|
Post by lucy on Jan 26, 2022 17:15:20 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2022 19:09:08 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 2, 2022 19:50:38 GMT
Podobno serial jest przewidziany na niedzielę. Przykro mi, ale trzymak kciuki za klapę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 2, 2022 19:54:26 GMT
Pastel nie ma wybitnych seriali. Zümrüdüanka ciągnęła po 4%.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 2, 2022 20:14:51 GMT
Niedziela? Organizacja i wyrok. Będzie ciężko.
|
|
|
Post by lucy on Feb 2, 2022 20:28:47 GMT
Ale niedziela jest prawie pusta, bo lecą tylko 2 seriale.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 2, 2022 20:30:54 GMT
Ale nie spodziewam się, żeby tamte dwa seriale pozwoliły namieszać między sobą. Podobnie jest w sobotę. Mogę się mylić, ale Wyrok i Organizacja nie dadzą sobie w kaszę dmuchać. Jak premierowy odcinek uzyska ok. 3% to będzie git.
|
|
|
Post by lucy on Feb 2, 2022 20:33:59 GMT
Matthias, Yargi i Teskliat wcale nie muszą oddawać widowni. Duża cześć widzów nie ogląda tych 2 seriali i pewnie czeka na jakiś nowy, dobry serial.
|
|
|
Post by mira on Feb 3, 2022 8:56:27 GMT
Matthias , Yargi i Teskliat wcale nie muszą oddawać widowni. Duża cześć widzów nie ogląda tych 2 seriali i pewnie czeka na jakiś nowy, dobry serial. Niby tak, ale z drugiej strony - to ma być serial kryminalny, więc tematyka właściwie podobna do "Wyroku" i "Organizacji". W niedzielę może sprawdziłoby się coś zupełnie innego?
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2022 13:04:43 GMT
W niedzielę może sprawdziłoby się coś zupełnie innego? Patrząc historycznie, widownia niedzielna lubi seriale akcji (Savasci, A.Riza), dlatego wg mnie ten serial ma duże szanse. Choć oczywiście dobry dramat obyczajowy też miałby szansę, jednak, żeby mu Turcy dali zielone światło, potrzebne jest jeszcze szczęście (Kardes Cocuklari, Aglama Anne).
|
|
|
Post by Matthias on Feb 15, 2022 18:22:01 GMT
❥ Birsen Altuntas ogłasza, że serial "Son Nefesime Kadar" z udziałem Nurgul Yesilcay ma zostać wyemitowany w środę, jeśli nie nastąpią żadne zmiany. W tym przypadku głównymi konkurentami serii będą: OSMAN, NIEWIERNY oraz MÓJ SYN. Do obsady serialu dołączyła także Pelin Abay.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 16, 2022 17:11:30 GMT
Premiera w środę, 23 lutego.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 19, 2022 1:13:56 GMT
Plakat:
|
|
|
Post by Matthias on Feb 21, 2022 18:26:32 GMT
❥ Nurgul Yesilcay, główna aktorka nowego serialu FOX "Son Nefesime Kadar", opowiedziała o postaci Mihri, którą zagra.„Postać Mihri, grana przeze mnie w serialu, nie jest postacią, do której jesteśmy przyzwyczajeni w telewizji, ale zupełnie inną postacią. Mihri jest silną kobietą, która szuka ramienia, na którym mogłaby się oprzeć. Granie nią to świetna zabawa”.Serial, który zostanie wyemitowany na antenie stacji FOX w środę, 23 lutego, opowiada historię małomiasteczkowej komisarz, której świat zostaje wywrócony do góry nogami, gdy mężczyzna, który jej zdaniem jest odpowiedzialny za śmierć jej córki, zostaje zwolniony z więzienia. Nurgul Yesilcay, Emre Kinay i Ertan Saban podzielą główne role w serialu! Oprócz tak odnoszących sukcesy nazwisk jak Begum Birgoren i Rojda Demirer biorą w nim udział również młode gwiazdy: Ipek Filiz Yazici, Emre Bey, Baran Bölükbaşı, Elif Ceren Balıkçı i Taha Baran Özbek.
