|
Post by elysa7 on Jun 12, 2021 17:22:56 GMT
On chce na siłę pokazać jaki on jest luzak. Właśnie. Nie jest w tym naturalny. Nie kupuję go w tym wydaniu.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 15, 2021 15:31:12 GMT
Reytingi za 14.06.2021 - PONIEDZIAŁEK ТОТАL:1. Maraşli (22 odcinek) 5.23% (+0.93) 6. Aşkın Tarifi (2 odcinek) 3.73% ⬆ (+0.14%)
7. Kahraman Babam (2 odcinek) 3.59%⬆ (+0.23) АВ:3. Maraşli - 4.44% ⬆(+0.98%) 6. Aşkın Tarifi - 3.23% ⬆ (+1.02)
11. Kahraman Babam - 2.24% ⬆(+0.06)
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 15, 2021 17:51:55 GMT
Jak ładnie poszło do góry.
|
|
|
Post by julia on Jun 20, 2021 18:40:05 GMT
"Askin Tarifi" nie ma szans na przebicie "Wyspiarskiej Opowieści", ale drugi odcinek oglądało się całkiem przyjemnie. Wg mnie jest to jednak serial wyłącznie na czas wakacji , czyli jeden sezon, bo tak właściwie to nie bardzo wiem, co by można było wymyślić, ponad to, że "Dr Miłość" w końcu zostanie zdemaskowany, prot odniesie sukces w kuchni renomowanej restauracji, a jego właścicielka , a właściwie córka właściciela z wzajemnością się w nim zakocha. Tyle No, ale ja nie jestem scenarzystą i pewnie mam za słabą wyobraźnię Bardzo lubię Kadira Dogulu, ma ładne spojrzenie, zgrabną sylwetkę i to ,że jest sporo starszy od swojej partnerki Serry Ariturk dla mnie jest w ogóle bez znaczenia i absolutnie nie przeszkadza. Nie zauważam tego. Nowicjuszka w zawodzie radzi sobie dobrze i jest szansa na fajną parę. Dodatkowo, to naprawdę ładna, i zgrabna dziewczyna Firat , to dobry chłopak, pracowity, odpowiedzialny, opiekuńczy, zdolny, ambitny i prawy Naz - inna sfera i maniery, ale też jest ambitna i pracowita. W sferze uczuciowej jeszcze się nie odnajduje i koniec końców, aby zażegnać kolejną aferę, zgadza się wyjść za Taylana.. Villanem jest dr Miłość i on tutaj ( zgodnie z założeniem) namiesza, bo jest wyznawcą wszystkich chwytów. Robi karierę medialną, jest poukładany, pedantyczny, systematyczny, kalkuluje na chłodno. Szyki , zupełnie niespodziewanie, psuje mu Firat. Wiedząc, że facet łże, pocałował Naz , czym narobił szumu, podważył wiarygodność doktorka... To Taylan urobił jego narzeczoną, która nie zjawiła się na ślubie. Firat już to przetrawił, choć jest mu ciężko, próbuje też ostrzec Naz... Ma kłopoty finansowe, a na dodatek Taylan nasłał policję, która zamknęła jego knajpkę w dniu, kiedy przygotowywano przyjęcie weselne. Znaleziono wyjście awaryjne i ślub oraz wesele się odbyły. Naz, nie ma wyjścia (dodatkowo za namową przyjaciółki Sebnem) , musi prosić Firata o powrót do restauracji, bo nowy szef artysta , a nie jakiś tam zwykły kucharzyna zrezygnował i chcąc nie chcąc zaplątała się przypadkiem w całe to weselne zamieszanie. Jak wesele , to i tańce , kolejne wspólne zdjęcie pojawiło się w mediach ... zaczął się kolejny szum. Kariera Taylana wisi na włosku a do tego co rusz musi wyciągać młodszego brata z komisariatów. Są też ciotki Ta Firata, która go wychowywała ,bacznie przygląda się Naz, bojąc się , aby kolejna (zupełnie nie z ich kwartałowego środowiska) dziewczyna nie zraniła jej "czarookiego chłopca" i jest interesowna ciotka Naz, która bywa na terapiach u Taylana oraz widzi w nim jedynego kandydata na męża dla bratanicy. Nie obyło się też bez dziwacznej postaci , to pracownica knajpki, szukająca miłości a także nieumiejąca trzymać języka za zębami. Co dalej - zobaczymy
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 20, 2021 19:13:46 GMT
Obejrzałam pierwsze 30 minut i najzwyczajniej w świecie się znudziłam. Ten serial jest świetny do puszczenia w tle jak się coś robi np. sprząta, czy gotuje. Mało wymagający i wciągający.
