|
Post by Matthias on Oct 21, 2022 20:27:56 GMT
📌 Reytingi zа 20.10.2022ТОТАL:2. Camdaki Kız (53 odcinek) - 5.52% ⬆ (+1.18) 4. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (14 odcinek) - 4.93% ⬆ (+0.23) 5. Aldatmak (5 odcinek) - 4.58% ⬇ (-0.96) 14. Mahkum (30 odcinek) - 2.78% ⬆ (+0.36)
15. Duy Beni (16 odcinek) - 2.13% (=) 26. Balkan Ninnisi (16 odcinek) - 1.56% ⬆ (+0.25) АВ:1. Camdaki Kız - 5.47% ⬆ (+0.39) 4. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.26% ⬆ (+0.10) 5. Aldatmak - 3.78% ⬇ (-0.53) 12. Mahkum - 2.75% ⬆ (+0.84)
24. Balkan Ninnisi - 1.16% ⬇ (-0.19) 36. Duy Beni - 0.70% ⬇ (-0.11)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 21, 2022 20:59:38 GMT
Mam wrażenie że pospieszyli się z tym finałem. Mogli przenieść serial na sobotę i dać ekipie zamknąć historię do końca roku.
|
|
|
Post by lucy on Oct 21, 2022 21:08:10 GMT
Mogli przenieść serial na sobotę i dać ekipie zamknąć historię do końca roku. No i tak zrobili, tyle że na jeden odcinek. Next, w sobotę serial by nie miał racji bytu. Widownia sobotnia ma upodobania komediowo-familijne.
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2022 9:39:21 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2022 12:12:21 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 26, 2022 17:05:13 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Oct 28, 2022 14:32:48 GMT
Marzy mi się w tej roli Onur. Pasował by idealnie, co nie Alex . Chodź nie wiem czy znów zagra w serialu mf. W związku z tym, że udało nam się z Next wymanifestować dwie powyższe rzeczy przed startem serialu, to... Next manifestuję, żeby tak się serial skończył. Swoją drogą, w drugim sezonie jest BARDZO DUŻO analogii do książki "Behawiorysta" Remigiusza Mroza oraz jej serialowej adaptacji. Mam nadzieję, że w finale Giryan skończy dokładnie tak, jak Beatka. Już nawet nieważne, żeby ją Baris zabił, ale ważne, żeby została zabita już niezależnie przez kogo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 28, 2022 19:08:59 GMT
Ale że buge zabije fira nie.? Po niej można się wszystkiego spodziewać.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 28, 2022 19:11:35 GMT
Ale że buge zabije fira nie.? Po niej można się wszystkiego spodziewać. Jeżu pigmejski, jakiego Firata? Barisa!
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 29, 2022 18:39:01 GMT
Ale że buge zabije fira nie.? Po niej można się wszystkiego spodziewać. Jeżu pigmejski, jakiego Firata? Barisa! Tak barisa , myślałem o barisie a napisałem fir. xD Oby się sprawdziło, i buge obudziła się z letargu.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 30, 2022 7:24:01 GMT
Wrzucam garść wrażeń po obejrzeniu finału live. Dokładniej z cytatami i podsumowaniami powrócę tutaj w przyszłym tygodniu, kiedy przetłumaczę odcinek. Odcinek 31 [FINAŁ]Ach, finał... Ach finał... Finał był... CUDOWNY, NIEZIEMSKI, BOSKI, NIEOCZYWISTY, NIESTANDARDOWY, smutny, niekoniecznie sprawiedliwy, ale REALISTYCZNY I PIĘKNY.
