|
Post by lucy on Apr 6, 2021 17:11:35 GMT
Tytuł: Biz Kimden Kaçıyorduk Anne - Przed Kim Uciekamy, Mamo? Wytwórnia: 1441 Productions Producent: Cengiz Deveci, Irfan Sahin Reżyseria: Özgün Özçelik Scenariusz: Ertan Kurtulan Kanał: Netflix Emisja: 24 marca 2023 Dzień tygodnia: piątek Gatunek: thiller Ilość odcinków: 7 Jest to ekranizacja powieści Perihan Magden pt. "Biz Kimden Kaçıyorduk Anne" (PL: Przed kim uciekamy, Mamo?) Opis:Ukrywające tajemniczą przeszłość matka i córka wiodą żywot bezimiennych zbiegów. Pomieszkują w różnych hotelach i postrzegają wszystkich ludzi jako zagrożenie. (Netflix) Obsada:Melisa Sözen ............... Mother Eylül Tumbar ............... Bambi Musa Uzunlar ............... Mother's Father Basak Dasman ............... Mother's Mother Birand Tunca ............... Blonde Commissar Jessica Rookeward ............... Bambi Alper Çankaya ............... Assistant Commissar Isik Naz Özedgü ............... Young Mother Hakan Emre Unal ............... Tough Commissar Emrah Kolukisa ............... Chief Cem Uslu ............... Estate agent Ada Sahin ............... Child Mother Sena Pehlivan ............... Servant Devrim Kabacaoglu ............... Deputy Commissar of Tough Elit Andaç Çam ............... Interpol Police Deniz Karaoglu ............... Doctor Kenan Kilavun ............... Father's Chauffeur / ... Deniz Türkali ............... Distant Relative Özlem Zeynep Dinsel ............... Security Manager Denizhan Akbaba ............... Yellow head Wilma Elles ............... Hollywood Creature Meriç Rakalar Can Kalav ............... Master Koray Candemir ............... Hollywood Creature's Husband Emre Kolukisa Kubilay Tunçer ............... Hotel Manager Ridvan Aybars Duzey ............... Receptionist Nalan Kuruçim ............... Bank manager Arya Hira Kiliç ............... Child Bambi Afife Özakpinar ............... Old woman Onur Sencer Akinci ............... Chauffeur Onur Cavit Idin ............... Airport Security Manager Cansu Saka ............... Angel with Glasses Umut Aral ............... Male Passenger Sudenur Balci ............... Servant Selin Persentili Aral ............... Female Passenger Turan Çelik ............... Hotel Manager Seyda Akin ............... Cleaner Ismail Senel ............... Jeweler Burak Kanbir ............... Taxi Driver Zeki Eker ............... Hotel Owner Nilüfer Uzun Deveci ............... Friend 1 Ceylan Yalin ............... Friend 2 Fahrettin Avci ............... Young Man Victoria Grace ............... Hotel Clerk Buçe Buse Kahraman ............... Hotel Clerk Taylor Lauren ............... Bambi Kaan Altay Köprülü ............... Hotel receptionist Suna Yildizoglu ............... Second Sister Daniel Koral Özsoy ............... Bellboy Enver Husrevoglu ............... Durakci Yusuf Dalyan ............... Child Facing the Pool Dias Tussupbekov ............... Tourist Demet Çetin ............... Fired Housekeeper Cenk Dogar ............... Head Waiter Serap Saglar ............... First Sister
|
|
|
Post by lucy on May 8, 2021 9:32:12 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 10, 2021 9:10:39 GMT
Zwiastuny
Plakaty
Reytingi
|
|
|
Post by lucy on May 10, 2021 9:12:56 GMT
Opis książki:Kim są: dziwna, nerwowa kobieta i jej piękna, może trzynastoletnia córka, jakby celowo ubierana tak, by wyglądać na młodszą? Z jakiego powodu muszą ciągle zmieniać kraje i hotele? Dlaczego podróżują bez bagażu, za każdym razem kupując ubrania i zabawki, które potem zostawiają? Jacy „oni” rzekomo je ścigają? Czego tak bardzo boi się jej matka? Co zdarzyło się w przeszłości? Wstrząsające studium paranoi, wyobcowania i toksycznych stosunków matki z córką. Intrygująca forma: oto prosta, opowiedziana na dziecięcy sposób historia dziewczynki bezgranicznie wpatrzonej w ukochaną mamusię...
|
|
|
Post by mira on May 10, 2021 10:46:23 GMT
Podoba mi się opis. Dotychczas oglądałam chyba tylko jeden thiller turecki, ale nie serial, tylko film.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 10, 2021 17:58:40 GMT
lucy, w obsadzie Melisa Sözen, a nie Melis Sezen Ta druga to ta z "Sadakatsiz" czy "Lake". Tą pierwszą widziałem w "Wspaniałym stuleciu" i w wielkiej klapie "Babamın Günahları". Nic do niej nie mam, ale jakoś specjalnie mnie do niej nie ciągnie.
