Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 9, 2021 20:23:04 GMT
O matko #RatujmyElif
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 9, 2021 20:31:55 GMT
Jak widzę takie komentarze przy jakimkolwiek serialu to autentycznie czuje zażenowanie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 9, 2021 20:41:19 GMT
Komuś się miesza rzeczywistość z fikcją.
|
|
|
Post by Alex on Jan 14, 2021 19:52:17 GMT
Atahan ty chyba jesteś bardziej zorientowany w fabule niż ja. Wyjaśnisz mi, jakim cudem Macide nie poznała Melek? Przecież wiedziała jak wygląda, kiedyś chyba nawet jej się przyśniła, a wygląda cały czas tak samo I dlaczego Melek się ukrywa? Przed kim? Myśli, że kto jej szuka?
|
|
|
Post by Atahan on Jan 14, 2021 20:21:23 GMT
Atahan ty chyba jesteś bardziej zorientowany w fabule niż ja. Wyjaśnisz mi, jakim cudem Macide nie poznała Melek? Przecież wiedziała jak wygląda, kiedyś chyba nawet jej się przyśniła, a wygląda cały czas tak samo I dlaczego Melek się ukrywa? Przed kim? Myśli, że kto jej szuka? Nie widziałem odcinków z wrzesień-grudzień, ale przez połowę tych odcinków Melek była martwa. Nie wiedziałem, że jej się przyśniła. Macide wie tylko tyle, że Melek jest wdową po Yusufie. I z tego, co wiem, Melek wyzna Macide, że to ona jest poszukiwaną wdową po Yusufie. Wydarzy się to w okolicach 1150 odcinka. Później Macide umrze. Melek się ukrywa, bo chyba tak jej zalecili Tulay i Veysel. Pamiętam, że jak się spotkali po tym jej zmartwychwstaniu, to Veysel mówił coś w stylu "Ten wypadek to nie był przypadek." - domyślam się, że ze względów bezpieczeństwa się ukrywają. Swoją drogą Melek wkrótce zostanie porwana.
|
|
|
Post by Alex on Jan 14, 2021 21:26:04 GMT
Wydarzy się to w okolicach 1150 odcinka. Żartujesz chyba?! Ale Melek i Elif mają się niedługo spotkać to jak? Jak to wytłumaczą? Swoją drogą Melek wkrótce zostanie porwana. Obowiązkowy wątek każdego serialu
|
|
|
Post by Atahan on Jan 14, 2021 21:34:10 GMT
Żartujesz chyba?! Ale Melek i Elif mają się niedługo spotkać to jak? Jak to wytłumaczą? Hahah, no to nie żart. Melek będzie udawać przed Macide, że ma na imię Serce (obstawiam, że ze strachu przed Kiymet i jej synem Mahirem). Siostra Macide uknuje przeciwko niej intrygę, przez co Melek trafi do więzienia. Macide zacznie mieć problemy z pamięcią. W okolicach 1070. odcinka Melek wyznaje Macide, że ma nazywa się Melek Ustun. Wtedy Macide przypomina sobie, że ona i jej córka odziedziczyły firmę w spadku po Yusufie, ale od razu o tym zapomina. Nie wie gdzie jest, kim są ludzie dookoła niej.
|
|
|
Post by Alex on Jan 14, 2021 21:38:24 GMT
Atahan Boże kochany Nie wiem, czy dotrwam do tych odcinków, chyba nie mam jednak w sobie tyle cierpliwości... Tolga wyczerpał ostatnie jej pokłady
|
|
|
Post by Atahan on Jan 14, 2021 21:54:54 GMT
Mi się obecne odcinki dobrze ogląda, ale chyba dlatego, że zrobiłem sobie wcześniej przerwę i jest końcówka sezonu, to te wątki się aż tak nie ciągną. Alex, jak naładujesz akumulatory cierpliwości to zawsze możesz zacząć oglądać od 1. odcinka. Gdzieś w okolicach 300. wychodzi na jaw prawda czyją córką jest Elif.
|
|
|
Post by Alex on Jan 14, 2021 22:13:22 GMT
jak naładujesz akumulatory cierpliwości to zawsze możesz zacząć oglądać od 1. odcinka Nie no, aż taką sadystką nie jestem, nie będę się tak katować To już Yasaka wolałabym obejrzeć Tam to się przynajmniej coś dzieje
|
|
|
Post by Atahan on Feb 2, 2021 20:58:09 GMT
Alex, no i Mustafa nam umarł. 'Pińcest' odcinków naszukał się Melek i jak ją wreszcie znalazł, to go porwali, zastrzelili i w lesie chcą zakopać. A Macide jak chodziła po altance, tak chodzi i się zastanawia, dlaczego Mustafa nie odbiera. Nawet Elif miała jej dość, bo sobie poszła. W dzisiejszym odcinku rozumem popisała się Humeyra. W sumie nie wie, o co chodzi w tych dokumentach, ale podpisze. Ale i tak na szczycie jest Parla, która we wczorajszym odcinku wyskoczyła do Kerema z tekstem "Jesteś niesamowity. Znalazłeś prawdziwy wazon.".
