|
Post by Atahan on Mar 4, 2021 16:00:52 GMT
Tytuł: Aşk Mantık İntikam Wytwórnia: No:9 Productions Producent: Yagmur Unal Reżyseria: Murat Ozturk (1-5), Koray Kerimoglu (6-) Scenariusz: Ozlem Inci, Nil Gulec Unsal Kanał: FOX Emisja: 18 czerwca 2021 - 22 kwietnia 2022 Dzień tygodnia: piątek Gatunek: romans Ilość odcinków: 42 Remake koreańskiej dramy "Cunning Single Lady". Opis:Esra (Burcu Özberk), która pracowała jako kelnerka, wzięła ślub z inżynierem Ozanem (İlhan Şen), żeby podwyższyć swój standard życia, ale musiała zakończyć to małżeństwo ze względu na trudności jakie w nim przeżywała. Po rozwodzie Ozan otworzył firmę programistyczną i stał się bardzo bogaty. Pewnego dnia Esra zaczyna pracować w firmie swojego byłego męża, żeby na nowo zdobyć jego serce. (wikipedia.pl) Obsada:Burcu Özberk ............... Esra Erten İlhan Şen ............... Ozan Korfalı Burak Yörük ............... Çınar Yılmaz Melisa Döngel ............... Çağla Yılmaz Günay Karacaoğlu ............... Zümrüt Korfalı Zeynep Kankonde ............... Menekşe Erten Süleyman Atanısev ............... Yalçın Erten Mehmet Korhan Fırat ............... Ekrem Erten Sevda Baş ............... Zeynep Ceren Koç Elif Korfalı Birgül Ulusoy ............... Reyhan Tarık Şerbetçioğlu ............... Musa Mehmet Yılmaz
|
|
|
Post by Atahan on Apr 13, 2021 13:24:01 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Apr 14, 2021 18:14:10 GMT
Zwiastuny
Plakaty: m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGRjZWE1ZWUtNTI4Ny00NDBjLTlhMjctNzYzN2Y2ZTRmNWRlXkEyXkFqcGdeQXVyMTE2MDU0NzAw._V1_.jpgm.media-amazon.com/images/M/MV5BOGM1NjQzY2QtYzY5ZS00ZTBmLTg2NTUtYTA0ZWUyYWYwMWFkXkEyXkFqcGdeQXVyMTE2MDU0NzAw._V1_.jpgm.media-amazon.com/images/M/MV5BNjNlNzA1YWQtMzkxMS00NzRiLTg0MzYtNzgwYjAwNjJlN2RjXkEyXkFqcGdeQXVyMTE2MDU0NzAw._V1_.jpgm.media-amazon.com/images/M/MV5BNGQyNWYxZjYtYWNlNy00ZDc2LTgxMTMtODA5ZDIxMmIyZmIwXkEyXkFqcGdeQXVyMTE2MDU0NzAw._V1_.jpgm.media-amazon.com/images/M/MV5BYWU1ZDIyYzctMzg0Yy00OThiLWI2YjUtZmU5YjlkNTVjNGEyXkEyXkFqcGdeQXVyMTE2MDU0NzAw._V1_.jpg
Reytingi:🔥 Aşk Mantık İntikam - Miłość Logika Zemsta (wyniki): 18.06.2021 - 22.04.2022, kanał - FOX, 42 odcinki. ⚡Maksymalna ocena (TOTAL) — 6,46% (17 września 2021 r., odcinek 13) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 2,51% (1 kwietnia 2022, odcinek 39) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 4,50% ⚡Maksymalna ocena (AB) - 5,29% (10 września 2021, odcinek 12) ⚡Minimalna ocena (AB) – 1,99% (1 kwietnia 2022, odcinek 39) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 3,40% ⚡Ocena startowa (TOTAL/AB) - 3,21%/2,99% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 2,61%/2,38% ⚡Maksymalna liczba widzów w Turcji to 5,44 miliona osób. ⚡Minimalna liczba widzów w Turcji to 2,11 mln osób. Średnia liczba widzów w Turcji to 3,79 miliona osób. 💥Główni konkurenci: Arka Soklar, Yalniz Kurt, Aziz, Kasabu Doctor, Kaderimin Oyunu, Kirmizi Oda, Bir Zamanlar Kibris, Yalanci. *Z uwagi na to, że portal dizisi zamknął dane o bezwzględnej liczbie widzów, dane są wskazane w poście na podstawie obliczeń ręcznych (1% = 0,842 mln osób)
|
|
|
Post by Atahan on Apr 14, 2021 18:20:30 GMT
Medyapim przygotowuje dla FOX nową komedię romantyczną. Będzie to remake koreańskiego serialu "Cunning Single Lady". Z tego, co przeczytałem oryginał opowiada o małżeństwie, które rozstaje się, gdy ona traci ciążę w obliczu stresu, ponieważ on rzucił pracę, by założyć własny biznes, który coś kuleje. Po trzech latach od rozwodu ona dalej ma problemy finansowe, zaś on żyje w luksusach. Nie wiem, czy czegoś nie pomieszałem. Onedine raczej będzie wiedzieć więcej.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 14, 2021 18:56:27 GMT
MF/Med się strasznie lubują w koreańskich serialach.
