|
Post by lucy on Mar 22, 2021 19:52:05 GMT
Tytuł:
Wytwórnia: Ojo Pictures Producent: Ömer Özgüner, Kerem Catay Reżyseria: Scenariusz: Deniz Akcay
Kanał: Emisja: Dzień tygodnia: Gatunek: Ilość odcinków:
Jest to remake koreańskiej dramy "My Mister".
Opis:
Obsada:
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 19:55:55 GMT
Jest to historia trzech doświadczonych przez życie braci oraz silnej, lecz zimnej kobiety. My Mister나의 아저씨 / Naui Ajusshi / My Ahjusshi Park Dong Hoon jest inżynierem w firmie architektonicznej. Mężczyzna nie ma łatwo w życiu. Ma na głowie niezbyt udane małżeństwo, a także dwóch braci. Dong Hoon bardzo dba o swoją rodzinę, ale jego nazbyt ostrożne podejście do życia uniemożliwia mu odważenie się na jakieś zmiany. Jednakże to zaczyna się zmieniać, gdy poznaje młodą Lee Ji An. Dziewczyna jest oschła i tonie w długach, dlatego podejmuje się każdej możliwej pracy. Gdy ta dwójka zaczyna się poznawać, zdaje sobie sprawę, iż są w stanie pomóc sobie ze swoimi emocjonalnymi ranami. (dramaqueen)
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2021 16:42:25 GMT
Serial będzie pisała świetna wg mnie scenarzystka. Deniz Akcay (Narzeczona ze Stambułu).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 15, 2021 16:55:18 GMT
Turcy się strasznie lubują w koreańskich serialach. Ale skoro mówisz że świetna scenarzystka, to może tego nie spierniczą.
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2021 19:03:26 GMT
Next, ale scenariusz to jeszcze nie wszystko. Czekamy teraz na nazwisko reżysera, aby móc obstawiać dalej. Co do historii to czytając ten opis oryginału widzę w nim trochę schemat IG. Charyzmatyczny i dbający o rodziną Faruk, postrzeleni bracia i roztrzepana Sureya...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 15, 2021 19:53:41 GMT
I najważniejsze czy tą wizje przeniosą Aktorzy, bo jak będzie drewniany aktor to najlepszy scenariusz spieprzą.
|
|
|
Post by Onedine on Apr 15, 2021 20:52:27 GMT
Next , ale scenariusz to jeszcze nie wszystko. Czekamy teraz na nazwisko reżysera, aby móc obstawiać dalej. Co do historii to czytając ten opis oryginału widzę w nim trochę schemat IG. Charyzmatyczny i dbający o rodziną Faruk, postrzeleni bracia i roztrzepana Sureya... W oryginale nie ma wątku miłosnego między protami. Chodzi o "leczenie swoich życiowych ran". Ale obyczajowo jest ciekawie, bo żona prota zdradza go z jego młodszym szefem, a protka jest maltretowana fizycznie przez lichwiarza.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 15, 2021 21:12:16 GMT
Idealne na dramę a nie na letni serial. Chodź by rtuk wlepił taką karę za zdradzanie męża. Jak to męża zdradzać nie można.
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2021 9:09:48 GMT
W oryginale nie ma wątku miłosnego między protami. Podejrzewałam to po przetłumaczeniu ostatniego zdania opisu, no miałam jeszcze nadzieję, że w leczeniu ran się znajdzie miejsce na uczucie. Niestety jak dla mnie, serial turecki bez wątku miłosnego to jak żołnierz bez karabinu. Idealne na dramę a nie na letni serial. To nie jest letni serial. Premiera będzie jesienią.
|
|
|
Post by Alex on Apr 16, 2021 10:08:21 GMT
W oryginale nie ma wątku miłosnego między protami. Podejrzewałam to po przetłumaczeniu ostatniego zdania opisu, no miałam jeszcze nadzieję, że w leczeniu ran się znajdzie miejsce na uczucie. Niestety jak dla mnie, serial turecki bez wątku miłosnego to jak żołnierz bez karabinu. To, że w oryginale nie ma wątku miłosnego między protami wcale nie oznacza, że w tureckiej wersji będzie tak samo. I szczerze mówiąc bardzo bym się zdziwiła, gdyby tak było. Jednak serial turecki bez wątku miłosnego to jak nie serial turecki...
