|
Post by lucy on Jun 10, 2021 11:28:48 GMT
Premiera: 11 czerwca (piątek) Premiera: 18 czerwca (piątek).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 10, 2021 13:38:11 GMT
Intryguje mnie ten serial. Ilhan świetnie wypada. Mam tylko na dzieje że burcu nie będzie za dużo piszczeć.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2021 15:26:38 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 10, 2021 15:32:07 GMT
Ilhan świetnie wygląda. Tylko te sukienki burcu strasznie kolorowe. Wyglądają jak nasze polskie ludowe stroje.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2021 16:16:02 GMT
Mnie się ten plakat nie podoba. Nic na nim nie widać.
|
|
|
Post by Mavi on Jun 10, 2021 16:44:18 GMT
Odnoszę wrażenie, że to dizi jest traktowane po macoszemu. Ani zwiastuny nie są za fajne, ani na sensowny plakat nikt pomysłu nie miał. Ma się wrażenie, jakby Fox skreślił ten serial już na starcie w myśl zasady - po co mamy inwestować i pilnować, skoro się nie uda. Zamierzam podglądać to dizi, ale przeraża mnie Burcu (uraz konkretny po Afili mam) i potencjalne ilości wujaszków/braciszków/cioteczek.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2021 16:53:49 GMT
No ja mam wrażenie, ze Aksoy chce powtórzyć sukces Sierot. Tam było totalnie sierotowato i tutaj też jest. Szkoda tej historii.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 10, 2021 16:56:07 GMT
Ja po przeczytaniu fabuły byłem bardzo na tak. Do tego lubię FOX i Medyapim. Wszystko zmieniło się gdy ogłosili protów. Burcu nie lubię a on nie nadaje się na prota z wyglądu. Potem zwiastuny, które są słabe. Myślałem, że będzie to bardziej z lekka melodramat wymieszany z komedią a tu wychodzi raczej głupia komedyjka. Plakat też fatalny. A zazwyczaj było tak, że komedie od FOX interesowały mnie najbardziej. Ale nie tym razem
|
|
|
Post by mira on Jun 10, 2021 16:58:30 GMT
Dokładnie, nie oglądałam oryginału, ale jak czytałam jakieś opisy, to sądziłam, że będzie taka nutka dramatyzmu, trudne rozstanie, poronienie, silne uczucia. A te zwiastuny są takie głośne, niby zwariowane, zabawne, ale w ogóle mnie jakoś nie bawią.
|
|
|
Post by Atahan on Jun 10, 2021 19:10:19 GMT
A mnie tam serial po tych zwiastunach się podoba. Poszli w motyw zwariowanej komedii, co mnie cieszy. No i może być ciekawie w trójkącie, bo akurat postać Buraka zapowiada się na razie na sympatyczniejszą od prota. Ma się wrażenie, jakby Fox skreślił ten serial już na starcie w myśl zasady - po co mamy inwestować i pilnować, skoro się nie uda. Nic dziwnego. Niektóre seriale przygotowywali długi czas i wylatywały po kilku odcinkach, a taki np. "Zumruduanka" ruszył z pracami miesiąc przed premierą i do pandemii był hit. Poza tym w Medyapim wiele seriali jest przygotowywanych bez dopieszczania. "Kadin" dostało szansę, bo "Bizim Hikaye" sobie we wrześniu poradziło i pod koniec października wszedł "Kadin". Wyrobili się w miesiąc. No ja mam wrażenie, ze Aksoy chce powtórzyć sukces Sierot. Tam było totalnie sierotowato i tutaj też jest. Szkoda tej historii. Na plakacie nie ma loga Medyapim, na Twitter nie są wrzucane zwiastuny. Wydaje mi się, że jedyna rola Medyapim w tym serialu to zdobycie oryginalnego scenariusza i ściągnięcie Burcu, Buraka i Melisy. I pewnie jak w przypadku "Baraj" i tutaj producentem nie jest Fath Aksoy tylko Direnc Aksoy Sidar. Zrobiłoby się ciekawie, gdyby córka zrobiła kolejny dobry serial i także zaczęła zatwierdzać swoje projekty. FOXowi brakłoby dni do emitowania seriali z Medyapim, musieliby całkowicie zrezygnować z innych wytwórni, chociaż patrząc na pozycję Medyapim/MF Yapim, to już to zaczynają robić.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2021 19:48:21 GMT
