|
Post by Onedine on Apr 16, 2021 16:22:48 GMT
Tytuł: Law School Inne tytuły: 로스쿨, Loseukul , Roseukul Gatunek: tajemnica, prawo, kryminalny, dramat Reżyseria: Kim Seok Yoon Scenariusz: Seo In Stacja: JTBC | Netflix Liczba odcinków: 16 Kraj: Korea Południowa Emisja: 14.04.2021-03.06.2021 Opis: by dramaqueen Yang Jong Hoon jest byłym prokuratorem, który obecnie wykłada na prestiżowym uniwersytecie prawniczym. Jest bezpośredni i ma tendencję do rzucania ostrych uwag. Przez to jego studenci nie lubią go, lecz mężczyzna nie dba o to, co myślą o nim jego uczniowie, a jedyną osobą, której może się zwierzyć, jest jego przyjaciółka – profesor Kim Eun Sook. Kang Sol oraz Han Joon Hwi to studenci pierwszego roku prawa. Dziewczyna pochodzi z biednej rodziny i ledwo co dostała się na studia. Z kolei Joon Hwi zajmuje czołowe miejsce wśród studentów pierwszego roku. Jest młodym i atrakcyjnym mężczyzną z cechami przywódczymi, jednakże skrywa pewien sekret. Pewnego dnia Yang Jong Hoon oraz jego studenci angażują się w bezprecedensową sprawę. Obsada: Kim Myung Min- Yang Jong Hoon Kim Bum- Han Joon Hwi Ryu Hye Young- Kang Sol (A) Lee Jung Eun- Kim Eun Sook Lee Soo Kyung- Kang Sol (B)
|
|
|
Post by Onedine on Apr 16, 2021 16:26:33 GMT
Widziałam 2 pierwsze odcinki i drama mi się podoba. Jest sporo terminów prawniczych, ale też dużo tajemnic wokół postaci i na początek morderstwo jednego z wykładowców na uniwersytecie. Wydaje mi się, że wszystkie postacie z plakatu mogły mieć z zabitym jakieś problemy. Nie jestem pewna czy to morderstwo jest motywem przewodni dramy, ale po 2 odcinkach jest nadal nie rozwiązane. Poza tym jest sprawa pedofila, który wyszedł z więzienia, a zabity był w pewien sposób z nim powiązany. W jaki to spory spoiler.
|
|
|
Post by Onedine on May 12, 2021 18:38:47 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 19, 2024 18:21:37 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 19, 2024 18:22:04 GMT