|
Post by lucy on Jul 8, 2021 14:51:38 GMT
mira, ale mi nie chodziło o Ciebie, pisałam ogólne. Skoro ci co oglądają, twierdzą, że serial jest świetny, nie ma co się upierać, że jest inaczej, po zerknięciu na kilka fragmentów. Potem inni to czytają i budują sobie o takim serialu mylne przekonanie.
|
|
|
Post by julia on Jul 8, 2021 21:04:53 GMT
Obejrzałam dwa odcinki i muszę powiedzieć, że serial jest zabawny Nie są to plenery i wyspiarskie klimaty, ale jest kilka nowych ujęć Stambułu, zwłaszcza jedno mi się podoba - pokazana bliżej i z innej perspektywy Wieża Panny. Muzyka nie porywa, ale nie jest odstręczająca. Owszem, mamy skopiowane sytuacje z innych seriali, np. prot w poglądach na miłość przypomina prota z "Bay Yanlis" ( fizycznie nie, bo to nie klata Cana Yamana ), mamy kolejnego powiernika mamuś po Korayu i Gorkemie...tym razem tarocistę ,ale uczciwie trzeba powiedzieć, że naprawdę bywa śmiesznie. Jest to prosty humor sytuacyjny, ale od tego typu serialu nie oczekujmy nie wiadomo czego. Lekka komedia na lato, która , jak do tej pory nie jest nudna. Cemre w roli Ady bardzo mi się podoba, owszem oczy ma wielkie, ale mniejsze niż jedna z jej ciotek , jej mimika jest wyrazista i sugestywna. Nie ma jednej dyżurnej miny i to poczytuję za duży plus , no i przekonująco płacze
|
|
|
Post by Matthias on Jul 14, 2021 15:23:12 GMT
Reytingi za 13.07.2021 - WTOREK ТОТАL:2. Baht Oyunu (5 odcinek) - 3.40%⬇(-0.73)
3. Maraşli (26 odcinek, FINAŁ) - 2.67%⬇(-0.19) 4. Ada Masalı (5 odcinek) - 2.64%⬇(-0.75) АВ:3. Baht Oyunu - 2.94%⬇(-0.97)
4. Maraşli (FINAŁ) - 2.39%⬇(-0.19) 8. Ada Masalı -1.69%⬇(-0.63)
|
|
|
Post by julia on Jul 14, 2021 17:57:41 GMT
Odcinek 3. i 4. Tugce, widząc, że Ada sobie radzi, jako asystentka, postanawia ją wykorzystać do swoich rozgrywek, tzn. do zdobycia Bory, a z kolei Ada wierzy, że jeśli jej pomoże, to Ruzgar skruszony wróci do niej, no bo przecież ona będzie szczęśliwa tylko ze swoją pierwszą miłością , choć trzeba powiedzieć, że właściciel wydawnictwa robi na niej wrażenie. Podstęp polega na tym, że Ada wchodzi na sekretną stronę Bory i zamiast Tugce pisze posty. Bora zainteresowany treścią , już myśli, że wykorzysta to do swoich zjadliwych artykułów o kobietach. Zaprasza autorkę na kolację. Idą obydwie, jeszcze trafia się Ruzgar i w końcu wszyscy lądują w letnim domku. Ruzgar wykorzystuje okazję ,gdy Ada wyszła do łazienki, idzie do sypialni, przekręca klucz w drzwiach i Ada musi spać na kanapie. Część nocy przesypia, obejmując Borę beya (spadła prosto na materac). Następnego dnia , gdy Bora wyważył drzwi, aby "ratować "Tugce - Ruzgar wyciąga pierścionek się oświadcza, a Tugce, aby wywołać zazdrość Bory przyjmuje go. Bora widzi, że sprawa zakończona, ale Ada nie daje za wygraną, Tugce też jest bardzo niezadowolona. Ali, kuzyn Bory jest bystrym obserwatorem i widzi że Borze szalona dziewczyna mimo licznych gaf, napadów złości, obrażania zaczyna się podobać. Oczywiście on zaprzecza Osobista asystentka kurczowo trzyma się pracy, ponieważ chce mieć na oku Ruzgara, ale często pali jej się grunt pod nogami, za sprawą temperamentu i ostrego języka. Jej pozycja w firmie ciągle wisi na włosku. Wie, że Tugce jest jej szansą prosi ją o pomoc, a ta z kolei też widzi, że Bora bardzo łaskawym okiem spojrzał na pierścionek Ruzgara i oświadczyny, także woli Bory pilnować. Idą za nim do restauracji, a tam - kobieta ( była szefa) Tego detektywom za wiele... Obydwie momentalnie chcą ją skompromitować i ośmieszyć. Jedna ją zagaduje, druga wyciąga z torebki telefon.... Piszą na drzwiach toalety jej numer telefonu i cieszą się , gdy dzwonią telefony z niewybrednymi propozycjami. W końcu dochodzi do kłótni