|
Post by julia on Apr 6, 2022 19:35:07 GMT
Niestety, to prawda, ale w obliczu choroby, kręcenie odcinka jest sprawą drugorzędną. Wszyscy są szczepieni, więc przebieg choroby zapewne będzie łagodny , jednak gorzej z aktorem, grającym Kenana, który już chyba miał operację serca Co prawda zasłabnięcie na planie było spowodowane tachykardią, ale widocznie lekarze po badaniach , dopatrzyli się czegoś poważniejszego. Miejmy nadzieję, że wszyscy szybko wydobrzeją.
|
|
|
Post by julia on Apr 8, 2022 17:02:00 GMT
Odcinek 20 - ciąg dalszy. Pozostanę jeszcze przy wątku niechcianej ciąży, o którym wspominałam wcześniej . Samotność Dilruby jest przygnębiająca. Egoistyczna matka pchała ją do niechcianego małżeństwa, Adem jak rzep się jej przyczepił, obiecywał złote góry, potem szantażował, aż w końcu zaczął się znęcać za to, że wianek z ruty wziął Aziz. To jego szaleństwo doprowadziło do tego, że Dilruba nie chce dziecka i decyduje się na dramatyczny krok Prawdopodobnie, gdyby Adem zachowywał się inaczej, mógłby cieszyć się dziedzicem lub dziedziczką rodu Paydarów, ale jest tak bezdennie głupi, że zniszczył wszystko i to on ponosi winę za jej i swoje nieszczęście Postać Handan ( nie lubiłam jej od pierwszego momentu) od początku była narysowana czarną kredką. Nie budziła cienia sympatii widza. Zarozumiała, pazerna, bez skrupułów i nie dziwię się, że Galip w końcu miał jej dość. Biedować nie będzie , bo przywłaszczyła sobie pieniądze Aziza , ale jej rozrzutność i styl bycia, zmusi ja zapewne bardzo szybko do szukania męskiej zasobnej podpory Co prawda w końcu uznała, że córka powinna wyjechać razem z nią, ale Dilruba została. Popełniła błąd, ale...to Dilruba , jak dotąd jest główną postacią kobieca w serialu. A co u młodych Paydarów? I dobrze, i źle. Źle w sferze interesów - Kenan z Galipem zaczęli masową mechaniczną produkcję dywanów, on chce pozostać przy ich ręcznym tkaniu, ale to podraża koszty... Dobrze, że się kochają, Efanan wkłada zalotne koszulki nocne, klapeczki na obcasie. Aziz pragnie bliskości : - Ale Aziz, teraz jest dzień, ja się wstydzę" Ale Efnan , zaniepokojona przedłużającą się wizytą Dilruby i Adema, stawia Azizowi zasadnicze pytanie: - Kiedy ona wyjedzie? Młoda czuje - mimo deklaracji Aziza o dozgonnym uczuciu - zagrożenie, tym bardziej, że słyszała rozmowę, w której deklarował Dilrubie pomoc zawsze kiedy będzie trzeba. Czy ma rację? Mówi się, że co z oczu , to z serca. Nie wiemy też tak do końca, dlaczego Efnan pobiegła z wiadomością o leku poronnym do Adema. Czy dlatego, że wolała , aby on się tym zajmował, czy dlatego ,że tego nie przemyślała. Ona byłaby sporo przed Ademem i mogłaby odwieść ją od tego czynu. Czy można ją za to winić? Osobiście uważam, że nie. Nie było widać wyrachowania w jej decyzji. Gdy tylko z daleka zobaczyła, wychodzącą Dilrubę, zastukała w drzwi znachorki z awanturą, dlaczego dała jej lekarstwo i że Paydarowie jej tego nie darują ... Poza tym ona i tak nie wie na jakim świecie żyje przez szantaż Pierra. A ten cynik cały czas snuje swoją obrzydliwą sieć. Efnan boi się powiedzieć prawdę Azizowi o pozowaniu, o tym, że u delegata zostawiła pierścionek i obrączkę. Wie, że to wywoła jego szał , to może być końcem ich związku, gdyż Aziz poprzez swoją dumę, upór może nie zrozumieć lub nie chcieć zrozumieć poświęcenia żony, która poszła do Pierra wyłącznie dlatego, aby wypuścił lekarzy. Francuz nieustannie wywiera na niej presję, stawia kolejne żądania. - No, no, madame , pierścionki oddam, kiedy sam tego będę chciał... -Madame , jutro są moje urodziny i chcę świętować razem z panią. Proszę być punktualnie o szóstej, wtedy oddam zgubę... Efnan nie zdążyła, gdyż zajęta była sprawą Dilruby i delegat urządził swój show, publicznie powiedział zaskoczonemu Azizowi : - Madame wie o czym ja mówię, prawda? Chodzi o TE pierścionki No i teraz się zacznie... z jednej strony Dilruba i Adem, z drugiej Aziz i sponiewierana psychicznie Efnan. Jednak to zobaczymy dopiero za tydzień, gdyż aktorów dopadły choroby
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2022 19:12:26 GMT
📸 Damla Sonmez wyzdrowiała z koronawirusa i już wróciła na stronę serii #Aziz!