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2021 10:11:03 GMT
Alex, nie wiem, czy aż tak istotna modyfikacja fabuły wchodzi w grę. Chyba, że się Koreańczycy zgodzą.
|
|
|
Post by Alex on Apr 16, 2021 10:16:32 GMT
Turcy są mistrzem w uzyskiwaniu zgody na zmienianie fabuły remake'ów, już nie jeden serial tak schrzanili
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 16, 2021 11:41:52 GMT
W oryginale nie ma wątku miłosnego między protami. Podejrzewałam to po przetłumaczeniu ostatniego zdania opisu, no miałam jeszcze nadzieję, że w leczeniu ran się znajdzie miejsce na uczucie. Niestety jak dla mnie, serial turecki bez wątku miłosnego to jak żołnierz bez karabinu. Idealne na dramę a nie na letni serial. To nie jest letni serial. Premiera będzie jesienią. O kurde cały ja, znów pomieszałem. Fabuła wydaje się ciekawa. bo sobie czytałem co pisała Onedine. Tylko pytanie czy Ojo Pictures / Ay Yapim tego nie spieprzą.
|
|
|
Post by Onedine on Apr 16, 2021 16:32:13 GMT
Ja nie wiem czy prot w oryginale cały czas nie jest żonaty z żoną, tą, która go zdradza. Jeśli tak, to jak "porządna" turecka protka miałby mieć z nim wątek miłosny ? Poza ty jakby protom dać wątek miłosny to zmieniłoby co te postacie łączyło w oryginale. Chodziło o bezinteresowne uczucia do drugiego człowieka, przyznanie się, że potrzebuje pomocy, bez podtekstów. Tak mi się przynajmniej wydaje z tego co czytałam wypowiedzi tych, co oglądali.
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2021 17:18:58 GMT
Ja nie wiem czy prot w oryginale cały czas nie jest żonaty z żoną, tą, która go zdradza. Jeśli tak, to jak "porządna" turecka protka miałby mieć z nim wątek miłosny ? Poza ty jakby protom dać wątek miłosny to zmieniłoby co te postacie łączyło w oryginale. Onedine, w takim razie jesteś nie na czasie W jednym tureckim serialu, który jest teraz emitowany, jest pod tym względem jeszcze mocniej kontrowersyjna fabuła, bo protka się zakochuje w kierowcy męża, młodszym od siebie o 7 lat, wchodzi z nim w romans, wyznaje to wszystko rodzinie męża, gdzie grozi jej kulka w łeb, po czym wnosi o rozwód i odchodzi do kochanka... (to tak w skrócie) Mnie po prostu serial w gatunku "serial turecki" i fabule o wzniosłych uczuciach przyjacielskich, w dodatku pomiędzy kobietą i mężczyzna, gdzie tego typu relacja nie ma w moim przekonaniu racji bytu, nie dość, że by wynudził, to jeszcze by zażenował.