i szarpaniny, no i znów Bora wypisuje narwanej asystentce czek....co robić? Sensu w tym wszystkim niewiele, ale to się fajnie ogląda Protka często się "zawiesza" i oczami wyobraźni widzi swoją reakcję, potem budzi się do rzeczywistości i popełnia kolejne głupstwa, nie zna umiaru, a potem płacze, bo lada moment wyleci z firmy. I wszystko musi odkręcać. Tym bardziej, że matka Bory jej nie znosi, ona widzi u boku syna wyłącznie Tugce. Na przeszkodzie mamusi stoi też mała Elif, bo oczywiście najbardziej ze wszystkich lubi ciocię Adę Mamusia, to oczywiście zołza i wszyscy się jej boją, informacja o jej zbliżaniu się do firmy wywołuje panikę i ...włączenie sygnału alarmowego Kolejna kalka - scena, gdy osobista asystentka pojawia się w domu Bory, otwiera lodówkę i przyrządza koktajl żywcem przeniesiona z "Kiralik Ask". Alemu , złośliwcowi, wpadła w oko przyjaciółka Ady - Selin. Może być ciekawie, bo sułtanka też jej nie trawi, gdyż ta podczas przypadkowego spotkania zwróciła się do niej per "ciociu" Rodzinka Ady w tych dwóch odcinkach jest tylko dodatkiem do całości... Spadek notowań dość spory , podobnie , jak i u konkurencji. Ciekawe, jak to będzie z letnimi serialami. Jest początek wakacji i póki co, nie zanosi się powtórka "SCK".
|
|
|
Post by julia on Jul 14, 2021 20:37:09 GMT
I jeszcze z rozpędu odcinek 5. Poziom ten sam, ma być lekko i przyjemnie, no i czasami śmiesznie. Rodzinka Ady rozgościła się w domu Bory za sprawą Elif. Sułtankę skręca ten prowincjonalny element, ale tłumaczy zniesmaczonej Tugce, że dla niej najważniejsi są wnuczka i syn (córka i zięć zginęli w wypadku) :"Szczęśliwa Elif, to szczęśliwy Bora i na odwrót". Po awanturze w restauracji, Ada podpowiada temat na reportaż :"Białe małżeństwo", zawierane z osobą, starającą się o paszport turecki i obywatelstwo. Temat z życia wzięty, bo to właśnie zrobiła Ada dla Ruzgara... To się spodobało Borze i zleca jej realizację , młodą strach obleciał, Ruzgara także. Co będzie jeśli sprawa ich białego małżeństwa wyjdzie na jaw? Tugce jest zazdrosna o zlecenie, próbuje czegoś się dowiedzieć w urzędzie imigracyjnym, nie odstępuje Ruzgara, który ma fotografować... Wreszcie koniec , ale Tugce chce laurów dla siebie i już ostrzega Adę, aby jej nie stawała na drodze. Próbuje otworzyć plik, niestety nie daje rady, ale...od czego jest Ruzgar , usuwa plik, a Bora kolejny raz traci cierpliwość do asystentki. Biedna Ada, musi nieodwołalnie pakować manatki Zrozpaczona wraca do swego mieszkania, a tam pijany, załamany po rozmowie z Tugce , Ruzgar. Ona traktuje go jako drogę do osiągnięcia celu , ponieważ w głowie ma szefa. Polecenie Ady, jest jasne, idź pod prysznic, a potem znikaj z mojego domu i życia. Poszedłby i byłby spokój , ale nie może być prosto w serialu, musi się coś dziać. Ruzgar przypomniał sobie , że Ada na siłę chciała mu przeczytać historię, gdy chciała wejść do firmy, odnajduje tekst i porównuje z tym zawłaszczonym przez Tugce - słowo w słowo to samo. Jedzie z przeprosinami, jest romantycznie, ale...w drzwiach staje Ruzgar w szlafroku i nastrój szlag trafił Anil Celik (Ali) kolejny raz świetnie wciela się w komediową postać, niby ograne jest przedstawianie pijanych postaci, ale on jest kapitalny. ta niezborność ruchów, błędny wzrok, rozwiany włos Najczęściej wymawianym słowem w stosunku do Ady przez Borę, jest :"Cik, cik..." Nie znam tego aktora (Aytac Sasmaz), aktorsko niezły, choć bardzo młody, jego postać jest i sympatyczna, i wkurzająca zarazem. Pierwsze skrzypce gra, jak wspominałam Cemre Baysel Co prawda bardziej postawiła na mimikę , niż psychologię postaci, ale w wakacyjnym serialu , to absolutnie nie przeszkadza i jest normalne.
