|
Post by lucy on Dec 7, 2021 20:56:24 GMT
Pewnie z takiej, że na planie Evlilik szaleje koronawirus i zdjęcia zostały przeniesione, a co za tym idzie nie mają gotowego odcinka. Kolejna emisja jest zaplanowana dopiero na 21 grudnia.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 7, 2021 21:10:32 GMT
A i zapychają.
|
|
|
Post by lucy on Dec 7, 2021 21:53:17 GMT
Tak w ogóle to Mahkum będzie emitowany w czwartki. Da radę się sprzedać wśród tak silnej konkurencji?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 7, 2021 22:17:55 GMT
Ja mam takie marzenie. Nie ma innej opcji. Mavi mówi że będzie hit.
|
|
|
Post by mira on Dec 8, 2021 8:46:37 GMT
Mnie ten serial niezbyt ciekawi, ale aktor ma bardzo ładne oczy Ciekawe, kto się rozchorował na planie "Evlilik", żeby mi czasem Yigit nie zaraził Pinar. Serial zapowiada się na totalnie odmienny od ciepłego i spokojnego "Misafir". Tamto się nie przyjęło, to może temu się uda.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2021 9:31:52 GMT
Ja mam takie marzenie. Nie ma innej opcji. Mavi mówi że będzie hit. Po pierwsze, cieszę się z dwóch bolumów w tygodniu, choć to moim zdaniem zagranie z dupy trochę. Turcy mogą zgłupieć i nie wiedzieć, kiedy dizi leci ostatecznie. Po drugie, boję się mega, ja hitu nie potrzebuję. Wystarczy, że się utrzyma i przetrwa tę złą passę FOX. Dzięki za awatar, lucy. Wgrałam przez forum i śmiga.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2021 11:57:13 GMT
Kto wie, może odcinek 2 będzie powtórzony w kolejnym tygodniu. Pewnie będzie zależało od reytingu. Dzięki za awatar, lucy. Wgrałam przez forum i śmiga. 👍👍
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2021 15:48:51 GMT
Kto wie, może odcinek 2 będzie powtórzony w kolejnym tygodniu. Pewnie będzie zależało od reytingu. Zobaczymy, jak to w ogóle będzie z tymi powtórkami. Fox w tym sezonie nie powtarzał nic w głównym paśmie oprócz Evlilika, kiedy czwartki jeszcze miał wolne. Tak to wszystkie powtórki w jakiś randomowych godzinach, które za bardzo raczej wpływu nie miały na widownię. Po dłuższym przemyśleniu stwierdzam, że źle zrobili dając 1 bolum we wtorek. Ludzie nie zdążą obejrzeć jednego, a już drugi będzie. Wysoce prawdopodobne, że to źle wpłynie na reyting. Kierownictwo FOX do zmiany. Jeśli chodzi o reytingi, to gdyby Mahkum utrzymał się stabilnie w przedziale 4-5 i trwał do końca sezonu to byłoby dobrze. Nie jest to historia, którą można rozciągać do nie wiadomo jakich rozmiarów. Zwłaszcza, że oryginał miał 18 odcinków po godzinie każdy. No nic, pozostaje mieć nadzieję, że dobra passa MF Yapim trwa i serial się utrzyma. Next , Alex a wy co myślicie o tym "genialnym" pomyśle Fox?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 8, 2021 17:05:46 GMT
Moim zdaniem niestety emisja dwóch odcinków w jednym tygodniu może źle wpłynąć na rating.
W USA często się tak zdarza, że serial ma premierę np. w niedzielę, drugi odcinek leci w poniedziałek i od tego czasu emisja w poniedziałki. Ale Turcja nie jest to tego przyzwyczajona.
Serial chyba trafia na antenę w niełatwym okresie. W styczniu zawiera się nowe umowy reklamowe itp. więc jeśli wyniki nie dopiszą to serial chyba może szybko wylecieć.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 8, 2021 17:50:15 GMT
Next , Alex a wy co myślicie o tym "genialnym" pomyśle Fox? Obawiam się tego samego. Widz jest skołowany nie wie w który dzień ma patrzeć. Skoro Mavi mówisz że serial jest krótki, to obawiam się że jeśli serial wyjdzie z dobrym wynikiem, to mf i fox będą cisnąć do ostatniej kropli. A tego byś my nie chcieli. Wystarczy że doktorka nam zniszczyli.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2021 17:59:51 GMT
Mi się to nie podoba. Ale zobaczymy. No ten serial nie może być hitem, bo wiadomo, jak się skończy. Jak poleci do końca sezonu to wystarczy. Zdążą zamknąć historię bez zbędnego przedłużania. Myślę że takie 4/5 w ratingu wystarczy.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 8, 2021 21:07:48 GMT
Mi się to nie podoba. Ale zobaczymy. No ten serial nie może być hitem, bo wiadomo, jak się skończy. Jak poleci do końca sezonu to wystarczy. Zdążą zamknąć historię bez zbędnego przedłużania. Myślę że takie 4/5 w ratingu wystarczy. Mam podobne zdanie. Solidne 20. odcinków i można te historię zamknąć.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2021 21:21:29 GMT
Next, Alex, zaczęliśmy myśleć o sukcesie serialu, zanim on się w ogóle zaczął. W końcu dociągnięcie do końca sezonu to też sukces. A może Fox nas negatywnie zaskoczyć i urwać historię bez zakończenia (odpukać w niemalowane), gdy cyferki się nie będą zgadzać. Zwłaszcza, że ekipa nagrywa już 5 odcinek. To nie jest historia, którą da się odkręcić w 1-2 bolumy.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2021 21:51:24 GMT