|
|
|
Post by Onedine on Apr 15, 2021 16:15:10 GMT
Medyapim przygotowuje dla FOX nową komedię romantyczną. Będzie to remake koreańskiego serialu "Cunning Single Lady". Z tego, co przeczytałem oryginał opowiada o małżeństwie, które rozstaje się, gdy ona traci ciążę w obliczu stresu, ponieważ on rzucił pracę, by założyć własny biznes, który coś kuleje. Po trzech latach od rozwodu ona dalej ma problemy finansowe, zaś on żyje w luksusach. Nie wiem, czy czegoś nie pomieszałem. Onedine raczej będzie wiedzieć więcej. SPOILERY. To o ciąży jest sporym spoilerem, bo dopiero później widzowie się dowiadują, że ona przed laty poroniła (i z tego jest całkowity inny odbiór wcześniejszego zachowania protki). Prot o tym chyba nie wiedział przez długi czas, jak i widzowie. Jak byli małżeństwem to ona go utrzymywała, rozwiedli się, po latach ona była bez kasy, on z dużą kasą. Zatrudniła się w jego firmie, uczuje odżyło, ale był też "ten drugi", młodszy od niej pracownik tej samej firmy. Dopiero pod koniec zdecydowała się wrócić do byłego męża z tego co czytałam (na razie jeszcze nie widziałam, ale kiedyś zamierzam, bo to podobno dobra drama). Przez większość dramy był więc "trójkąt miłosny" (ale pewnie bez seksu z tym "drugim", typowo jak to w dramie) i niektórzy widzowie byli wkurzeni, że żadnego z dwójki protka długo nie wybiera na dobre.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 15, 2021 17:10:01 GMT
Razem z turecką adaptacją "The Baker and The Beauty" jest to najbardziej wyczekiwany letni turecki serial przeze mnie Fabuła oryginału bardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że zagra tu ktoś kogo lubię, żeby mieć podwójną mobilizację do oglądania... Serial opowiada historię próżnej, młodej kobiety, która ma obsesję na punkcie swojego wyglądu, ponieważ wierzy, że doprowadzi ją to do lepszego życia. Spotyka młodego mężczyznę, który studiował inżynierię. W końcu pobierają się. Jednak mężczyzna decyduje się otworzyć swój własny biznes, co powoduje problemy finansowe a następnie rozwód. Po rozwodzie młoda dama przeżywa trudne chwile. Tymczasem jej były mąż staje się odnoszącym sukcesy i zamożnym programistą. Teraz kobieta będzie chciała ponownie go uwieść.
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2021 17:31:25 GMT
Oj tak, schemat historii jest całkiem, całkiem. Wpadłam na trochę inny opis. To historia młodego małżeństwa, w którym mąż, marzący zawsze o sukcesie, jedynie zaciąga długi, podczas gdy żona, która marzyła o byciu gospodynią domową, pracuje na cztery etaty, próbując ratować rodzinny budżet. Para ostatecznie rozwodzi się, niestety żona nadal spłaca długi zaciągnięte przez męża podczas małżeństwa. Trzy lata później dowiaduje się, że jej ex jest bardzo bogaty, a ona nadal spłaca jego długi. Zemsta kobiety będzie straszna. I zabawna, ponieważ on myśli, że jego była żona po prostu chce go odzyskać ze względu na pieniądze.
|
|
|
Post by Onedine on Apr 15, 2021 20:59:57 GMT
Opis lucy, jest bardziej prawidłowy, bo opis Liam, jest z początkowego punktu widzenia widzów i nie jest całą prawdą o związku protów. Dopiero po jakimś czasie okazuje się ile przeszła samotnie protka w małżeństwie, jak mało prot wiedział o problemach, które przeżywała.
|
|
|
Post by mira on Apr 16, 2021 6:23:57 GMT
Wątek zemsty dodaje tutaj smaczku, bo jak na początku przeczytałam, że ona chce go po prostu odzyskać, to jakieś płytkie mi się wydawało.
Tyle tych seriali planują, że nie wiem, co wybrać. W jakiś jeden bym się wkręciła, ale nie wiem, w który.
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2021 10:18:38 GMT
(przeniesione z tematu Ploteczki... Newsy...itd) Info jest od Siny Kologlu, dlatego na razie wstawiam je tutaj. Jeśli się potwierdzi, założy się temat. Producentka Baraj, Yagmur Unal, przygotowuje nowy letni serial dla Fox. Główne role zagrają: Burcu Ozberk (była niedawno mowa, że ma nowy serial), Ilhan Sen (jeśli to prawda, odszedł z Kalp Yarasi) i Burak Yoruk.
|
|
|
Post by Atahan on Apr 29, 2021 10:47:21 GMT
Producentka Baraj, Yagmur Unal, przygotowuje nowy letni serial dla Fox. Główne role zagrają: Burcu Ozberk (była niedawno mowa, że ma nowy serial), Ilhan Sen (jeśli to prawda, odszedł z Kalp Yarasi) i Burak Yoruk. Pewnie chodzi o remake tej koreańskiej dramy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 29, 2021 11:25:18 GMT
Info jest od Siny Kologlu, dlatego na razie wstawiam je tutaj. Jeśli się potwierdzi, założy się temat. Producentka Baraj, Yagmur Unal, przygotowuje nowy letni serial dla Fox. Główne role zagrają: Burcu Ozberk (była niedawno mowa, że ma nowy serial), Ilhan Sen (jeśli to prawda, odszedł z Kalp Yarasi) i Burak Yoruk. Widziałem dziś na insta że podobno ma zagra burak i burcu.