|
|
|
Post by julia on Feb 22, 2022 10:15:28 GMT
Podobno serial jest przewidziany na niedzielę. Przykro mi, ale trzymak kciuki za klapę. lucy, , wiem Nurgul Ci działa na nerwy Ale popatrz, jak ładnie wygląda w nowej fryzurze Zdecydowanie na korzyść - grzywka, włosy rozwichrzone, nadają jej lekkości, byle by tylko nie nosiła tych strasznych, ciężkich butów, jak komandos. Owszem, tej cudownej sylwetki już nie ma, lekka oponka , ale generalnie jest ok. Przez sentyment do niej, będę oglądać, tym bardziej, że środy mam wolne, a na tapecie tylko trzy seriale Drażnić zaś mnie zapewne będzie aktor (nie pamiętam nazwiska), który uważa się za najmądrzejszego na świecie...
|
|
|
Post by Matthias on Feb 22, 2022 19:21:53 GMT
|
|
|
Post by mira on Feb 22, 2022 19:23:56 GMT
Lubię tę młodą blondynkę, ale nie aż tak, żebym chciała to oglądać. Fabuła mnie jakoś nie porywa. Ciekawe, czy tym razem Fox trafi w gusta widzów.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 22, 2022 19:34:03 GMT
mira myślę, że trafić jednak może...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 24, 2022 14:04:32 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 24, 2022 16:13:06 GMT
Słabo... Słabiutko. Może nie jest tragicznie, ale nie ma nawet 4% w AB i TOTALU... Drugi odcinek będzie decydujący.📌 Reytingi za 23.02.2022 - ŚRODAТОТАL:1. Kuruluş: Osman (83 odcinek) - 11.44% ⬇ (-1.03%) 5. Sadakatsiz (50 odcinek) - 5.83% ⬇ (-0.60%) 8. Oğlum (3 odcinek) - 4.86% ⬇ (-0.36) 11. Son Nefesime Kadar (1 odcinek) - 3.49% 🆕
16. Emanet (323 odcinek) - 2.78% ⬇ (-0.07%) АВ:1. Kuruluş: Osman - 8.85% ⬇ (-1.26%) 5. Sadakatsiz - 5.11% ⬇ (-1.49%) 4. Oğlum - 5.58% ⬆ (+0.49) 8. Son Nefesime Kadar - 3.48% 🆕
18. Emanet - 1.75% ⬆ (+0.54%)
|
|
|
Post by julia on Feb 25, 2022 11:15:15 GMT
Matthias, na pewno drugi odcinek zachęci lub nie. W innego typu serialach trzeba czekać na rozkręcenie się akcji, karty są zakryte, tutaj jest trochę inaczej. Jest wiadomy przestępca, kolejne przestępstwo się dokonało, pani komisarz go zna i tropi. Serial w typie "Kefaret", nie jest wcale zły ( mówię po pierwszym odcinku). Temat jest ważki - przemoc wobec kobiet i gwałty na nich. Córka bohaterki została zgwałcona, urodziła dziecko, ale nie poradziła sobie z traumą i popełniła samobójstwo, wnuka Umuta wychowuje pani komisarz . Nie godzi się z tym, że gwałciciel Ejder wyszedł na wolność. Uważa, że jest niebezpieczny. Ma rację. Facet korzysta z okazji i gwałci porwaną dla okupu dziewczynę Hazan. Jest to osobowość psychopatyczna, groźna dla otoczenia. Muszę sobie przyswoić imiona, bo niektóre są nieco inne , trudniejsze do zapamiętania. Aktorów poza Nurgul, widziałam w innych serialach, choć nazwisk nie pamiętam. Mamy doktora nauk wszelakich z "Ramo" w charakterze męża , jest izolowana przez Azize matka Mirana z "Hercai", syna Mihri widziałąm w "Akrepie"...