Akcja całego sezonu działa się 3 miesiące po klifie, ale 3 miesiące przed ślubem. Punktem wspólnym był ślub Firata i Buge, który od początku był grą, która miała na celu ściągnięcie Barisa i złapanie go. Ale wróćmy do początku odcinka...Firat z ekipą poddali się Barisowi, bo inaczej ten strzeliłby do małego Cana. Firat, Haci i Giryan stali się więźniami Barisa w podziemiach. Jak się szybko okazało Giryan od samego początku była przysłana przez Barisa i od samego początku z nim współpracowała. Chwała scenarzyście! Tym posunięciem zmazał wszystkie grzechy w postaci romantycznych pierdoletów, którymi nas raczył w kilku scenach w przypadku Firata i Giryan. Firat po tym, jak Firat się o tym dowiedział, kopnął w dupsko Giryan. Baris zorganizował mały sąd na Firacie i po tym chciał go pochować żywcem. Nawet spakowali go do trumny, ale wbiła policja i się uratowali. Jak się okazało, to Buge dała cynk policji. Chociaż raz ta idiotka coś dobrze zrobiła. Ale kiedy wszyscy myśleli, że Firat wyjdzie szczęśliwie z tej akcji cało, ten padł i stracił pamięć... I co na to Baris?Baris przebrał się za swojego brata bliźniaka i jako Savas zabrał prokuratora tam, gdzie wszystko się zaczęło i wyłożył mu całą ich historię. Calutką. Pokazał mu akta, wszelkie zbiory... Baris PRZEBRAŁ SIĘ za brata, którego ZNIENAWIDZIŁ, a to wszystko dlatego, aby jego Savciiii odzyskał pamięć. Do tego, Baris polecił Rafiemu sprowadzenie Dadaloglu. I kiedy Dada mówił Firatowi, że jest jego ojcem Baris stał za drzwiami i słuchał. I po tym wszystkim Firat sobie przypomniał o Barisiątku. Czy można sobie wymarzyć piękniejsz dowód miłości w przypadku swojego shippu? Baris uciekł za granicę (plaża z finału 1 sezonu), ale kiedy dostał info o ślubie FirBug wkurzył się i wrócił do Stambułu. I wbił na fejkowy ślub FirBug, który był specjalnie zorganizowany po to, aby ściagnąć Barisa z zagranicy. Przyszedł z dynamitem, żeby wysadzić siebie i wszystkich ludzi. I kiedy Baris już miał naciskać na guzik, Firat chciał go zastrzelić i wtedy Buge zasłoniła Barisiątko własnym ciałem. Firat niechcący zabił Buge, odebrał Barisowi ukochaną tak, jak Baris odebrał mu jego ukochaną żonę. Historia zatoczyła koło. FirBar razem skończyli w więzieniu, tylko Baris obłąkany, a Firat szczęśliwy, bo mimo, że się poświęcił i inni są smutni, że go z nimi nie ma, to osiągnał swój cel. Uratował córkę przed Barisem. Ocalił ją. Ja się NIE ZGADZAM NA KONIEC. JA CHCĘ JESZCZE RAZ. Bir ellerine meselesi naszych OnIsów
|
|
|
Post by Matthias on Oct 30, 2022 8:37:40 GMT
📌 Reytingi zа 29.10.2022ТОТАL:1. Gönül Dagi (74 odcinek) - 10.87% ⬆ (+1.05) 3. Kardeşlerim (65 odcinek) - 6.91% ⬇ (-0.95) 14. Mahkum (31 odcinek, FINAŁ) - 2.38% ⬇ (-0.40) АВ:1. Gönül Dagi - 10.05% ⬆ (+0.09) 3. Kardeşlerim - 4.28% ⬇ (-0.28) 12. Mahkum (FINAŁ)- 2.11% ⬇ (-0.64)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 30, 2022 9:18:56 GMT
Nie wiem, skąd ten finał w sobotę, a nie w czwartek? Liczyli na mega widownię? Odejszli pokonani, zhańbieni i w niechwale…
|
|
|
Post by Mavi on Oct 30, 2022 10:38:04 GMT
Nie wiem, skąd ten finał w sobotę, a nie w czwartek? Liczyli na mega widownię? Odejszli pokonani, zhańbieni i w niechwale… Jak to skąd? Stacja sobie wepchała DD na czwartek wbrew woli ekipy. Nawet w scenariuszu scenarzysta zawarł przytyk w kierunku stacji. Miło, że wiesz w jakim stanie odeszli. Przecież widziałaś wszyściutkie odcinki. Cholera, aż mi przykro. Mam nadzieję, że znajdziesz inne dizi, które będziesz krytykować tak bardzo, jak te, z takim samym zacięciem go nienawdzić i z taką samą pasją NIE oglądać, ale się wypowiadać Miłego dnia. Next, jak tam żyjesz po finale?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 30, 2022 11:45:50 GMT
