|
Post by Alex on Mar 12, 2021 22:40:43 GMT
Najlepsze, że on jej nie powiedział, dlaczego znowu jest wobec niej brutalny. Normalka. Uwielbiam takie wątki... Najlepiej jak protki takie akcje odwalają, wściekają się o coś, prot chce wyjaśnień, a ona że przecież nic się nie dzieje. A potem wielkie zdziwienie, bo sam się nie domyślił.
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 12, 2021 22:57:02 GMT
Mnie już takie akcje nawet nie śmieszą.
Yaman mógłby zostawić Seher samą sobie. Ale nie, ten musi nie tylko krzywdzić Seher, ale też Yusufa.
Reyting znowu wysoki. Bo jest to co Turcy lubią.
|
|
|
Post by Alex on Mar 12, 2021 23:11:59 GMT
Właśnie tego wątku nie rozumiem i nie lubię, bo dla mnie miłość i zemsta to są dwie rozbieżne rzeczy. Jeśli to jest miłość to niezależnie od tego co mu zrobiła nie przestanie jej tak po prostu kochać i chcieć jej dobra, a jeśli chce zemsty to dla mnie to nie ma nic wspólnego z miłością. Jeszcze jakąś tam niegroźną akcję (jak np. przebicie opon w samochodzie ukochanego, bo ten udawał, że ją zdradza) jestem w stanie zaakceptować, ale znęcanie się psychiczne nie. Podobnie było w ASK, kiedy Omer po ślubie usłyszał rozmowę Zehry z Sabah i też wmówił sobie, że jest z nim tylko dla pieniędzy.
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 12, 2021 23:34:05 GMT
Seher ma na twarzy wypisane NIEWINNOŚĆ. Udowodniła mu, że najbardziej zależy jej na Yusufie, ale też poniekąd na nim. Ale nie, on dalej swoje. Jeszcze mnie denerwuje to, że Yaman w kolejnych będzie bardziej przychylnie patrzył na Zuhal. Bo Ikbal sobie wymarzyła, że jej chora siostrzyczka hajtnie się z Yamanem. Z Zuhal, to serio, ona jest chora. Przestała brać tabletki. A tragiczne jest to, że sam Yaman dwa razy przyłapał Zuhal jak ta obrażała Seher. Oni wszyscy w tym serialu mają pamięć złotej rybki. Nikt nie pamięta co się działo kilka dni, czy nawet tygodni wcześniej.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 13, 2021 8:08:08 GMT
Biedny? Bez przesady. Mógł bardziej zagłębić się w tą sprawę. Najlepsze, że on jej nie powiedział, dlaczego znowu jest wobec niej brutalny. Ona kompletnie nie ma pojęcia o co chodzi Yamanowi. No bo w jego odzcuciu to latawica i on sie przed nia nue bedzie tlumaczyl. A tak na serio, to nie rozumiem naprawde takich akcji i jeszcze bardziej nie obmiatam, co tak Turkow w tym pasjonuje... Probowalem ogladac “Wieznia milosci”, ale nie kumalem za co Omer nienawidzil te brunetke od samego poczatku? 🤷🏻♂️
|
|
|
Post by Matthias on Mar 13, 2021 12:10:42 GMT
Za 12.03.2021 - PIĄTEK
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 16, 2021 11:33:53 GMT
Wczoraj 3.33 w TOTAL i 2.17 w AB (tu pokonujac “Corke prostaka”). Widac, nie tylko mnie ciekawia losy biednego protagonisty. 😂 Chociaz ja je sledze tutaj w postach i to mi wystarczy. 😁
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 16, 2021 16:57:53 GMT
Zobaczymy jakie będę reytingi w najbliższych dniach. Bo po wczorajszym zwiastunie Seher znowu zaczyna się zachowywać jak człowiek, który ma siłę i honor. Trochę ich mało, ale ma. Już wczoraj się wydarła na Yamana także jest progres Śmiać mi się chciało. Yaman stał i miał taką minę jakby nie wierzył, że ona może się postawić wobec jego prymitywnego zachowania.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 16, 2021 19:03:01 GMT
Za 15.03.2021
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 16, 2021 20:07:19 GMT
Seher pokazuje charakter, a Yaman jak bardzo jest słaby intelektualnie.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 17, 2021 15:04:47 GMT
Za 16.03.2021
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2021 15:29:50 GMT
Za 17.03.2021
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 18, 2021 18:53:55 GMT
Turcy jak widac trzymaja wiernie kciuki za nieszczesliwego Yamana.
|
|
|
Post by Alex on Mar 19, 2021 12:03:06 GMT
Ładne
|
|
|
Post by Matthias on Mar 19, 2021 16:16:54 GMT
Za 18.03.2021
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 19, 2021 18:59:10 GMT
Błożesz Ty mój, ona wciaz patrzy na niego ze strachem a on na nia z wsciekloscia w oczach.
|
|
|
Post by Alex on Mar 19, 2021 19:34:08 GMT
Błożesz Ty mój, ona wciaz patrzy na niego ze strachem a on na nia z wsciekloscia w oczach. Ona jak ona, ale jak zobaczyłam jego wzrok to... Gdybym nie wiedziała to nie wpadłabym na to, że to jest miłość 😄 Ale ujęcia mi się bardzo podobają.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2021 8:43:31 GMT
Za 19.03.2021
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 10:36:11 GMT
Piatek, wiadomo.
