|
Post by lucy on Apr 7, 2021 10:37:03 GMT
Tytuł: Heart of Invictus Tytuł PL:
Kraj: Wielka Brytania | USA
Wytwórnia: Archewell Productions, Fundacja Invictus Games Producent: Joanna Natasegara, książę Harry, księżna Megan Reżyser: Orlando von Einsiedel Scenariusz:
Gatunek: dokumentalny Ilość odcinków: Kanał: Netflix Emisja: 2021
Opis: Serial będzie podążał za grupą niezwykłych zawodników z całego świata, wszystkich członków służby, którzy w drodze na Igrzyska Invictus Games (specjalne zawody organizowane przez księcia Harry'ego - przyp. red.) doznali urazów lub chorób, które odmieniły życie" - poinformował Netflix. Co jeszcze wiadomo o produkcji?
Obsada:
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2021 10:41:24 GMT
Serial dokumentalny "Heart of Invictus", wyprodukowany przez firmę Archewell Productions, należącą do Harry'ego i Meghan już wkrótce zadebiutuje na Netflixie. Wiemy, o czym będzie! Serial dokumentalny "Heart of Invictus", wyprodukowany przez firmę Archewell Productions, której właścicielami są książę Harry i Meghan Markle "będzie podążał za grupą niezwykłych zawodników z całego świata, wszystkich członków służby, którzy w drodze na Igrzyska Invictus Games (specjalne zawody organizowane przez księcia Harry'ego - przyp. red.) doznali urazów lub chorób, które odmieniły życie" - poinformował Netflix. Co jeszcze wiadomo o produkcji? Książę Harry, który sam jestem weteranem wojskowym, Igrzyska Invictus Games powołał do życia w 2014 roku. Igrzyska Invictus Games to międzynarodowe wielodyscyplinarne zawody sportowe skierowane do żołnierzy i weteranów wojennych rannych w misjach w kraju i poza granicami. Nazwa pochodzi od łacińskiego słowa invictus, czyli "niepokonany". Inspiracją do zorganizowania igrzysk był amerykański turniej Warrior Games. Wieloodcinkowy serial dokumentalny, będący partnerstwem Archewell Productions i Fundacji Invictus Games, będzie podążał za uczestnikami i organizatorami wydarzenia. Serial wyreżyseruje Orlando von Einsiedel, a produkcją zajmie się Joanna Natasegara, laureatka Oscara za film krótkometrażowy "Białe hełmy" z 2016 roku. Nie mogę być bardziej podekscytowany podróżą, która jest przed nami i bardziej dumny ze społeczności Invictus - powiedział książę Harry, który będzie pełnił rolę producenta wykonawczego serialu i pojawi się przed kamerą. Fundacja Invictus Games będzie również producentem wykonawczym, a projekt, jak twierdzi Netflix "zapewni organizacji znaczne fundusze". Książę i księżna Sussex oraz zespół Archewell Productions budują ambitny plan, który odzwierciedla wartości, które są im bliskie. [...] Odkąd ich poznałem, było jasne, że Igrzyska Invictus zajmują bardzo szczególne miejsce w ich sercach i nie mogę być bardziej szczęśliwy, że ich pierwsza seria dla Netflixa pokaże to światu w sposób, jakiego nigdy wcześniej nie widziałem - powiedział Ted Sarandos, współzarządzający firmą Netflix. We wrześniu 2020 Harry i Meghan podpisali wieloletnią umowę produkcyjną z Netflixem. Obejmuje ona seriale fabularne, seriale dokumentalne, filmy dokumentalne, filmy fabularne i programy dla dzieci. Warunki finansowe nie zostały ujawnione. Warto wspomnieć, że para ma również umowę ze Spotify - kto wie, może wkrótce doczekamy się także podcastu, w którym Harry i Meghan opowiedzą więcej o rozstaniu z rodziną królewską?
|
|