|
|
|
Post by Matthias on Mar 2, 2022 18:46:49 GMT
❥ Emre Bey był zaskoczony z niespodzianki z okazji swoich urodzin na planie serialu "Son Nefesime Kadar". Życzenia złożyła mu także ukochana Sude Zülal Güler!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 3, 2022 17:59:56 GMT
No to żegnamy się z tym serialem. Klapa na całego. 📌 Reytingi za 02.03.2022 - ŚRODAТОТАL:1. Kuruluş: Osman (84 odcinek) - 11.05% ⬇ (-0.39%) 4. Sadakatsiz (51 odcinek) - 5.29% ⬇ (-0.54%) 8. Oğlum (4 odcinek) - 3.84% ⬇ (-1.02) 16. Son Nefesime Kadar (2 odcinek) - 2.91% ⬇ (-0.58)
18. Emanet (328 odcinek) - 2.47% ⬆ (+0.04%) АВ:1. Kuruluş: Osman - 8.87% ⬆ (+0.02%) 4. Sadakatsiz - 4.95% ⬇ (-0.16%) 8. Oğlum - 3.40% ⬇ (-2.18) 12. Son Nefesime Kadar - 2.65% ⬇ (-0.83)
19. Emanet - 1.72% ⬆ (+0.42%)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Mar 3, 2022 20:02:50 GMT
|
|
|
Post by mira on Mar 3, 2022 20:14:07 GMT
lucy, coś ostatnio zamilkła. Nie znamy się, mimo to mam nadzieję, że nic złego się nie wydarzyło.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 3, 2022 20:16:44 GMT
lucy, coś ostatnio zamilkła. Nie znamy się, mimo to mam nadzieję, że nic złego się nie wydarzyło. No właśnie mnie martwi ta nagła "przerwa". Próbowałem się z nią skontaktować na wszelaki sposób, ale na chwilę obecną cisza . Wiem, że znikała wcześniej, ale informowała, a teraz już prawie miesiąc minął odkąd ostatni raz była .
|
|
|
Post by Matthias on Mar 5, 2022 19:19:26 GMT
Chyba dość szybko się pożegnają... 📸 Żeńska obsada serialu "Son Nefesime Kadar"!
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Mar 5, 2022 19:34:45 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 5, 2022 19:40:44 GMT
Trepka na Chatboxie na forum napisałem Wam informację . Lucy nie oglądali na chwilę obecną seriali i nie ma czasu wchodzić na forum. Jeszcze ta akcja z Ukrainą, dość mocno to przeżywa. Ale wróci
|
|
|
Post by julia on Mar 9, 2022 19:57:07 GMT
Sytuacja w Ukrainie (nie pasuje mi oczekiwana i wymagana obecnie ta forma językowa), wszystkich przygnębia i napawa niepokojem Oby , jak najprędzej wojna się skończyła i nie pociągała za sobą więcej ofiar... Jeśli chodzi o serial , szkoda, że Turcy tak przyjęli drugi odcinek Nie jest to hit, ale osobiście w żadnym serialu nie widziałam tak poruszonej kwestii dziecka z gwałtu. Owszem, odrzucenie przez biologiczną matkę bywało, np. w "Łzach Cennet", czy ojca w "Karagul". Tutaj to jest bardziej skomplikowane. Mahri, pani komisarz , pokochała swojego wnuka Umuta od początku. Tylko on został po tragicznej śmierci córki Melisy. Natomiast jej mąż nie zaakceptował go, podobnie jak ich syn Emre, który w chwili śmierci siostry miał 13 lub 14 lat. Nie mógł się pogodzić z faktem, że matka zajęła się czule maleństwem. W szoku nie zauważała nikogo więcej. Emre poczuł się urażony i odrzucony. Nie zmienił swojego podejścia , gdy dorósł, nie akceptował Mahri, mieszkał z ojcem i jego drugą żoną. Nie zaprosił matki na ślub, a teraz , gdy jego żona spodziewa się dziecka, zaprasza Mahri jedynie dlatego, że ona prosi go o to, aby zaprosił matkę na rodzinną kolację. Mahri przychodzi z siostrą i Umutem, wywołuje to konsternację oraz jawną niechęć byłego męża i syna. Umut nie bardzo wie o co chodzi, jest uspokajany, ale czuje napiętą atmosferę. Biedne dziecko... W międzyczasie trwają poszukiwania Hazan , która zgwałcona przez Ejdera błaga jego kolegę o wypuszczenie. Chłopak tego nie może znieść i wyprowadza ją, ale niestety pozbawiony ludzkich uczuć porywacz , łapie ich i postanawia wywieźć dziewczynę w inne miejsce. Mahri jest przekonana, że za porwaniem stoi ojciec Umuta, na potwierdzenie tego , ślady krwi , znalezione w miejscu pierwotnego przetrzymywania Hazan , zawierają jego DNA. Nie bez powodu pani komisarz boi się o wnuka, tym bardziej, że Ejder ma zamiar dziecko porwać i odebrać babce Ejder, potrąca młodą policjantkę, a gdy kolega wpada w panikę, strzela mu w głowę
|
|