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 20, 2021 12:47:37 GMT
Taki spadek? Piątek jest ciężki, ale gruchnęła taka wiadomość w tym odcinku. Że normalnie klękajcie narody
|
|
|
Post by Alex on Mar 20, 2021 13:47:49 GMT
Niepokalane poczęcie? 😂
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 14:30:53 GMT
Ciaza metaoda „pocaluj mnie w czolo” ?
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 20, 2021 17:00:01 GMT
Nie, nie nic z tych rzeczy. Bardziej dramatyczne. {Spoiler} Niestety, ale u Yusufa wykryto białaczkę.
|
|
|
Post by Alex on Mar 20, 2021 21:34:47 GMT
No to faktycznie bomba. Obstawiam rekordowe ratingi, Turcy uwielbiają dramę. Im większa tym lepiej.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 22:09:03 GMT
Aaaach i teraz Yusuf znow zblizy Yamana i Seher do siebie.
|
|
|
Post by Alex on Mar 20, 2021 22:13:06 GMT
I tak w kółko... A przynajmniej dopóki protka nie znajdzie sobie nic lepszego.
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 21, 2021 19:55:03 GMT
Tak. Widać, że Seher znowu zapomni/przebaczy Yamanowi jego niedawne agresywne zachowania wobec niej.
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 20:31:13 GMT
Yaman to groźny, chory człowiek. Takich jak on powinno się zamykać w izolatkach na całe życie. Naprawdę. (...) Wcześniej uważałam, Yamana za odrobinę mądrego. Ale nie, on nigdy nie był mądry. To tylko bogaty, agresywny, groźny prymityw. I nie tłumaczy go bolesne, ciężkie dzieciństwo. Różni ludzie mieli za dziecka podobne przejścia, a nie mają skłonności psychopatycznych i maniakalnych. Serialu nie oglądam, ale gdzieś mi się obiły o oczy jego przejścia w dzieciństwie i aż tyle złego na raz się ludziom nie przytrafia, zresztą każdy ma inną wrażliwość i inaczej reaguje na bodźce. Wg mnie ten Yaman przeszedł takie piekło, że nikt na jego miejscu nie byłby normalny. Tyle, że takiego człowieka powinno się leczyć, a nie z mety go skreślać i zamykać pod klucz. Tyle, że on jako postać nigdy nie przyjąłby żadnej pomocy. Bo przecież on jest wielki Yaman i nikogo ani niczego nie potrzebuje. Także pozostałby wolny i nadal mógłby torturować psychiczne i fizycznie Seher. Pamiętałam, że mam w plecy komentarz. To wcale nie jest tak, że musiałby przyjąć pomoc. Prawo daje instrumenty, by go tego zmusić. Dlaczego? Bo taki człowiek sobie zwyczajnie nie zdaje sprawy, że potrzebuje pomocy. Jest niebezpieczny i dla siebie i dla otoczenia. Wg mnie serial ma elementy edukacyjne, inaczej nie byłoby wspomniane, że Yaman miał mocno traumatyczne dzieciństwo. Nie każdy kto się zachowuje agresywnie jest zły i prymitywny. Niekiedy tego typu "nienormalne" zachowania są spowodowane schorzeniem lub nawet chorobą psychiczną. Warto mieć chociaż podstawową wiedzę na ten temat, bo nigdy nie wiadomo na kogo w się w przyszłości w życiu trafi i z jakim problemem przyjdzie się człowiekowi zmierzyć. Nie można też wykluczyć, że komuś z rodziny się coś takiego przytrafi, bądź, że ktoś z bliskich zachoruje. Niektóre choroby się ujawniają w wieku dorosłym, a nawet dojrzałym i wcześniej nic na nie nie wskazuje. Kiedyś to był temat tabu, wiedza z jego zakresu była zakamuflowana w specjalistycznej literaturze medycznej, no dzisiaj jest dostępna na wyciągniecie ręki. Pomijam, że inaczej, bardziej namacalnie będzie można odebrać w serialu, czy filmie "kontrowersyjną" postać. Ostatnio tego typu postaci jest wszędzie coraz więcej. Także w życiu realnym. www.psychologia.edu.pl/czytelnia/59-niebieska-linia/407-agresja-jako-skutek-zaburzen-psychicznych.htmlyadda.icm.edu.pl/yadda/element/bwmeta1.element.psjd-1fa727fa-d0ad-4642-9429-ca92f1d59c2b
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 20:34:00 GMT
lucy, jasne, ze coraz czesciej sie o tym mowi, ale akurat mysle, ze zachowanie Yamana nadaje sie jednak pod psychiatrie a nie psychologie. Swoja droga, interesujesz sie psychologia?
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 20:45:29 GMT
@rafaelcaen, psycholog to nie lekarz i nie ma prawa do wystawiania recept. Mówiąc o leczeniu ma się na myśli psychiatrę. Każde zaburzenie/ schorzenie na tle umysłowo-emocjonalnym powinno być skonsultowane z psychiatrą. Terapie psychologiczne to jedynie wspomagacze. Także tak, Yaman potrzebuje psychiatry. @rafaelcaen, nie wiem, czy aż się interesuję, no dużo o tym czytam i jakąś tam wiedzę elementarną posiadam. (w sensie wiedziałabym co zrobić z takim delikwentem, co się próbuję znęcać nad sobą lub otoczeniem)
|
|