Mavi, źle mnie odebrałaś. Chodziło mi o to, że ostatni odcinek miał spadki zamiast wzrostów… A co do samego serialu, to już się tutaj wiele razy wypowiadaliśmy na ten temat i wszyscy byliśmy zgodni co do tego, że powinno to się skończyć dużo wcześniej, jeszcze w trakcie pierwszego sezonu, który dobiegł do końca sezonu na ostatnim tchu (patrz wyniki). Co do FOXa, to zobaczymy, czy Turków zainteresuje ichniejsze „Beverly Hills 90210” (ja mam cichą nadzieję, że odbije się ono stacji czkawką ). A jak wszyscy wiemy, turecki widz jest nieprzewidywalny…
|
|
|
Post by Mavi on Oct 30, 2022 12:01:48 GMT
@trollka, nie jestem pewna, czy cię źle odebrałam, bo ewidentnie pijesz do tego serialu już od dawna, choć widziałaś tylko 1 i 2 odcinek, co nijak ma się do oceny całości. Tłumaczyłam już jaki jest ten sezon... Dlatego nie będę się powtarzać. Tak, byliśmy zgodni, ale nie jesteśmy. Kiedy byliśmy zgodni były wakacje i było po dość średnim 1 sezonie. Drugi pokazał, że jak się chce, to można i scenarzysta naprawdę zrobił coś wspaniałego. Reytingi nijak mają się do jakości, jaką ten sezon prezentował. W mojej opinii ktoś postawił źle kropki i zamiast 2,... jest 20,... Tyle w temacie. A teraz wracam oglądać 7 raz finał. Utknęłam w tym odcinku i chyba zajmie mi 5 lat wyjście z niego
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Oct 30, 2022 12:21:04 GMT
@trollka oj nie prawda odeszli w bardzo dobrym stylu. To że reytingi nie dopisały to już nie jest ich wina. A co do Darmaduman to po przejrzeniu 1 odcinka nie widzę żeby zagrzali miejsce w Foxie do stycznia. Finał moim zdaniem był bardzo dobry, tak jak i cały drugi sezon, który oglądałam z przyjemnością. Firat stał się taki sam jak Baris (zabił mu ukochaną), ale obronił dzieci przed nim. I jeszcze po raz ostatni zobaczyliśmy Savasa Yesari, aby zwrócić Firatowi pamięć. Obaj wylądowali w więzieniu jeden wyglądając lepiej, drugi gorzej. Pozostaje życzyć Ismailowi oraz Onurowi szczęścia w wyborze kolejnych projektów aktorskich, bo tu pokazali naprawdę dobre aktorstwo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 30, 2022 18:58:35 GMT
Next, jak tam żyjesz po finale? Jeszcze nie widziałem, ale z informacji które mam, to chyba bym wolał by umarli jak bonnie i clyde. Dziś zabieram się za 30 odcinek tak będzie tyle dobroci Mavi, źle mnie odebrałaś. Chodziło mi o to, że ostatni odcinek miał spadki zamiast wzrostów… A co do samego serialu, to już się tutaj wiele razy wypowiadaliśmy na ten temat i wszyscy byliśmy zgodni co do tego, że powinno to się skończyć dużo wcześniej, jeszcze w trakcie pierwszego sezonu Tak większość pierwszego sezonu była marna jak wąs onura, które zabrały mu cały seksapil i zdolności aktorskie A drugim sezonie było nowo narodzenie, duet firbar szarżują aż miło, kipi od nich seksapil i charyzma. Sceny kiedy biedny fir zapisuje wszystko by nie zapomniał córki była przepiękna i przerażająca I ten omen fira by złapać barisa nawet za cenę własnego życia piękny. Chłopaki chamsko kradną każdy kart w którym są, ten ich omen i przekraczanie kolejnej granicy. Żal mi że to jest Turcja serial bo ta para jest tak shipowa. Sceny z opatrywaniem barisa przez fira jest tak napięta seksualnie że czekałem kiedy oni się na siebie rzucą. Pierwszego sezonu widziałem dwa odcinki i przestałem bo mnie nie jarał, a drugi zacząłem po lekkim wprowadzeniem Mavi pierwszy raz przeszkadzały mi kobiety bo tylko zabierali czas antenowy naszym gołąbeczkom.