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2021 13:19:32 GMT
Zestawienie REYTINGÓW odcinków premierowych Romcomów ---------- LATO 2020
1. Kahraman Babam ...... 3,59 2. Sen Çal Kapımı 2 ....... 3,56 3. Baş Belası ................ 3,55 4. Aşk Mantık İntikam ... 3,21 5. Ada Masalı ............... 3,2 6. Aşkın Tarifi ............... 2,76 7. Cam Tavanlar ........... 2,54 8. Baht Oyunu .............. 2,3
|
|
|
Post by julia on Jun 21, 2021 16:21:09 GMT
lucy, widzę, że "Sen Cal Kapimi" nadal w czołówce. Nowicjusze muszą się zadowolić końcówką tabeli. Jest to jeden z niewielu seriali, których oglądanie zakończyłam po pierwszym sezonie, może i szkoda, ale za dużo ich było i z czegoś trzeba było zrezygnować... Jak widać te, na które postawiłam, mają się słabo W wolnej chwili muszę zerknąć na "Mojego tatę...", bo z nowych on ma największą widownię, wtedy się wypowiem...
|
|
|
Post by Matthias on Jun 22, 2021 15:45:58 GMT
Reytingi za 21.06.2021 - PONIEDZIAŁEKТОТАL:2. Maraşli (23 odcinek) - 5.05%⬇(-0.18) 5. Aşkın Tarifi (3 odcinek) 4.49%⬆(+0.76%)
6. Kahraman Babam (3 odcinek) 3.16%⬇(-0.43) АВ:2. Aşkın Tarifi - 3.79%⬆ (+0.56)
3. Maraşli - 3.55%⬇(-0.89) 9. Kahraman Babam - 2.25%⬆(+0.01)
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 23, 2021 15:22:14 GMT
Nie spodziewałam takiego wyniku. Zaraz wyjdzie na to, że to właśnie ten serial będzie letnim hitem.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 23, 2021 16:53:20 GMT
Oho czyżby hit.
|
|
|
Post by julia on Jun 23, 2021 20:10:58 GMT
To się zobaczy? Trzeci odcinek kręci się wokół wpadek protów, którzy mają pecha i co jakiś czas są w zbyt bliskiej odległości od siebie , co doktorka doprowadza do szału i kładzie się cieniem na perspektywie małżeństwa. Poza tym, restauracja zyskuje uznanie w oczach krytyka kulinarnego. No i ciotka prota, nie widzi go w związku z Naz - choć takiego nie ma - i...idzie prosić o rękę córki dla Firata miejscową dziewczynę, niegrzeszącą urodą. Nie sadzę, że Firat da się namówić na ożenek, gdyż jego i Naz zbliża wspólna praca
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 24, 2021 19:28:51 GMT
Jak pisałam, ten serial jest dosyć przyzwoity. Tylko tyle.
|
|
|
Post by julia on Jun 29, 2021 9:38:03 GMT
Jak pisałam, ten serial jest dosyć przyzwoity. Tylko tyle. Letnie seriale zazwyczaj takie są
|
|
|
Post by Matthias on Jun 29, 2021 15:25:13 GMT
Reytingi za 28.06.2021 - PONIEDZIAŁEKТОТАL:4. Kalp Yarası (1 odcinek) - 3.40%🆕 6. Aşkın Tarifi (4 odcinek) 3.13%⬇(-1.36%)
11. Kahraman Babam (4 odcinek) 2.09%⬇(-1.07) АВ:6. Aşkın Tarifi - 3.02%⬇(-0.77)
11. Kalp Yarası - 1.85%🆕 17. Kahraman Babam - 1.16%⬇(-1.09)
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 29, 2021 17:56:41 GMT
Czy to Kalp Yarası spowodował taki spadek?
