę i uderzyła w głowę.
|
|