Na plakacie nie ma loga Medyapim, na Twitter nie są wrzucane zwiastuny. Wydaje mi się, że jedyna rola Medyapim w tym serialu to zdobycie oryginalnego scenariusza i ściągnięcie Burcu, Buraka i Melisy. I pewnie jak w przypadku "Baraj" i tutaj producentem nie jest Fath Aksoy tylko Direnc Aksoy Sidar. Słuszna uwaga o brak logo, bo ten serial robi tylko No:9 Productions (poprawisz Atahan w poście 1?). Pewnie jest tak jak piszesz, że Aksoy chciał zrekompensować Burcu ostatnią klapę i załatwił jej protkowanie w tym serialu. No serialu tak jak i Baraja nie robiła razem z Medyapim córka Aksoya (Direnc), tylko Yagmu Unal. Direnc pomagała ojcu pod Medyapim w Nauczycielu i Sierotach. Pomijając wcześniejsze seriale. Ona chyba nie ma swojej wytwórni. Rezyseria: Murat Öztürk Scenariusz: Özlem İnci Hekimoğlu i Nil Güleç Ünsal
|
|
|
Post by Atahan on Jun 10, 2021 20:01:19 GMT
Serial robią obie wytwórnie, bo Medyapim udostępnia u siebie zwiastuny (na YouTubie i Instagramie, na Twitterze wyjątkowo nie), ale obstawiam, że większa odpowiedzialność spoczywa na NO. 9. Birsen także pisała, że serial współprodukuje Medyapim. "Baraj" produkowała zarówno Medyapim jak i Direnc, bo pamiętam, że oglądałem te przedpandemiczne odcinki. Poza tym wystarczy włączyć którykolwiek z odcinków na YouTubie i pierwszy jest jingle Medyapim. Pierwszy serial Direnc (przy współpracy z Yagmur) to "Baraj", we wszystkich poprzednich zajmowała niższe stanowiska, nie była producentką. "Baraj" się udał, a gdyby nie pandemia byłoby dużo lepiej. Pisząc, że zrobiłoby się ciekawie, gdyby Direnc też zaczęła robić hity i zatwierdzać własne projekty miałem na myśli Medyapim - tylko teraz robią 4-5 seriali na sezon, a gdyby do tego Direnc zaczęła zatwierdzać własne projekty, to mogłoby ich być z dwa razy tyle i takiemu FOXowi brakłoby miejsca. Do postu 1 dopiszę, że dwie wytwórnie robią serial. Na razie zostawiam Fatiha na współproducenta, ale jestem niemal pewny, że ten serial robi Direnc. Fatih Aksoy ewentualnie wyreżyseruje jedynie pilotażowy odcinek. No to ciekawe kto się weźmie za V sezon "Yasak Elma". Ale akurat Murat trochę skiepścił klimat tego serialu. Utrzymał jedynie do połowy IV sezonu nasycone barwy i styl Neslihan Yesilyurt, a później to kolory zaczęły być bardziej stonowane, a niektóre ujęcia to nawet wyblakłe.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2021 20:13:56 GMT
"Baraj" produkowała zarówno Medyapim jak i Direnc, bo pamiętam, że oglądałem te przedpandemiczne odcinki. Direnc - Medyapim, Yagmur Unal - NO:9 Productions. Co do tego serialu, to na stronie Fox wyraźnie pisze, ze Meyapim go nie robi, tylko No:9 Productions (czyli Unal). LINKWytwórnia, portfolio: LINK
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2021 14:41:26 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 11, 2021 14:53:31 GMT
Widzę że buraka ubierają w stylu menelskim. A melisie dał bym jakieś bardziej letnie ubrania, bo stylizują ją na taką dziunie paniusie. Chyba że ma taką rolę i musi w takich sztywnych ubraniach chodzić. Ilhana w co by nie ubrali wygląda świetnie . A u burcu co tam jest miszmasz.