|
|
|
Post by Alex on Feb 2, 2021 21:14:34 GMT
Atahan dzisiaj akurat nie oglądałam, coś mi się z anteną stało i wszędzie pokazuje brak sygnału, tak to zazwyczaj zerkam chociaż jednym okiem W dzisiejszym odcinku rozumem popisała się Humeyra. W sumie nie wie, o co chodzi w tych dokumentach, ale podpisze. Jej to nie ogarniam wcale. Jak już mi się wydaje, że cokolwiek zaczyna rozumieć to znowu odwali jakąś głupotę. Jak jej Parla mówiła, że bierze ślub z Keremem to myślałam, że się domyśli, dlaczego Kerem to wszystko robi, ale albo się nie domyśliła albo udaje, że nie wie... O jej "małżeństwie" to lepiej nie wspominać. Ale i tak na szczycie jest Parla, która we wczorajszym odcinku wyskoczyła do Kerema z tekstem "Jesteś niesamowity. Znalazłeś prawdziwy wazon.". Nie wiem, jak może jej nie przeszkadzać, że Kerem robi to wszystko z litości i poczucia winy. Myślę, że nie jest aż tak głupia, żeby tego nie dostrzegać... Kerem zresztą też się nie popisał, tym głupim ruchem niszczy życie i Parli, i Sureyyi, i sobie.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 2, 2021 21:25:58 GMT
O jej "małżeństwie" to lepiej nie wspominać. Wykrzyczała dziś Tarikowi, że wie, że ją zdradza, bo przestał się nią interesować. Powiedziała, że nazywa się Humeyra Haktanir i wszystko, co on uważa za swoje, jest jej. Po czym podpisała dokumenty, dzięki którym wszystko przejął Tarik. ..... Ja nawet nie wiem, jak to skomentować. Najlepsze jest to, że ta aktorka ma taką twarz, że bez problemu mogłaby grać mądrzejsze bohaterki, a nawet kogoś zdolnego do uknucia jakieś intrygi. A ta sypia z mordercą, po kilku latach odkrywa, że ją zdradza i oddaje mu firmę, bo w sumie "Nie wiem, o co w tym chodzi, ale podpiszę." - przecież co może pójść nie tak? Już Emiroglu przerabiali tułaczki po ulicach, bo po śmierci Kenana, na rządach jego młodszego brata (Selima) zbankrutowali w jakieś pół roku. Kerem to trochę taka ciamajda. Najpierw odeszła Reyhan, teraz odchodzi Sureyya. A ten bierze ślub z Parlą, której wyraźnie jest lotto to, że będzie się nad nią użalać. A w V sezonie wstawią mu jeszcze jakąś inną, z tego co widziałem. Dobrze, że w "Elif" mają jeszcze jakieś skrupuły i nie idą, jak w "Yasak Elma" po więzach rodzinnych, gdzie każdy z każdym do łóżka idzie.
|
|
|
Post by Alex on Feb 2, 2021 21:51:05 GMT
Powiedziała, że nazywa się Humeyra Haktanir i wszystko, co on uważa za swoje, jest jej. Po czym podpisała dokumenty, dzięki którym wszystko przejął Tarik. Pewnie nawet tego nie czytała, bo przecież po co miałaby to robić? Też widziałam, że Kerem dostanie kogoś nowego w następnym sezonie, bo zerknęłam sobie kiedyś na finał serialu. Ayse chyba o ile się nie mylę. W ogóle na ten serial trafiłam właśnie przez Reyhan i Kerema Na yt mi się wyświetlił filmik z nimi i z ciekawości obejrzałam, potem szukam z jakiego to serialu i... Patrzę "Elif" No i myślę sobie: nie, nie, nie, nie wpakuję się w to. Ale właśnie w tamtym momencie nastała ta cała kwarantanna narodowa... I tak sobie zaczęłam zerkać na odcinki jak nie było nic lepszego do roboty.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 2, 2021 21:55:53 GMT
Właśnie dla tego nie oglądam codziennych tasiemców. Nie mam do tego cierpliwości.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 2, 2021 22:10:01 GMT
Pewnie nawet tego nie czytała, bo przecież po co miałaby to robić? Czytała nawet kilka razy, a ten adwokat miał już pełne spodnie, bo zaraz wyjdzie na jaw, że te dokumenty są pełne krętactwa i całą firmę z majątkiem przejmie Tarik po podpisaniu. I tak spogląda raz, czyta, spogląda drugi raz, dalej czyta, spogląda 10 raz i takie: "Nie rozumiem nic z tego, ale panu ufam." i podpisała. Melek też się popisała. Powiedziała śpiącej Tulay, że się wyprowadza, żeby nie przynieść im więcej cierpienia. To gdzie teraz będzie szukać tej Elif? Zresztą ona i tak jej nie szuka.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 2, 2021 22:11:21 GMT
Ile to ma jeszcze odcinków.