|
|
|
Post by mira on Jul 15, 2021 7:26:57 GMT
julia , czyli nadal Ci się podoba. No to miłego oglądania Ja się jednak nie skuszę, bo szkoda mi czasu. Jeszcze mam nienadrobione seriale z wiosny, a i na jesień muszę sobie zostawić miejsce na jakieś nowości
|
|
|
Post by julia on Jul 16, 2021 16:14:54 GMT
julia , czyli nadal Ci się podoba. No to miłego oglądania Ja się jednak nie skuszę, bo szkoda mi czasu. Jeszcze mam nienadrobione seriale z wiosny, a i na jesień muszę sobie zostawić miejsce na jakieś nowości Wiesz. czegoś tam ten serial nie urywa ,za dużo powiedziane, że mi się bardzo podoba, ale ponieważ mam na tapecie tylko trzy letnie ( nie przewiduję ich przejścia do jesiennej ramówki) i "Kefaret", to na razie oglądam, jak będzie dalej - nie wiem. Najbardziej dynamiczna jest "Wyspiarska opowieść" , tutaj jest średnio z dynamiką, ale Cemre jest fajna , więc głównie dlatego oglądam..
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jul 18, 2021 13:02:30 GMT
Chciałam zobaczyć co to za serial który wygrywa z Ada Masali i po obejrzeniu 3 odcinków muszę powiedzieć że nie jest tak zły ale do AM mu daleko. Osobiście wybrałabym AM.
|
|
|
Post by Alex on Jul 18, 2021 20:42:28 GMT
Widzę, że grono fanów się powiększa.
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 8:54:15 GMT
Serial wbił się we wszystkich kategoriach do Top 3. (na 12 seriali) Reyting tygodniowy:
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 12:32:33 GMT
Jutro nie będzie odcinka (święto).
