|
Post by lucy on Nov 10, 2020 15:46:12 GMT
Tytuł: Kadınım Poprzedni tytuł: Güneş Tutulmasi - Zaćmienie Słońca
Wytwórnia: NGM Medya Producent: Nazlı Heptürk, Uğur Türkmen, Gökhan Erkal Reżyseria: Emre Kabakuşak Scenariusz: Ayça Mutlugil, Nuray Uslu
Kanał: ATV Emisja: Dzień tygodnia: Gatunek: dramat Ilość odcinków:
Opis:
Obsada: Ibrahim Celikol
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 15:46:31 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 11, 2021 11:10:28 GMT
Pastelowi się chyba znowu nie powiodło. 💥 Kadir Dogulu udzielił wczoraj krótkiego wywiadu tureckim dziennikarzom. Aktor skutecznie unikał pytań o Güneş Tutulması, w którym miał zagrać główną rolę. Powiedział, że obecnie czyta scenariusze i jeszcze żadnego nie wybrał. Nie ma też żadnych doniesień o projekcie ze strony Pastela. Wygląda na to, że Kadir znowu nie miał szczęścia. Tytułem przypomnienia, wcześniej miał zagrać w "Ay ve Gunes" ES Film (remaku indyjskiego "Jak nazwać tę miłość"). Niestety projekt został zawieszony.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 11, 2021 11:13:55 GMT
lucy, fajny tytuł. Może Kanal D się jeszcze skusi.
|
|
|
Post by lucy on Jan 11, 2021 11:20:52 GMT
Wątpię, bo Wytwórnia ostatnio straciła dużo kasy (Guvercin i Zumruduanka - oba wysokobudżetowe) i pewnie nie ma jej na rozruch Ostatnio tytuły ze "słońcem" nie mają szczęścia.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 11, 2021 11:25:09 GMT
Wątpię, bo Wytwórnia ostatnio straciła dużo kasy (Guvercin i Zumruduanka - oba wysokobudżetowe) i pewnie nie ma jej na rozruch Ostatnio tytuły ze "słońcem" nie mają szczęścia. Dlatego może w "Zumruduance" pewne postaci zniknęły, co też zrozumiałe, bo po co ich pokazywać, jak nic się u nich nie dzieje. Zastanawia mnie tylko, kto finansuje te wszystkie seriale? One powinny być realizowane na zamówienie danej stacji i to ona powinna pokrywać koszta... A tu chyba dzieje się inaczej - oni przedstawiają stacji projekt, jeśli dostają zielone światło - kręcą, a stacja dostaje odcinek wraz z rachunkiem za jego produkcję. To bardzo nieekonomiczne.
|
|
|
Post by lucy on Jan 11, 2021 11:46:48 GMT
Dlatego może w "Zumruduance" pewne postaci zniknęły, co też zrozumiałe, bo po co ich pokazywać, jak nic się u nich nie dzieje. Chodzi właśnie o to, dlaczego się nic u nie dzieje, skoro dziać się powinno. Po prostu brak jest twórcom pomysłu, albo nie stać ich na pensje dla aktorów. Tyle, ze mnie jako widza to nie obchodzi. Zastanawia mnie tylko, kto finansuje te wszystkie seriale? One powinny być realizowane na zamówienie danej stacji i to ona powinna pokrywać koszta... Na kanale Trt wiadomo, że państwo. Na kanałach prywatnych nie ma już tak dobrze. Serial musi na siebie nie tylko zarobić, ale i przynieść zysk. Na start kanały zamawiają najczęściej po 4 tudzież 6 odcinków (tak, dofinansowują projekt) i jeśli te się nie spodobają to jest papa. Ale wiadomo, że tez wszystko zależy od układów. Poza tym się zdarza, że kanały mają udziały w zyskach z dystrybucji (ATV, Kanal D) i jeśli się projekt sprzedaje to to mocno pomaga przetrwać.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 11, 2021 12:03:02 GMT
lucy, coś mi się w Twojej teorii nie zgadza, bo wtedy nie byłoby tak, że producent ciągnie serial do końca, a firma nagle upada i aktorzy zostają bez wynagrodzenia, choć stacja zapłaciła. Tak samo seriale nie byłyby przerywane nagle, bez zakończenia, gdyby zamawiano kilka odcinków naprzód. Prędzej podpisuje się umowę na jeden odcinek, szacuje koszty, wraz z odcinkiem stacja dostaje rachunek, jest emisja i stacja obserwuje wyniki, pewnie jest też klauzula zapewnionego kolejnego odcinka, stąd też wiele pourywanych seriali, bo "ostatni"" odcinek to tylko dopełnienie warunków kontraktu. Tak sądzę. Ale jak jest naprawdę, pewnie wiedzą tylko sami włodarze stacji i producenci.
|
|
|
Post by lucy on Jan 11, 2021 12:35:22 GMT
Coś mi się w Twojej teorii nie zgadza, bo wtedy nie byłoby tak, że producent ciągnie serial do końca, a firma nagle upada i aktorzy zostają bez wynagrodzenia, choć stacja zapłaciła. Firmy robią jednocześnie po kilka projektów, więc na pewno jest przepływ pieniądza miedzy projektami. Pomijam spłacanie długów, bo to oczywiste, ze cześć kasy idzie na nie. Tak samo seriale nie byłyby przerywane nagle, bez zakończenia, gdyby zamawiano kilka odcinków naprzód. O tym, że kanały kupują po kilka odcinków pisze się wszędzie. Mówią o tym nawet sami aktorzy w wywiadach. To, że serial jest urwany bez finału można wyjaśnić tym, że kanał czekał z decyzją do samego końca.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 21:00:50 GMT
Ja nadal czekam na remake tego indyjskiego serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 16, 2021 10:25:21 GMT
Kadir nie ma coś ostatnio szczęścia. Może jednak uda mu się złapać rolę, dzięki której ostanie troszkę na ekranie.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 16, 2021 19:36:53 GMT
Ja nadal czekam na remake tego indyjskiego serialu. Ja również. I gdyby Kadir tam zagrał nie miałabym nic przeciwko.
