|
Post by Matthias on Oct 28, 2023 10:52:36 GMT
💥 Przedwczoraj zakończyły się zdjęcia do serialu OGM Pictures „Düğüm”, w którym główną rolę zagrał Bergüzar Korel. Serial ukaże się na platformie cyfrowej Amazon Prime. Reżyseria: Can Ulcay. W rolach głównych wystąpią także Serkan Altunorak i Caner Cindoruk
|
|
|
Post by lucy on Jan 11, 2024 13:27:55 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2024 11:52:04 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 4, 2024 12:24:54 GMT
🎬🔥 Teaser pierwszego serialu platformy cyfrowej Amazon Prime „Dugum” z Berguzar Korel w roli głównej, której premiera odbędzie się 23 lutego.
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 16:17:20 GMT
Zwiastun 2:
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 16:24:41 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 16:26:35 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 16:33:19 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 16:37:06 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 16:37:42 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 19:16:05 GMT
Foto z dzisiejszej premiery. PS: Sprawdzałam na Amazonie i nie widzę tego tytułu w innych językach, niż turecki. Dziwne. i.imgur.com/ZzteQoG.jpeg
|
|
|
Post by man1000 on Feb 20, 2024 13:29:33 GMT
Serial telewizyjny „Knot” , wyprodukowany przez OGM Pictures , z Bergüzarem Korelem, Canerem Cindorukiem i Serkanem Altunorakiem w rolach głównych , spotka się z widzami 23 lutego. Obsada serialu thriller detektywistyczny, na który składa się osiem zapierających dech w piersiach odcinków; W rolach głównych występują İbrahim Selim, Ece Dizdar, Itır Esen, Kaan Mirac Sezen, Beyza Şekerci, Umut Karadağ, Elif Uslusoy, Mina Derman i Merve Nur Bengi . W poniedziałkowy wieczór na platformie Goodspaces odbyła się premiera serialu w reżyserii Cana Ulkaya . W serialu Neslihan Turhan , kobieta miłująca sprawiedliwość , przeżywa największą traumę w swoim życiu, prowadząc program „Tek Gerçek” , który zajmuje się aktami zaginięć i morderstw . Jest oskarżony o zabicie Lala, przyjaciela jego jedynego dziecka, Cana, w którym był zakochany. Ta sytuacja wywraca do góry nogami świat Neslihan, który zbudowała na uczciwości i sprawiedliwości. Chroniąc swojego syna; Rozdarta między upewnieniem się, że prawda wyjdzie na jaw, Neslihan staje przed najważniejszą decyzją w swoim życiu…
|
|
|
Post by lucy on Feb 22, 2024 15:11:49 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 6, 2024 16:59:26 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 22, 2024 21:30:16 GMT
3 sezony mają być? . Obejrzałem na chwilę obecną 6 odcinków tej produkcji i... Jestem bardzo zadowolony. Nawet nie wiem kiedy, w ciągu dwóch dni obejrzałem i nadrobiłem wszystko. Odnoszę wrażenie, że z biegiem czasu, Berguzar nie traci swojego uroku. Jej kunszt aktorski, jak i w ogóle figura - mimo upływu lat jest na najwyższym poziomie. Jak wiecie lub nie, Berguzar jest prezenterką jednego z programów, który uchodzi za najpopularniejszy w dzisiejszych czasach. Na jego łamach, wyjaśniane są różne sprawy, związane głównie z morderstwami. Neslihan, bo tak ma główna bohaterka, ściąga do studia świadków, przepytuje - jak na komisariacie. I co się okazuje - udaje jej się znaleźć morderców. Jednak następna sprawa, nie będzie już taka łatwa... SPOJLER! NIE CZYTAĆ, KTO NIE OGLĄDAŁ - PO 6 ODCINKACH: Jedna z dziewczyn, których akta przewinęły się przez dłonie Neslihan, zostaje zamordowana. Okazuje się być ona przyjaciółką Cana - syna Neslihana i jej męża. Nesli na początku chce tuszować to wszystko, jednak kariera okazuje się być ważniejsza. Sprowadza syna do studia (wcześniej pojawia się taksówkarz, który zapłodnił jakąś laskę, a do Lal - ofiary, się przystawiał). W sprawę zamieszany jest także Tolga, i Gizem - przyjaciele Lal. Impreza w domku, który należy do rodziny Gizem - przeradza się w miejsce zbrodni. Can, po zażyciu narkotyków, budzi się i widzi zakrwawioną, martwą Lal. W międzyczasie udaje się znaleźć pamiętnik dziewczyny, w którym zapisane są jej uczucia, opisane są intymne zbliżenia... Dopiero po pewnym czasie dowiadujemy się, że jedną z osób, z którą miała romans i prawdopodobnie była w ciąży - to mąż Neslihan. Ja pierdzielę, to było od razu do przewidzenia... Neslihan szybko się domyśla. Wystarczyły strony w pamiętniku z "wierszem" ulubionego poety mężczyzny. Ponadto znajduje jeszcze fotografię, na której jego dłoń spoczywa na miednicy... Nie na boku. Telefon Lal zostaje odnaleziony, Ozge - współpracownica Nesli o długim języku, która miała zamiar ją zdradzić i wystawić, zostaje postrzelona przez ojca Tolgi. Nesli i Tolga grają do jednej bramki. Szkoda tylko, że po trupach do celu... Wciąż pozostaje kilka niewiadomych. Przewija się wiele osób przez tę produkcję, i jest zaangażowanych w tę sprawę. Diler narkotyków, dzieciaki, mąż Nesli... A może mordercą jest zupełnie jeszcze kto inny? Zobaczymy. Reasumując: Serial przyjemnie mi się ogląda. I mam nadzieję, że będzie tak dalej.
|
|
|
Post by lucy on May 16, 2024 20:47:44 GMT
Serial jest promowany na LA Screenings 2024.
|
|
|
Post by Matthias on May 18, 2024 16:33:13 GMT
Muszę wrócić do tej produkcji i skończyć, bo widziałem, że są odcinki. Ciekawi mnie jak zostanie rozwiązana sprawa z synalkiem.