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 13:21:16 GMT
Liczba wyświetleń Odcinka 1 na YouTube oraz liczba subskrypcji kanału:
|
|
|
Post by Matthias on Jul 28, 2021 14:00:06 GMT
Reyting za 27.07.2021 - WTOREK ТОТАL:1. Baht Oyunu (6 odcinek) - 3.53% ⬆ (+0.13)
3. Ada Masalı (6 odcinek) - 2.84% ⬆ (+0.20) АВ:3. Baht Oyunu - 2.87% ⬇ (-0.07)
4. Ada Masalı - 2.50% ⬆ (+0.81)
|
|
k18
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by k18 on Aug 3, 2021 14:12:59 GMT
ma ktoś może link do odcinków? Chętnie bym spróbowała obejrzeć
|
|
|
Post by mira on Aug 4, 2021 6:53:18 GMT
ma ktoś może link do odcinków? Chętnie bym spróbowała obejrzeć Dołącz do grupy, która tłumaczy serial. Jak wpiszesz w Google Baht Oyunu napisy pl, powinno Ci wyskoczyć, która grupa tłumaczy, ja niestety nie wiem.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 7, 2021 10:11:02 GMT
Reyting za 03.08.2021 - WTOREKТОТАL: 2. Baht Oyunu (7 odcinek) - 2.94% ⬇ (-0.49)4. Ada Masalı (7 odcinek) - 2.10% ⬇ (-0.74) АВ:3. Baht Oyunu - 2.58% ⬇ (-0.29)5. Ada Masalı -1.75% ⬇ (-0.75)
|
|
k18
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by k18 on Aug 8, 2021 20:46:46 GMT
ma ktoś może link do odcinków? Chętnie bym spróbowała obejrzeć Dołącz do grupy, która tłumaczy serial. Jak wpiszesz w Google Baht Oyunu napisy pl, powinno Ci wyskoczyć, która grupa tłumaczy, ja niestety nie wiem. Dzieki. Oczywiście to była pierwsza rzecz która sprawdziłam niestety nie znalazłam żadnej grupy która podjechała się polskiego tłumaczenia i miałam nadzieję, że może ktoś tutaj zna. Aktualnie oglądam serial z angielskim napisami ale ich tłumaczenie jest tak tragiczne że czasami zdania nie mają najmniejszego sensu. No nic mam, nadzieję że ktoś się w końcu podejmie i zrobi to jak należny xD
|
|
|
Post by mira on Aug 9, 2021 6:37:06 GMT
Dołącz do grupy, która tłumaczy serial. Jak wpiszesz w Google Baht Oyunu napisy pl, powinno Ci wyskoczyć, która grupa tłumaczy, ja niestety nie wiem. Dzieki. Oczywiście to była pierwsza rzecz która sprawdziłam niestety nie znalazłam żadnej grupy która podjechała się polskiego tłumaczenia i miałam nadzieję, że może ktoś tutaj zna. Aktualnie oglądam serial z angielskim napisami ale ich tłumaczenie jest tak tragiczne że czasami zdania nie mają najmniejszego sensu. No nic mam, nadzieję że ktoś się w końcu podejmie i zrobi to jak należny xD Ależ ktoś się podjął, serial ma polskie tłumaczenie, z tym, że ja po prostu nie wiem, która grupa go wzięła. Zapytaj na FB, ktoś Ci może odpowie na priv.
|
|
k18
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by k18 on Aug 9, 2021 8:54:11 GMT
Dzieki. Oczywiście to była pierwsza rzecz która sprawdziłam niestety nie znalazłam żadnej grupy która podjechała się polskiego tłumaczenia i miałam nadzieję, że może ktoś tutaj zna. Aktualnie oglądam serial z angielskim napisami ale ich tłumaczenie jest tak tragiczne że czasami zdania nie mają najmniejszego sensu. No nic mam, nadzieję że ktoś się w końcu podejmie i zrobi to jak należny xD Ależ ktoś się podjął, serial ma polskie tłumaczenie, z tym, że ja po prostu nie wiem, która grupa go wzięła. Zapytaj na FB, ktoś Ci może odpowie na priv. oo oki rozejrzę się jeszcze raz. dzięki
|
|
|
Post by Matthias on Aug 11, 2021 9:59:29 GMT
Reytingi za 10.08.2021 - WTOREK
ТОТАL: 2. Baht Oyunu (8 odcinek) - 3.23% ⬆ (+0.29) 4. Ada Masalı (8 odcinek) - 2.57% ⬆ (+0.47)
АВ: 5. Baht Oyunu - 2.19% ⬇ (-0.39) 6. Ada Masalı - 1.76% ⬆ (+0.01)
|
|
|
Post by Matthias on Aug 18, 2021 13:06:14 GMT
Reyting za 17.08.2021 - WTOREKTOTAL:3. Baht Oyunu - 9 odcinek - [KANAL D] - 2.95 ⬇ (-0.28)
4. Ada Masalı - 9 odcinek - [STAR TV] - 2.89 ⬆ (+0.32) AB:4. Baht Oyunu [KANAL D] - 2.61 ⬆ (+0.42)
5. Ada Masalı [STAR TV] - 1.78 ⬆ (+0.02)
|
|
|
Post by Matthias on Aug 25, 2021 17:05:26 GMT
Reyting za 24.08.2021: - WTOREKТОТАL: 2. Baht Oyunu (10 odcinek) - 3.44% ⬆ (+0.49)4. Ada Masalı (10 odcinek) - 2.55% ⬇ (-0.34) АВ:3. Baht Oyunu - 2.63% ⬆ (+0.02)
4. Ada Masalı - 2.51% ⬆ (+0.73)
|
|
|
Post by lucy on Aug 28, 2021 11:43:58 GMT
Baht Oyunu jako pierwszy z letniaków dobił do 1 mln subskypcji.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 28, 2021 16:51:12 GMT
To pewnie do 20 odc dobiją, skoro większa popularność. Może liczą że serial się lepiej sprzeda za granicą.