|
|
|
Post by julia on Apr 10, 2022 15:02:46 GMT
Świetna wiadomość Matthias, mogą kręcić zaplanowane sceny z Damlą. Tylko co z pozostałymi? Oby wrócili lada dzień.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 14, 2022 19:14:54 GMT
📸💫 Murat Yıldırım świętuje swoje urodziny na planie serialu Aziz.
|
|
|
Post by julia on Apr 15, 2022 6:43:13 GMT
Było miło, tortów kilka w tym od Imane, zrobiony własnoręcznie . Skoro jednak Murat musi wyglądać , jak szczypiorek, to pewnie torty zjedli inni Muratowi życzę , oprócz zdrowia oczywiście, dużo szczęścia i dobrych ról
|
|
|
Post by Matthias on Apr 16, 2022 9:06:56 GMT
Magiczna granica 4% nie została osiągnięta w żadnej kategorii! julia - obawiam się, że Show może podjąć decyzję o finale. 📌 Reytingi za 15.04.2022: - PIĄTEKТОТАL:2. Arka Sokaklar (623 odcinek) - 5.11% ⬇ (-0.43%) 5. Yalniz Kurt (12 odcinek) - 3.68% ⬇ (-0.79) 6. Aziz (20 odcinek) - 3.64% ⬇ (-0.44%)
9. Kasaba Doktoru (2 odcinek) - 3.19% ⬇ (-0.38) 10. Kaderimin Oyunu (17 odcinek) - 3.17% ⬇ (-0.21%) 19. Aşk Mantık İntikam (41 odcinek) - 2.58% ⬇ (-0.31%) 26. Emanet (365 odcinek) - 1.89% ⬆ (+0.19%) АВ:3. Kasaba Doktoru - 4.54% ⬇ (-0.33) 4. Aziz - 3.50% ⬇ (-0.55%)
6. Yalniz Kurt - 2.99% ⬇ (-0.69) 12. Kaderimin Oyunu - 2.28% ⬇ (-0.63%) 15. Aşk Mantık İntikam - 2.01% ⬇ (-0.73) 17. Arka Sokaklar - 1.96% ⬇ (-1.41) 38. Emanet - 0.99% ⬆ (+0.08%)
|
|
|
Post by julia on Apr 16, 2022 19:42:18 GMT
Żenada, żenada, żenada
|
|
|
Post by Matthias on Apr 16, 2022 19:46:49 GMT
julia nie smutaj się . Może za tydzień coś podskoczy.
|
|
|
Post by julia on Apr 19, 2022 9:16:20 GMT
Matthias czy podskoczy Myślę, że za dużo osób odeszło od "Aziza". Nawiasem , mówiąc trochę niezasłużenie, ale uczciwie trzeba powiedzieć, że ostatni odcinek był słaby. Niestety do tej pory nie ma rosyjskiego tłumaczenia, co jest dziwne, bo już na drugi dzień wieczorem bywał. Może coś jest blokowane - nie wiem, nie znam się na tym. Zaczekam do jutra z opisem, jedno co teraz mogę powiedzieć, to tę scenarzystkę zamknęłabym w ciemnej komórce o chlebie i wodzie. Tak wszystko zamotała, że nie wiem jak teraz z tego wybrnie.
|
|
|
Post by julia on Apr 22, 2022 9:48:48 GMT
Niestety, do dziś tłumaczenia na rosyjski nie ma. Tzn. jedno jest , ale trzeba się zarejestrować, więc sobie odpuszczam, gdyż nie wiem czy to akurat nie z Rosji. Odcinek 21.