|
|
|
Post by Alex on Feb 2, 2021 22:15:59 GMT
Atahan ile Melek i Elif w ogóle miały wspólnych scen w tym sezonie? Z 2? I to takie w stylu, że jedna widziała, a druga nie. Next dużo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 2, 2021 22:18:55 GMT
Ale to już się chyba będzie kończyć.
|
|
|
Post by Alex on Feb 2, 2021 22:24:41 GMT
Ale to już się chyba będzie kończyć. Jeszcze z miesiąc, dwa poleci sezon IV i potem V, więc ponad rok nas jeszcze czeka z tym serialem.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 3, 2021 10:11:16 GMT
O matko to się jeszcze nie kończy.
|
|
|
Post by Alex on Feb 3, 2021 10:50:55 GMT
Next no i lepiej nie wiedzieć, co poleci później. Ja osobiście obstawiam "Beni affet"
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 3, 2021 11:20:49 GMT
O matko, to będą mieć zapewniony serial na kolejne 5 lat.
|
|
|
Post by Alex on Feb 3, 2021 11:33:18 GMT
Next po "Elif" będzie jak znalazł, troszkę dłuższy jedynie. A potem kupią sobie "Arkę"
|
|
|
Post by Atahan on Feb 3, 2021 12:46:04 GMT
Atahan ile Melek i Elif w ogóle miały wspólnych scen w tym sezonie? Z 2? I to takie w stylu, że jedna widziała, a druga nie. Nie wiem, bo nie liczyłem, ale ich pierwsze spotkanie będzie chyba jutro. Nie ma co się dziwić. Po wypadku Elif trafiła do Haktanirów, a Melek zmartwychwstała w połowie sezonu. Sporo mieszkała sama, później u Julide, ale też sporo czasu minęło zanim spotkała Tulay, bo Julide ją ukrywała. Melek chce odnaleźć Elif jednocześnie nie robiąc nic, bo cały czas siedzi w domu i czasami posprząta u Haktanirów. Akurat, jak ona przychodzi, to nikt nie mówi o Elif po imieniu. Ale nie powiem, przyszedł koniec sezonu i robi się ciekawie. Dzisiaj pewnie będą zakopywać Mustafę w lesie, ale on cały czas ma włączony dyktafon w telefonie, na którym Tarik przyznaje się do wszystkiego. Ciekawi mnie, co się z tym telefonem stanie.
|
|
|
Post by Alex on Feb 3, 2021 13:27:15 GMT
Atahan no wiadomo, jak Melek jest w rezydencji to Elif oczywiście nie ma albo w łóżku chora leży Ten telefon pewnie się znajdzie dopiero w finale sezonu. I zanim się zorientują, że tam jest coś nagrane itd to też trochę minie. Sureyya też jest dobra. Wczoraj czy przedwczoraj przeżywała, że nie może wyjechać, a teraz że za szybko..
|
|
|
Post by Alex on Feb 4, 2021 13:43:37 GMT
Atahan , nastał ten wielki moment Teraz tylko czekać aż się reszta dowie, że Melek to Melek.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 4, 2021 13:57:27 GMT
Piękna i krótka scena, jak Elif i Melek się spotkały - krótka, bo w oryginale trwała ciut dłużej. Pewnie stopniowo wszyscy będą się dowiadywać, że Serce to tak naprawdę Melek, a pierwsza która się dowie to będzie albo Rana, albo Kiymet. Macide, tak jak pisałem, pozna prawdę za jakieś 240 odcinków.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 4, 2021 18:32:27 GMT
Ostatnio w przeglądarce miałam jakieś proponowane artykuły, gdzie były nagłówki "Co się wydarzy w ostatnim odcinku ELIF?" i coś w tym stylu. Więc myślałam, że to już tuż tuż. Teraz już nie wiem. Błagam, napiszcie, że kończy się w marcu
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 4, 2021 18:36:51 GMT
elysa7 patrz, jeszcze trochę. Jeszcze z miesiąc, dwa poleci sezon IV i potem V, więc ponad rok nas jeszcze czeka z tym serialem.
|
|