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2021 11:58:11 GMT
Producentka Baraj, Yagmur Unal, przygotowuje nowy letni serial dla Fox. Główne role zagrają: Burcu Ozberk (była niedawno mowa, że ma nowy serial), Ilhan Sen (jeśli to prawda, odszedł z Kalp Yarasi) i Burak Yoruk. Pewnie chodzi o remake tej koreańskiej dramy. Wytwórnia Yagmur to No.9 Production, a Cunning Single Lady robi Medyapim. No ale wiadomo, że infa od Kologlu są zazwyczaj mało rzetelne.
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2021 12:22:02 GMT
Birsen potwierdziła, że Ihsan tu zagra. Być może Burcu i Burak również.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 30, 2021 13:41:10 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 30, 2021 13:48:50 GMT
Ja nie czekałam, ale też odpadam. Aksoy dał do pieca z taką obsadą. Szczególnie damską. Brak słów. Mam nadzieję, że będą Sieroty 2. PS: szkoda, ze jeszcze Beren nie jest "młodszą" protką.
|
|
|
Post by mira on Apr 30, 2021 14:14:24 GMT
Mnie od początku ten serial nie zaciekawił (może przez moment, gdy spekulowano, czy nie zagra tu Ozge Gurel, o ile to ten serial, bo już nie wiem, o który chodziło ) i po ujawnieniu obsady nic się nie zmieniło.
|
|
|
Post by Matthias on May 1, 2021 10:00:40 GMT
Obsada genialna... No cóż. Nie dla mnie
|
|
|
Post by Atahan on May 1, 2021 11:13:54 GMT
W Medyapim dalej aktorzy przeskakują między projektami, ale w tym przypadku bardzo dobrze. Fajnie, że Burak Yoruk szybko wróci na ekrany. No i znowu w Medyapim, i znowu na FOX. Jeśli nie natrzaskają dużo odcinków, to obejrzę, bo na razie obsada się nieźle prezentuje.
|
|
|
Post by lucy on May 1, 2021 16:09:32 GMT
Ale co z tego skoro dzisiaj na Foxie żaden serial nie ma szansy się udać. Udany serial to serial dobry od początku do końca, a nie tylko do pewnego momentu, np. do połowy. Wszystko dlatego, że na tym kanale się twórcy dowiadują o finale NAGLE. I bez względu, czy scenariusz był poganiany batem (jak się to dzieje przy klapach), czy był nadmuchiwany niczym balon, to jest kończony prawie w jednej chwili. W ten sposób się nie da zrobić rzetelnego zakończenia jakie powinno się znaleźć w każdej fabule.
|
|
|
Post by Atahan on May 1, 2021 19:29:20 GMT
Liczę, że ze względu na producenta FOX jednak nie podejmie takich drastycznych decyzji, jak przy chociażby "Bay Yanlis". No i to też będzie raczej lekki serial. Wyjdzie w praniu, co z tego będzie. Na razie zasiedziałem się w Netflixie oraz HBO i nie mam ochoty stamtąd wychodzić. Ale jakbym chciał stamtąd się odciąć na jakiś czas i wrócić do tureckich seriali telewizyjnych, to liczę, że Aksoy znowu trafi ze swoimi serialami w mój gust. Na razie się się będę cieszyć z V sezonu Japka.
|
|
|
Post by lucy on May 4, 2021 17:02:24 GMT
Dołączyli: Mehmet Korha Fırat, Ceren Koç, Sevda Baş.
|
|
|
Post by lucy on May 4, 2021 17:59:41 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 5, 2021 14:49:47 GMT
Serial zaklepany.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 5, 2021 15:02:56 GMT
Sporo seriali nabrali. Jak się nie mylę to trzy nowości tłumaczą.
|
|
|
Post by mira on May 6, 2021 7:30:16 GMT
To pewnie będzie współpraca, bo widziałam, że chwilę po ogłoszeniu udziału Burcu w tym projekcie, ktoś się podjął.
|
|
|
Post by elysa7 on May 6, 2021 20:38:22 GMT
Obsada również mnie nie zachwyca. A pomysł na fabułę zaś bardzo.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2021 19:02:52 GMT
Dołączyła..
|
|
|
Post by lucy on May 10, 2021 10:31:34 GMT
Obsada: Ilhan Sen Burak Yörük Burcu Özberk Melisa Döngel Sevda Bas Mehmet Korhan Firat Zeynep Kankonde Günay Karacaoglu Ceren Koç
|
|