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2024 16:44:47 GMT
Miałam w planach ten serial, ale do dnia dzisiejszego nie pojawił się na polskim Amazonie.
|
|
|
Post by man1000 on Jun 3, 2024 11:01:26 GMT
Turecka firma OGM Universe ogłosiła globalną dystrybucję dwóch bardzo oczekiwanych nowych seriali: „Dilemma” i „When a Man Loves” . Seriale te prezentują wyjątkową narrację i wysokie wartości produkcyjne, które stały się synonimem OGM Universe i tureckiego dramatu. „Dylema” (Düğüm) to porywający dramat/thriller, którego bohaterką jest Neslihan Turhan, gospodarz programu telewizyjnego Jedna prawda. Życie Neslihan jest poświęcone sprawiedliwości i rzucaniu światła na niewypowiedziane historie, ale jej zasady zostają wystawione na próbę, gdy jej syn Can zostaje zamieszany w śmierć Lal Kaleli. Uwięziona pomiędzy rolą matki a karierą zbudowaną na sprawiedliwości, Neslihan staje przed najtrudniejszym dylematem w swoim życiu. Wyreżyserowany przez Cana Ulkaya, z imponującą obsadą, w tym Bergüzarem Korelem, Canerem Cindorukiem, Serkanem Altunorakiem i Kaanem Miraç Sezenem. Tytuł został dobrze przyjęty na kilku rynkach, m.in. we Włoszech, Hiszpanii, Francji, Niemczech, krajach Beneluksu i na Bliskim Wschodzie, gdzie prawa przysługują Amazonowi, natomiast w pozostałych krajach jest dostępny w serwisie OGM Universe „Kiedy mężczyzna kocha” (Erkek Severse) to zabawny dramat romantyczny opowiadający historię Zeynep, rozwiedzionej matki dwójki dzieci, i jej przypadkowego romansu z przystojnym i odnoszącym sukcesy szefem, Kenanem. Zeynep, która straciła wiarę w mężczyzn i miłość po tym, jak były mąż zostawił ją dla innej kobiety, gdy poznaje Kenana, jej świat wywraca się do góry nogami. Kenan, jeden z odnoszących największe sukcesy biznesmenów w kraju, początkowo jest przeciwny małżeństwu, ale zaczyna zmieniać zdanie, gdy zakochuje się w Zeynep. W serialu, wyreżyserowanym przez Ömüra Ataya i Zelihę Orman, występuje gwiazdorska obsada, w tym Alperen Duymaz, Büşra Develi, Yasemin Allen, Görkem Sevindik, Yağızcan Konyalı i Tolga Güleç. Ekin Koyuncu, dyrektor ds. globalnej dystrybucji i partnerstwa w OGM Universe, wyraziła swoje podekscytowanie nową serią : „ Jesteśmy dumni, że możemy udostępnić te fascynujące historie publiczności na całym świecie. Wierzymy, że te seriale odbiją się echem wśród widzów na całym świecie, oferując mieszankę emocjonalnej głębi i wciągających narracji, które są cechami charakterystycznymi tureckiego dramatu” – stwierdził.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 13, 2024 16:15:59 GMT
💥💥💥 To już oficjalne: Amazon Prime anulował drugi sezon #Dugum! ✍🏻Birsen Altuntas
|
|
|
Post by Matthias on Jul 16, 2024 19:24:18 GMT
Obejrzałem całość. Nadrobiłem w końcu na urlopie te dwa odcinki, których wcześniej nie miałem możliwości obejrzeć. Co tu dużo mówić. Serial zakończył się w taki sposób, że nie byłoby problemu zrobić drugiego sezonu. Mianowicie motywem przewodnim byłoby znalezienie sprawcy, który pozbawił życia asystentkę Neslihan. A tak, resztę należy sobie dopowiedzieć. Co Nejat sobie pomyślał, gdy usłyszał, że to ciało to asystentka jego "ukochanej"... Produkcja sama w sobie była niezła. W skali od 1 do 10, daję mocne 8 . Osoby zainteresowane niniejszą produkcją albo niezdecydowane - zachęcam do obejrzenia. Nie ma porąbanych pobocznych wątków, zbędnych zapychaczy. Jeśli chodzi o sprawcę - można się domyślić przy 6/7 odcinku.
|
|
|
Post by lucy on Jul 26, 2024 22:10:32 GMT
Bardzo liczyłam, że serial się pojawi także na polskim Amazonie, ale to się do dzisiaj nie stało. I chyba już się nie stanie. Wielka szkoda, bo miałam w planach oglądać. Matthias, a protka ma tu sceny miłosne? Bo w serwisie pisze: Informacje dotyczące treści: Przemoc, palenie, treści erotyczne
|
|
|
Post by lucy on Jul 26, 2024 22:43:28 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jul 27, 2024 10:15:36 GMT
lucy w ostatnich dwóch odcinkach na pewno nie było żadnych scen erotycznych. A w tych 6 pierwszych, które oglądałem jakiś czas temu - też sobie jakoś nie przypominam. Palenie - a i owszem. Przemoc? No miała zakrwawioną buzię. Ale treści erotyczne? Prędzej treści erotyczne w nawiązaniu do spraw, które prowadziła i ogólnie do głównej sprawy, w którą była wplątana jej rodzina. Ale żadnych cycków, czy scen erotycznych jak w RU, to nie przypominam sobie, żeby się pojawiły.
|
|