Powyżej napisałam, że to żenada. Głównie chodziło mi o oceny, gdyż sam odcinek nie zasługiwał na takie noty. Szkoda, bo zbyt duża widownia odeszła, myślę ,że nie ma mocnych , aby wróciła. Do tego doszła informacja o tym, że Damla Sonmez kończy swoją przygodę z serialem na 25. odcinku A to przecież ona jest główną protagonistką. Jest to sygnał, że sam serial też już się kończy. Szkoda Od początku wkracza do akcji Pierre, demonstracyjnie pokazując zgubę Efnan, czyli pozostawione pierścionek i obrączki. Aziz , jak zawsze zdziwiony, Pierre zadowolony, a Efnan we łzach. Delegat potwierdza, że zaprosił madame do siebie i to był warunek zwolnienia lekarzy, którzy uratowali mu życie. Aziza trafia szlag, ale rozumie intencje Efnan i są pogodzeni. O ciąży i zażytym leku wiedzą wszyscy, zaczynają się skurcze. Wezwana zielarka daje coś na powstrzymanie ... Dilruba płacze, że nie chce dziecka , nie chce Adema, który chciał ją zabić W tym wszystkim denerwuje mnie ciotka, która ciągle radzi spokój i wtedy wszystko się ułoży. Maksude też się nie popisała, mówiąc, że to są sprawy między mężem i żoną. Adem jest ojcem dziecka i ma swoje prawa... A ja się pytam, jak może się ułożyć życie z szaleńcem. Tutaj zapunktował u mnie Kenan, który mówi Maksude, że czasami lepiej gdy dziecko się nie urodzi. Gdy dziecko się rodzi w zgodnej rodzinie, jest cudownie, ale gdy od chwili urodzenia życie dla dziecka jest piekłem, gdy czuje ,ze jest ciężarem, nikomu niepotrzebnym balastem , to serce rozrywa się na drobne kawałeczki. On wie o tym najlepiej. Wzruszająca scena Efnan cały czas czuje się zagrożona, bo teraz Aziz będzie dalej chronił Dilrubę, tym bardziej, że z rozmowy wynika jasno, że Dilruba nie chciała wychodzić za Adema. Adem dalej się maże, Kenan go pociesza, Dilruba cierpi i już ma dość, a na Efnan czyha pająk Pierre... Znów dochodzi do kłótni między Ademem i Azizem: - To jest moja żona, co ci do tego. Ona chciała zabić moje dziecko. Kim ty jesteś , aby się wtrącać... - Krzywdziłeś ją i ona nie pójdzie z tobą. Pojawia się też cholerny tatuś, znów chce pieniędzy. Nie dostał ich, ale Dilruba zapłaciła mu za broń. I znów , to bydlę wyszło na swoje. Adem , obraz nędzy i rozpaczy, zapadnięta sylwetka, rozwiany włos, obłęd w oczach, piejący głos i Dilruba z bronią wymierzoną w jego pierś : - Co byś nie zrobiła , to i tak JA jestem twoim mężem! Strzelaj, no! Strzelaj! Aziz z Efnan zdążyli. Jednak to nie koniec niespodzianek w tym odcinku , Adem sprzedał atelier Pierrowi i ten zjawia się z dwoma portretami w pracowni, a ten Efnan powiesił na centralnej ścianie. Wzrok Aziza wyraża zdumienie i przerażenie; - Ty jesteś chory!!! - Nie, zakochany I teraz pytanie, co nie spodobało się Turkom? Scenarzystka niepotrzebnie, moim zdaniem, na upartego czyni z kobiet wyłącznie ofiary i myślę, że to miało wpływ. To one są dręczone , bite, zniewalane. Dilruba doświadcza przemocy psychicznej i fizycznej, Efnan fizycznej (ojciec) i maltretowana jest psychicznie przez Pierra. Poza tym jest, mimo deklaracji Aziza, niepewna swojej pozycji. Nawet Maksude zaliczyła mocny policzek od ojca, gdy oświadczyła, że chce wyjść za mąż za Mustafę. Poza tym ciotka cały czas nawołuje do pełnej uległości. Tyle tylko, że w wielu serialach jest przemoc i dobrze się mają. Jak dokonać krytyki zła poprzez morał, gdy tego zła się nie pokaże? Osobiście , uważam także, że scenarzystce należą się baty za zbytnią ascezę i mimo, że RTUK nakłada kary, to być może Turkom też brak większej bliskości między Efnan i Azizem przeszkadza.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 22, 2022 17:54:08 GMT