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2021 13:17:01 GMT
Klasyfikacja letniaków po 3 tygodniach rywalizacji:1. Aşk Mantıkİntikam ..... 5,36 2. Ada Masalı ..... 3,84 3. Sen Çal Kapımı ..... 3,65 4. Baht Oyunu ..... 3,50 5. Kalp Yarası ..... 3,40 6. Aşkın Tarifi ..... 3,13 7. Baş Belası ..... 3,10 8. Seksenler ..... 2,59 9. Kazara Aşk ..... 2,55 10.Cam Tavanlar ..... 2,09
|
|
|
Post by julia on Jul 6, 2021 16:47:32 GMT
Dlaczego taki spadek? Raz, że mecze, a dwa , że czwarty odcinek za sprawą ciotki prota był irytujący. W ogóle cały odcinek bez jakiegoś większego nerwu, na zasadzie :"Chciałabym, a boję się". Naz momentami wydaje się bez życia, swoje rozterki ubiera w mdłą mimikę. Ciotka Firata za punkt honoru postawiła sobie niedopuszczenie do jego zakochania w restauratorce. Nas to śmieszy i złości zarazem, bo nie wyobrażamy sobie, żeby osoby nawet z kręgu rodziny, aż tak bardzo ingerowały w życie osobiste. Wiemy, że tam tak bywa, ale irytuje dobre samopoczucie Sułtan i przekonanie, że robi to dla siostrzeńca, że ma rację, musi temu zapobiec, bo inaczej świat się zawali. Ścieżka pracownika małej knajpki nie może się przeciąć ze ścieżką dziewczyny , właścicielki restauracji z dobrej dzielnicy. To wręcz nieprzyzwoite Poza Sułtan, także ciotka Naz i doktorek robią wszystko, aby dziewczyna nie zawracała sobie głowy Firatem. Koniec końców Taylan nie wymienił obrączek, bo Sułtan z groteskową Gulendam wpadły z kijami do willi...a Naz zemdlała w objęciach Firata. Podoba mi się Kadir Dogulu w swojej roli, zaś nowa musi się jeszcze sporo nauczyć , chociaż trzeba przyznać, że ma zadatki na fajną protagonistkę.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 6, 2021 18:34:54 GMT
Reytingi zа 05.07.2021 - PONIEDZIAŁEK ТОТАL:1. Kalp Yarası (2 odcinek) - 5.50%⬆(+2.10) 4. Aşkın Tarifi (5 odcinek) 2.58%⬇(-0.55%)
8. Kahraman Babam (5 odcinek) 1.52%⬇(-0.57) АВ:1. Kalp Yarası - 3.85%⬆(+2.00) 4. Aşkın Tarifi - 2.61%⬇(-0.41)
19. Kahraman Babam - 0.97%⬇(-0.19).
|
|
|
Post by Matthias on Jul 13, 2021 18:48:42 GMT
Reyting za 12.07.2021 - PONIEDZIAŁEK ТОТАL:1. Kalp Yarası (3 odcinek) - 5.10%⬇(-0.40) 7.Aşkın Tarifi (6 odcinek) - 1.85%⬇(-0.73%)
9. Kahraman Babam (6 odcinek) - 1.63%⬆(+0.11) АВ:2. Kalp Yarası - 2.85%⬇(-1.00) 9. Aşkın Tarifi - 1.53%⬇(-1.08)
20. Kahraman Babam - 0.88%⬇(-0.09)
|
|
|
Post by mira on Jul 14, 2021 6:38:50 GMT
A co tu się zadziało, że takie spadki co tydzień?
Zerkam czasem na pojedyncze scenki, ale nadal nie podoba mi się aktorka.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 14, 2021 17:52:52 GMT
Wszystkie seriale zaliczyły spadki. I własnie dlaczego? AT ma już nie ciekawą sytuację.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 15, 2021 16:32:36 GMT
elysa7 mira - okres wakacyjny, chociaż patrząc na Kalp Yarisi czy Ask Mantik Intikam, chciałoby się zaprzeczyć... Nie wiem. Myślę, że albo ludzie są przesyceni i potrzebują odpoczynku, albo im się nie podoba
|
|
|
Post by julia on Jul 16, 2021 8:55:00 GMT
Matthias, myślę, że jest przesyt. My też już zaczynamy marudzić, a co dopiero Turcy, którzy zalewani są rozmaitą produkcją. Oglądam trzy i wg mojego odbioru, najwięcej się jednak dzieje w "Ada Masali". Nie mam czasu, aby spojrzeć na te , które mają wyższe notowania. "Baht oyunu", mnie dobrze się ogląda ze względu na Cemre i tylko ona wiedzie aktorski prym wśród obsady. "Askin Tarifi" oglądam ze względu na Kadira Dogulu, bo kędzierzawa jest - przy całej mojej tolerancji - mdła. Dwa ostatnie odcinki "Askin Tarifi" (5. i 6.) to szukanie haków na stronę przeciwną, po tym, jak Firat zakłócił zaręczyny doktora z Naz. Taylanowi pomaga zaufany