|
Post by Matthias on Apr 22, 2021 16:18:53 GMT
Jak ktoś chce, to niech sobie przetłumaczy o czym ten serial:
|
|
|
Post by mira on Apr 23, 2021 7:12:22 GMT
Nie znam tej aktorki. No i cóż, mam zagwozdkę. Miałam wielką ochotę na serial, ale czekałam na wybór protki, żeby stwierdzić, czy pyknie, czy nie pyknie, no i jest tak sobie W tym momencie chyba bardziej podoba mi się duet Kubilay-Bensu. Aczkowleik zaraz czegoś poszukam o tej Serrze (jak to imię odmieniać? ), może mi się spodoba, no i oczywiście czekam na zwiastuny.
Edit. Dizilah podaje kilka informacji o tej aktorce. W zasadzie to jakaś piosenkarka i autorka tekstów, która zasłynęła z coverów wrzucanych na YT.... Dziewczyna urodzona 22 czerwca 1998, czyli nie ma ukończonych 23 lat. Wygląda na to, że to jakaś totalna świeżynka i od razu dostała główną rolę. Odważne posunięcie. I mnie osobiście trochę razi związek dwudziestolatki z czterdziestolatkiem. Kadir się świetnie trzyma, ale mimo wszystko...
|
|
|
Post by lucy on Apr 23, 2021 10:56:35 GMT
Nie bardzo wiem co ma prawdziwy wiek aktorów do wieku kreowanych postaci, zważywszy, że każdy człowiek się starzeje inaczej i bywa, że dwudziestokilkulatka wygląda na 40+ (Neslihan Atagul w KS tak wyglądała i byłam w szoku kiedy się dowiedziałam ile aktorka miała lat grając w serialu), czy ktoś kto jest po 40-tce wygląda o ponad 10 lat młodziej (przykładów znam na pęczki)... Owszem, 17 lat różnicy między partnerami to trochę dużo, ale w realu coraz częściej się spotyka pary, gdzie różnica wiekowa wybiega i to dość wyraźnie poza przedział 10 lat. Między Berguzer i Halitem (tak samo jak pomiędzy Sinem Kobal i Kenanem I) jest dla przykładu 13 lat i co, nie pasują do siebie wiekowo? Wg mnie wręcz przeciwnie. Dlatego odsunęłabym na bok uprzedzenia, tym bardziej, że wizualnie ta para jest intrygująca. A aktorka naprawdę ładna.
|
|
|
Post by mira on Apr 23, 2021 11:18:58 GMT
Według mnie trochę co innego, gdy jedna osoba ma 30+, a druga 40+, a co innego, gdy mówimy o dziewczynie, która niedawno była nastolatką i czterdziestolatku. Nie chodzi tylko o wygląd, ale także sytuację życiową, doświadczenie, tematy do rozmów, swobodę na planie. Absolutnie nie twierdzę, że dogadać się nie da, ale na ogół łatwiej nawiązać kontakt z rówieśnikiem, niż osobą młodszą o pokolenie. Mnie byłoby bardzo trudno udawać wielką miłość do mężczyzny młodszego o 17 lat, ale ja nie jestem aktorką No i rzeczywiście ona spokojnie może grać trzydziestolatkę, bo na tyle wygląda, a on faceta w wieku 35 lat, bo też na tyle wygląda. Devrim Ozkan, która była partnerką Kadira w Vulsat, również jest z 1998 roku i wyglądali razem ok. Aczkolwiek ja byłam w szoku, gdy pierwszy raz zobaczyłam, ile ta dziewczyna ma lat.
|
|
|
Post by lucy on Apr 23, 2021 13:46:25 GMT
Razem wyglądają mniej więcej tak:
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 23, 2021 17:48:20 GMT
Aktorka ładna i taka naturalna na tych zdjęciach. Jestem zainteresowana wszystkimi romcomami na ten sezon
|
|
|
Post by Matthias on Apr 23, 2021 19:25:30 GMT
Czy ktoś mógłby rozszerzyć tydzień? Chętnie bym obejrzał Kadira .
|
|
|
Post by lucy on May 3, 2021 8:52:24 GMT
Pierwsze fpto..
|
|
|
Post by mira on May 3, 2021 14:07:26 GMT
No nie wiem, mnie się ona nie podoba, nie widzę ich razem. Ale oczywiście czekam na zwiastuny.
|
|
|
Post by elysa7 on May 3, 2021 20:42:06 GMT
No nie wiem, mnie się ona nie podoba, nie widzę ich razem. Ale oczywiście czekam na zwiastuny. Podzielam Twoje zdanie. Obawiam się, że chemia może być znikoma.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2021 13:09:21 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2021 13:21:30 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2021 13:24:49 GMT
Z sesji:
|
|
|
Post by mira on May 5, 2021 13:25:29 GMT
Kadir wygląda bardzo dobrze, ale nie mogę się przekonać do tej pary. Jeszcze zobaczę, jak ta aktorka się zachowuje, jaką ma mimikę, jaki głos. Wiem, że po zdjęciach nie sposób określić, czy jest chemia czy nie, ale jak dla mnie to w tej chwili jest zerowa. Przykładowo jak patrzę na protów z "Kazara Ask", to się uśmiecham, widzę, że może być fajnie. A tu tak nijako, jeszcze te plakaty takie blade, mdłe. Zobaczymy, co przyniesie zwiastun.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2021 13:43:09 GMT
Na temat protów się na razie nie wypowiadam, no pozostała obsada naprawdę nie zachęca.