|
|
|
Post by Atahan on Jun 11, 2021 16:38:56 GMT
Widzę że buraka ubierają w stylu menelskim. A ja mam za to wrażenie, że oni go wcale nie ubierają, tylko sam się ubiera. Nie różni się niczym od jego prywatnego / pozakamerowego outfitu. Dlatego się nie zdziwię, jeśli styliści ubierają go pod jego styl, bądź po prostu sam się ubiera do nagrań tutaj.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 11, 2021 17:13:23 GMT
A ja mam za to wrażenie, że oni go wcale nie ubierają, tylko sam się ubiera. Nie różni się niczym od jego prywatnego / pozakamerowego outfitu. Dlatego się nie zdziwię, jeśli styliści ubierają go pod jego styl, bądź po prostu sam się ubiera do nagrań tutaj. Cały budżet ubraniowy wydali na burcu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 12, 2021 17:31:25 GMT
Widzę, że nie tylko ja mam z nią problem. Mam podobne odczucia co wy. Będzie głupawo z krzykami Burcu, która nie jest wcale piękna. Prot ma specyficzną twarz, którą można polubić. Za to ona jest przeciętna i brak jej charyzmy. Byłam zaintrygowana, ale po ostatnim zwiastunie ochota na oglądanie mi przechodzi. Zostanie mi chyba na lato jedynie serial Ada Masali.
|
|
|
Post by lucy on Jun 14, 2021 10:15:37 GMT
Dołączyła Sibel Sisman.
|
|
|
Post by mira on Jun 14, 2021 10:45:55 GMT
Jak dla mnie to nawet ciekawsza aktorka od Melisy. Lubiłam jej rolę w "Czarnej Perle", w "Rannym Ptaszku" też całkiem sympatycznie wypadła. Ale zawsze są to role drugoplanowe.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 14, 2021 20:01:31 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Jun 14, 2021 20:13:58 GMT
Cholera. Te zwiastuny coraz to bardziej mnie odstraszają zamiast zachęcać.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 15, 2021 17:59:15 GMT
Dokładnie. Ja już jestem poważnie zniechęcona.
|
|
|
Post by lucy on Jun 16, 2021 10:51:46 GMT
Będzie głupawo z krzykami Burcu, która nie jest wcale piękna. Prot ma specyficzną twarz, którą można polubić. Za to ona jest przeciętna i brak jej charyzmy. Krzyki w jej wydaniu to jest jakiś koszmar. Do tego ta jej irytująca (nie umiem znaleźć lepszego określenia) uroda. Nie wiem, ale romocom powinien być miły dla oka, tymczasem tutaj cały główny kwartet jest pod tym względem trzeciej kategorii.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 16, 2021 15:36:51 GMT
Za to prot jest świetny.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 16, 2021 16:34:07 GMT
Zerknąłem na zwiastun, i zgadzam się z Mavi - zamiast zachęcać, to on odstrasza.... Ale zapewne z nich wszystkich będzie miał największy startowy reyting...
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 16, 2021 17:11:53 GMT
Zobaczymy jak będzie z tym reytingiem. Serial Cemre BO ma po pierwszym odcinku raczej kiepskie notowania. Może tu będzie podobnie.
|
|
|
Post by lucy on Jun 18, 2021 8:44:45 GMT
Proci mi się kompletnie nie widzą. W AA przynajmniej prot przyciągał, ale tu?
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 18, 2021 16:03:31 GMT
On ma twarz viliana. Burcu jest czyjąś córką, albo dziewczyną, że od razu dostaje role?
|
|
|
Post by Matthias on Jun 19, 2021 16:51:35 GMT
Reytingi za 18.06.2021: - PIĄTEK ТОТАL:1. Arka Sokaklar (594 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 6.37%⬆ (+0.17) 3. Kirmizi Oda (42 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 5.21%⬆(+1.36) 7. Aşk Mantık İntikam (1 odcinek) - 3.21%🆕
10. Bozkır Arslanı Celaleddin (5 odcinek) - 2.68%⬆(+0.09) AB:1. Kirmizi Oda (FINAŁ SEZONU) - 6.91%⬆ (+2.17) 5. Aşk Mantık İntikam - 2.99%🆕
9. Bozkır Arslanı Celaleddin - 2.21%⬆(+0.16) 11. Arka Sokaklar (FINAŁ SEZONU) - 2.16%⬇(-0.18)
|
|