Alfi, który podpytuje Gulendam, ale ona przy całym swoim gadulstwie, nie daje się podejść. Firatowi zaś kuzynka Sevim oraz przyjaciele Mirza i drugi, którego imienia nie pomnę. Ma też za sobą Sebnem, przyjaciółkę Naz. Chcą trafić na kogoś, kto potwierdzi ich przypuszczenia, że Taylan to oszust. trafiają w końcu, ale kobieta się wycofuje. Przykładem serialowego głupka, jest Mirza (dlatego imię pamiętam) . Bardzo mu zależy na Sevim, ale ona zwraca - z wzajemnością - swe spojrzenia ku Borze, bratu Taylana. Facet nie myśli logicznie, przedostaje się do biura Taylana i szpera po szafkach, aby znaleźć , kompromitujące dokumenty. Do głowy mu nie wpadło, że może być monitoring. Alfi czuwa, zawiadamia Taylana, a ten szantażuje Firata : zawiadamia policję i Mirza idzie za kratki albo...Firat natychmiast odchodzi z restauracji. Pech chciał, że następnego dnia restauracja miała wziąć udział w konkursie. Firat wybrał przyjaciela. Kuchnia w rozsypce, Naz wściekła, wszystko wyszło nie tak, mimo ,że Firat się w trakcie pojawił. Naz jest nieubłagana :"Git"!!! A już się wydawało, że Sebnem i pani z redakcji, która robiła sesję fotograficzną w kuchni, były na dobrej drodze do przekonania Naz do tego, że Firat i ona....Wszystko diabli wzięli. A Taylan dwoi się i troi , aby ją zniechęcić do Firata. Ciotka cały czas mąci, ojcu Naz zaczyna się podobać Sułtan, ciotka Firata. Zjawia się w knajpce z kwiatami, pod pretekstem zwrotu naczynia a tu akurat przychodzą swatki , no i plotki w dzielnicy gotowe: "Proszę więcej nie przychodzić. Jestem kobietą samotną, ale nikogo nie szukam, a tu pan się zjawia z kwiatami. Z jakiej racji. Ja mieszkam w małym kwartale, nie pomyślał pan , że stanę się obiektem plotek"?! Mam nadzieję, że na złość ciotce Naz tych dwoje dojdzie do porozumienia. Taylan ciągle ma na pieńku z bratem. Ten nie może mu darować, że mówi o tym, iż ich rodzice nie żyją. Kłamie! Tu mamy częściowe wyjaśnienie, dlaczego doktor jest taki , jaki jest, czyli: dumny, podstępny, nieustępliwy, zajadły w swojej nienawiści, zachłanny, zaborczy... Trauma z dzieciństwa. Pokazuje bratu dom dziecka, do którego odwiózł go ojciec, gdy był już sporym chłopcem. Taylan był zrozpaczony, czekał na chwilę, kiedy rodzice przyjadą po niego, a potem, kiedy stracił nadzieję przywdział grubą skórę, poszedł w swoją stronę, uważając się za sierotę Swoją drogą to okrutne Jak można oddać dziecko i nie interesować się jego życiem. .Bora zaczyna inaczej patrzeć na brata, choć nadal nie popiera jego sposobu na życie. Ten zabieg ma na celu ocieplenie wizerunku Taylana, ale jak będzie dalej ...zobaczymy. Końcówka obiecująca Naz otwiera plik w laptopie Firata, a tam.... jej zdjęcia ,fragmenty artykułów...
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 12:40:04 GMT
Proci serialu wygrali tytuły "najlepszy aktorka i aktorka", a serial - "najlepszy serial" w plebiscycie "Türkiye Lider Marka Ödülleri" Z ceremonii wręczenia nagród:
|
|
|
Post by mira on Jul 19, 2021 12:44:14 GMT
Dziwne te plebiscyty. Nie zauważyłam, by serial był szczególnie popularny w sieci.
|
|
|
Post by julia on Jul 20, 2021 9:45:26 GMT
Dziwne te plebiscyty. Nie zauważyłam, by serial był szczególnie popularny No bo i nie jest, ale widocznie znaleźli się tacy, którzy głosowali właśnie na "Askin Tarifi" To, ze Kadir dostał nagrodę, mnie nie dziwi , bo jest dobrym aktorem i bardzo go lubię, natomiast , co do aktorki, to mam obiekcje .Cemre Baysel i Ayca Turan są zdecydowanie lepsze.
|
|
|
Post by lucy on Jul 27, 2021 9:08:26 GMT
Nowym scenarzystą została Makbule Kosif. Większość jej seriali to klapy. Miłosne Potyczki w mojej opinii też zepsuła.