Mavi, trochę więcej optymizmu. Zapuść sobie motyw przewodni AlFer, dopóki nie wymyślę czegoś weselszego do tego dizi. 😂 A to może chwilę potrwać, bo nie znam historii. A Rubik do wszystkiego pasuje. 😂
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 8, 2021 22:15:21 GMT
Next, Alex, zaczęliśmy myśleć o sukcesie serialu, zanim on się w ogóle zaczął. W końcu dociągnięcie do końca sezonu to też sukces. Lepiej te 4/5 % i skończyć sensownie w jednym sezonie.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2021 22:18:10 GMT
Next, Alex, zaczęliśmy myśleć o sukcesie serialu, zanim on się w ogóle zaczął. W końcu dociągnięcie do końca sezonu to też sukces. Lepiej te 4/5 % i skończyć sensownie w jednym sezonie. Innych liczb w czwartek (w sensie wyższych) nie da się wyciągnąć moim zdaniem. Grunt, żeby poniżej 4 nie było.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2021 13:57:32 GMT
Wg mnie ta "podwójna" emisja nie wpłynie negatywnie na oglądalność. Fox nie żałuje na reklamę, chyba jest mocno zdeterminowany. Jeden z ulicznych plakatów:
|
|
|
Post by Mavi on Dec 9, 2021 14:07:30 GMT
Obyś miała rację z tą oglądalnością, lucy. Fox pokusił się nawet o przygotowanie ulicznych plakatów, a to nowość, bo zwykle projekty MF Yapim nie miały reklamy w takiej postaci (a przynajmniej nie pamiętam, aby tak było).
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 9, 2021 14:12:18 GMT
Fox pokusił się nawet o przygotowanie ulicznych plakatów, a to nowość, bo zwykle projekty MF Yapim nie miały reklamy w takiej postaci (a przynajmniej nie pamiętam, aby tak było). Pokusił, pokusił ale promują premierę 16 grudnia (czwartek) a jest ona dwa dni wcześniej, we wtorek Widać, że decyzja o dwóch odcinkach w tygodniu była nagła.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2021 14:15:54 GMT
Mavi, na plakatach jest tylko "czwartek", poza tym, żeby się wkręcić w serial wcale nie trzeba oglądać pierwszego odcinka. Choć myślę, że Turcy go chcąc nie chcąc obejrzą, bo w przyszły wtorek jest dość dużo luzu (Destan ich nie powalił, a Masumalar już się im znudził). edit. Liam, no Fox nie mógł wcześniej planować premiery Mahkuma na wtorek, bo tam leci inny serial.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 9, 2021 14:25:45 GMT
Fox pokusił się nawet o przygotowanie ulicznych plakatów, a to nowość, bo zwykle projekty MF Yapim nie miały reklamy w takiej postaci (a przynajmniej nie pamiętam, aby tak było). Pokusił, pokusił ale promują premierę 16 grudnia (czwartek) a jest ona dwa dni wcześniej, we wtorek Widać, że decyzja o dwóch odcinkach w tygodniu była nagła. W poniedziałek jeszcze nie było daty (dali zwiastun bez daty), a we wtorek krzyknęli, że dwa bolumy w jednym tygodniu. Za nimi nie trafisz. Z resztą sprawa jest związana z koroną, bo gdyby nie to, że Gokce się zaraziła i Evlik nie ma odcinka, to premiera byłaby normalnie 16 grudnia. A tak to no cóż. Ale mam wrażenie, że Asena znowu ma wywalone i czeka na gotowe. Mam nadzieję, że tym razem się nie przejedzie. Ostatnią klapę MF Yapim zaliczyło w 2018 i oby tak zostało.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 9, 2021 17:03:01 GMT
Ale mam wrażenie, że Asena znowu ma wywalone i czeka na gotowe. Ja bym chciał by się wreszcie przejechała na swojej ignorancji. Tylko nie koniecznie na tym serialu.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 9, 2021 17:09:45 GMT
Ale mam wrażenie, że Asena znowu ma wywalone i czeka na gotowe. Ja bym chciał by się wreszcie przejechała na swojej ignorancji. Tylko nie koniecznie na tym serialu. Oby nie na tym. Gdyż się wyczekałam w pip na niego.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 9, 2021 17:41:50 GMT
Ja bym chciał by się wreszcie przejechała na swojej ignorancji. Tylko nie koniecznie na tym serialu. Oby nie na tym. Gdyż się wyczekałam w pip na niego. No ja też bym nie chciał by to było na tym serialu.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2021 10:41:04 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Dec 10, 2021 11:49:54 GMT
Poprzedni plakat podobał mi się bardziej. Ten jest ładny, ale trochę jakby się wystroili na Sylwestra.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2021 11:56:07 GMT
Brakuje mi tu jeszcze tego trzeciego. Mógłby stać za dziewczynami.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 10, 2021 22:47:47 GMT
Zdecydowanie wolę pierwszy plakat. Ten drugi jest bardzo napaćkany. I dwa nie przepadam za tą blond panią. Tyle mi krwi napsuła w doktorku.
|
|
|
Post by lucy on Dec 12, 2021 10:51:06 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Dec 12, 2021 11:22:22 GMT
Widziały z pewnością .
|
|