|
|
|
Post by Mavi on Aug 28, 2021 17:14:06 GMT
W tym serialu to powinno zacząć się w końcu coś dziać. Oglądałam trochę live, inne odcinki na suwaczku (nie interesują mnie ciotki i pociotki), ale przestałam, bo tu się nic nie dzieje. Akcja stoi w miejscu, a odcinki najdłuższe z tegorocznych letniaków.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 28, 2021 17:17:32 GMT
W tym serialu to powinno zacząć się w końcu coś dziać. Mogą nie zdążyć, skoro to idzie w takim tempie.
|
|
|
Post by lucy on Aug 30, 2021 12:28:09 GMT
Serial pojawi się w jesiennym spocie Kanal D, razem z: - Sadakatsiz - Camdaki Kiz - Arka Sokaklar - Yargi więc chyba go jeszcze nie ściągną. W ub. roku swojego romcoma z Furkanem też kanał ciągnął w nieskończoność.
|
|
|
Post by julia on Aug 31, 2021 9:57:05 GMT
W tym serialu to powinno zacząć się w końcu coś dziać. Oglądałam trochę live, inne odcinki na suwaczku (nie interesują mnie ciotki i pociotki), ale przestałam, bo tu się nic nie dzieje. Akcja stoi w miejscu, a odcinki najdłuższe z tegorocznych letniaków. Coś tam się dzieje, cały czas jest szum w firmie, szukanie tematu na wywiad, poszukiwania nowej asystentki na skutek licznych wpadek Ady. Oprócz brużdżącej Tugce, która obecnie jest niby za pan brat z Adą, ale swoje robi. Pojawiła się kolejna ciemna postać, znana od dzieciństwa rodzinie i Borze - Meltem. Oszustka, która w Turcji jest od pół roku (powiedziała , ze od dwóch miesięcy) i ma plan okradzenia Bory, gra uczciwą , wkręciła się do firmy. I w końcu została asystentką, gdyż wcześniejsze zostały skreślone już na starcie za sprawą Ady i Tugce, które podstawiły same nieudacznice. Ada , Tugce i szwagier Ali zamierzają odkryć o co chodzi. Meltem jest sprytna i bez trudu wciągnęła Adę w pułapkę podstawiając telefon ze swoim smsem.... Jedno , co niezmiennie zastanawia , to fakt, że Ada nadal mieszka w domu Bory, mało, że ona jedna, to jeszcze i jej rodzina. Działa na nerwy Borze, biega po firmie, ale zbiera punkty za opiekę i rozumienie małej Elif. Scenka w szkole, gdy Ada broni Elif tym bardziej dobrze o niej świadczy. Ciotki, a zwłaszcza Yasemin z lekka irytują. Jedna wścibska, pyskata, druga wiecznie się stresuje i wachluje....Komiczny jest Ali, mały mąż , ale do nieprzytomności zakochany w żonie. Za zdradę uważa , to ,że podczas detektywistycznej gry, Tugce ściska go za rękę Jest troszkę śmiechu, ale większej głębi tu nie ma. No i lokowanie produktu mnie rozśmieszyło - szczoteczka soniczna Bora ledwie dotknął nią zęby, niemal jak przedszkolak ...
|
|
|
Post by lucy on Sept 1, 2021 9:41:20 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 1, 2021 11:38:41 GMT
Serial trafi w lutym do Kirgistanu. Kanał: ОшТВ.
|
|