|
|
|
Post by Mavi on Jul 27, 2021 11:35:34 GMT
Nowym scenarzystą została Makbule Kosif. Większość jej seriali to klapy. Miłosne Potyczki w mojej opinii też zepsuła. RIP dla serialu. Co ona zrobiła w "Kalp Atisi" to się w głowie nie mieści. Od lekkiej dramy z domieszką romkoma zrobiła patologię. Masakra coś jej oglądać. Nawet jak pisała "Kiraz Mevismi" to, gdy była w ekipie pojawiły się bezsensowne akcje.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 27, 2021 17:11:39 GMT
Reytingi za 26.07.2021 - PONIEDZIAŁEK ТОТАL:1. Kalp Yarası (4 odcinek) - 4.37% ⬇ (-0.73) 5. Aşkın Tarifi (7 odcinek) - 2.11% ⬆ (+0.26%)
14. Kahraman Babam (8 odcinek, FINAŁ) - 1.23% ⬇ (-0.55) АВ:2. Kalp Yarası - 3.16% ⬆ (+0.31) 5. Aşkın Tarifi - 2.04% ⬆ (+0.51)
23. Kahraman Babam (FINAŁ)- 0.78% ⬇ (-0.29)
|
|
|
Post by julia on Jul 29, 2021 17:55:45 GMT
Lekko drgnęło, na jak długo nie wiadomo, ale po okresie pewnej stagnacji , pojawiła się nowa postać, która zapewne trochę namiesza - Asuman, ta która zostawiła Firata w dniu ślubu. Cały czas trwa wojna na linii Firat - Taylan w tym wszystkim uczestniczy Naz , która na ten moment jest wściekła na szefa kuchni za jej fotki i informacje w komputerze . Tłumaczenie , że on robił rozpoznanie, aby zdobyć szefostwo w jej restauracji i poczuć się kimś z pozycją, nie bardzo ją przekonuje. Wiadomo, że chodzi o doktora, który skubany jest tak sprytny, że kolejny raz plan zdemaskowania go przez Firata spalił na panewce. Firat odnalazł kolejną ofiarę Taylana - Bugun, czyli Jusufa , który zgodził się na odszukanie Bugun i opowiedzenie wszystkiego Naz. Odnaleziono ją, czarno na białym było widać, że była zmanipulowana i gdy już mieli we dwójkę pojawić się w restauracji, czujny Taylan kolejny raz był sprytniejszy. Zamknął dziewczynę w hotelu i w restauracji Jusuf pojawił się sam, a także i doktor, aby udowodnić Naz , że on z tym nie ma nic wspólnego. I tu do akcji kolejny raz wkracza Asuman. Znalazła sponsora, ale , gdy zaczęła za bardzo używać karty kredytowej, ten zamknął jej drzwi przed nosem ( zdaje się głos kobiety w jego domu, to był głos żony ). Cóż było robić. Przyjaciółki odmówiły noclegu, więc trzeba było wrócić do Firata Mam nadzieję, że zostanie potraktowana, jak na to zasługuje, przez całą rodzinę. Bo oni w swoich małych kwartałach tak żyją. Kolejny raz mamy przypomniane , że nie można zakochiwać się w siostrze przyjaciela - brata. Mirza wzdycha do Sevgi (bo tak ma na imię, wcześniej pomyliłam i nazywałam ją Sevim ), a tak nie wolno. Młoda ma głowę zajętą Borą, ale też uważa , że ich związek nie ma przyszłości, choć Bora , to zupełnie inny człowiek , niż jego brat Taylan. Swoje pięć minut ma kolejny raz Filiz, ciotka Naz, która snuje intrygę wraz z doktorem, mającą na celu skompromitowanie ciotki - matki Firata, której nie cierpi. Pojawia się z dziennikarzami w kwartale, snuje opowieść o tym, że zamierza pomagać biednym kobietom. Wszystko to pozory, Sułtan nie ma ochoty mieć z nią nic wspólnego i nie kręci jej występ u boku rudej w telewizji. Pozytywną postacią jest ojciec Naz, racjonalnie podchodzi do życia, stara się być sprawiedliwy i nie podobają mu się zagrywki siostry, a poza tym ...docenia Sułtan... Co do Sułtan, to na pewno życie jej nie rozpieszczało, ale stała się podejrzliwa, ciągle niezadowolona, zła, krzycząca , ustawiająca wszystkich, to nie wzbudza sympatii widza. Ciekawe, jak rozwinie się - i czy w ogóle -wątek Sebnem i Ergina...
|
|