|
|
|
Post by Onedine on Apr 16, 2021 17:27:02 GMT
Ja nie wiem czy prot w oryginale cały czas nie jest żonaty z żoną, tą, która go zdradza. Jeśli tak, to jak "porządna" turecka protka miałby mieć z nim wątek miłosny ? Poza ty jakby protom dać wątek miłosny to zmieniłoby co te postacie łączyło w oryginale. Onedine , w takim razie jesteś nie na czasie W jednym tureckim serialu, który jest teraz emitowany, jest pod tym względem jeszcze mocniej kontrowersyjna fabuła, bo protka się zakochuje w kierowcy męża, młodszym od siebie o 7 lat, wchodzi z nim w romans, wyznaje to wszystko rodzinie męża, gdzie grozi jej kulka w łeb, po czym wnosi o rozwód i odchodzi do kochanka... (to tak w skrócie) Mnie po prostu serial w gatunku "serial turecki" i fabule o wzniosłych uczuciach przyjacielskich, w dodatku pomiędzy kobietą i mężczyzna, gdzie tego typu relacja nie ma w moim przekonaniu racji bytu, nie dość, że by wynudził, to jeszcze by zażenował. A ten serial, o którym piszesz ma szczęśliwy finał ? Postawa protki jest odbierana jako dobra czy nie ? Bo intencją twórców dramy koreańskiej było, aby proci nie byli moralnie wątpliwymi osobami. Gdyby mieli być antybohaterami to nie byłby to remake, a coś innego.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 16, 2021 19:19:02 GMT
Reżyserką została Banu Akdeniz! (Hercai) to był tylko żart
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2021 19:39:40 GMT
A ten serial, o którym piszesz ma szczęśliwy finał ? Zależy, z której strony na niego się patrzy, bo tak się składa, że zakończenie historii książkowej jest wielopłaszczyznowe. Generalnie jest kilka potężnych przełomów, w sensie zmieniających całkowicie dotychczasowy układ. Jedne są szczęśliwe lub pozornie szczęśliwe, inne nieszczęśliwe, a jeszcze inne są szczęściem w nieszczęściu. A co najważniejsze, nie ma cofania się, jest tylko bieg do przodu przez przeszkody i z upadkami po drodze. Także to nie jest lajtowa historia, a co za tym idzie Turkom się spodoba. Oni takie wręcz kochają. Postawa protki jest odbierana jako dobra czy nie ? Bo intencją twórców dramy koreańskiej było, aby proci nie byli moralnie wątpliwymi osobami. Gdyby mieli być antybohaterami to nie byłby to remake, a coś innego. Protka jest w tej historii bardzo pozytywną osobą i taką ją na pewno scenariusz ulepi... Każda jej decyzja, czy kolejny krok mają bardzo silne podłoże psychologiczne i ono też zostanie w szczegółach przedstawione. Także osobiście się nie boję, że Turcy protkę zlinczują. Scen seksu twórcy przecież nie pokażą, a to z nimi społeczeństwo ma największy problem.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 17, 2021 15:03:05 GMT
Reżyserką została Banu Akdeniz! (Hercai) to był tylko żart Nie wiem czy bym nawet oglądał, ale na na słowo banu ciśnienie mi się podniosło.
|
|
|
Post by lucy on Aug 18, 2021 10:29:58 GMT
Ostatnie plotki niosą, że główne role zagrają: Hazal Kaya i Bugra Gulsoy.
|
|
|
Post by mira on Aug 18, 2021 11:18:20 GMT
Ostatnie plotki niosą, że główne role zagrają: Hazal Kaya i Bugra Gulsoy. Wydaje mi się, że całkiem spoko Poza tym Hazal nie ma wzrostu modelki i będzie dobrze wyglądała u jego boku.
|
|
|
Post by lucy on Aug 18, 2021 11:24:16 GMT
Hazal nie ma wzrostu modelki i będzie dobrze wyglądała u jego boku. Mnie się akurat Hazal Kaya z urody nie podoba, ale z tym wzrostem to masz mira świętą rację. Trudno mi się patrzy na duet, gdzie protka nie jest wyraźnie (i ciągle śmiga w czółenkach) niższa od prota. Dlatego np. Esra Bilgic, czy Busra Develi u mnie odpadają. Aktorów o wzroście Onura Tuny jest niewielu.
|
|
|
Post by lucy on Aug 25, 2021 12:25:59 GMT
Nie wiem, czy opis postaci, którą ma podobno zagrać Hazal w nowym serialu telewizyjnym mieści się w fabule My Mister, ale na pewno pasuje do ogólnego opisu.
Hazal zagra kobietę, która w życiu wiele przeszła i w wyniku wypadku straciła pamięć.
|
|
|
Post by lucy on Aug 26, 2021 21:04:59 GMT
Hazal i Bugra zagrają w innym remaku azjatyckiej dramy (Oasis).
|
|