|
|
|
Post by elysa7 on May 5, 2021 18:06:14 GMT
Jak teraz tak patrzę na tą aktorkę to przypomina mi taką studentkę prawa. Która to spotyka się ze starszym facetem, który przechodzi kryzys wieku średniego i przy okazji zdradza żonę. Taką historię wymyśliłam jak tylko spojrzałam na to zdjęcie
|
|
|
Post by Alex on May 5, 2021 18:41:16 GMT
Jak teraz tak patrzę na tą aktorkę to przypomina mi taką studentkę prawa. Która to spotyka się ze starszym facetem, który przechodzi kryzys wieku średniego i przy okazji zdradza żonę. Taką historię wymyśliłam jak tylko spojrzałam na to zdjęcie Rtuk by na zawał zszedł, gdyby to zobaczył
|
|
|
Post by elysa7 on May 5, 2021 20:03:47 GMT
Ale ta aktorka ma uśmieszek sprytnej uwodzicielki. Takiej po prostu viliany.
|
|
|
Post by lucy on May 6, 2021 9:36:16 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 6, 2021 15:17:10 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 6, 2021 16:59:13 GMT
Dzisiaj wieczorem będzie zwiastun.
|
|
|
Post by elysa7 on May 6, 2021 17:16:40 GMT
No i fajnie. Zobaczymy mniej więcej co i jak.
|
|
|
Post by lucy on May 6, 2021 18:25:16 GMT
Jeszcze obsada.
|
|
|
Post by lucy on May 6, 2021 18:43:44 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 6, 2021 19:14:09 GMT
Mam nadzieje że mnie nikt nie zlinczuje. Strasznie to wszystko sztuczne i naciągane nie widzę tam grama chemii i szczerości, wyczuwam fałsz. A dwa kadir ma prawie 40 stkę i moim zdaniem jest za stary na rom-comy. Ta jego broda i włosy siwe dodają mu jeszcze z 5 lat. Ale jak się komuś podoba to super trzymam kciuki niech się wiedzie.
|
|
|
Post by mira on May 6, 2021 19:23:29 GMT
A moim zdaniem wygląda na mniej lat, niż ma w rzeczywistości i on mi się tutaj nawet podoba, ale całość niestety nie. Dziewczyna może i ładna, a z pewnością naturalna, ale jakoś mnie nie przekonuje, taka nie w moim guście. Wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje... Nadal nie widzę ich razem, nie widzę żadnej chemii, a szkoda. Jak się dowiedziałam, o czym to będzie i że Kadir zagra, miałam wielką ochotę to oglądać, ale trochę mi już przeszło. Z obsady poza Kadirem i wąsaczem tym z fotek promocyjnych też nikogo nie znam. Wciąż jednak czekam, co będzie dalej, jeszcze niczego nie przekreślam.
|
|
|
Post by elysa7 on May 6, 2021 20:14:52 GMT
Jak na pierwszy zwiastun to moim zdaniem jak na Turków śmiałe sceny tutaj pokazali A tak serio, to faktycznie jakaś sztuczność z nich bije. Momenty, gdzie mają się niemal o siebie ocierać i tworzyć napiętą, niemal erotyczną atmosferę zupełnie na mnie nie działają. Może jak będę oglądała normalnie odcinek to moje odczucie się zmieni. Jeśli tak to niewiele. Bo np. przy pierwszym zwiastunie SCK to o razu byłam na TAK. To, że prot nie jest znowu właścicielem korpo tylko kucharzem daje lekki powiew świeżości. Choć ja nie przepadam bardzo za "romansami w kuchni".
|
|
|
Post by Alex on May 6, 2021 21:22:15 GMT
Zupełnie nie turecki ten zwiastun. Jak zobaczyłam ostatnią scenę to prawie z krzesła spadłam. RTÜK pewnie też. 😄
|
|
|
Post by mira on May 7, 2021 6:49:12 GMT
Tak, ta ostatnia scena chyba każdego, kto siedzi w turkiszach nieco zaskoczyła W ogóle to powinna się wydawać na maksa erotyczna, a mnie się wydała... ... delikatnie niesmaczna? W ogóle na TT widziałam już masę wpisów (z fotkami z tej sceny) okraszonych rzygającymi, zielonymi emotikonami. Wszystkie po turecku. Nie chciało mi się tłumaczyć, ale domyślam się, że scena komentującym wydaje się gorsząca i obrzydliwa.
Edit. Pamiętam scenę gotowania z serialu "Zimowe słońce". Tam nie uciekali się do takich zabiegów, a mimo to zbudowali takie napięcie, że oglądałam te sceny kilkukrotnie.
|
|
|
Post by Atahan on May 7, 2021 8:03:21 GMT
FOX już zrobił tak, że nic nie zrobi wrażenia na RTUK. Pełno komentarzy, że widzów zemdliła ostatnia scena ze zwiastuna, a przecież w niej nic takiego nie ma. W porównaniu ze zwiastunami "Bay Yanlis", gdzie protagonista połowę zwiastunów do 1. odcinka chodził prawie nagi, nie mówiąc już jak to wyglądało w odcinku. Jakoś scena Massima ze stewardessą w "365 dniach" ich nie obrzydziła, skoro film był przez ponad pół roku w topce na ich Netflixie, a po tej scenie wielkie oburzenie. Mnie tam się ten zwiastun nawet spodobał, jakoś odkrywczy specjalnie nie był, ale zły też nie. Plus za świeżą twarz, życzę im żeby był dobry średniak z tymi 5+% i żeby ta protka miała więcej szczęścia, niż ta z "Seref Sozu".
|
|