💥Według Birsen Altuntas, Damla Sonmez opuści Aziz w 25. odcinku
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 22, 2022 19:14:36 GMT
💥Według Birsen Altuntas, Damla Sonmez opuści Aziz w 25. odcinku Dla tego przestałem oglądać seriale. Bo sobie protki odchodzą, a oni to dalej kręcą. Już mnie nic nie zdziwi w tym środowisku.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 23, 2022 10:55:44 GMT
📌 Reytingi za 22.04.2022 - PIĄTEKТОТАL:2. Arka Sokaklar (624 odcinek) - 4.59% ⬇ (-0.52%) 5. Yalniz Kurt (13 odcinek) - 3.55% ⬇ (-0.13) 6. Aziz (21 odcinek) - 3.36% ⬇ (-0.28%)
7. Kasaba Doktoru (3 odcinek) - 3.22% ⬆ (+0.03) 9. Kaderimin Oyunu (18 odcinek) - 3.02% ⬇ (-0.15%) 15. Aşk Mantık İntikam (42 odcinek, FINAŁ) - 2.61% ⬆ (+0.03%) 30. Emanet (365 odcinek) - 1.71% ⬇ (-0.08%) АВ:2. Kasaba Doktoru - 4.38% ⬇ (-0.16) 4. Arka Sokaklar - 2.96% ⬆ (+1.00) 6. Aziz - 2.68% ⬇ (-0.82%)
7. Yalniz Kurt - 2.64% ⬇ (-0.35) 8. Aşk Mantık İntikam (FINAŁ) - 2.38% ⬆ (+0.37) 12. Kaderimin Oyunu - 2.13% ⬇ (-0.15%) 34. Emanet - 1.06% ⬇ (-0.08%)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 23, 2022 13:14:49 GMT
💥 Scenarzystka serialu Aziz Eda Tezcan zakończyła pracę nad projektem w 22. odcinku. Nie wiadomo jeszcze, co spowodowało taką decyzję: przyszłe małżeństwo scenarzystki czy nieporozumienia z producentami.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 23, 2022 21:05:18 GMT
I nie mogła aktorka poczekać te trzy tygodnie. I skończyć ten serial bez ceregieli. Oni nie potrafią.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 25, 2022 17:11:54 GMT
📸💫 Damla Sonmez dzieli się zakulisowym zdjęciem - Aziz.
|
|
|
Post by julia on Apr 25, 2022 20:28:48 GMT
Dla tego przestałem oglądać seriale. Bo sobie protki odchodzą, a oni to dalej kręcą. Już mnie nic nie zdziwi w tym środowisku. Next, sam serial pewnie się skończy na 25. odcinku Gdyby "Aziz" miał dobre notowania , to zapewne by nie odeszła, a i tak miała ponoć już wcześniej zaklepany projekt we Francji. Osobiście nie lubię porzucania roli w trakcie. Coś nie ma szczęścia "Aziz". Oglądalność spada na łeb na szyję, chociaż , moim zdaniem, naprawdę kiepskie seriale miały się na poziomie 20 -30 odcinka dobrze. A sam "Aziz" mnie się podoba na tyle , że czasu poświęconego na jego oglądanie, nie uznaję za stracony. Mam zastrzeżenia do zbytniej ascezy w kwestii okazywania miłości. Nie ma pokrewieństwa dusz między Muratem Damlą i Simay. Jest świetna gra , ale nie ma tej iskry Błędem scenarzystki było wprowadzenie wątku patriotycznego, z którym sobie absolutnie nie poradziła. Są to sztuczne wstawki, wypełniacze, do tego główną mentorką jest starsza, uboga wieszczka, matka trzech szahidów, która mimo swojej ludowej mądrości jest irytująca.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2022 15:49:40 GMT
💥Według Birsen Altuntas nowym scenarzystą serialu Aziz został Ali Onur S. Murat Yildirim pospieszył się z odsubskrybowaniem konta scenarzystki Edy Tezcan na Instagramie i nie może się doczekać współpracy z nowym zespołem scenariuszowym.