|
|
|
Post by Alex on May 10, 2021 18:36:10 GMT
lucy, w obsadzie Melisa Sözen, a nie Melis Sezen Mnie się one zawsze mylą, to znaczy nazwiska. Plus jest jeszcze Melisa Senolsun. Nigdy nie wiem, która jest która, jedynie po wyglądzie rozpoznaje. Fabuła ciekawa, Melisę bardzo lubię i uważam za świetną aktorkę, po tym co pokazała w KO. Jeśli będę miała czas to pewnie spojrzę na ten serial.
|
|
|
Post by lucy on Aug 27, 2021 20:33:08 GMT
Dzisiaj zaczęły się zdjęcia.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 28, 2021 9:02:51 GMT
No to czekam Ze względu na Melisę, jestem niezmiernie ciekawy tej produkcji. Dodatkowo opis mnie nieco bardziej zachęcił .
|
|
|
Post by Alex on Aug 28, 2021 19:26:19 GMT
Też pewnie obejrzę ze względu na Melisę. Chociaż fabuła też mi się podoba.
|
|
|
Post by lucy on Sept 9, 2021 11:06:10 GMT
Dołączył Birand Tunca. W kaście jest także Deniz Karaoglu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 9, 2021 18:18:29 GMT
Omal ją nie poznałem. Toż to pacjentka z czerwonego pokoju.
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2021 16:56:34 GMT
Do obsady dołączył Musa Uzunlar. Obecnie kręcą w Antalyi, więc chyba będzie "widokowo".
|
|
|
Post by Matthias on Jan 18, 2022 19:00:40 GMT
💥 Buse Buce Kahraman dołączyła do obsady serialu produkowanego przez 1441 Productions dla Netflix. W roli głównej: Melis Sozen.Serial reżyseruje Ceylan Özgün Özçelik, która wcześniej zdobyła wiele nagród. Serial jest adaptacją książki o tym samym tytule autorstwa Perihan Madeny. Scenariusz serialu został napisany przez odnoszącego sukcesy pióra Ertana Kurtulana. Filmowanie odbywało się w Kapadocji i Antakyi.
|
|
|
Post by mira on Jan 19, 2022 7:24:30 GMT
Jeśli będzie gdzie, to obejrzę. Nadal trzymam się z daleka od Netflixa...
Podoba mi się fabuła i aktorzy w sumie też.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2022 17:13:48 GMT
✨ Melisa Sözen, która wkrótce pojawi się przed publicznością w nowym serialu platformy cyfrowej Netflix „ Biz Kimden Kaçıyorduk Anne”, przyznała, że woli pracować na platformach cyfrowych niż w telewizji. Kiedy wybiera projekty, preferuje dzieła, które przekraczają granice, a nawet onieśmielają.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 2, 2022 8:31:01 GMT
💥 Melisa Sözen w swoim ostatnim wywiadzie ogłosiła, że nowy serial Netflix „ Biz Kimden Kaçıyorduk Anne” ukaże się na platformie w przyszłym roku.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 31, 2022 9:44:15 GMT
📸💥 Reżyser Umut Aral zapowiada rychłą premierę na platformie Netflix nowego thrillera psychologicznego „Przed kim uciekliśmy, mamo? / Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?” na podstawie powieści Perihan Magden
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2023 10:07:36 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2023 14:57:54 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2023 14:59:29 GMT
Też pewnie obejrzę ze względu na Melisę. Chociaż fabuła też mi się podoba. Alex, poniżej pierwsze spojrzenie na serial.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 26, 2023 16:42:15 GMT
No żesz kurcze pieczoe... Nie wiem co w tej produkcji takiego, ale mam ochotę na nią zerknąć.
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2023 20:02:56 GMT
Serial się znalazł w lutowych zapowiedziach Netflixa (jest jako pierwszy):
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 26, 2023 23:18:08 GMT
Zarys fabuły od Netflix:
|
|
|
Post by lucy on Jan 27, 2023 12:12:04 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2023 21:48:09 GMT
💥 Platforma cyfrowa Netflix przełożyła premierę nowego tureckiego serialu "Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?”. Nie wiadomo jeszcze, kiedy serial, który miał ukazać się na platformie 24 lutego, będzie miał swoją premierę.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Mar 9, 2023 15:04:35 GMT
Premiera 24 marca.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2023 11:56:58 GMT
✨ Melisa Sözen powraca na ekrany w nowym serialu Netflixa „Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?” 24 marca
|
|
|
Post by lucy on Mar 18, 2023 10:00:47 GMT
Zwiastun
|
|
|
Post by Matthias on Mar 24, 2023 16:39:25 GMT
💥Nowy serial Netflixa „Biz Kimden Kaçıyorduk Anne” jest już dostępny na platformie cyfrowej. i.imgur.com/BHLK50v.png
|
|