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 10:18:46 GMT
Ja nadal czekam na remake tego indyjskiego serialu. Ja również. I gdyby Kadir tam zagrał nie miałabym nic przeciwko. Wg mnie na razie nie ma najmniejszych szans na Ay ve Gunes. Wytwórnia Es Film na obecnie na karku 3 projekty: Abdulhamid, Yesilcam i Barbarosę, a że jest dość małą wytwórnią, nie ma na więcej mocy.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 18, 2021 19:17:00 GMT
3 projekty to i tak duzo. Zreszta, te wytwornie wyrastaja tam co jakis czas jak grzyby po deszczu i tak samo upadaja.
|
|
|
Post by lucy on Aug 18, 2023 8:12:28 GMT
Jest to drugi, zapowiedziany niedawno nowy serial ATV. Notabene, 3 lata temu miał powstać serial o identycznym tytule (z Kadirem Dogulu w roli głównej), ale na tę chwilę nie wiadomo, czy jest to ten sam projekt. Tamten został zawieszony, być może przejęła go inna (czyli ta) wytwórnia. dizilandia.boards.net/thread/129Szczegóły projektu: Tytuł: Güneş Tutulması - Zaćmienie Słońca Wytwórnia: Pastel Film Producent:Reżyseria: Deniz Kolos (ostatnio: seriale z Asli Enver) Scenariusz: Ayça Mutlugil (...) Opis:Obsada:Kadir Dogulu i.imgur.com/iNgrq9n.png i.imgur.com/5yAYTGk.jpg
|
|
|
Post by lucy on Aug 24, 2023 19:14:34 GMT
|
|
|
Post by mira on Aug 25, 2023 6:54:30 GMT
Sama nie wiem, co myśleć o takim połączeniu. Wydaje się, że totalnie do siebie nie pasują. Prywatnie też dwa różne światy, a przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Natomiast dziwne, negowane przez wielu połączenia, potrafią czasem pozytywnie zaskoczyć. Zobaczymy...
|
|
|
Post by Matthias on Aug 27, 2023 13:35:46 GMT
💥 Erkan Avci dołączył do obsady serialu „ Kadınım”, w którym główne role zagrają Ibrahim Çelikkol i Dilan Cicek Deniz. Wcieli się w Yetima – okrutnego i bezlitosnego człowieka, który stanie się głównym wrogiem Yasara (Ibrahim Celikkol). W centrum fabuły znajduje się historia Yasara, który będąc żonaty i mając dwójkę dzieci, zakochał się w młodej kucharce - Gunes.
|
|
|
Post by lucy on Aug 27, 2023 14:00:25 GMT
W centrum fabuły znajduje się historia Yasara, który będąc żonaty i mając dwójkę dzieci, zakochał się w młodej kucharce - Gunes. Identyczny schemat fabuły był w niedawnym "Gel dese ask" z Erkanem Petekkayą. Nie pamiętam tylko kim dokładnie była owa młódka.
|
|
|
Post by lucy on Aug 28, 2023 15:46:17 GMT
Jest to drugi, zapowiedziany niedawno nowy serial ATV. Notabene, 3 lata temu miał powstać serial o identycznym tytule (z Kadirem Dogulu w roli głównej), ale na tę chwilę nie wiadomo, czy jest to ten sam projekt. Tamten został zawieszony, być może przejęła go inna (czyli ta) wytwórnia. dizilandia.boards.net/thread/129Szczegóły projektu: Tytuł: Güneş Tutulması - Zaćmienie Słońca Wytwórnia: Pastel Film Producent:Reżyseria: Deniz Kolos (ostatnio: seriale z Asli Enver) Scenariusz: Ayça Mutlugil (...) Opis:Obsada:Kadir Dogulu (...) Połączyłam tematy. Jest to ten sam projekt, jednak znowu pojawiły się przeszkody dotyczące kwestii prawnych - Pastel Film ostatecznie zrezygnował z przeniesienia praw do projektu na rzecz NGM, choć rozmowy między wytwórniami wskazywały na pozytywne zakończenie negocjacji. Niebawem się okaże, czy projekt znowu nie powędruje na półkę. i.imgur.com/LF5jgoa.pngi.imgur.com/TlNxbG9.png
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2023 19:03:14 GMT
Chodzą słuchy, że projekt został odwołany, bo wytwórnie się nie dogadały.
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2023 21:33:34 GMT
Tak, projekt został jednak odwołany. Pastel Film nie chce sprzedać NG Medya praw do serialu. A scenarzystki (i autorki historii w jednym) po raz drugi zostały z rękę w nocniku.
|
|