|
|
|
Post by julia on Apr 27, 2022 17:02:18 GMT
Matthias, Murat może i ...nie może doczekać się współpracy z nowym scenarzystą, ale to i tak już nic nie da. Zbyt wiele zepsuto w serialu przez poprzednią , aby w ciągu dwóch , trzech tygodni to naprawić. Przy bardzo dobrym układzie, pod koniec maja - o ile serial dotrwa - może dojdzie do czwórki. Na początku zachłystywano się podobieństwami do Poldarka, a teraz zapomina się o postaciach z niego i ma się pretensje o konstrukcję postaci, że są takie a nie inne. Myślę , że bez tej całej patriotycznej szopki serialowi wiodłoby się lepiej
|
|
|
Post by lucy on Apr 27, 2022 17:13:06 GMT
Myślę , że bez tej całej patriotycznej szopki serialowi wiodłoby się lepiej julia, myślisz, że patriotyczną szopkę wymyśliła Eda Tezcan? Bo wg mnie to kanał i producent kazali jej dopisać taki wątek, żeby przyciągnąć widzów. Ten naród kocha krzepić takimi wątami serca. Niemniej kolejny serial został zniszczony co jest już chyba specjalnością Turków.
|
|
|
Post by julia on Apr 28, 2022 21:06:39 GMT
myślisz, że patriotyczną szopkę wymyśliła Eda Tezcan? Bo wg mnie to kanał i producent kazali jej dopisać lucy, ależ wszystko możliwe, że to ich robota, a ona nie dała sobie rady z połączeniem tego w logiczną całość. Jutrzejszy odcinek ma ponoć pokazać Aziza w innej odsłonie. Zobaczymy, na razie widziałam tylko jego fotkę z zasłoniętą twarzą. Czyżby teraz przyszłą kolej na Aziza mściciela
|
|
|
Post by Matthias on Apr 30, 2022 19:18:21 GMT
📌 Reytingi za 29.04.2022 - PIĄTEKТОТАL:2. Arka Sokaklar (625 odcinek) - 4.92% ⬆ (+0.33%) 4. Yalniz Kurt (14 odcinek) - 3.27% ⬇ (-0.28) 5. Kasaba Doktoru (4 odcinek) - 3.22% (=) 8. Aziz (22 odcinek) - 3.07% ⬇ (-0.29%)
9. İyilik (1 odcinek) - 3.06% 🆕 12. Kaderimin Oyunu (19 odcinek) - 2.66% ⬇ (-0.36%) 28. Emanet (370 odcinek) - 1.50% (=) АВ:3. Kasaba Doktoru - 3.95% ⬇ (-0.43) 4. Yalniz Kurt - 3.27% ⬆ (+0.63) 6. Aziz - 3.05% ⬆ (+0.37%)
8. Arka Sokaklar - 2.63% ⬇ (-0.33) 9. Kaderimin Oyunu - 2.44% ⬆ (+0.31%) 10. İyilik - 2.41% 🆕 40 Emanet - 0.76% ⬇ (-0.20%)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 30, 2022 19:27:52 GMT
💥Ali Riza Kubilay dołączył do obsady Aziz jako Feridun
|
|
|
Post by lucy on Apr 30, 2022 19:53:39 GMT
Podobno to był ostatni odcinek Damli. Jak zakończyli jej wątek?
|
|
|
Post by Matthias on May 1, 2022 11:43:34 GMT
💥 Ekipa filmowa serialu Aziz pożegnała się z Damlą Sonmez, która zakończyła prace nad projektem. Murat Yildirim napisał, że był bardzo szczęśliwy ze spotkanie i możliwością pracy z Damlą.
|
|
|
Post by julia on May 1, 2022 20:33:44 GMT
Podobno to był ostatni odcinek Damli. Jak zakończyli jej wątek? lucy, właściwie, to nijak. Dilruba opuszcza dom Aziza, po drodze natyka się na Galipa i Adema, chce uciec, Adem ją goni, ona przewraca się i zaczyna się poronienie. Pokazują ją w łóżku, sprowadzony lekarz mów, że stan jest ciężki, bo krwotok...i w tym odcinku tyle...
|
|
|
Post by lucy on May 2, 2022 19:38:05 GMT
Czyli jej wątek się wcale nie skończył w tym odcinku? julia, a jak serial jest oceniany przez większość na FB?