|
|
|
Post by lucy on Oct 30, 2022 19:47:25 GMT
Kiedy ostatni odcinek jakiegoś serialu w Turcji jest przeniesiony na inne pasmo, np. o 22:00 lub inny dzień (co się najczęściej praktykuje na Foxie), bo kanałowi już nie zależy na jego wynikach, bo one już i tak nic nie zmienią (woli wrzucić nowość), widownia zawsze spada. Gdyby Mahkum był sfinalizowany zgodnie z wcześniejszym harmonogramem, czyli w czwartek o 20:00, to w tabelce byłby najpewniej wzrost.
|
|
|
Post by lucy on Nov 14, 2022 13:22:35 GMT
|
|
|
Post by Alex on Jan 8, 2023 17:21:29 GMT
Poczułam się jak za czasów MD, kiedy zobaczyłam wasze podpisy, Mavi, Next. Tylko Taner coś taki niepodobny...
|
|
|
Post by Matthias on Apr 24, 2023 19:32:14 GMT
💥Ismail Hacioglu odpowiedział na pytanie o przyczyny zakończenia serialu „Więzień”, mówiąc, że powodem nie były niskie oceny, ponieważ opinie widzów były pozytywne. Powiedział, że problem tkwił w scenariuszu - scenarzyści mieli trudności z napisaniem historii i nie wiedzieli, jak ją kontynuować. Drugi sezon serialu został sfinalizowany, ponieważ projekt był adaptacją innego serialu, a scenarzyści nie byli w stanie odpowiednio dostosować oryginalnej historii.
|
|
|
Post by Mavi on Apr 24, 2023 21:52:25 GMT
Wypraszam sobie. Co za pierdolenie o Szopenie! (pardon za słownictwo) Iso chyba czytał swoje kwestie tylko, skoro uważa, że był aż TAKI problem ze scenariuszem. Drugi sezon był zrobiony z pomysłem, elegancko ogarnięty pod względem scenariusza. Scenarzysta dał dupki w 1 sezonie i stąd wzięły się niskie reytingi w drugim. Chłopak w depresji po finale, jak rozumiem, co potwierdził faktem, że wybrał taki "świetny" scenariusz (czyt. Tacsiz) jako następny projekt.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 26, 2023 19:53:03 GMT
Nie zgadzam się z tym, pierwszy sezon mnie znudził. Skończyłem oglądanie na drugim odcinku. A potem po namowach Mavi zdecydowałem się obejrzeć drugi sezon. I był o niebo lepszy. Jakie tam były nie shipowe scenki I wydaje mi się że scenariuszowo również było to dobre. Nie było nudy, akcja szybko szła.
|
|
|
Post by Mavi on Apr 26, 2023 21:18:56 GMT
Nie zgadzam się z tym, pierwszy sezon mnie znudził. Skończyłem oglądanie na drugim odcinku. A potem po namowach Mavi zdecydowałem się obejrzeć drugi sezon. I był o niebo lepszy. Jakie tam były nie shipowe scenki I wydaje mi się że scenariuszowo również było to dobre. Nie było nudy, akcja szybko szła. Nie widziałeś pierwszego sezonu, więc jak możesz wiedzieć, że cię znudził?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 27, 2023 20:32:20 GMT
Nie widziałeś pierwszego sezonu, więc jak możesz wiedzieć, że cię znudził? Widziałem dwa odcinki.
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2024 15:09:03 GMT
Jest to remake koreańskiej dramy "Innocent Defendant" Oryginał można obejrzeć po polsku w serwisie T-Mobile. i.ibb.co/9VfPJP2/image.png
|
|
|
Post by lucy on Mar 13, 2024 19:10:09 GMT
Serial się pojawił na polskim Disney+. Ale można go oglądać tylko po turecku. Brak jest informacji czy i kiedy się pojawi polskie tłumaczenie. Jest 3 sezony - 75 odcinków. i.imgur.com/hFmy3MF.jpeg
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2024 16:52:55 GMT
💥💥💥Serial #Mahkum jest już dostępny w abonamencie platformy cyfrowej „Ivi”!
|
|
|
Post by Mavi on Mar 26, 2024 19:56:15 GMT
Nadal mi tęskno za tym pierdolnikiem.
|
|