|
|
|
Post by julia on May 3, 2022 20:36:20 GMT
Czyli jej wątek się wcale nie skończył w tym odcinku? julia, a jak serial jest oceniany przez większość na FB? Myślę, że kolejny odcinek , to już będzie pogrzeb. Zaoszczędzono widzom scen cierpienia, a samej Damli jego grania. Nie wiem czy definitywne odejście będzie na początku czy też w połowie odcinka. Co do FB, to zdecydowanej większości się podoba. Widzi się niedostatki, podkreśla je, ale serial ogląda się chętnie. W przewadze też jest kibicowanie parze Efnan & Aziz. Praktycznie od początku nie oczekiwano związku Aziza z Dilrubą. Są oczekiwania, co do nowego scenarzysty, choć to końcówka serialu. Uratować go pewnie nie uratuje, ale może uchroni przed dwójką
|
|
|
Post by julia on May 6, 2022 17:29:24 GMT
Odcinek 23. Aziz porwany, doprowadzony do opustoszałej chatki i nowa postać w serialu Feridun, który przedstawia Azizowi kolejną misję do wypełnienia, która wymaga od niego pełnej rezygnacji z dotychczasowego życia. Feridun, mówi : "Jeżeli się zgodzisz, będziesz musiał zapomnieć o najbliższych, nie będziesz mógł im powiedzieć ani słowa, od tego zależy powodzenie zadania". Nikt nie zna tego człowieka, nie wiadomo czy powiązany jest z Ankarą Aziz postanawia wypełnić pierwsze zadanie. Zamaskowany napada na furgon pocztowy, którym oprócz pieniędzy, przewożone są też listy. Zwłaszcza na jednym mu zależy, jest to plik sfałszowanych przez Pierra dokumentów, związanych z wyborami do parlamentu Hatay oraz , dotyczących sprzedaży tureckich działek rolnych. Oprócz pożądanego pakietu, zabiera dwa worki gotówki. Pieniądze przesyła anonimowo do domu dziecka, do szpitala, szkoły...Pierra trafia szlag, tym bardziej dlatego ,że przybyli do Antakyi komisarze z Ligi Narodów, którzy maja nadzorować wybory, zaczynają żartować na temat Robin Hooda Oni są za tym, aby przesunąć wybory, dopóki nie znajdzie się złodziej , zaś delegat ma swoją wizję i nie zamierza rezygnować . Ma swojego kandydata Kenana i musi przeforsować go w wyborach. Jeden z komisarzy pyta go czy nie jest Turkiem , że chce podtrzymać francuskie rządy w prowincji. I tu mamy odpowiedź; "Jestem Turkiem, ale mam swój cel na uwadze, odebranie tego, co mi się należy". Czyli chęć zemsty Kenanowi ciągle przyświeca. Cel uświęca środki. Aziz jest dumny, lekceważy Kenana, a ten z kolei po cichu realizuje swój cel. Czy nie zabraknie realizatorom czasu, aby w pełni pokazać odkrycie kart pokrewieństwa A Pierre posuwa się nawet do tego, że zamyka jednego z komisarzy (dwóch porwał Aziz i nakłania do zeznania, że to Galip napadł na furgon), aby mu nie przeszkadzał. Tymczasem Aziz rezygnuje i prosi wuja , aby startował w wyborach. Nie wiemy czy to jego własna inicjatywa czy też tajemniczy mężczyzna coś mu sugerował Mało tego, gdy komisarze postanawiają , mimo sprzeciwów Pierra, wyjechać, na placu przed delegaturą pojawia się nasz tajemniczy, dziwny mężczyzna, na którego Pierre czekał Lekko uśmiecha się, do stojącego nieopodal Aziza...kto to naprawdę jest??? Wróg... przyjaciel...szpieg... To , dominująca, męska część odcinka. Aziz zaczyna pełnić inną misję, rezygnuje z pracy w atelier. Pozostanie ono jednak w dobrych rękach. Dilruba oddaje pakiet swoich akcji Efnan. W domu Paydarów znajduje się Dilruba, życie jej i dziecka jest zagrożone. Potrzebna jest krew, oddają ja wszyscy, ale tylko krew Efnan może zostać podana... Kto się przyczynił do tego stanu? Oprócz permanentnego stresu, jak zawsze - Adem Znów go opętało, znów błaga, że będzie wszystko na jej zasadach, a gdy Dilruba nadal nie chce wracać z nim i teściem do domu, odwraca się i ucieka, Adem biegnie za nią...upadek i ...nieszczęście gotowe. I znów rwie włosy z głowy, to chodzące nieszczęście z rozwianym włosem i obłąkanym wzrokiem. Kolejny raz podkreślam wspaniałą grę zespołu. Wszyscy są doskonali, gdy patrzy się na cynicznego Pierra z jego przenikliwym wzrokiem, nieodłączna jedwabną chusteczką, którą dotyka czoła czy na steranego kłopotami Galipa, oszalałego Adema, niewinną, kochającą , ale już pewniej stąpającą po ziemi Efnan, to ręce same składają się do oklasków.
|
|